2019-07-10 812 瀏覽
🔑 新出鮮榨水果茶🍹🥰————————————————————一芳原來出左新飲品!鮮榨柳橙水果茶(中杯$30/大杯$33) 採用左台灣名間鄉包種綠茶作為茶底 同新鮮柳橙汁配合得幾好😳 又有綠茶清香 帶點水果清新酸甜 呢個天氣飲一流🤣 好多人排隊啊呢間都😳————————————————————另外中華愛玉檸檬(中杯$26/大杯$29) 漸變色幾靚 仲有好多愛玉好夾呢杯野飲🥳 好想試佢果款甘蔗牛奶 好似唔錯咁🤔🤔🤔————————————————————
🔑 新出鮮榨水果茶🍹🥰
2019-07-10 566 瀏覽
最近經過朗豪坊既一芳 經過見至新既期間限定  -  鮮榨柳橙水果茶作為台式飲品既fans 當然唔可以錯過!。呢個新既飲品以鮮榨橙汁同切片蘋果為主而茶底就係綠茶 飲落去有種自然清新既感覺
作為台式飲品既fans 當然唔可以錯過!

呢個新既飲品以鮮榨橙汁同切片蘋果為主
而茶底就係綠茶 飲落去有種自然清新既感覺
鮮榨柳橙水果茶
鮮榨柳橙水果茶
2019-06-26 538 瀏覽
冬瓜茶好好飲!!夏天飲超岩!冰冰涼涼 然後唔會超甜 味道剛好超正 本身諗住試下啦 點知味道震驚了我 震驚到開左個openrice account😂😂 唉啊唔識講 總之冬瓜茶必試啦!

2019-06-22 564 瀏覽
最近天氣非常炎熱,行到郎豪坊見到一芳,不得不再飲多次埔里百香綠喜歡它夠解渴而且夠台式,通常台式飲品先有百香果系列。個人觉得一芳的埔里百香綠的百香果粒粒比例不錯,每啖綠茶都饮了百香果籽,夏天饮特別適合,特別解渴。
埔里百香綠
埔里百香綠
2019-06-13 529 瀏覽
仍然都仲係停留於台灣旅行症候群,所以好鍾意台灣的美食,再加上上次係台灣飲個杯水果茶真係好好飲,所以就愛上左水果茶。一芳係香港賣水果茶都好出名,但我自己就未試過,今次咁啱同朋友講開,我地就一齊去買嚟飲啦。我地就揀左一芳水果茶走甜,因為水果本來已經有甜味,只要搖匀就ok,佢入面有蘋果、橙、百香果、菠蘿,味道都幾好味,好香甜的水果味,特別菠蘿係最好味,原來一芳有菠蘿茶,下次要試下。不過我個人覺得一芳個杯的設計不太方便食入面的水果,要開唔太容易,但整體來講,都係好好味的。
2019-05-30 814 瀏覽
某日同友人係朗豪坊行完街,想搵廁所果陣,竟然俾我地發現轉角有間一芳,見到前排眾人大推粉圓鮮奶茶,又話$8/杯咁抵,所以我地一人叫左一杯可能由於晚上,等嘅時間唔長,好快就沖調好,職員亦都好有禮貌,仲細心檢查好已經封好蓋先俾我地粉圓佔成半杯,今可惜太細粒,又冇咩咬口鮮奶茶聲稱係用鮮奶同茶沖成,並唔係用奶精,所以比坊間嘅奶茶淡味,呢點都可以接收嘅但朋友立即彈出一句:早知都係俾正價飲水果茶好過啦呢隻咁健康嘅奶茶的確唔太岩香港人口味

