招聘中
月薪
$17,000-$23,000
月薪
2023-08-02 250 瀏覽
發現元朗有間以蛋料理做主題既餐廳,勁鐘意食蛋既小編緊係第一時間去試吓😋😋😋餐廳地方唔大,但裝修同餐具都有勁萌既蛋造型設計,即時少女心爆發😍😍😍◾️明太子三文魚忌廉蛋包飯蛋好嫩滑😋😋😋,仲有三大舊三文魚,但肉質比較干。明太子忌廉醬味道濃郁,但係食得多會有啲「漏」。◾️大阪燒風八爪魚卷分量偏大,用料好足,小食嚟講都幾飽肚,蛋味出,味道濃郁,係章魚有啲韌🤣🤣🤣◾️白桃疏乎厘pancake最後梗係要食返個蛋嘅甜品啦!!!❤️❤️❤️疏乎厘有好香嘅蛋香味,口感鬆軟,但個人覺得偏甜啲。
◾️明太子三文魚忌廉蛋包飯
◾️大阪燒風八爪魚卷
◾️白桃疏乎厘pancake
2023-07-14 246 瀏覽
相約朋友到元朗YOHO再次選擇了Tamago-EN,餐廳保持水準,沒有令我們失望😍特意選咗同上次款式不同食物 ~Tamago-EN公司三文治(配薯條) 🔺有驚喜❤️食材豐富新鮮 ~煙肉明太子忌廉意粉(配慢煮蛋) 🔺配以慢煮蛋令意粉更香滑👍🏻 ~巨峰可爾比思梳打 🔺正常發揮 ~凍清香蘋果茉莉花 🔺普普通通 ~白桃梳乎厘班戟 🔺正值白桃🍑季節疏乎厘軟滑恰到好處😋
特意選咗同上次款式不同食物
~Tamago-EN公司三文治(配薯條)
🔺有驚喜❤️食材豐富新鮮
~煙肉明太子忌廉意粉(配慢煮蛋)
🔺配以慢煮蛋令意粉更香滑👍🏻
🔺正值白桃🍑季節疏乎厘軟滑恰到好處😋
2023-07-09
午餐
2023-06-21 219 瀏覽
一份百幾蚊($152連加一)的和牛漢堡餐跟一碗白飯,並附上沙律、薯條、蕃茄⋯做配菜,主菜和牛漢堡與蛋的確煮得完美剛好,完全沒半點過熟或温度控制不好,而前菜亦是同樣的沙律,整體賣相比人感覺上似兒童餐多,漢堡味道只不過一般,沙律菜、薯條、白飯⋯ 就更加沒有評價的價值,單就和牛漢堡餐而言,性價比只屬一般般,同等價錢食物應該可以有更多選擇。餐廳環境非常整潔,食物落單完全電子化,只需掃描QR code 下單便可以。
2023-06-13
10 分鐘 (堂食)
2023-06-18 160 瀏覽
每次去YOHO見到都好想試既日式蛋料理餐廳🥚🍳🤍餐廳設計佈滿蛋蛋 好可愛🥚🍳食物都係圍繞蛋🤣滑蛋丼 蛋包飯 玉子燒 梳乎厘 連日本好出名既TKG都有〰️🩵🥑牛油果三文魚親子生雞蛋拌飯 $108好可愛既☁️蛋🤣食材新鮮 就咁食蛋會空虛☁️但將牛油果三文魚拌埋一齊 雖然樣子唔討好🤣但蛋味十足 加埋味素同醬汁 感覺幾健康 唔重口味🐣燴雞肉蛋包飯 $88份量好足既蛋包飯 原本以為隻蛋會好薄 估唔到都幾厚😍好香滑既蛋🥚燴雞肉正常發揮 但雞肉份量好多 一啖雞肉一啖蛋〰️🐣🥚正🤣🥞原味梳乎厘班戟 $68梳乎厘就無乜特別 唔夠挺身 味道不錯 因為都係用日本蛋 蛋味突出🥚💛〰️整體來講 餐廳幾適合一家大小🐣💛健康簡單又一餐〰️

