2023-08-06 916 瀏覽
呢間三不館車仔麵裝修懷舊復古,好有七八十年代的感覺,呢間車仔麵非常受歡迎,長期有人排隊,下晝三四點見唔使排隊,即刻過咗去食。三餸一麵$45 轉讚岐烏冬+$7 (古法辣汁)我叫咗咖喱魷魚,糖心蛋,同埋蠔油冬菇,加$7仲可以轉讚岐烏冬。咖哩魷魚非常爽口,糖心蛋亦都好好味,至於蠔油冬菇非常入味。個辣汁更加係成個車仔麵既靈魂,推介鐘意食辣既朋友一定要叫古法辣汁。📍三不館車仔麵大埔廣福道88號地下❤️價錢:9/10❤️味道:9/10❤️服務:8/10

三餸一麵$45 轉讚岐烏冬+$7 (古法辣汁)
咖哩魷魚非常爽口,糖心蛋亦都好好味,至於蠔油冬菇非常入味。
車仔麵

📍三不館車仔麵

❤️價錢:9/10
❤️味道:9/10
❤️服務:8/10
2023-07-31
車仔麵
2023-07-01 899 瀏覽
呢間車仔麵長期排隊係有原因,因為真心好食今次叫咗懷舊牛腩,豬紅,魚皮餃,咖哩魷魚配牛腩汁同米粉懷舊牛腩好淋,易入口,豬紅夠實淨,咖哩魷魚爽脆夠入味,魚皮餃大隻好食,米粉索晒牛腩汁超正,配埋佢哋自家辣菜脯將成個麵昇華晒,少少辣好惹味裝修懷舊復古,好有七八十年代的感覺
呢間車仔麵長期排隊係有原因,因為真心好食
今次叫咗懷舊牛腩,豬紅,魚皮餃,咖哩魷魚
配牛腩汁同米粉
懷舊牛腩好淋,易入口,豬紅夠實淨,咖哩魷魚爽脆夠
入味,魚皮餃大隻好食,米粉索晒牛腩汁超正,配埋佢
哋自家辣菜脯將成個麵昇華晒,少少辣好惹味
裝修懷舊復古,好有七八十年代的感覺
2023-05-09
  • 車仔麵
車仔麵我會稱之為香港人嘅浪漫🇭🇰🇭🇰耐唔耐就會好想食返一碗🥰嗰次咁啱去完大埔唔知食咩好突然間就好想食車仔麵 見到呢一間嘅舊香港裝修非常有特色 店內空間雖然不大但係整潔 店員都好友善🫶🏻-個客唔算好肚餓淨係揀咗三個餸 (平時會叫到放題咁🤣)揀咗豬紅 蘿蔔 糖心蛋🫶🏻湯底方面揀咗蕃茄湯🍅但我覺得有少少偏甜 同埋油咗啲~餸嘅份量都幾多 特別蘿蔔超大嚿 豬紅佢嘅秘製汁係甜甜地嘅 🥳好鍾意呢度嘅汽水係好少見到嘅玻璃樽裝 我成日覺得呢啲好飲啲🤣🫶🏻不過呢度車仔麵嘅配料選擇真係比較少 特別好多牛嘅部位都冇😗如果有多啲嘅話會更加開心😆

2023-04-22 1138 瀏覽
睇咗余徳丞嘅Youtube,一直想過來試下,今日先第一次走去食。叫咗油麵,咖哩魷魚,蘿蔔,大腸。蘿蔔冇渣,味道好鮮甜。咖哩魷魚味道超正!油麵都好好味!下次會再過來試下其他選擇。