粉圓鮮奶茶

粉圓佔成半杯,今可惜太細粒,又冇咩咬口

但朋友立即彈出一句:早知都係俾正價飲水果茶好過啦

呢隻咁健康嘅奶茶的確唔太岩香港人口味

外賣自取
2019-05-12 884 瀏覽
💙多啦a夢💙超可愛的佈置和包裝 還出了大甲芋頭系列可是熱的是紙杯 看不到芋泥 有點後悔.大甲芋頭鮮奶綠🍃微糖蠻好喝的 不會太甜 也有茶香然後鮮奶伴隨著綿密芋頭 非常好喝也好吃我覺得應該要提供🥄去吃芋頭塊耶 很誇張
💙多啦a夢💙
超可愛的佈置和包裝 還出了大甲芋頭系列
可是熱的是紙杯 看不到芋泥 有點後悔
大甲芋頭鮮奶綠🍃
微糖蠻好喝的 不會太甜 也有茶香
然後鮮奶伴隨著綿密芋頭 非常好喝也好吃
我覺得應該要提供🥄去吃芋頭塊耶 很誇張
2019-05-06 716 瀏覽
每次飲一芳,我都係淨係揀水果茶而且仲要係微糖同熱呢個配合,飲左咁多次點解要專登寫個食評呢因為每次飲都做唔到我心目中嘅微糖甜度,每一間嘅甜度好似都有出入咁。今次無令我失望喇!堅係做到微糖,有返d水果應有嘅酸味,咁先match。最中意有得食水果同埋百香果籽
每次飲一芳,我都係淨係揀水果茶

而且仲要係微糖同熱呢個配合,
飲左咁多次點解要專登寫個食評呢

因為每次飲都做唔到我心目中嘅微糖甜度,
每一間嘅甜度好似都有出入咁。

今次無令我失望喇!堅係做到微糖,
有返d水果應有嘅酸味,咁先match。
最中意有得食水果同埋百香果籽

2019-04-23
5 分鐘 (堂食)
  • 一芳水果茶
可以再試0既選擇  若果想飲果茶得0黎又食到D有質數0既水果,我覺得lee間都幾好.其實行過好多次都想試, 但之前太多人所以打消念頭.  0個日下午茶時段見唔係咁多人等就試一0下吧! 飲品質素:   我要半糖小冰, 佢都做到我0既要求, 唔算太甜.  但最值得一提係佢0既水果, 尤其係個蘋果, 非常新鮮, 爽甜又大個, 同個茶好夾.  配茶入要仲有其他生果, 例如八香果, 橙等等, 但以蘋果最為突出.環境:  正常, 都算企理, 見到廚房入面都好整潔.  但若果要等, 就冇乜幾多張椅俾你坐住等.  唔似得有D其他品牌明知你要等就會俾個位你坐.服務:  唔知我係咪唔好彩.... 遇到俾錢個機又壞, 之前仲有uber 外賣 30杯 0既order... 我個order 等0左20分鐘... 價錢: $30一杯, 一般囉... 又唔算好抵, 但叫做OK 啦.飲後感: 我覺得以佢0既質數, 雖然唔算勁抵, 但我都會再0黎0既! 但希望下次唔洗等咁耐啦... 有時等咁耐又覺得唔值囉~
可以再試0既選擇

飲品質素:

環境:

服務:

外賣自取
  • 水果茶
2019-04-24 536 瀏覽
今日食完飯口渴,想買杯清甜既飲料解下渴,就黎左一芳買杯水果茶飲喇。我叫左杯金鑽鳳梨綠,要左微糖少冰,綠茶味夠濃,入面有菠蘿肉,好鮮甜。要微甜岩岩好,如果全糖應該頂唔順🤣

2019-04-24 514 瀏覽
經過朗豪坊想買杯飲品 就想起一芳水果茶因為香港的店未試過 所以決定一試由落單到拿飲品用了大約十分鐘前面沒有人等飲品😂若多人的時候怎樣辦·中華愛玉檸檬 HKD$29正常甜度版本 飲了一啖發現像糖水一樣😱個人認為有點甜過頭🙄 檸檬有可能這樣甜嗎?我在台灣飲我愛玉檸檬不是這樣令人有點失望 我想這家不會有下次吧 ..............................
經過朗豪坊想買杯飲品 就想起一芳水果茶
因為香港的店未試過 所以決定一試

