2024-11-05 122 瀏覽
開咗咁耐終於有機會試下,係openrice book 仲唔使等位tim😁款式真係好多,第一次嚟見到menu 幾有驚喜。今次試咗腐皮烏冬,大量壽司(大概2X 碟)同甜品。兩個人,自問算食得多,勁飽,埋單HKD440大路壽司就唔講啦,講幾款比較有印象嘅。海膽壽司: 一般質素,無腥味但亦無甜味,元氣個海膽好過佢炸蠔壽司: 好食,蠔炸得好靚,炸得岩岩好。大拖羅壽司: 中上,無筋,夠肥但入口香味有d 不足帆立貝: 好食,大粒厚身,仲幾鮮甜蟹肉蟹膏: 正常發揮,個人嚟講鹹咗小小但可接受燒和牛壽司: 唔好食,得個鹹字,又乾又無牛味,完全唔覺係和牛,曬咗舊牛腐皮烏冬: 一般水準,夠熱,湯底幾香唔死鹹,烏冬滑溜,個人覺得腐皮過甜烤蕃薯配雲呢拿雪糕: 賣相有d 差,不過味道幾好,蕃薯香甜,雪糕正常貨色,配埋一齊食都幾唔錯,HKD17 超值見到佢其他小食賣相唔錯,下次會再去試🫢🫢

款式真係好多,第一次嚟見到menu 幾有驚喜。

今次試咗腐皮烏冬,大量壽司(大概2X 碟)同甜品
兩個人,自問算食得多,勁飽,埋單HKD440

大路壽司就唔講啦,講幾款比較有印象嘅。

海膽壽司: 一般質素,無腥味但亦無甜味,元氣個海膽好過佢

炸蠔壽司: 好食,蠔炸得好靚,炸得岩岩好。

大拖羅壽司: 中上,無筋,夠肥但入口香味有d 不足

帆立貝: 好食,大粒厚身,仲幾鮮甜

蟹肉蟹膏: 正常發揮,個人嚟講鹹咗小小但可接受

見到佢其他小食賣相唔錯,下次會再去試🫢🫢

2024-10-20 825 瀏覽
壽司店的甜品更吸引- Day 34估唔到壽司🍣店入面嘅甜品係咁好食 舊番薯🍠咬落淋淋地,甜度高。一啖番薯一啖雪糕🍦可以話係成餐飯嘅完美結局。最喜歡有好多熟食揀 叫左好多薯條同埋小丸子,仲要通通都係12蚊美中不足只係全香港得一間分店,要食嘅就要專登坐車壽吃喇!🐝—————————我是分隔線—————————🐝總結:食物種類確係多,每次來都有不同嘅野食揀到!🫵🏻店名:はま寿司 香港佐敦店地址:佐敦彌敦道238號1樓1號舖
壽司店的甜品更吸引- Day 34

美中不足只係全香港得一間分店,要食嘅就要專登坐車壽吃喇!
🐝—————————我是分隔線—————————🐝

總結:食物種類確係多,每次來都有不同嘅野食揀到!
🫵🏻
店名:はま寿司 香港佐敦店

地址:佐敦彌敦道238號1樓1號舖

2024-09-29
10 分鐘 (堂食)
  • 烤番薯雪糕
2024-10-14 1764 瀏覽
本來想食壽司郎,但要等太耐,所以決定打一次大佬😛食Hama一年前剛開張嚟試食,好失望。事隔一年,進步左好多。吞拿魚三文魚正常水準。松葉蟹系列,好鮮甜,好好味!呢三款都可以。呢兩樣就麻麻地。海膽都係正常大隻既都好味,不過比壽司朗貴。薯條炸得好左,佢本身幼過壽司郎,上年食係炸都干哂,宜家控制到有薯蓉係入面都可以,而且大碟過壽司朗。甜品都好好味!飲品甜品都選擇多,平過壽司朗。一年後,正體食物質素好左好多,飯無以前咁酸同散,識揀都好多好味既野。最好係,可以openrice訂座,就算walk in 都唔洗排好耐。
本來想食壽司郎,但要等太耐,所以決定打一次大佬😛食Hama

一年前剛開張嚟試食,好失望。
事隔一年,進步左好多。

吞拿魚三文魚正常水準。

松葉蟹系列,好鮮甜,好好味!

