2024-11-04 124 瀏覽
呢間車仔麵已經幫襯咗好多次😊店內裝修好懷舊,保留住舊有香港嘅特色✨再播埋80,90年代嘅歌,幾有feel架,不過店舖環境比較細,坐得迫小小~基本上每次配搭都差唔多,今次叫3️⃣餸豬紅,蘿蔔,豬大腸 米粉(金牌麻辣湯底小辣)1️⃣蘿蔔大大舊,冇渣味道清甜,每次必叫🫶🏻2️⃣豬大腸滷得好入味,唔韌,份量都算多👍🏾3️⃣豬紅唔會一夾就散同埋冇怪味✨辣菜脯同辣油是必須的🫶🏻食得辣嘅一定要加💯🥤凍檸茶飲品杯設計有啲小心思👍🏾味道就正常發揮,冇咩特別

基本上每次配搭都差唔多,今次叫3️⃣餸
豬紅,蘿蔔,豬大腸 米粉(金牌麻辣湯底小辣)

1️⃣蘿蔔大大舊,冇渣味道清甜,每次必叫🫶🏻
2️⃣豬大腸滷得好入味,唔韌,份量都算多👍🏾
3️⃣豬紅唔會一夾就散同埋冇怪味✨

辣菜脯同辣油是必須的🫶🏻食得辣嘅一定要加💯

🥤凍檸茶
飲品杯設計有啲小心思👍🏾味道就正常發揮,冇咩特別
2024-10-08 361 瀏覽
呢間係我心目中top2嘅車仔麵,每次都係食豬紅、豬大腸同蘿蔔🤣足料之餘啲餸又好食!特別想提下嗰個湯,因為可以加辣菜甫,令個湯濃味好多,真係會食上癮🤪對於鍾意食車仔麵嘅朋友,呢間真係要試下!🌟
三不館車仔麵好好食 ~好食到   我作左首歌~yoyoyoSCAN QR Code feel 下la今次都係跟朋友去試吓去咗旺角店,由細到大食好多車仔麵   都覺得OK啊 普通嘢  呀 但係呢間一食   就不得了應該冇味精嘅啲嘢入味得你唔會死鹹~~good喎,不過係冷氣唔夠我下午茶時間去  都有少少熱,如果冷氣強勁返少少就好啦同埋可唔可以 提供甜醬啊?食炆蘿蔔真係好想加甜醬,呢個真係美中不足(我自己好鍾意豬皮蘿蔔加甜醬㗎嘛)
三不館車仔麵好好食 ~好食到
 我作左首歌
~yoyoyo
SCAN QR Code feel 下la

今次都係跟朋友去試吓去咗旺角店,

由細到大食好多車仔麵   都覺得OK啊 普通嘢
但係呢間
一食

就不得了
應該冇味精嘅
啲嘢入味得你唔會死鹹~~good喎,不過係冷氣唔夠
我下午茶時間去  都有少少熱,如果冷氣強勁返少少就好啦

同埋可唔可以 提供甜醬啊?

2024-08-03
3 分鐘 (堂食)
  • 豬皮 蘿蔔
2024-07-30 1059 瀏覽
已經幫襯過多次,裝修走懷舊港式風格,牆身畫滿兒時回憶,加上掛上不少懷舊物品,引來好多遊客嚟打卡。當初以為只有裝飾陳列吸引食客們,親身試過後發現食物品質也不錯。只是鋪頭比較細,坐得較迫,但為咗食好嘢,無所謂啦🫣🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜沙爹湯底配秘制辣汁小辣沙爹湯要加8蚊,呢個沙爹湯係食過最好味嘅車仔麵湯底👍🏻香濃幼滑,仲有花生碎,好惹味,為咗個湯底,搞到我心思思成日幫襯秘制牛腩:四舊牛腩,味道可以,但有啲偏「un」瑞士汁雞翼:兩隻雞翼,瑞士汁唔夠濃味麻辣豬手:呢個係我每次必點嘅餸,麻辣味幾惹味,如果減少辣油嘅油膩感會更好秘制鳯爪:無記錯得兩隻鳯爪,入味但份量算少豬皮:爽口嘅豬皮,唔會淋啤啤無咬口,幾鐘意個質感,同埋都夠入味,都成為我嘅必點餸豬腸:偏淋,差少少咬口,如果可以爽口少少更好陳皮魚旦:有啲腥,唔會再叫🫢

🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜

沙爹湯底配秘制辣汁小辣

秘制牛腩:四舊牛腩,味道可以,但有啲偏「un」
瑞士汁雞翼:兩隻雞翼,瑞士汁唔夠濃味
秘制鳯爪:無記錯得兩隻鳯爪,入味但份量算少
豬腸:偏淋,差少少咬口,如果可以爽口少少更好
陳皮魚旦:有啲腥,唔會再叫🫢

2024-06-05 1196 瀏覽
之前經過呢間車仔麵店已經比佢個霸氣名吸引到,加上近呢幾年好鐘意食車仔麵,出開旺角當然要試下啦。感覺舖仔細細,都幾乾淨企理,車仔麵餸亦唔重味精,味道唔錯。店內好招牌做裝飾,有啲真係油尖旺角嘅店名。小食:香炸墨魚餅,幾厚身彈牙。袐制香醬鳳爪,好淋。懷舊牛腩,鮮沙薑豬手,醬燒豬頸肉粗麵,豬手都幾淋。滷水鮮豬大腸,豬皮,牛丸粗麵,大腸唔韌,幾入味。瑞士雞翼,豬紅,魚腐河粉。涼粉冰,好甜同埋得花奶味。凍奶茶
。感覺舖仔細細,都幾乾淨企理,車仔麵餸亦唔重味精,味道唔錯

店內好招牌做裝飾,有啲真係油尖旺角嘅店名

小食:
香炸墨魚餅,幾厚身彈牙

袐制香醬鳳爪,好淋

懷舊牛腩,鮮沙薑豬手,醬燒豬頸肉粗麵,豬手都幾淋

滷水鮮豬大腸,豬皮,牛丸粗麵,大腸唔韌,幾入味

瑞士雞翼,豬紅,魚腐河粉。

涼粉冰,好甜同埋得花奶味

凍奶茶

2024-05-14
2024-04-29 964 瀏覽
今日出黎玩boardgame 就黎試下呢檔車仔麵✨秘製香醬鳳爪+滷水鮮豬大腸+蠔油冬菇河粉配醇香雪龍金湯 $62個湯係幾特別 好似忌廉雞湯咁👍🏻👍🏻 秘製香醬鳳爪有啲失望 唔覺得有啲咩特別嘅香味 同平時茶樓鳳爪差唔多蠔油冬菇好入味都好滑🤤 滷水豬大腸夠入味 又整走晒啲肥膏✨醬燒豬頸肉+懷舊牛腩+咖喱魷魚鮮制油面配農鄉沙嗲湯底 $69個湯底就咁飲覺得有啲稠🙈 但啲餸同麵索左個湯底就好香沙嗲味好正😍😍 燒豬頸肉燒到好香脆👍🏻👍🏻 牛腩腍得黎有咬口又夠入味😆😆 咖喱魷魚味道都好香濃🍹凍檸茶*2 $28總括黎講好好食👍🏻👍🏻 裝修好靚 好懷舊 連音樂都會播啲懷舊嘅歌侍應姐姐目我攬住個袋食就攞要櫈比我放袋間舖都幾醬 座位就有啲逼味道❤️❤️❤️❤️💔抵食❤️❤️❤️❤️服務❤️❤️❤️❤️環境❤️❤️❤️💰午餐人均~$75(唔收+1)

