2024-11-09 64 瀏覽
The tofu flower dessert that I purchased at the restaurant was disappointing, lacking in flavor and quality. Additionally, the staff's behavior was unacceptable. When I requested more sugar for the tofu flower, the staff rudely refused to accommodate my request, displaying a lack of professionalism and customer service.As a customer, I expected to be treated with respect and courtesy, especially when making a simple request. The staff's dismissive and impolite attitude left a lasting negative im

As a customer, I expected to be treated with respect and courtesy, especially when making a simple request. The staff's dismissive and impolite attitude left a lasting negative impression on my dining experience. It is essential for restaurant staff to handle customer requests and feedback with attentiveness and professionalism, which unfortunately was not the case in this instance.

I hope that the restaurant management takes this feedback seriously and addresses the need for improved customer service and food quality. Every customer deserves a pleasant and respectful dining experience, and I trust that the restaurant will take the necessary steps to ensure that future patrons do not encounter similar issues. Thank you for allowing me to share my concerns, and I hope that my feedback can contribute to positive changes.
2024-07-17 119 瀏覽
見到之前的食評都話員工態度差,當晚我們去到又無咩特別唔好既感覺,正正常常。豆花都OK呀,雖然說不上豆味好香濃,但質感會實在唔易碎散不過熱食的碗比較抵食,涷食的話用膠碗好細碗芒果唔酸,幾香甜黑芝麻味道不錯
豆花都OK呀,雖然說不上豆味好香濃,但質感會實在唔易碎散
不過熱食的碗比較抵食,涷食的話用膠碗好細碗
芒果唔酸,幾香甜
黑芝麻味道不錯
2024-07-16
2024-03-17 250 瀏覽
去到佐敦想搵糖水食又唔想食對面嘅松記原來真係無咩糖水店就試下呢間豆腐花首先店鋪真係超級窄坐左bar枱都不能大動薏米銀杏豆花 $19🥜熱食夠滑但豆味唔夠🥜味道唔知點解有啲似焗西米布甸🥜銀杏不算多🥜薏米銀杏覺得同豆花唔係好夾🥜自己加左好多紅蓋樽嘅薑汁冰糖豆花 $16🥜凍嘅豆腐花用外賣兜無咁吸引下次想試經過的話都想試下紅豆或者芝麻糊同埋豆漿,仲要記得嗌熱食嘅,因為價錢都算平,都係一個糖水好選擇。
去到佐敦想搵糖水

🥜自己加左好多紅蓋樽嘅薑汁

冰糖豆花 $16

🥜凍嘅豆腐花用外賣兜無咁吸引

2023-11-25 294 瀏覽
用餐日期:2023/11/24用餐時段:下午茶用餐費用(每人):$15餐廳環境:室內座位不多 檯與檯之間較近 人多時要搭檯 服務:服務員服務態度極不友善 對客黑口黑面 味道:點了薑汁豆花+芝麻糊豆花1: 薑汁豆花:豆花上桌時是給了碗靜豆花沒薑汁在上也沒發現薑汁在桌上 問了店員 店員黑口黑面也沒解釋 只是從雪櫃中拿出一樽薑汁放在桌上 沒道歉沒解釋 好像漏了給薑汁是客人自己問題似的 薑汁味道很淡 味道不好 不推薦 2: 芝麻糊豆花:芝麻糊有芝麻香味 和豆花食味道不錯總結:這家店是無意中經過時發現+嘗試的 這家豆花價錢合理 味道一般 但女店員待客態度很差 從入店 落單 上豆花 埋單 女店員全種黑口黑面態度極不友善 像全世畀得罪了她似的 食東西除了食物味道本身外 最重要是服務員服務態度 這家服務態度惡劣 是不值得推薦的豆花店
用餐日期:2023/11/24
味道:點了薑汁豆花+芝麻糊豆花
2: 芝麻糊豆花:芝麻糊有芝麻香味 和豆花食味道不錯
2023-11-24
2023-11-10 171 瀏覽
經過入去嗌咗兩碗豆腐花,一入到坐低已經俾個員工問候,員工嘅態度極為惡劣。其他客人問餐牌套餐點計,員工即刻黑口黑面,俾哂面色同用言語串返客人。仲要唔係單一個案,用餐短短五分鐘已經聽到幾單衝突。好心唔憂做就唔好開鋪,真係貼錢買難受。單講食物而言,完全唔好食,所謂嘅豆腐花原來係碎上。特登叫薑汁豆腐花,但原來支薑汁放喺枱面個個都加得,咁洗鬼叫人專登嗌咩。環境迫,又有烏蠅。各位想去食嘅預咗心理準備去俾人問候。