呢三款都可以。

呢兩樣就麻麻地。

海膽都係正常

大隻既都好味,不過比壽司朗貴。

甜品都好好味!飲品甜品都選擇多,平過壽司朗。

2024-07-17
2024-10-06 1443 瀏覽
佐敦新開咗間壽司店有超多口味任君選擇,真係有好多款價錢好相宜既選擇 香辣京蔥絲長鰭吞拿魚確是不俗的,加有香辣京蔥絲夠香口,魚身帶有油花,吃下也覺肥美甘潤😍北海道大生帆立貝鮮甜無比💯好大粒又厚肉,質地順滑,肉質鮮甜,帶著海洋既鮮味😁 大切三文魚🍣肥美夠鮮味,魚油亦突出,厚度啱啱好👍🏽北海道三文魚籽軍艦,啲三文魚籽俾得好闊綽,好新鮮肥美又鮮甜😋 吞拿魚三味一次過可以試晒三款唔同嘅吞拿魚,每款都肥美又鮮美,超正👍🏽仲有其他好多選擇可以揀。
2024-10-06 1071 瀏覽
知道呢間壽司店係佐敦開會分店,好快就網上Book 定檯等食,去到準時入座⭐️北海道三文魚籽軍艦⭐️三文魚籽每粒飽滿,充滿魚油鹹香,加上賣相澎湃,集視覺、味覺、口感於一身!⭐️香辣三文魚沙律手卷⭐️手卷非常足料,每一啖都是三文魚,三文魚的味道很新鮮,魚味很夠,油脂分佈也很平均,醜埋香辣沙律醬一齊食好美味😋⭐️北海道白味噌拉麵⭐️味噌拉麵湯底好味,拉麵食到後期都唔會太腍,配料係半肥瘦厚叉燒,叉燒好腍又入味,仲好大片!⭐️北海道千層蛋糕😋千層蛋糕流心效果一流,蛋糕香甜。

⭐️北海道三文魚籽軍艦⭐️

⭐️香辣三文魚沙律手卷⭐️

⭐️北海道白味噌拉麵⭐️

⭐️北海道千層蛋糕😋
千層蛋糕流心效果一流,蛋糕香甜。

2024-10-05 934 瀏覽
同朋友食完呢間日本菜「はま寿司」立即記錄✍🏽,下次要再食。首先,餐廳裝飾行走簡約風、環境好舒服,店員態度仲超好😙🌹香辣三文魚沙律手卷 $17 🌹紫菜新鮮又乾身脆口,三文魚滑溜無比,辣味同沙律相映成趣,勁好味!🌹北海道三文魚籽軍艦$17🌹賣相好靚好喜歡!大大粒三文魚籽,配上軟熟可口既壽司飯,令人不能停啊😚!🌹炙燒鹽味檸檬WAGYU烤牛肉$17🌹呢個價值有呢種多層次口感味覺既壽司真係性價比極高,首先牛味濃又嫩滑,加上帶酸同咸味既口感,令人要讚嘆😌!🌹扇貝茶碗蒸$22🌹又有蝦、三文魚籽同大粒扇貝,呢個價值配呢幾款食材,仲要新鮮又爽口好味,性價比極高☺️!🌹抹茶檸檬梳打 $12🌹非常特別啊!檸檬酸味同抹茶香濃味係口內散發,再加上汽泡,令人感覺清新🤩!