2023-04-22
5 分鐘 (堂食)
  • 三餸車仔麵
  • 車仔麵
2023-04-18 812 瀏覽
.@idontcarenoodles (大埔).我嗰人係車仔麵愛好者🤣不單只是港式情懷同時 好多餸好多選擇無論係唔飲控 or 好似我哋呢啲Gym L.. 其實都會有適合我哋嘅嘢食..呢間好似好多人話好好味今日經過大埔 一於買嗰外賣試試佢🫶🏻.三餸一面 $ 45一碗係(鮮沙薑豬手 +懷舊牛腩 + 蝦條卷 + 河粉)9.7/10.呢個價錢 份量足..三款餸都係大大塊 & 毫不吝嗇好鍾意佢嘅湯底 清新不膩口豬手 牛腩都好淋 好好入口蝦條卷同我哋expect唔係好一樣但係都好味嘅 似平時啲甜齋口感.. 但入邊嘅蝦滑感都係幾彈牙.河粉就絕對唔係邪惡嘅代表好多時大家覺得河粉肥係因為乾炒牛河🤣本身河粉如果無用油炒過 其實都係同其他澱粉差唔多GI & 卡路里嘅碳水.另外一碗係(咖喱魷魚 + 醬燒豬頸肉 + 瑞士雞翼 + 米粉)一樣.. 呢三款餸都係正常發揮份量cp值高.. 今次有少少麻辣湯底.. 真係欲罷不能佢哋嘅湯好啱車仔麵.btw佢哋嘅附送嘅菜譜好好味🤣🫶🏻.其中一間我下次會encore嘅車仔麵‼️計完先發現卡路里咁相近(開心大發現🤣).‼️營養知識如果想最大化降低不必要的卡路里但又有cp值高嘅滿足感
@idontcarenoodles (大埔)
我嗰人係車仔麵愛好者🤣
不單只是港式情懷
同時 好多餸好多選擇
呢間好似好多人話好好味
今日經過大埔 一於買嗰外賣試試佢🫶🏻
三餸一面 $ 45
一碗係
(鮮沙薑豬手 +懷舊牛腩 + 蝦條卷 + 河粉)
9.7/10
呢個價錢 份量足..
三款餸都係大大塊 & 毫不吝嗇
好鍾意佢嘅湯底 清新不膩口
豬手 牛腩都好淋 好好入口
蝦條卷同我哋expect唔係好一樣
河粉就絕對唔係邪惡嘅代表
好多時大家覺得河粉肥係因為乾炒牛河🤣
另外一碗係
(咖喱魷魚 + 醬燒豬頸肉 + 瑞士雞翼 + 米粉)
一樣..
佢哋嘅附送嘅菜譜好好味🤣🫶🏻
其中一間我下次會encore嘅車仔麵
‼️
計完先發現卡路里咁相近
(開心大發現🤣)
‼️營養知識
如果想最大化降低不必要的卡路里
但又有cp值高嘅滿足感
推薦餸:
(咖喱魷魚 + 懷舊牛腩/豬軟骨 + 流心蛋)
希望大家食得開心 & 放心
阿門🫶🏻‼️

#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic大埔 #calorieswithmic港式
外賣自取
2023-04-17 797 瀏覽
🍜三不館車仔麵(廣福道)​📍大埔廣福道88號地下​👉🏻👉🏻menu​📢每次食都要攞飛排隊(起碼等20分鐘)仲要人齊先比入📢門口有筆同menu紙,排隊個陣圈低想食咩,入座比姐姐落order​圖1️⃣&2️⃣今次揀四餸一麵 $54:醬燒豬頸肉、滷水鮮豬大腸、咖喱魷魚、魚皮餃、鮮製油麵、牛腩汁​係好認真嘅車仔麵,所有材料都唔馬虎,魷魚勁爽,0黐牙,暫時未食到比佢好味。豬腸清得乾淨,滷得入味,豬頸肉有燒過既香味,肉又嫩。魚皮餃大隻同好食過四海😂個皮都冇咁粉,餡比出面食到既多​圖3️⃣建議食既時候加辣菜脯,成個麵昇華左,真係好惹味​(評分:5杯☕️最高分) 食物:☕️☕️☕️☕️環境:☕️☕️☕️(座位窄,有少少迫,坐bar枱冇咁迫)CP值:☕️☕️☕️☕服務:☕️☕️☕️☕️​✨會再幫襯? 會啦,計埋價錢,暫時全香港最好食嘅車仔麵
🍜三不館車仔麵(廣福道)