2023-08-24 249 瀏覽
經過佐敦,之前睇榴槤關注組有人post過,附近有榴槤豆腐花,即刻去試下坦白講,第一眼見到實物,打左個突🤣,其貌不揚,估唔到食落幾好,用左馬來西亞既榴槤,所以都幾重榴槤味,榴槤肉都幾多,差唔多每啖豆腐花都食到榴槤肉,豆腐花都幾滑,以呢個價錢來講,都幾合理😋除左榴槤豆腐花,仲有其他種類既豆腐花和小食選擇,可惜我食量唔大,唯有留返下次再試,臨走買左支豆漿,完滿的一餐,非常飽肚有機會下次經過都會再食呢個豆腐花👍

有機會下次經過都會再食呢個豆腐花👍

2023-07-23
  • 榴槤豆腐花
2023-06-10 303 瀏覽
經過呢間豆腐花店好多次,次次都俾佢話用加拿大黃豆嘅字眼吸引住,今日終於入去試吓。因為時間尚早,叫個腸粉魚蛋套餐。估佢唔到腸粉都幾滑,醬汁就Standard,總括嚟講OK。套餐入邊有一杯豆漿,可以選擇加糖定唔加糖,都幾好。係我坐低咁耐周邊嘅枱人流不斷,朝早11點幾開始已經有人入嚟食糖水,買豆漿豆花,應該都算係信心嘅保證。
估佢唔到腸粉都幾滑,醬汁就Standard,總括嚟講OK。
套餐入邊有一杯豆漿,可以選擇加糖定唔加糖,都幾好。
腸粉套餐
腸粉套餐
2023-04-07 273 瀏覽
我最近到了這一家賣豆漿的店,本來想嘗試他們的無糖豆漿。 然而,當我詢問店員這杯豆漿是有糖還是無糖時,店員的態度非常惡劣。 他們責備我點錯了豆漿,甚至說“你都喝過了,咁點?”這種服務態度真的讓我非常失望,若果未喝過,怎麼會知道是有糖還是無糖? 作為一家服務業的商家,我認為他們應該以禮待客,並尊重每位客人的需求。 無論客人有何要求,員工都應該積極回答並提供準確的信息,而不是惡言相向。 綜上所述,我非常不滿意這家店員的服務態度。 我不會再去這家店消費,也不會向任何人推薦它。 作為一名消費者,我希望能夠得到更好的服務體驗,而這種惡劣的服務態度完全不符合我的期望。

外賣自取
之前係到食過一次覺得ok所以今次又嚟咗食豆腐花.我同朋友係到嗌咗熱薑汁豆腐花($15) 食到一半覺得中間嘅豆腐花有啲酸酸地🫠面頭嗰啲係無酸味嘅 .我哋就同個店員講碗豆腐花食落有啲酸 佢就已經話無呀 佢地啲豆腐花新鮮整嘅 咁我就話我食到有啲酸喎 佢自己拎咗支薑汁嚟試就堅持話無野呀 依家問題係豆腐花到試薑汁黎做乜😥.個店員完全無諗住處理😑 仲要話我地係咪食得差唔多 係嘅就讓位比下一枱人 直接收走啲嘢諗住趕我哋走😓.下次唔會再食呢間野😡
之前係到食過一次覺得ok所以今次又嚟咗食豆腐花
下次唔會再食呢間野😡
其他
2023-02-04 160 瀏覽
原本諗住去對面糖水店食, 不過因為太好多人排隊, 見到一豆花好似唔錯, 就入左去😝同朋友一人一碗熱嘅芝麻糊豆花, 再加多一個粢飯尼度嘅豆花同芝麻糊味道偏淡,不過豆花好滑, 亦冇酸味, 平平哋做飯後甜品都可以!粢飯有酸菜, 肉鬆, 同一件好細嘅油炸鬼送到臺嘅時候係暖暖哋嘅, 如果再熱d 就更好雖然粢飯望落唔係好大件, 但食完件粢飯, 我地兩個都好飽😂舖頭偏細, 得幾張枱, 凳仔都比較細, 不過都可以接受😬 舖頭有D 懷舊嘅感覺, 店員態度都ok, 不過好想我地快d 落單😂

同朋友一人一碗熱嘅芝麻糊豆花, 再加多一個粢飯

粢飯有酸菜, 肉鬆, 同一件好細嘅油炸鬼
送到臺嘅時候係暖暖哋嘅, 如果再熱d 就更好
雖然粢飯望落唔係好大件, 但食完件粢飯, 我地兩個都好飽😂

2022-10-02 356 瀏覽
2口子游完水口痕要搵小食食吓,係佐敦搵到間叫「一豆花」嘅鋪頭,主打賣豆腐花再加小食(魚蛋燒賣腸粉only)。眼見鋪頭成間平民小店,見到餐牌上嘅豆腐花款式有成10款,我地就叫左「薏米銀杏豆腐花」同「芒果豆腐花」再加左份「腸粉」😋。個「芒果豆腐花」一定係叫凍食,我之前食過熱豆腐花加芒果🥭,好難食😖!今次凍食就符合預期,不過要讚嘅係,芒果肉🥭唔係得幾粒,係成碗都係,撈勻左後每啖都有豆花同芒果肉!😚至於「薏米銀杏豆腐花」就熱食,依間一豆花嘅豆腐花熱係好滑流,好似啫喱咁!再加上薏米銀杏係絕配,薏米銀杏都有好多,食到最後都淨左好多薏米!腸粉方面同就無咩特別,只要多醬汁就一定好味😋!評分方面,總分5分會有3.5分,重點係豆腐花夠滑,配料足夠!