🌹香辣三文魚沙律手卷 $17 🌹

🌹北海道三文魚籽軍艦$17🌹

🌹炙燒鹽味檸檬WAGYU烤牛肉$17🌹

🌹扇貝茶碗蒸$22🌹

🌹抹茶檸檬梳打 $12🌹
2024-10-03 872 瀏覽
呢間日本過江龍嘅壽司餐廳,喺佐敦都開咗一段時間,聽人講評價一般,所以一直都未去試。呢日夜晚差唔多7點去到,本身都擔心要排長龍,好彩竟然唔洗排隊,仲有卡位坐,座位都坐得舒服。餐點選擇都幾多,好多選擇,係天婦羅方面少啲,但壽司都意外地好食,得呑拿魚係好唔掂,完全扣分。另外,拉麵都意外地好食。叉燒豬骨拉麵湯底濃,但唔會好鹹,或者好油,拉麵麵條都好彈牙好食,平時食豚骨拉麵最怕係勁油或者勁鹹,呢個就唔會。呑拿魚壽司,係全餐最難食,要扣分嘅食物,只有冰鮮味,完全沒有魚味,口感也不好鰻魚壽司,多啲鰻魚汁會更好炸雞都炸得幾香脆,幾好食大帆立貝,真係好大隻,但唔算勁鮮味蠔一般帆立貝壽司三文魚三味炙燒燒牛肉蜆麵豉湯,好鮮甜

叉燒豬骨拉麵

鰻魚壽司,多啲鰻魚汁會更好

炸雞
都炸得幾香脆,幾好食

大帆立貝,真係好大隻,但唔算勁鮮味

蠔一般

帆立貝壽司

三文魚三味炙燒

燒牛肉

蜆麵豉湯,好鮮甜

2024-08-22
10 分鐘 (堂食)
2024-10-02 1077 瀏覽
星期日下午6:30嚟到已經開始要等位慶幸等咗15分鐘就可以入座第一次點咗鮟鱇魚肝茶碗蒸👍🏻👍🏻之前食過鮟鱇魚肝軍艦覺得麻麻地,但可能今次係熱食,覺得魚肝好香好滑,配埋蒸蛋好好味必食天婦羅細細地一盤分別有蝦、冬菇、南瓜和秋葵每次嚟到必點嘅炸薯條,份量十足第一round叫嘅壽司,今次嘅HAMS牛肉壽司,牛肉擺盤明顯唔靚,三文魚都比較薄種類選擇都算多,帶老人家嚟熟悉都多選擇,白味增拉麵好味👍🏻👍🏻
星期日下午6:30嚟到已經開始要等位
慶幸等咗15分鐘就可以入座

第一次點咗鮟鱇魚肝茶碗蒸👍🏻👍🏻
鮟鱇魚肝茶碗蒸

必食天婦羅
細細地一盤分別有蝦、冬菇、南瓜和秋葵
天婦羅

每次嚟到必點嘅炸薯條,份量十足
炸薯條

鮟鱇魚肝茶碗蒸
天婦羅
炸薯條
  • 朱古力芭菲
  • 炸章魚小丸子
2024-10-01 795 瀏覽
香港人真係好鐘意食迴轉壽司,今次終於再有一間黎自日本嘅迴轉壽司嚟到香港,急不及待call埋朋友去試吓吞拿魚🛑肉質結實富彈性,入口有淡淡甜味香辣京蔥絲長鰭吞拿魚🛑表面佈滿細緻油花,粉嫩的魚肉入口即化,豐沛的油脂,豐富既口感,極為甘美鮮甜🥰油甘魚🛑油份飽滿味道淡鮮,口感柔軟,整件放入口,鮮味係口腔爆發😄好好味😋HAMA 天婦羅拼盤🛑我最怕就係食到成口油,係呢度可以放心完全唔會呀,薄薄既炸漿食落香脆且不帶油,蝦蝦好大隻🤩真係唔錯