📍大埔廣福道88號地下

👉🏻👉🏻menu

📢每次食都要攞飛排隊(起碼等20分鐘)仲要人齊先比入

圖1️⃣&2️⃣
今次揀四餸一麵 $54:

圖3️⃣
建議食既時候加辣菜脯,成個麵昇華左,真係好惹味

(評分:5杯☕️最高分)
食物:☕️☕️☕️☕️
環境:☕️☕️☕️(座位窄,有少少迫,坐bar枱冇咁迫)
CP值:☕️☕️☕️☕
服務:☕️☕️☕️☕️

✨會再幫襯?
會啦,計埋價錢,暫時全香港最好食嘅車仔麵
2023-04-08
30 分鐘 (堂食)
  • 咖哩魷魚
2023-04-16 440 瀏覽
大埔呢間車仔麵都幾多人排隊今日有時間同佢地一齊排下叫左個四餸車仔麵豬頸肉(幾好味)辣豬手(不是太辣,吾係好夠淋)豬大腸(好入味,推介)炸支竹(無特別)河粉(幾煙靭,個人鐘意)堂食福利可無限加的菜甫
大埔呢間車仔麵都幾多人排隊
今日有時間同佢地一齊排下

叫左個四餸車仔麵
豬頸肉(幾好味)
辣豬手(不是太辣,吾係好夠淋)
豬大腸(好入味,推介)
炸支竹(無特別)
河粉(幾煙靭,個人鐘意)
堂食福利
可無限加的菜甫
2023-04-16
15 分鐘 (堂食)
2023-04-06 420 瀏覽
今日又嚟到大埔啦,見到廣福道有一間食車仔面既餐廳,一到中午就會有好多人排隊,之前係網上search過食物既款式唔少之餘,價錢又唔太貴,一場嚟到就入去試下先🍀三餸麵 $45 沙嗲湯底+$7配料款式都幾多選擇,今次選擇左豬頸肉、豬大腸同豬手,三款配料望落都幾好味,滷水都好入味既感覺,豬大腸入面唔會有太大肥膏,食落有咬口之餘都幾香香料味,豬手炆到啱啱好,唔會太硬既質地,皮都幾爽口,最好味既係豬頸肉,有燒烤香味調味都啱啱好,肉質夠哂淋,湯式選擇左沙嗲湯底,味道香濃但又唔會太鹹,加埋配料食真心perfect 整體嚟講都推薦大家嚟試下嫁,食物選擇多價錢又合理,如果嚟大埔就試下啦好食:❤️❤️❤️❤️🖤抵食:❤️❤️❤️❤️🖤📍三不館車仔麵 (廣福道) (大埔)大埔廣福道88號地下

