2018-07-14 399 瀏覽
一杯真材實料的飲品留住客人的心💜❤️以下兩杯飲品星空藍莓smoothies & 火龍果smoothies,有層次,真材實料,新鮮生果,配乳酪配沙冰,一層一層,細心用心,而且真係好好味🥤💖😄像煙花一樣的竹纖,還增添一份喜悅感~繼續努力🎉,加油🎊我會多多支持🥤😋
一杯真材實料的飲品留住客人的心💜❤️
像煙花一樣的竹纖,還增添一份喜悅感~繼續努力🎉,加油🎊
我會多多支持🥤😋
星空
火龍果
星空
火龍果
2018-07-11 310 瀏覽
之前見到台灣好出名既花甜果室開到黎香港,超級想試😍漸變顏色超令的說~👉🏿✨鈕扣 Hkd 36 💸📌店員就推介呢款,話好受香港人歡迎,一於就試佢😍成個color tone 都好summer~佢入口係酸酸味味,好似梳打咁😈係酸野我都中意架啦😽入面會有啲覆盆子碎,鳳朵同甜橙等,唔會一味得個酸,甜度適中大,天氣熱辣辣飲番杯超讚🤙🏿👉🏿✨芭比情歸何處 Hkd 36 💸📌呢款就係店舖主打~紫粉紅色既漸變完全係勁小女心呀!入面主要係草莓同藍莓😮攪勻啲飲味道先會出,飲落都幾fresh~不錯喔