由落單到拿飲品用了大約十分鐘
前面沒有人等飲品😂若多人的時候怎樣辦

·中華愛玉檸檬 HKD$29
正常甜度版本 飲了一啖發現像糖水一樣😱
個人認為有點甜過頭🙄 檸檬有可能這樣甜嗎?
我在台灣飲我愛玉檸檬不是這樣

令人有點失望 我想這家不會有下次吧
2019-04-10 492 瀏覽
呢排懶健康😂成日行過啲台式飲品店都會叫水果茶黎飲下👍🏻今日第一次試飲好出名嘅一芳台灣水果茶😳咁多人排隊買🙈唔知味道係點架呢?.今日係同男朋友食完放題去嘅💓太飽所以想飲番啲Freah啲嘅飲品所以叫呢杯水果茶嘅時候,我地都叫左走甜少冰😆一黎覺得落左糖冇咁健康二黎都想試真啲水果係咪夠優質同好味✨.在場等嘅約有十幾個人,我地等左5分鐘左右就等到💓即刻要試下係點一飲之下,飲到有熱情果、蘋果、橙等主要材料.☺️個人好鍾意熱情果因為佢對身體好有益,可以抑制有害微生物🦠喺消化道嘅生長,整腸健胃✅而且仲可以幫助排毒養顏,避免有害物質喺體內沉積,達到改善皮膚、美化容顏嘅作用💓熱情果本身帶微酸嘅味道,所以用蘋果呢類有甜、清爽味嘅水果搭配係好夾,互補不足、互相調和😆✅.最後,仲見到最近做緊promotion🤤可以買飲品加錢換多啦A夢產品😍好得意啊
呢排懶健康😂
成日行過啲台式飲品店都會叫水果茶黎飲下👍🏻
今日第一次試飲好出名嘅一芳台灣水果茶😳
咁多人排隊買🙈
唔知味道係點架呢?
今日係同男朋友食完放題去嘅💓
太飽所以想飲番啲Freah啲嘅飲品
所以叫呢杯水果茶嘅時候,

我地都叫左走甜少冰😆
一黎覺得落左糖冇咁健康
二黎都想試真啲水果係咪夠優質同好味✨
一飲之下,飲到有熱情果、蘋果、橙等主要材料
☺️個人好鍾意熱情果

2019-03-25 296 瀏覽
飲完再飲嘅水果茶, 雖然好多人都話一芳無咩特別, 但我就好中意佢個茶底同埋夠多水果!今次飲左第2隻甜度, 半糖, 比起平時飲微糖or微微糖甜D, 加上水果本身都係甜嘅, 建議飲熱飲嘅話就叫微糖都OK今次試第2間分店, 茶底好似更淡, 唔知係咪太多人買嘅關係, 沖淡左XD 但總括來講茶同水果嘅比例都仲係岩我心水嘅!下次試下其他分店睇下會唔會唔同先XD!

下次試下其他分店睇下會唔會唔同先XD!
2019-03-19
15 分鐘 (堂食)
2019-03-21 345 瀏覽
話說試過好多間水果茶,唔係太甜就係味道太假,一芳其他飲品未必係最讚,但水果茶就一定唔會輸!店員好細心俾埋叉等我地食完可以食水果,唔會浪費!水果茶飲落好新鮮,味道係水果味道,唔假。由於店員好細心提一提第一次飲要小甜,所以就信佢啦!味道果然剛剛好,甜咪唔會蓋過水果味,一絕!雖然又係好多人排隊,不過好嘢自然多人排!

店員好細心俾埋叉等我地食完可以食水果,唔會浪費!

雖然又係好多人排隊,不過好嘢自然多人排!
2019-03-21
30 分鐘 (堂食)
下午茶
2019-03-18 331 瀏覽
一方水果茶,可以話係台灣飲品嘅表表者,因為水果非常足料,飲落去毫無違和感,應我最鍾意嘅就係熱情果嘅種子,好鍾意食!如果唔係啱啱食飽飯,我都想飲下佢一日只係得100杯嗰個黑糖粉圓鮮奶。今期仲要同多啦A夢,搞合作,喺門外買贈品。靚唔靚,就見仁見智。