🍀三餸麵 $45 沙嗲湯底+$7

好食:❤️❤️❤️❤️🖤
抵食:❤️❤️❤️❤️🖤

📍三不館車仔麵 (廣福道) (大埔)
2023-03-25 408 瀏覽
#20230311 🤍📍 三不館車仔麵 @idontcaretp大埔廣福道88號地下 🍽️荃灣登發街10號地下旺角豉油街15號萬利商業大廈地下4-5號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#淨麵 #河粉 #牛腩汁 $16#金牌口水雞 $34💭 有時唔想食車仔麵,叫個小食加淨麵都係一個唔錯既選擇😎河粉個爽度很可以,證明係收到order先淥,個湯雖然飲得出係加左師傅,唔會啲味好雜咁,好飲過出面其他味精湯😅口水雞辣味好熟悉,都幾辣下,怕辣既朋友要留意⚠️雞件滑身,切得好好唔會有好多碎骨,面頭意外地有好多蔥同芫荽🌱鐘意綠色草青既朋友應該會表示幾滿意😌.#三餸一麵 #米粉 #古法辣汁 #中辣 #走蔥 $45 🫧 #秘滷雞翼尖 #豬紅 #咖哩魷魚 💭 雖然翼尖好多激素,成日都話唔好成咁多,尤其是女仔👧🏻但每次食車仔麵🐷都會食,最鐘意食煮到好淋帶少少膠質既,呢度既翼尖就做到👍🏼豬紅唔會一夾就散,咬落少少咇汁,而咖哩魷魚既咖哩汁好出色,魷魚一咬就可以斷開唔會韌🦑如果佢小食有呢個🐷實會叫😬古法辣汁好香,辣得尼唔會濁喉,推介叫辣度叫少一度再加枱面既辣菜莆🤤通常🐷都係大埔店食,人龍係keep住有,想食要
#20230311 🤍
#淨麵 #河粉 #牛腩汁 $16
#金牌口水雞 $34

#三餸一麵 #米粉 #古法辣汁 #中辣 #走蔥 $45
🫧 #秘滷雞翼尖 #豬紅 #咖哩魷魚
💭 雖然翼尖好多激素,成日都話唔好成咁多,尤其是女仔👧🏻但每次食車仔麵🐷都會食,最鐘意食煮到好淋帶少少膠質既,呢度既翼尖就做到👍🏼豬紅唔會一夾就散,咬落少少咇汁,而咖哩魷魚既咖哩汁好出色,魷魚一咬就可以斷開唔會韌🦑如果佢小食有呢個🐷實會叫😬古法辣汁好香,辣得尼唔會濁喉,推介叫辣度叫少一度再加枱面既辣菜莆🤤通常🐷都係大埔店食,人龍係keep住有,想食要預留時間等位喇😅

#大埔美食 #🐷在大埔 #荃灣美食 #🐷在荃灣 #旺角美食 #🐷在旺角 #🐷_食
2023-03-21 354 瀏覽
呢間人氣車仔麵好幾次麵想食但因為好多人排隊,所以都放棄咗。有一日病咗,請假入大埔睇醫生,順便食個車仔麵,閒日4點去到,唔洗等位就有得食。入到去鋪仔細細,唔係好多張枱。兩餸一麵$36三餸一麵$45四餸一麵$54超過4個餸就加每一個餸就俾多$10。呢到都有最低消費,每位最低消費兩餸一麵。我就叫咗一碗三餸麵,咖喱魷魚,蘿白,醬燒豬頸肉配油麵。油麵好有口感,唔會煮到腍晒,有少少彈牙質感,蘿白唔苦無渣,魷魚爽好,煮晒咖喱味。

入到去鋪仔細細,唔係好多張枱。
兩餸一麵$36
三餸一麵$45
四餸一麵$54
超過4個餸就加每一個餸就俾多$10。
呢到都有最低消費,每位最低消費兩餸一麵。

我就叫咗一碗三餸麵,咖喱魷魚,蘿白,醬燒豬頸肉配油麵。

2023-01-13 619 瀏覽
店鋪裝修有特色,全部都係舊香港設計有不少的打卡位當中我最愛食佢的雞翼好入味配佢的腩汁仲有佢配有辣味菜脯感覺非常有福建風味另外,店舖有時仲會出特色鎖匙扣就快新年可以去睇睇
店鋪裝修有特色,全部都係舊香港設計
有不少的打卡位
當中我最愛食佢的雞翼好入味
配佢的腩汁
仲有佢配有辣味菜脯
感覺非常有福建風味