吞拿魚🛑肉質結實富彈性,入口有淡淡甜味

2024-10-01 704 瀏覽
今期想食清淡少少😝所以專程同女友嚟到佐敦食平價壽司,一去到就可以入座了!服務員見我哋一坐低,即刻主動送上熱茶🍵仲好有禮貌和耐心講解落單程序,讚讚🥳🥳落好單後,嘢食好有效率地送上😋一嚟到見到樣樣質素好得喎😍真係冇諗過!壽司店的招牌菜之一💮$17 特盛松葉蟹肉軍艦💮 松葉蟹肉的嫩口與壽司飯的口感相襯,蟹肉上仲淋上一點醬汁,增添咗層次感✨💮$17吞拿魚三味💮完全展現到吞拿魚唔同部位嘅風采,可以一次過食勻哂✨魚肉光澤亮麗,毫無腥味,搭配芥末和醬油一齊食更正🤭🤭💮北海道千層蛋糕💮見到有多層蛋糕片交替堆疊而成,每一層之間都夾有奶油,口感鬆軟濕潤,我好喜愛呢🍮💮$27特盛牛肉烏冬💮原來都好大碗🥹牛肉片煮得好嫩軟,湯汁好重味噌味,味道鮮美濃郁,真材實料!其實係食嘅中途,先生已經讚不絕口!諗定日子要再嚟encore添🤪

落好單後,嘢食好有效率地送上😋
一嚟到見到樣樣質素好得喎😍真係冇諗過!

💮$17吞拿魚三味💮

💮北海道千層蛋糕💮

💮$27特盛牛肉烏冬💮

2024-09-27 718 瀏覽
星期五晚要放鬆下,梗係食我至愛既壽司啦❤️‍🔥今次老公提議去間叫「はま寿司」到食,餐廳位於佐敦,食完仲可以食埋附近出名甜品添🤭🤭我係第一次嚟,入到去感覺用餐環境幾舒適同乾淨😗卡位位置亦十分闊落🥳點了幾款壽司和小食🥹 ~北海道三文魚籽軍艦 $17:賣相色澤鮮豔,魚籽粒粒都口感豐富。有種的鮮味隨魚籽爆發🔥出嚟!令人回味到不得了~~大松葉蟹腳 $12:亦係我至喜歡既🥰松葉蟹🥰超豐富而豪華的蟹腳,肉質鮮嫩帶有濃郁的海水咸味,清新的口感令人驚艷啊~今次係老公必嗌~炙燒鰈魚裙邊$12:鰈魚裙邊經過炙燒後,外皮微焦,內裡仲保持鮮嫩多汁。醬汁的香氣令到整個味道更加誘人!另外,還點了~北海道芝士薯餅$17:北海道薯餅的口感香脆,搭配埋入面超濃郁的芝士,口味好豐富,讓我地樂而忘返🤩總的嚟講,店員十分專業和有禮,迅速地為客人提供所需的幫助,讓顧客能夠放鬆享受美食。每款壽司都十分美味贏得我同老公的歡心呢🥰 是一個值得推薦的餐廳!

點了幾款壽司和小食🥹
~北海道三文魚籽軍艦 $17:

~大松葉蟹腳 $12:
亦係我至喜歡既🥰松葉蟹🥰

今次係老公必嗌~炙燒鰈魚裙邊$12:

另外,還點了~北海道芝士薯餅$17:

2024-09-27 645 瀏覽
茶碗蒸食日本野真係一定要嗌材料十分豐富有蟹肉,扇貝,熟蝦,仲有啲三文魚籽鮮味同蛋香十足 口感又滑捋捋💯🌟大切生三文魚 壽司有兩件 三文魚好大塊 厚薄好適中夠肥美且魚油香滿滿🌟吞拿魚壽司吞拿魚嘅部位係赤身唔會太肥 夠鮮美🌟大拖羅絕對值得一試拖羅油脂豐腴油香十足 食落入口即化🌟大松葉蟹腳 蟹腳好大條且好厚肉肉質好鮮嫩蟹味香濃🌟炙燒鹽味檸檬WAGYU烤牛肉 和牛唔會太薄 厚厚地肉質煙煙韌韌肉味香濃 加上檸檬汁提鮮更好食
茶碗蒸食日本野真係一定要嗌
材料十分豐富
有蟹肉,扇貝,熟蝦,仲有啲三文魚籽
鮮味同蛋香十足 口感又滑捋捋💯