今日出黎玩boardgame 就黎試下呢檔車仔麵

味道❤️❤️❤️❤️💔
抵食❤️❤️❤️❤️
服務❤️❤️❤️❤️
環境❤️❤️❤️

💰午餐人均~$75(唔收+1)
2024-04-07 799 瀏覽
三不館嘅主場係大埔+荃灣,而家旺角都有分店,即刻試試佢!*三餸一麵車仔麵 $46湯底揀咗古法辣汁,小小辣真係小小辣,惹味又過癮,可惜米粉唔夠索湯。如果想要再辣啲,可以落枱面嘅金牌麻辣醬。*咖哩魷魚 (+$5)招牌!魷魚彈牙、脆卜卜,咖哩惹味唔會好辣,而且好入味,唔會咬到最後冇晒味。*醬燒豬頸肉 (+$5)招牌係有佢嘅道理!豬頸肉入味之餘,有油分但唔會食到成口油,好好食!*蘿白夠腍夠甜,又冇渣,大推!*試咗朋友叫嘅豬紅、蠔油冬菇,豬血普通,冬菇大塊入味,可以一戰。
三不館嘅主場係大埔+荃灣,而家旺角都有分店,即刻試試佢!
三餸一麵車仔麵 $46
咖哩魷魚 (+$5)
醬燒豬頸肉 (+$5)
蘿白
夠腍夠甜,又冇渣,大推!
2024-03-31
2024-03-15 905 瀏覽
唔知食咩又想簡單醫下肚,就會揀下食米線或者車仔麵,我今次揀左食三不館車仔麵😝現場裝修好特別,但係如果要講坐得舒唔舒服,其實就真係唔太舒服🥲加上我坐喺近門口嗰張枱,向住窗邊,仲要同另外一齊搭枱,太迫。我亦都着咗裙,坐喺交叉位我係放唔到隻腳入去,結果要同朋友調位。三餸一麵我揀左特別既雪濃金湯,真係特別香☺️有少少好似忌廉既感覺朋友就揀左沙嗲湯底,佢都大讚個湯好味😋餸個方面,我要蝦條卷牛腩同埋咖喱魷魚🦑蝦條卷就係好似薄薄的腐皮包住蝦肉再分三段。肉質爽實😝牛腩唔算多,但吸埋個湯好夾👍🏻咖喱魷魚亦都唔會咬唔開,亦都係爽口,咖喱味唔算太重凍奶茶餐飲包裝,亦都有啲心思,味道就正常唔算特別。

三餸一麵
我揀左特別既雪濃金湯,真係特別香☺️有少少好似忌廉既感覺
朋友就揀左沙嗲湯底,佢都大讚個湯好味😋
餸個方面,我要蝦條卷牛腩同埋咖喱魷魚🦑
蝦條卷就係好似薄薄的腐皮包住蝦肉再分三段。肉質爽實😝
牛腩唔算多,但吸埋個湯好夾👍🏻
咖喱魷魚亦都唔會咬唔開,亦都係爽口,咖喱味唔算太重

凍奶茶
餐飲包裝,亦都有啲心思,味道就正常唔算特別。

#MC帶你去旺角.今次介紹依間由大埔起家嘅人氣車仔麵店,繼於荃灣開分店後,近年仲進駐旺角開設分店。.🔸🔹三不館車仔麵 🔹🔸➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖1. 兩餸一麵 $372. 三餸一麵 $46.➖➖➖➖➖➖配餸➖➖➖➖➖➖➖➖.🥢 藤椒鮮魚皮 $42份量足料,,夾極都仲有!魚皮非常爽脆,質感嫩滑彈牙,食落微微冰凍,加埋藤椒麻香味,十分惹味開胃!.🥢 咖哩魷魚(⭐推薦) 補差額$5魷魚外表呈橙黃色,食落十分爽脆!魷魚滲出濃厚嘅獨特香料味道,非常入味。.🥢 醬燒豬頸肉(⭐推薦) 補差額$5食落肉質厚實,邊皮位有少少焦香,味道不錯。.🥢 滷水鮮大腸(⭐推薦) 補差額$4滷得入味,口感偏軟腍,大腸保留少少肥膏,食落味道濃郁。.🥢 豬紅比較挺身而且無腥味,爽滑口感,正常發揮。.➖➖➖➖➖➖粉麵➖➖➖➖➖➖➖➖.🥢 油麵不得不提油麵,軟腍程度啱啱好,麵質爽口彈牙,而且都幾掛湯。.➖➖➖➖➖➖湯底➖➖➖➖➖➖➖➖.🥢 濃香沙嗲湯底 (加$8)比起一般湯底較為濃稠,湯底有濃濃花生醬味,十分惹味。.🥢 古法辣汁辣汁唔算突出,有少少沙嗲味,想食辣嘅朋友可以直接揀「金牌麻辣汁」。.➖➖➖➖➖➖飲品➖➖➖