另外,店舖有時仲會出特色鎖匙扣
就快新年可以去睇睇
.📍三不館|大埔 @idontcaretaipo @idontcarenoodles 評分:9/10🔸余德丞推薦大埔最好味既車仔麵三不館最近新開左好多分店係主打懷舊既車仔麵店大埔分店門面細 街坊都係嗌外賣為主🔹四餸一麵 $50相入面全部餸都好好味超推薦蘿蔔 燜得超級腍又清甜咖喱魷魚真係燜到咖哩味 唔係白烚🔸湯底方面沙爹湯底好濃 有啲似擔擔湯有花生香味🔹金牌麻辣豬手 $32呢個小食用左金牌麻辣醬 真係好麻辣鍾意食辣既我都要嗌返支可樂解辣🔸港式茶記奶茶 $22呢支奶茶就一般茶底唔似一般茶餐廳既紅茶茶味較淡 🔹總括黎講三不館車仔麵餸嘅份量好多配料選擇多 都好食堂食地方淺窄較迫狹

評分:9/10

三不館車仔麵餸嘅份量好多
配料選擇多 都好食
堂食地方淺窄較迫狹
2023-01-05 438 瀏覽
𝟙𝟟.𝟙𝟘.𝟚𝟘𝟚𝟚📌三不館車仔麵 (廣福道) (大埔)大埔廣福道88號地下🔎#hkfoodieat_大埔💸人均消費: $70內🌿評分: 5/5 (食爆!!!!)🈚️加一服務費餐廳分類🔖 #hkfoodieat港式🫖 三不館應該係我食過咁多間大埔嘅餐廳入面最好食最冇嘢可以挑剔💭呢幾年慢慢見住佢由晚餐時段唔使點等位🙌🏻到依家將啲圓枱轉做多啲二人枱都仲係要等好多張枱😂仲有外賣都係做到停唔到手🐝就知道三不館嘅質素有一定嘅保證同埋佢嘅人氣有機高🍁𐂂 四餸一麵 ($54) 基本上每次嚟都係叫呢啲配搭(因為感覺上全部餸都係肉會抵食啲)🐸首先油麵口感彈牙加埋甜甜哋嘅牛腩汁做湯底就咁冇餸食都已經好正💗豬頸肉同牛腩都醃得好入味同埋夠淋😋酸齋有種唔識點形容嘅正🥰咖哩魷魚不過不失不過有啲唔係好夠入味🦑感覺咖哩只係留咗喺表面🥺不得不提係佢個辣菜脯❤️‍🔥BB班級嘅辣度超級惹味🤩堂食嘅話記得唔好走寶🤪𐂂 四餸一麵 ($54) 豬紅肉質結實唔會一咬就爛而且醃得好入味🐷陳皮魚蛋有陣淡淡嘅陳皮味而且非常彈牙🐟不過陳皮味未必個個鍾意所以要自己衡量啦🤣個咖哩齋咖哩味都幾濃🍛三不館嘅兩款齋都好出色所以鍾意咖哩齋嘅朋友一定要
𝟙𝟟.𝟙𝟘.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌三不館車仔麵 (廣福道) (大埔)
🔎#hkfoodieat_大埔

💸人均消費: $70內
🌿評分: 5/5 (食爆!!!!)
🈚️加一服務費

餐廳分類🔖 #hkfoodieat港式🫖

四餸一麵

𐂂 四餸一麵 ($54)
[醬燒豬頸肉、咖哩魷魚、懷舊牛腩、酸齋] [油麵麵底;牛腩汁湯底]
四餸一麵

𐂂 四餸一麵 ($54)
[豬紅、秘制咖哩齋、陳皮魚蛋、日式粟米豚肉餃子] [油麵麵底;牛腩汁加小小辣湯底]
豬紅肉質結實唔會一咬就爛而且醃得好入味🐷陳皮魚蛋有陣淡淡嘅陳皮味而且非常彈牙🐟不過陳皮味未必個個鍾意所以要自己衡量啦🤣個咖哩齋咖哩味都幾濃🍛三不館嘅兩款齋都好出色所以鍾意咖哩齋嘅朋友一定要試下🥳最後日式粟米豚肉餃子個餡同平時差唔多🌽不過就係日式嘅包法🥟湯底嗌咗小小辣不過比想像中辣 🥵男友本人表示唔太食得辣但個湯底好飲😎趕時間可能要嗌外賣或者搵過第日食🤨唔係就可能要等半個鐘至九個字先有位😜

