2023-06-28 438 瀏覽
貴都預咗 因為附近食嘢都唔便宜 但係賣相難睇又難食 呢舖真係貼錢買難受🥵🤬🤬😡😡叫咗件芝士蛋糕 盛惠$39 + 10% 賣相就好似。。你喺屋企切片莎莉蛋糕咁款 细細一片 冇裝飾 一pat嘢pat喺個碟上面🫣叫咗2杯飲品 一杯提子梳打 一杯白桃梳打 完全淨係得梳打水味 搞到起晒泡都飲唔到桃同埋提子味 我個女叫咗綠茶可樂 全餐最可靠嘅食品 因為係現成一枝枝 所以唔難飲!總之一句 佢哋自己嘅食物難食到一個點 唔信邪可以嚟試試🤬🤬

總之一句 佢哋自己嘅食物難食到一個點 唔信邪可以嚟試試🤬🤬
2023-06-17 473 瀏覽
📍一汁一菜 (One Island South)黃竹坑香葉道2號One Island South地下G08號舖黃竹坑新開了一間日本菜餐廳,多返個選擇,都真要去試試。室內裝修簡約,主要用上淺色木材料,有卡位數張,幾舒服嘅。由於我幫襯當天接近傍晚,又未真到晚飯時段,因此只得兩枱客。我叫咗個咖喱定食(豚肉丸子豆乳咖喱飯)、麗菜野菌豆乳濃湯、日本線茶(熱),連加一($109-HKD)。🍲個湯好好味道,材料好多,又大碗,飲完個湯都飽😁,🍛至於個飯,我自己口味略嫌汁太多,咖喱汁偏甜,由於蘿蔔同紅蘿蔔又係甜,所以整個汁都略嫌甜了少少,綠色甘甜。下次會再試其他食物,店員介紹豚肉壽喜燒。我本來都想叫壽喜燒,但最後決定了咖喱。唔緊要,留待下次再試。
📍一汁一菜 (One Island South)

、日本線茶(熱),連加一($109-HKD)。

2023-06-16 373 瀏覽
中午1點05分左右到餐廳,唸住新開試下,咁餐廳好快都有位俾我地既,本身以為服務幾好。咁我地電話落左單後,一等就等到1點40分都無野食,然後我地轉外賣,外賣又係等一輪,2點20分先有得攞,煮咩煮咁耐?黎黎去去都係嗰d 餐。同埋餐廳員工服務好差,咩叫個個都等左9個字?等咁耐正常嘅咩,唔會係你新鮮到即叫即煮呀麻??咖哩飯 真係好普通,仲要等咁耐,真心唔值。。。。。。無下次。。。。。。。。。。。。。。。。。。

咖哩飯 真係好普通,仲要等咁耐,真心唔值。。。。。。

無下次。。。。。。。。。。。。。。。。。。

2023-06-16
60 分鐘 (堂食)
黃竹坑嘅打工仔s應該都知道呢邊真係比較少選擇,最近終於有間健康新嘢可以試下— 一汁一菜! /喺One Island South 附近, 基本上黃竹坑A2 出口過條馬路就到。簡約木質設計風格,空間寬敞舒適,而且冷氣都好足夠,lunch嘅時候可以享受到片刻嘅寧靜。/點咗個和風定食,睇睇我個組合︰日本帆立貝大根豆乳濃湯+自家製野菌醬燒和牛漢堡扒+吞拿魚昆布拌秋葵+日本米飯+凍蜜桃紅茶。呢個組合真係Protein、碳水、蔬菜量都有,大滿足!/✨特別推薦!帆立貝大根豆乳濃湯入面有甜甜嘅大根、啖啖肉嘅小貝柱,完美咁融合咗和風材料用煮西湯嘅做法。另一樣令我最意想不到嘅就係日 本 米 飯,軟硬適中嘅口感,咀嚼嘅時侯有陣陣甜甜嘅米香,真係加分唔少,要知道一碗好味嘅嘅白飯其實都唔容易煮。最後就飲咗杯冰凍嘅蜜桃紅茶做收尾,甘澀茶味同香甜桃味非常夾,絕對係夏日解渴之選。/題外話,雖然我係揀咗外賣拎走食,但係返到去打開D外賣盒入面嘅食物都仲係熱辣辣冒煙,所以都會想再去堂食啊!價錢︰人均$50-100起🔖總結:一碗飯係唔夠架,下次 我 要 加 飯 啊!✏️評分(5分為滿分)味道:🤤🤤🤤🤤環境:🍴🍴🍴🍴服務:💁🏻💁🏻

價錢︰人均$50-100起

🔖總結:一碗飯係唔夠架,下次 我 要 加 飯 啊!

✏️評分(5分為滿分)
味道:🤤🤤🤤🤤
環境:🍴🍴🍴🍴
服務:💁🏻💁🏻💁🏻💁🏻
衛生:✨✨✨✨
抵食:💰💰💰
回訪度:🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻
15 分鐘 (堂食)