#MC帶你去旺角

藤椒鮮魚皮

🥢 藤椒鮮魚皮 $42

🥢 咖哩魷魚(⭐推薦) 補差額$5
🥢 醬燒豬頸肉(⭐推薦) 補差額$5
食落肉質厚實,邊皮位有少少焦香,味道不錯。

🥢 滷水鮮大腸(⭐推薦) 補差額$4
滷得入味,口感偏軟腍,大腸保留少少肥膏,食落味道濃郁。
🥢 豬紅
比較挺身而且無腥味,爽滑口感,正常發揮。
➖➖➖➖➖➖粉麵➖➖➖➖➖➖➖➖

🥢 油麵
不得不提油麵,軟腍程度啱啱好,麵質爽口彈牙,而且都幾掛湯。
➖➖➖➖➖➖湯底➖➖➖➖➖➖➖➖
🥢 濃香沙嗲湯底 (加$8)
比起一般湯底較為濃稠,湯底有濃濃花生醬味,十分惹味。
🥢 古法辣汁
➖➖➖➖➖➖飲品➖➖➖➖➖➖➖➖
🥢 飲品
依家都唔係道道有支裝汽水,跟餐只係加$10,真係要飲返枝!
➖➖➖➖➖➖環境➖➖➖➖➖➖➖➖

⚡ 環境
裝修花盡心思,有曬香港特色,裝修行懷舊香港風格,雞蛋燈、牆壁花磚、仿古招牌、舊式鐵閘等,十分有格調。
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
⭐整體︰7.5/10
⭐食物︰8.5/10
⭐環境︰8.0/10
⭐價錢︰7.0/10
2024-02-15
10 分鐘 (堂食)
藤椒鮮魚皮
2024-02-26 604 瀏覽
🍽三不館車仔麵沙薑豬手·酸齋·咖喱魷魚·清甜蘿蔔·滷水豬大腸·鮮製油麵·牛腩汁先講湯底夠清香唔會油膩感好重👍油麵好爽口彈牙好小食到依種口感(小編後悔左小麵)🤭豬手沙薑味唔算好重~應該輕輕燒香過~皮脆肉多唔會大大舊骨👍酸齋正常發揮仲幾大塊~咖喱魷魚入哂味超正又夠彈牙~小編叫完先發覺幾種唔同味道溝埋又唔會搞到碗麵既味道好奇怪😅唔好忘記仲有滷水🤣🤣🤣仲有蘿蔔好食要試😉盛惠$7x💰💰💰💰💰好味指數🫵 5️⃣最佳🍻🍻🍻🍻🍻☻非專業食評·純個人口味☻🗣️仲有咩想講朋友介紹得知係大埔幾好食車仔麵店~有幸係九龍區食到🙏的確又幾好味🤣係度多謝你先~選擇多之餘份量亦都唔小~貴唔貴就因人而異~小編覺得幾抵食😉
🍽三不館車仔麵