腸粉方面同就無咩特別,只要多醬汁就一定好味😋!

薏米銀杏豆腐花
芒果豆腐花
腸粉
2022-09-29
薏米銀杏豆腐花
芒果豆腐花
2022-09-24 176 瀏覽
呢間豆花店啲員工啲禮貌,戴左口罩講野又細聲,廣東話又講唔正,聽唔清楚問下都好正常,即時黑口黑面,大大力放杯豆漿,心情唔好唔好返工,客人冇必要受你氣。野食又唔係好食,仲要態度差,貼錢買難受,唔會幫襯下一次。
2022-09-05 192 瀏覽
天氣酷熱行街行到倦倦地,又想坐底食D凍野又吾想飲太多真奶,見倒間坐位小店食豆花標榜用加拿大有機黃豆每日新鲜製作就入內一試,健康甜食豆腐花由细食到大老少涵宜,雖然門口很多外買客,但老板娘都好快手整倒比你,藉得一讚。👍🏻薏米銀杏豆花 $18 (冷熱同價)由於天氣太熱朋友叫左碗凍食,薏仁有益配上銀杏清熱消暑系夏日最佳嘅食材,加上豆香滑溜溜豆腐甜而不膩有透心涼之快感。芝麻糊豆花 $18本人愛熱食芝麻糊好香兩者佳滑溜,有養髮保腎之功效,豆花糖水仲有薑汁*淡奶*杏仁味加調,除了豆花仲有腸粉小食味道不錯。

薏米銀杏豆花 $18 (冷熱同價)
芝麻糊豆花 $18
2022-06-03 285 瀏覽
行街行到熱熱地想食啲甜品但又想健康啲見到呢間一豆花標榜用有機黃豆而且感覺上 豆腐花同其他甜品相比係健康啲嘅呢度嘅豆腐花冷熱同價非常之好平時好多豆花譜都要加一至兩蚊佢都有唔同嘅選擇例如可以溝杏仁糊紅豆沙等等見到都有好多人不停咁叫外賣 都好受歡迎除咗豆腐花佢亦都有啲豆漿同埋小食豆漿可以揀無糖或者小糖會因應你嘅選擇而家唔同比例嘅糖二小食就有燒賣魚蛋腸粉腸粉亦都可以根據顧客嘅喜號可以自己選擇要咩醬係一間好有人情味的小店呢間小店唔係好大 好多人都會嗌外賣天時暑熱我就揀咗薏米銀杏豆腐花一上枱係見到好多薏米鋪滿晒喺面店員已經落咗糖漿 糖漿係有少少花嘅香味甜得來好特別好好食當然如果覺得唔夠甜嘅都可以自己加糖而朋友就叫咗杏仁糊豆腐花杏仁味非常之重完全唔需要加糖個甜度都好夠同豆腐花好夾豆腐花好滑唔會話好碎行過識到啲涼陣陣嘅甜品既解渴又可以休息一下
行街行到熱熱地想食啲甜品

行過識到啲涼陣陣嘅甜品
既解渴又可以休息一下
2022-06-03
下午茶
今日真係超級悶熱,依啲天氣最啱食一碗糖水黎涼透心~  一豆花顧名思義係專門賣豆腐花,除咗冰糖味,仲有薑汁、淡奶、紅豆、芝麻、杏仁,仲有必食嘅薏米銀杏、芒果同埋榴槤味。主要做外賣,門面已經放咗一桶桶豆花準備隨時外賣,可以見到生意唔錯,店入面亦都有少少座位俾人堂食。  今次點咗凍紅豆沙同埋芝麻糊豆花,成個豆花上面都係紅豆沙同芝麻糊,用料十足。翻開豆花,一食就已經好滑好嫩口,唔會特別甜,而且有陣陣黃豆香味,客人可以按自己喜好加黃糖。紅豆沙好綿,而芝麻糊亦都好傑,同豆花好夾。  除咗豆花,仲好識做有賣豆漿,仲有小食魚蛋燒賣腸粉粉果等等,真係好識做生意! 食完碗豆花真係涼快咗好多,個人都一醒神哂,行得太耐街太累記得黎坐下!
今日真係超級悶熱,依啲天氣最啱食一碗糖水黎涼透心~

2022-05-30