👉🏿✨鈕扣 Hkd 36 💸

👉🏿✨芭比情歸何處 Hkd 36 💸

1K
2018-07-07 279 瀏覽
回顧一下😊過去星期六飲了一杯Blackberry & Raspberry Smoothie 好消暑又解渴 ,加上同埋好fresh,令人非常refresh 。飲得出係用新鮮生果打出呢杯Smoothie,大大杯又唔甜,飲足半小時也喝不完🤣🤣🤣朋友就飲很美的Barbie, 非常少女系的milkshakes, 朋友也讚唔太甜飲到鮮果味。🌸“花甜果香”🌸創辦於台灣,是過江龍的飲品店。如去開尖沙咀加連威老道嘅朋友不防嚟試下😉😉✔✔唔好只顧住去飲珍珠奶茶,哈哈😁😁
2018-07-04 223 瀏覽
🔸芭比情歸何處 ($36)(草莓➕藍莓➕鮮乳➕燕麥)-其實係奶昔加燕麥👅上層的粉紫色係藍莓 味道酸酸甜甜🤓粉紅色的🍓草莓奶昔 入口溫和順喉 兩者混合一齊飲幾夾🤤🤤 仲食到酸酸的莓果粒~燕麥出到嚟竟然有驚喜✨ 打碎後好香🤩 又夠晒飽肚☺☺⭐評分:8/10---------🔻抹茶森果之戀🍎🍵 ($28)(抹茶➕蘋果➕蜂蜜)-抹茶加果汁真係第一次飲🤣很特別的味道🤩 無論顏色定味道都好似蔬菜汁👅 入口清新 抹茶粉唔會起粒 抹茶的甘 加上蘋果既清甜 意外地好喝😏略嫌飲品加了點像檸檬皮的東西🤢好un口⭐評分:7/10---------🔻念念戀戀 ($30)(草莓➕奇異果➕蘋果➕鳳梨)-聽店員講 呢款係唯一冇加冰塊的飲品整體偏酸 應該係因為奇異果🥝同菠蘿🍍奇異果🥝同草莓🍓的籽 令飲品增加咬口👅 相反蘋果味道不太明顯⭐評分:7/10---------🔻本日 隱藏版 ($30) ❗不定期推出😎最啱有選擇困難症的你 接到飲品先知道係咩口味🤭今次👧🏽飲既係菠蘿🍍➕蜂蜜🍯酸酸甜甜 沒有花款可言 但勝在夠fresh⭐評分:7.5/10
🔸芭比情歸何處 ($36)
(草莓➕藍莓➕鮮乳➕燕麥)
其實係奶昔加燕麥👅
上層的粉紫色係藍莓 味道酸酸甜甜🤓
粉紅色的🍓草莓奶昔 入口溫和順喉
兩者混合一齊飲幾夾🤤🤤 仲食到酸酸的莓果粒~
燕麥出到嚟竟然有驚喜✨ 打碎後好香🤩 又夠晒飽肚☺☺
⭐評分:8/10
---------
🔻抹茶森果之戀🍎🍵 ($28)
(抹茶➕蘋果➕蜂蜜)
抹茶加果汁真係第一次飲🤣
抹茶的甘 加上蘋果既清甜 意外地好喝😏
略嫌飲品加了點像檸檬皮的東西🤢
好un口
⭐評分:7/10
---------
🔻念念戀戀 ($30)
(草莓➕奇異果➕蘋果➕鳳梨)
聽店員講 呢款係唯一冇加冰塊的飲品
整體偏酸 應該係因為奇異果🥝同菠蘿🍍
⭐評分:7/10
---------
🔻本日 隱藏版 ($30)
❗不定期推出😎
最啱有選擇困難症的你
接到飲品先知道係咩口味🤭
今次👧🏽飲既係菠蘿🍍➕蜂蜜🍯
酸酸甜甜 沒有花款可言 但勝在夠fresh
⭐評分:7.5/10
2018-07-04 70 瀏覽
👧🏽最近經常係尖沙咀流連 加上天氣咁熱呢間果汁店漸漸成為近期新寵🤩-相比珍奶 👧🏽更愛喝天然無添加糖的飲品🍹Menu主要分為 果汁 奶昔 及沙冰---------🔸她,與他的香水味 ($45)(火龍果➕蘋果➕優格➕蜂蜜➕椰絲)-紅火龍果好味又靚~第一啖飲落去好大陣蜂蜜味🍯底層係乳酪🍼 很creamy👅 中間夾雜紅火龍果沙冰 火龍果味淡淡地 夠清爽💦沙冰上面舖有爽脆椰絲 略嫌今次沙冰的冰塊有點兒大粒🤨 唔夠細滑 差唔多每啖都飲倒 仲卡住飲管☹️ (之後稍為溶咁啲會好少少) ⭐評分:7.5/10---------🔸星空藍莓冰果樂 ($38)(綜合莓果➕甜橙➕優格)-沙冰入口偏酸 好開胃🤣覺得藍莓同覆盆子個味蓋過左其他味道 橙味唔係幾飲得出 乳酪味更幾乎冇🤭 不過值得一讚 今次沙冰打得幾滑.⭐評分:6.5/10---------
👧🏽最近經常係尖沙咀流連 加上天氣咁熱
呢間果汁店漸漸成為近期新寵🤩
相比珍奶 👧🏽更愛喝天然無添加糖的飲品
🍹Menu主要分為 果汁 奶昔 及沙冰
---------
🔸她,與他的香水味 ($45)
(火龍果➕蘋果➕優格➕蜂蜜➕椰絲)
紅火龍果好味又靚~
第一啖飲落去好大陣蜂蜜味🍯
底層係乳酪🍼 很creamy👅
中間夾雜紅火龍果沙冰
火龍果味淡淡地 夠清爽💦
⭐評分:7.5/10
---------
🔸星空藍莓冰果樂 ($38)
(綜合莓果➕甜橙➕優格)
沙冰入口偏酸 好開胃🤣
覺得藍莓同覆盆子個味蓋過左其他味道
橙味唔係幾飲得出 乳酪味更幾乎冇🤭
不過值得一讚 今次沙冰打得幾滑.
⭐評分:6.5/10
2018-06-30 222 瀏覽
近期嘅日常好似只有吃😅, 冇辦法啦,天氣太熱咩都唔想做唯有不停飲飲食食😉, 早前朋友拉左我去試台灣日本feel文青系飲品店花甜果室, 可惜原本想試嘅金娥東同失戀.櫻花淚都冇,改點Barbie情歸何處 (milkshakes) ,酸酸甜甜, 奶味香濃, 但如果你怕肥就最好試朋友點嘅星空藍莓冰菓樂,同樣都係莓菓,但就更加透心涼,而且唔用奶底應該冇咁肥掛😁。