和牛唔會太薄 厚厚地
肉質煙煙韌韌
肉味香濃 加上檸檬汁提鮮更好食

2024-09-27 520 瀏覽
🍣 はま寿司 Hama Sushi 🥢はま寿司 Hama Sushi 位置佐敦,日本連鎖迴轉壽司店,設有卡位和吧枱🍗 炸雞胸軟骨 $12金黃酥脆 軟骨爽脆 有嚼勁 🎏 北海道三文魚籽軍艦 $17三文魚籽顆粒飽滿 晶瑩剔透鮮甜帶點鹹香🐟 吞拿魚三味 $17總共三件 柔軟緊實 脂肪適中 豐富魚油🌊 海膽軍艦 $22海膽柔軟細膩 滑嫩入口即化🦀 大松葉蟹腳 $22 松葉蟹仲大過壽司飯 肉質軟滑綿🐚 北海道大生帆立貝 $22帆立貝幾厚身 嫩滑有彈性
🍣 はま寿司 Hama Sushi 🥢

松葉蟹仲大過壽司飯 肉質軟滑綿

🐚 北海道大生帆立貝 $22
帆立貝幾厚身 嫩滑有彈性

2024-09-26 565 瀏覽
同男朋友係佐敦呢間叫はま寿司的餐廳食飯,餐廳非常大,光線充足,裝修時尚簡約非常乾淨,食得好放心。呢度又有好多壽司和日式料理可食,總有一款啱你!大生三文魚🍣,這份壽司的三文魚塊非常大,完全覆蓋在壽司飯上,感覺食得好豪華,三文魚鮮美十足,口感柔軟與飯粒分明又Q彈的珍珠米壽司飯非常融合!扇貝茶碗蒸材料豐富,有扇貝,蝦肉🦐,蟹🦀肉和大魚籽,顏色鮮艷味道又鮮甜,蒸蛋嫩滑充滿蛋味,風味十足好滋味。吞拿魚三味分別有吞拿魚🍣,吞拿魚大拖羅🍣和吞拿魚蓉🍣,三個部位三種口味極正!吞拿魚蓉入口溶化極之正,成口都係魚油香味。吞拿魚魚鮮味滿滿,食落去味道濃厚但又唔太油好好味!炙燒鹽味檸檬🍋WAGYU烤牛肉🐂大大塊包著整件飯,再加上鹽和檸檬汁,甘香濃郁味道中帶有一絲清新檸檬香呢個配搭真心食過番尋味!海膽軍艦鮮甜到不得了,入口即化,味道濃郁,鮮甜甘香的味道一直係口中盤旋,教人一食愛上。
2024-09-25 513 瀏覽
Lunch 想食得好D,我地就約左同事👜💼上來呢間餐廳開餐,超級多壽司同埋小食,真系好豐富。📍✅香辣三文魚沙律手卷✅✅✅✅結合了新鮮的三文魚、沙拉和香辣調味醬,帶來了豐富的口味體驗。三文魚的鮮美和沙拉的清爽完美結合,而香辣調味醬則為整道菜品增添了辛辣的風味。✅北海道大生帆立貝✅✅✅✅✅帆立貝的肉質鮮嫩,口感豐富。它富含蛋白質、🍚Omega-3脂肪酸和多種維生素,對健康非常有益。✅炸雞胸軟骨✅✅✅✅雞胸軟骨炸得酥脆金黃,肉質嫩滑多汁。口感豐富且容易入口。✅HAMA醬燒牛肉✅✅✅✅✅✅牛肉經過特殊調味和燒烤,口感嫩滑多汁。HAMA醬的獨特配方為牛肉帶來了豐富的風味,既甜美又微辣。👍🏻店員服務態度友善 ✨👍🏻推薦大家黎食!

✅香辣三文魚沙律手卷✅✅✅✅

✅北海道大生帆立貝✅✅✅✅✅

炸雞胸軟骨✅✅✅✅
雞胸軟骨炸得酥脆金黃,肉質嫩滑多汁。口感豐富且容易入口。

✅HAMA醬燒牛肉✅✅✅✅✅✅

👍🏻店員服務態度友善 ✨👍🏻推薦大家黎食!