🥑牛油果三文魚親子生雞蛋拌飯 $108

🐣燴雞肉蛋包飯 $88

🥞原味梳乎厘班戟 $68

整體來講 餐廳幾適合一家大小🐣💛健康簡單又一餐〰️
2023-05-29 194 瀏覽
📍たまご園 👉🏻 #muimui_yuenlong👈🏻同小c妹係元朗周圍hea去到夜晚唔係好餓但係又想食少少野見到呢間之前經過但未去試嘅蛋蛋料理主題餐廳🥚🍳🐣望一望menu有我地去到邊都叫嘅炸薯條呀!Tamago-EN全日早餐 💰128雖然佢地嘅All Day Breakfast 有嘅野唔算特別(炒蛋多士、炒菇、沙律、香腸、炒薯粒、茄汁焗豆)但係全部味道都唔錯☺️炒蛋嫩滑有啲黑椒係面沙律菜夠新鮮🥗最有驚喜係炒薯粒 份量比想像中多 仲要香脆得離有陣蒜香味 好正呀😋😋😋我哋一路食一路係度話點解冇得單點薯粒呀😂炸薯條(配黑松露蛋黃醬) 💰48炸薯條份量比想像中多🍟岩岩炸起 超級熱氣🤩🤩外脆內軟 炸得岩岩好呀🥰黑松露醬完全夠點到最後👍🏻👍🏻👍🏻玫瑰茉莉花啫喱茶(凍) 💰38呢杯花茶上面有啲玫瑰花瓣🌹飲唔出兩種花嘅味 唔知個茶泡得耐定已經到茶膽 苦中帶澀 冇左花茶嘅清香😖入面嘅啫喱係爽口嘅 似蒟蒻多啲大C妹就唔係咁欣賞喇😕
📍たまご園 👉🏻 #muimui_yuenlong👈🏻
同小c妹係元朗周圍hea
去到夜晚唔係好餓但係又想食少少野
見到呢間之前經過但未去試嘅蛋蛋料理主題餐廳🥚🍳🐣
望一望menu有我地去到邊都叫嘅炸薯條呀!

Tamago-EN全日早餐 💰128
(炒蛋多士、炒菇、沙律、香腸、炒薯粒、茄汁焗豆)
但係全部味道都唔錯☺️

2023-05-15
全日早餐
炸薯條
2023-05-25 189 瀏覽
たまご園呢間野YouTuber 介紹過 我想食好耐 一直都無食到 最近約個朋友去食 都有唔少人等緊位環境係開放式餐廳 雖然係咁 但係室內裝修一啲都唔馬虎 旺中帶靜嘅感覺非常正牛油果三文魚生蛋伴飯刺身飯本身已經好吸引 不過今次加上雲朵既蛋白 個丼既層次馬上升左一個仲有啲飯素醬汁伴飯 個飯真心覺得好好食慢者豚肉伴飯(唔記得個名)個汁 同個雞蛋伴飯 真係一絕個豚肉唔夠嫩 有少少靭 朱古力雪糕/水果茶朱古力雪糕鐘意飲朱古力的一定鐘意、加左雪糕立刻滑左😍水果茶 朋友話甜度適中
たまご園

牛油果三文魚生蛋伴飯
仲有啲飯素醬汁伴飯 個飯真心覺得好好食

慢者豚肉伴飯(唔記得個名)
個汁 同個雞蛋伴飯 真係一絕
個豚肉唔夠嫩 有少少靭

朱古力雪糕/水果茶
朱古力雪糕鐘意飲朱古力的一定鐘意、加左雪糕立刻滑左😍
水果茶 朋友話甜度適中
朋友推薦的蛋主題餐廳《たまご園》,集中製作日式玉子料理。身為蛋控,當然要去試一試!.🧡明太子三文魚忌廉蛋包飯大概是受到日本動漫的影響,一直對蛋包飯有著閃閃的濾鏡光芒。這道忌廉蛋包飯的外型不錯,旋轉型的扭紋蛋很可愛,口感也嫩滑,不過整體略微清淡,就很健康的味道。🧡沖繩琉香豚肉飯當時看見menu上在做「新品推介-沖繩琉香豚肉飯」,所以點了這款溫泉蛋配豚肉的料理。豚肉有點過熟,和偏瘦。幸好溫泉蛋經攪拌後,令整體不至太乾柴。有點小失望。綜合而言,餐廳整體還是不錯,舒服、乾淨的商場家庭菜餐廳,比較合適一家大細的感覺,(現場有很多可愛的小朋友🤣),濃口味的食貨要有心理準備喔~
🧡明太子三文魚忌廉蛋包飯

明太子三文魚忌廉蛋包飯

🧡沖繩琉香豚肉飯

沖繩琉香豚肉飯

2023-01-12
午餐
明太子三文魚忌廉蛋包飯
同完湯圓睇戲🎬 有啲口痕🙊 路過見到出左 #雞蛋杯系列特飲 🥚 仲話 #原味梳乎厘買一送一 好喎食個下午茶先😎🐣抹茶士多啤梨鮮奶 $48 雞蛋杯造型有5個選擇 #只限凍飲 見抹茶係新出又係鮮奶就諗住呢個啦 賣相吸引既 有手感有顏色有漸層 但味道就有點失望🙈 太多冰導致太淡 士多啤梨🍓味也太「科學」奶味也太少 相對店子平日既抹茶🍵鮮奶 相差甚遠 個人建議試另外4款口味🙊(詳細餐牌請參閱附圖)🥞#限定 原味梳乎厘班戟3件 $78聽到優惠又多手叫個原味梳乎厘 呢個討喜好多 震騰騰 鬆軟軟 明顯既蛋香味 湯圓最開心有得幫手倒syrup 😂食飽飽差不多諗住埋單 店員話⚠️ 個雞蛋杯 可 以 帶 走 架😍 最鍾意復活蛋既湯圓馬上雙眼放光🤩 為娘返去洗「杯」啦 掰掰🙌
抹茶士多啤梨鮮奶