📍其他分店位置
#hkfoodieat_旺角 #hkfoodieat_荃灣
辣菜脯
辣菜脯
2022-12-26 534 瀏覽
誠意之作車仔麵🍜😍最近一直好想食車仔麵,見到呢間之前有人介紹,仲有幾間分店,應該味道唔錯掛🤔🤔當日平安夜去,都幾多人排隊,試完之後覺得worth the wait🤩🤩我地叫左👇🏻🧡三餸車仔麵 $45 好似唔同分店價錢有少少唔同,呢度三餸一麵就$45😗揀左冬菇,咖哩魷魚同醬燒豬頸肉🤩冬菇炆得好入味,而且係極厚肉,淋得黎又有咬口,得三舊有少少唔夠喉🤭🤭咖哩魷魚同樣出色,水魷發得好彈牙好爽,份量比想像中多,咖哩好香唔算辣,幾惹味👍🏻👍🏻豬頸肉油脂分佈好平均,每一啖都有油香,但又唔會話成舊油,肥油同肉既比例非常好🙌🏻🥳另外叫多左碗麵試埋牛腩,雖然偏細舊,但都煮得淋同入味👍🏻Overall黎講今次試既全部餸都煮得好入味,味道唔錯👍🏻雖然店鋪唔算好大但都唔會感覺好迫,d位算隔得幾好🤣🤣可惜麵既種類偏少,無我既all time favourite 米線🥹🥹另外提提大家假日真係幾多人排隊,我地當日大概等左半個鐘,唔想等咁耐就記得預早d去食啦🤣🤣味道:9.5/10性價比:9/10📍 三不館車仔麵 (廣福道)大埔廣福道88號地下📌人均消費: below $50#hkfoodie #hkig #hkfood
誠意之作車仔麵🍜😍

我地叫左👇🏻
🧡三餸車仔麵 $45

好似唔同分店價錢有少少唔同,呢度三餸一麵就$45😗
揀左冬菇,咖哩魷魚同醬燒豬頸肉🤩

另外叫多左碗麵試埋牛腩,雖然偏細舊,但都煮得淋同入味👍🏻

Overall黎講今次試既全部餸都煮得好入味,味道唔錯👍🏻
雖然店鋪唔算好大但都唔會感覺好迫,d位算隔得幾好🤣🤣

味道:9.5/10
性價比:9/10

📍 三不館車仔麵 (廣福道)

📌人均消費: below $50

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #車仔麵 #cafe #LF大埔 #日本菜 #西餐 #美食推介 #香港美食推介 #香港美食推薦 #大埔美食推介 #大埔美食 #cartnoodles #港式美食 #港式粉麵
2022-12-12 275 瀏覽
🎈食物:🌕🌕🌕🌕🌕今次叫咗咖喱魷魚、豬大腸同蝦卷(新試)加河粉,美顏清湯湯底,除左蝦卷一般般之外,其他一如既往咁好食🤤🤤🤤🎈環境:🌕🌕🌕🌕🌑環境同之前都無咩改變,都係環境衛生,枱櫈格局都冇變,都係咁迫😂🎈服務:🌕🌕🌕🌕🌕職員都係咁忙,仍然有細鋪嘅人情味👍🏻👍🏻👍🏻🎈回購:🌕🌕🌕🌕🌕成日食就知道係好野,CP值非常高😎😎😎每次試轉一個餸,試下其他😂😂😂
🎈食物:🌕🌕🌕🌕🌕

🎈環境:🌕🌕🌕🌕🌑

🎈服務:🌕🌕🌕🌕🌕
職員都係咁忙,仍然有細鋪嘅人情味👍🏻👍🏻👍🏻

🎈回購:🌕🌕🌕🌕🌕