2018-07-27
最鍾意食放題的我, 今日食這間一尖沙咀嘅一樂放題。 入到呢間放題嘅感覺很好, 沒有一般放題餐廳既壓迫感, 反而枱與枱之間非常寬敞。一樂採用電子落單, 既方便又環保, 是我十分欣賞的(當然, 如沒有裝app都可以用手寫落單)。而且職員從未有試過漏單, 值得一讚。好大既自助凍飲櫃, 飲品種類及數目比超級市場還要多。一樂放題有很多品種食物選擇, 刺身、軍艦、壽司、炸物、燒物、串燒甚至燉翅、花膠、蟹粥...應有盡有。刺身非常新鮮、肥美。鵝肝壽司鐵塔必食, 鵝肝入口即溶。鬆脆嘅芝麻雞翼同炸鮮奶卷,如果炸鮮奶皮再薄一點會更好👍海鮮蟹粥好綿, 又鮮甜, 值得推介。鮑汁野菌燴花膠, 放題都有咁大塊花膠, 抵讚。原盅雞燉翅,味道適中,若翅有更佳咬口會更細緻。炸物串燒都好多選擇, 個人最鐘意食牛舌串燒,入口爽嫩,一食再食。壽司款式多又新鮮, 而且每件都細細件, 可以試多好多唔同款式。一樂自創挪亞方舟, 以甜腐皮做船身, 上面配有蝦刺身、魚子、海膽, 創意十足。到咗甜品時間, 都好頗多選擇,最值得一讚既係竟然有MOVENPICK雪糕。出面一杯都賣緊3x, 而家任食唔嬲。總括黎講,一樂食物質素有保證, 亦多貴
好大既自助凍飲櫃, 飲品種類及數目比超級市場還要多。
刺身非常新鮮、肥美。鵝肝壽司鐵塔必食, 鵝肝入口即溶。
鬆脆嘅芝麻雞翼同炸鮮奶卷,如果炸鮮奶皮再薄一點會更好👍
海鮮蟹粥好綿, 又鮮甜, 值得推介。
鮑汁野菌燴花膠, 放題都有咁大塊花膠, 抵讚。
原盅雞燉翅,味道適中,若翅有更佳咬口會更細緻。
總括黎講,一樂食物質素有保證, 亦多貴價嘢食,環境座位舒適,以呢個價錢抵食, 會再去。