2018-06-03
2018-06-30 160 瀏覽
由細到大我都不玩Barbie,佢男朋友唔係呀Ken咩? 分咗手?「Barbie情歸何處」其實是專賣台灣日本feel文青系飲品的「花甜果室」其中一杯signature drink。佢係一杯milkshake,酸酸甜甜,奶味香濃。我不是文青,又不girlish,但喝後忽然想去了解吓Barbie的愛情世界(出於八卦多於關心)。呀妹就點了「星空藍苺冰果樂」,名稱就普通了點,同樣是苺菓,但更加透心涼,而且唔用奶底,冇咁肥掛。

)。

2018-06-28 129 瀏覽
又一台灣過江龍😛 主要賣果汁、奶昔...好耐之前佢未黎香港 已經好想飲店鋪既位置唔算係大街 加上不敵大行其道的台式珍珠奶茶 所以我平日六點黎都唔洗排隊😊芭比情歸何處 | $36 (8.5/10)草莓、藍莓、牛奶、燕麥即叫即整😃 一入口已經好fresh 亦食到少少果肉~ 酸酸地 再撈埋牛奶同燕麥 感覺好健康😂 (減低罪惡感)仲有 杯飲品都好靚 係粉色漸層啊😍 由於係即叫即整 所以都要等一陣 不過佢有幾個拍攝道具紙板 影下相 等待既時間都好快過~ 😉 有機會經過會再去試其他款式😝
又一台灣過江龍😛 主要賣果汁、奶昔...
好耐之前佢未黎香港 已經好想飲
店鋪既位置唔算係大街
芭比情歸何處

芭比情歸何處 | $36 (8.5/10)
草莓、藍莓、牛奶、燕麥

2018-06-26
5 分鐘 (外賣自取)
2018-06-22 252 瀏覽
花甜果室,這間被台灣網民稱為果汁界starbucks 在港設首間海外分店。這間台式飲品店,沒有珍珠奶茶,也沒有茶飲,只售果汁、milkshake 同smoothies,價錢由$26-$45。店面採以曰式簡約格調配上淺藍式瓷磚,感覺淸麗,很有文青風格。今天試下芭比情歸何處$36芭比情歸何處:由牛奶、草莓奶和藍莓奶造成。未拌勻之前,先飲一口,是每一層不同的果奶味道,牛奶香滑、草莓奶酸香、藍莓奶藍莓味十足;拌勻之後,由奪目的淡淺、粉紅變成淡粉紫,口感滑溜,酸酸甜甜的,充滿果香和天然的甜味,仲有少少燕麥碎,味道好fresh 好light, 而且十分健康。可以一試。
花甜果室,

今天試下芭比情歸何處$36

2018-06-22
2018-06-16 284 瀏覽
當四周都是珍珠奶茶大行其道之時,這間主打以純天然水果為主的果汁店,卻靜悄悄在尖沙咀開業!店舖以簡約和風為主,沒有花巧裝潢,感覺帶點文青!細看餐牌,發覺所有果汁名稱十分特別,單看名字,根本想不到是一杯怎樣味道的果汁,幸好下面有各款水果用材的說明,令人一目了然!一心來到,本應想試「她,與他的香水味」,殊不知店員告知,火龍果剛剛用完,所以唯有另試其他口味。正當左想右想,難以取捨之際,店員建議我選擇「芭比情歸何處」,這是在台灣大熱之水果汁,那就試試吧!這杯以草莓、藍莓果、燕麥、鮮乳混合而成的果汁,顏色以漸層的紫色、粉色和白色為主,十分吸引!這幾種味道搭配起來很香甜順喉,口感濃郁全天然,沒有添加任何色素,帶點燕麥顆粒的𡁻口,確是我杯茶!

店舖以簡約和風為主,沒有花巧裝潢,感覺帶點文青!