🐣抹茶士多啤梨鮮奶 $48
原味梳乎厘班戟3件

🥞#限定 原味梳乎厘班戟3件 $78

2023-04-04
下午茶
原味梳乎厘班戟3件
2023-03-06 246 瀏覽
喺屋企附近食午餐,行過見到呢間日式感覺滿滿嘅餐廳,忍唔住入去叫咗兩個甜品食😋.🍴原味梳乎厘班戟落單後大概等15分鐘,賣相一流~用嚟打卡就最啱,送上時香味十足,掛住影相影到扁晒😂咬落去充滿空氣感,蛋味十足,係幸福感滿滿的甜品👍🏼.🍴招牌玉子燒玉子燒份量剛好,好香蛋味又不會太濟,價錢親民,味道不過不失,都可以值得一試👍🏼下次嚟可以試埋其他味道嘅玉子燒。.環境坐得舒服,下次可以再嚟試下佢嘅主食!
🍴原味梳乎厘班戟
🍴招牌玉子燒
環境坐得舒服,下次可以再嚟試下佢嘅主食!
2023-03-03 233 瀏覽
玫瑰士多啤梨蜜糖多士磚 $88Rose and Strawberry Honey Toastストロベリーローズハニートースト好味指數 4.5/5 🍭🍭🍭🍭🍬{這款甜品係期間限定款 多士磚粒粒都很鬆脆 上面粉紅色既係玫瑰士多啤梨忌廉 入口玫瑰同士多啤梨味都好突出 最上係雲呢拿雪糕 配上整體一齊食很合襯}沖繩琉香豚肉飯(配慢煮蛋) $115Roasted Ryukaton Pork Ricewith a Slow Cooked Egg沖縄琉香豚ローストポーク丼(温泉たまご付き)好味指數 3.5/5 🍭🍭🍭🍬{豬肉約有4至5片薄切 一片很大片 醬汁不算多 但配飯很足夠 中間既蛋很香浪 豚肉肥瘦均勻 不會有太膩感}碎金鎗魚腩生雞蛋拌飯 $65Minced Tuna Ultimate Egg Rice究極のTKG(ネギㇳロ)好味指數 3/5 🍭🍭🍭{旁邊係像雲朵的空氣感蛋白 配上吞拿魚蓉和生蛋黃 加上飯素和醬汁 攪拌一齊食 味道香口又獨特 但吞拿魚蓉較少 拌了不起眼 入口味道亦不多}燴雞肉蛋包飯 $88Chicken Stew Ome
玫瑰士多啤梨蜜糖多士磚 $88
ストロベリーローズハニートースト
好味指數 4.5/5 🍭🍭🍭🍭🍬

沖繩琉香豚肉飯(配慢煮蛋) $115
Roasted Ryukaton Pork Rice
with a Slow Cooked Egg
沖縄琉香豚ローストポーク丼
(温泉たまご付き)
好味指數 3.5/5 🍭🍭🍭🍬

碎金鎗魚腩生雞蛋拌飯 $65
Minced Tuna Ultimate Egg Rice
究極のTKG(ネギㇳロ)
好味指數 3/5 🍭🍭🍭

燴雞肉蛋包飯 $88
Chicken Stew Omelette Rice
チキンシチューオムライス
好味指數 3/5 🍭🍭🍭🍬
{雞肉入味 肉質軟腍 蛋雖然係薄薄一層 但蛋味香濃 醬汁唔會太鹹 配上白飯食都不錯}

大阪燒風八爪魚捲 $78
Okonomiyaki-style Rolled Omelette
with Octopus
お好み焼き風タコロール
好味指數 4.5/5 🍭🍭🍭🍭🍬
{每次黎到 都有叫這款八爪魚捲 今次都一樣 質素沒變 餡料豐富 蛋味香濃 醬汁份量同味道恰到好處 👍🏻}
係 YOHO 行到攰攰地,行經 2 樓商場見到依間餐廳佈置同食物賣相幾吸引,而且咁岩唔洗等位,就一於試下。依間餐廳主打食 “蛋” 料理,但今次揀左 “香草大蝦意粉” 同埋菠蘿梳打飲品試下。香草大蝦意粉味道一般,食落口感好滑,因為勁油,蝦比想像中無咁彈牙,依個意粉同一般中下價錢嘅餐廳比較差無幾,味道對唔住依個價錢。另外菠蘿梳打唔太甜,中規中矩,但叫咗少冰都有好多冰。如果係靠賣相吸引去試,就用打卡心態試食,唔好對食物抱太大期望,就唔會失望啦。

