2018-07-06 3678 浏览
澳门呢个地方好神奇 次次谂住平平地去个weekend trip 但去完唔知做左啲咩就洗左劲多钱💸🤷🏻‍♀️ 我今次做足research先去 终于比我揾到呢间性价比极高既餐厅——FADO 花道。Lunch set MOP128有两个courses,MOP158有三个course,平到难以置信。我地叫左三文鱼, 煎鸭胸同香辣茄酱直通粉3个mains。三文鱼本身肉质肥美,煎得香口之余却不失水份,蘸上三文鱼泥实属美味。煎鸭胸件数不多,但胜在鸭胸都颇为厚肉。肉质软腍又有丰富口感,调味到位,我把所有肉、伴碟及肉汁都一扫而空。遗憾地,我朋友不太喜欢这个直通粉,说煮得太干,只得辣味。另外,我地散叫了Sea Bass,同样卖相精致,味道很好。前菜我推介南瓜忌廉汤,极度香浓,南瓜又磨得够幼滑,presentation又靓,真心回味无穷!其实由bread sticks起 佢地无论摆枱、食物、以至服务都系一丝不苟💯 以平民价享用到fine dining既质素 香港真系冇可能揾到!! 如果你同我一样咁大食既话 最尾叫埋佢地既招牌甜品——南瓜心太软 咁就可以为呢餐lunch划上一个完美既句号喇❤️Taste: 👅👅👅

我地叫左三文鱼, 煎鸭胸同香辣茄酱直通粉3个mains。

遗憾地,我朋友不太喜欢这个直通粉,说煮得太干,只得辣味。

另外,我地散叫了Sea Bass,同样卖相精致,味道很好。

Taste: 👅👅👅👅1/2
Value for Money: 💰💰💰💰💰
Service: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
(on a scale of 0-5 emojis)

• 南瓜蛋糕
  • 煎鸭胸