盛惠$7x
💰💰💰💰💰

好味指數🫵 5️⃣最佳
🍻🍻🍻🍻🍻

☻非專業食評·純個人口味☻

🗣️仲有咩想講
2024-02-25 396 瀏覽
之前食過大補那間,質素很好,所以很多人排隊。今日經過先知原來油麻地也有分店,但晚飯時間人也不多,可能附近太多嘢食?唔理咁多入去試吓。點了最出名的咖喱尤魚,另外有手打魚肉、生菜、魚蛋、牛腩、油麵。果然冇令我失望。清湯底,沒有感到味精。油麵仍是那麼好食,夠淋(是適中的淋)。咖喱尤魚也一樣保持水準,份量唔少,咖喱入味又不太辣。牛腩夠晒淋,好味。價錢合理,地方乾淨,值得更多人知道。一句總結,可以經常幫趁。

homie介紹的車仔麵💁🏻‍♀️三不館 2餸1麵$36 3餸1麵$45 我食過淨菜底🤣古法辣汁/金牌麻辣汁都試咗👍🏻同友人/同事share藤椒鮮魚皮+麻辣芫荽皮蛋 重口味正😋平日lunch去都要等位 外賣有折喔 定期encore的小店💯
2023-10-11
15 分鐘 (堂食)
午餐
2024-01-23 476 瀏覽
今次黎到旺角分店試一試佢嘅車仔麵。店舖比較細,所以有機會要等位。今次等左10分鐘左右就入到去。舖頭都播住廣東話舊歌,好有80、90年代感覺。45蚊三餸算幾抵食,叫左蘿蔔、咖哩魷魚、蝦條卷。蘿蔔清甜無渣有驚喜、咖哩魷魚同蝦條卷就中規中矩。湯底有蕃茄、沙嗲可揀,自己就揀左清湯加小小小辣古汁辣汁。湯底唔會係食完口渴個種。👍🏻👍🏻 小小貴啲地方係跟餐飲品檸檬茶要加14蚊。

路過門面好多次都未試, 叫外賣先發現咁正😋 重點推介係湯底好出色超濃郁🤩 沙嗲湯底傑傑地,有花生香氣🥜 , 唔係茶記水平! 醇香雪濃金湯真係金光閃閃✨材料好神秘😏 似有南瓜,蛋黃? 甜甜地。 雖然2 款湯底都有+HKD8 ,但絕對令碗麵生色不少,必試!!加埋金牌麻辣汁,好香, 辣味好多元有層次, 叫左索汁既米粉底真係好正🤤基本3 餸麵HKD49, 餸方面, 推介滷水豬大腸(+HKD3) ,瑞士雞翼,同醬燒豬頸肉(+HKD4)。 3 樣都好入味! 三不管嘅調味真係好出色👍🏻👍🏻不過麻辣豬手(+HKD4)就嫌唔夠林, 魚片頭就唔夠彈牙~ 小食方面, encore 辣汁陳皮魚蛋HKD35 :魚蛋細細粒好有咬口, 配辣汁好惹味! 炸虎皮尖椒HKD26: 淨食尖椒唔夠辣, 但佢啲豉油可以有椒籽浸住反而有淡淡辣味滲出黎🤣 有機會要試下堂食🤤 人均HKD95 (以上為OpenRice 外賣自取價格)

• 醇香雪濃金湯
  • 濃香沙嗲湯
  • 滷水豬大腸
  • 瑞士雞翼
  • 醬燒豬頸肉
  • 辣汁陳皮魚蛋
2024-01-17 410 瀏覽
行過見到呢間車仔麵幾多人食,咁就試吓,叫咗四個淨餸,配金牌麻辣汁❤️‍🔥好少車仔麵,會有麻辣汁配,呢間嘅麻辣汁好好食,“胡椒豬肚丸”我超推介👍👍爽甜爆汁~“蠔油冬菇”超大size!口感超好。“蝦條卷”估唔到蝦味會咁濃郁👍店舖細細,但服務一流😊😊她們笑容滿臉,好有熱誠👍👍👍
行過見到呢間車仔麵幾多人食,
咁就試吓,
叫咗四個淨餸,
配金牌麻辣汁❤️‍🔥
好少車仔麵,會有麻辣汁配,
呢間嘅麻辣汁好好食,
“胡椒豬肚丸”我超推介👍👍爽甜爆汁~
“蠔油冬菇”超大size!口感超好。
“蝦條卷”估唔到蝦味會咁濃郁👍
店舖細細,但服務一流😊😊
她們笑容滿臉,好有熱誠👍👍👍