另外菠蘿梳打唔太甜,中規中矩,但叫咗少冰都有好多冰。

因為好鍾意食雞蛋嘅關係所以呢就嚟咗呢一間餐廳食!但係元朗呢間餐廳係好細同埋座位好迫!店員嘅態度都唔係好好,問佢嘢都係態度極差的😕雖然佢嘅食物真係不錯的,雞蛋蛋香味好香,但係餐廳嘅環境同埋店員嘅服務態度已經令我back list左呢一間🫠
2023-02-28 91 瀏覽
呢一間餐廳係專食雞蛋的🥚每一款食物都會包含中有雞蛋,所以鍾意食雞蛋嘅大家一定要黎試吓呢一間仲要佢有其他分店!最鍾意食佢嘅食物就係三文魚忌廉蛋包飯,三文魚嘅份量都好多而且蛋包飯撈埋忌廉食,係好match的!雞蛋都係好滑嘅😚
呢間來自新加坡的和風玉子料理專門店🙌🏻以日本沖繩直送既新鮮雞蛋入饌🍳飯粒採用宮城縣一見鍾情米🍚主打玉子燒、蛋包飯、丼物、意粉、梳乎厘等而近期二月 JFOODO組織舉辦左限定日本米饗宴@japanese_rice_hk 而 @tamagoen_hk 是40多家合作餐廳之一《日本產米,特別好吃》😍🐷沖繩琉香豚肉飯呢款係佢地既新品 選用左沖繩名產 「琉香豚」經過6小時低溫慢烤後以秘製醬汁調味 食落軟嫩厚身 肥瘦均勻 唔會好乾 配鮮橙色的溫泉蛋和甜甜的日式醬油!🍣牛油果三文魚親子飯蛋白雲朵打卡影相一流🥰配上蛋黄、味素、軟滑嘅牛油果同肥美三文魚 口感味道一流!🍳特製5款玉子串燒蕃茄、海苔醬、親子三文魚、鱈魚子沙律、蟹肉有五款味道嘅玉子串燒 必食推介😍玉子香滑軟嫩 唔乾 一拎出嚟熱辣辣 好飽肚 打卡影相都唔錯🙌🏻🍟炸薯條配黑松露蛋黃醬👦🏻每次見到炸薯條都會嗌😂呢度嘅炸薯條好粗身 再配埋黑松露蛋黃醬好香口邪惡😍一條接着一條食唔停口!🍞玫瑰士多啤梨蜜糖多士磚呢款系佢地既期間限定新品 一上枱好震撼 士多啤梨醬酸酸甜甜 配埋份量好多嘅蜜糖多士磚 脆卜卜好好食 個人建議配埋雪糕一齊食 會有種冰火二重奏嘅口感

🐷沖繩琉香豚肉飯

🍣牛油果三文魚親子飯

🍳特製5款玉子串燒
蕃茄、海苔醬、親子三文魚、鱈魚子沙律、蟹肉

🍟炸薯條配黑松露蛋黃醬

🍞玫瑰士多啤梨蜜糖多士磚
呢款系佢地既期間限定新品 一上枱好震撼 士多啤梨醬酸酸甜甜 配埋份量好多嘅蜜糖多士磚 脆卜卜好好食 個人建議配埋雪糕一齊食 會有種冰火二重奏嘅口感 大滿足😍

🍹清香蘋果茉莉花茶 🍫朱古力雪糕特飲
前者味道清香 酸酸甜甜容易入口 仲配埋蘋果粒 開胃好飲!朱古力雪糕特飲 味道香濃 雪糕係用左雲呢拿味 飲落唔會好溜 亦都唔會太甜!

2023-02-16
2023-01-29 224 瀏覽
今日食評✍🏻Tamagoen @yoho mall 試食指數⭐⭐⭐⭐店舖衛生⭐⭐⭐⭐侍應態度⭐⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·周日午市唔多人可能附近開咗幾間新食肆分散咗人流我哋點了1️⃣鰻魚飯我下次會叫佢俾個熟蛋我呢期唔食得生冷野鰻魚汁好足夠啊鰻魚份量都好足料2️⃣香草大蝦意粉各+$15跟餐湯同沙律🥗西湯係蕃蕃茄湯偏甜濃稠度幾好·全單加一260·疫情下的食肆無論大鋪小店我哋都會盡試盡講Follow我哋bw.foodie
今日食評✍🏻
Tamagoen @yoho mall
試食指數⭐⭐⭐⭐
店舖衛生⭐⭐⭐⭐
侍應態度⭐⭐⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
周日午市唔多人
可能附近開咗幾間新食肆