2018-06-01
5 分鐘 (外賣自取)
下午茶
芭比情歸何處
近排真係飲得太多珍奶同奶蓋,偶爾想飲下其他野🙈但又冇理由排咁耐隊飲其他野,於是就試下食間花甜果室,有齊果汁、奶昔、smoothies比大家揀👍🏻星期五晚去都完全唔洗排隊,重點係好飲,正!😍 1. 日安燕麥蕉莓泥($36)🌞🍌一杯有齊甜蕉、藍莓果、燕麥同牛奶,我見住佢地即使攪拌新鮮水果整成,所以價錢偏貴😅唔單只顏色夢幻又吸引,味道仲好fresh,甜蕉同藍莓果都好突出,互相配合得好好,仲飲到蕉肉同藍莓籽,加上燕麥同牛奶,令口感更滑更creamy,完全唔係色素,超驚喜!彤樂評分:9/10

1. 日安燕麥蕉莓泥($36)🌞🍌
彤樂評分:9/10
2018-06-09
$36 (宵夜)
2018-06-06 292 瀏覽
花甜果室🌸🍇 她,和他的香水味。連續十多天的高溫,在街上真的人都乾塘。尖沙咀近日新開的台灣人氣現打果汁店——花甜果室,每款飲品都有一個文藝(又中二)的名字。我點了的這杯名叫「她,和他的香水味」,是不是一縷縷遐思逸想隨着果香花香四散溢滿~~✨哈哈,其實是紅火龍果乳酪沙冰😛 雖然味道不算很濃,但就是天然清新,夏日炎炎,又不要想假果汁,這實在是好選揀。。雖然我恥笑蜂蜜檸檬水無大志,但其實愈簡單的東西愈考功夫,而且也最對大部分人的胃口。
花甜果室🌸🍇 她,和他的香水味

2018-06-04 245 瀏覽
呢間台灣台灣好出名嘅果汁飲品店,終於開到嚟香港啦。聽講話呢間鋪頭係好多「文青」打卡熱點,雖然我都唔係好明白,但係今日經過尖沙咀嘅時候都決定試一試佢。你杯飲品嘅名字叫做「鈕扣」。個名的確幾特別,而佢嘅賣相都相當美麗。店員有好心提醒,飲用前一定要將上下兩層混合。我覺得佢嘅味道又未至於十分特別,都係新鮮嘅果汁,有菠蘿同埋紅桑子,但係紅桑子嘅核真係好多,同埋好似黐牙。個人應為有少少貴,好似有啲名過於實嘅感覺。

走文青風格,主打新鮮水果飲品的台灣網紅飲品店花甜果室最近也在香港開業,雖然我有留意開業的消息,但詳細地址就沒有留意,也是誤打誤撞才發現在那裡,我當然要買一杯試試看。花甜果室店外佈滿盆栽,也有一些紙板供客人拍照打卡,比起其他人氣台式飲品店,這裡悠閒多了,不會人頭湧湧出現人龍。以為這裡沒有人龍飲品就不好賣,那就大錯特錯了,當我來到的時候都賣得七七八八,連我想試芭比情歸何處都一早售罄,其他奶昔,果昔也賣完。突然沒有芭比情歸何處,我不知喝甚麼好,索性叫店員推介我有甚麼招牌好喝。她問我想喝果汁類還是茶類,我答果汁類,她就推介我喝鈕扣,說鈕扣主要用了有氣水,覆盆子,菠蘿,香蕉,香橙,蜜糖打成,聽起來蠻不錯,我就喝鈕扣吧。鈕扣有著花甜果室的招牌漸層色,紅紅黃黃的頗漂亮,覆盆子果肉也在黃澄澄的香蕉,菠蘿層飄浮著,在鈕扣的表層有朵輕盈的小花與檸檬片,格外精美。在喝鈕扣前,記得要把它攪拌才好喝。鈕扣喝起來清爽無比,是因為有氣水的緣故,而且那天然蜜糖與香蕉十分滋潤,香蕉更帶有綿密的口感,同時酸酸的覆盆子挺有咬口,又能止渴,最重要它是無添加,夏天就是要喝這種新鮮清新的好飲品。

2018-06-04 148 瀏覽
尖沙咀愈開愈多台式野飲店,見到有間design好文青,又有花又有生果咁,唔想飲咁多奶茶,所以黎飲果茶。個menu係門口有d細,前面仲有個box俾你拎野出黎影相,但係女朋友唔想影,所以我地冇影到。見到好多果茶,仲有奶昔等,見到有好多生果放係到,係即叫即整即切開d生果,感覺幾fresh。嘿嘿!芝麻甜蕉奶 $34 野飲用新鮮生果即叫即整,芝麻味好重,成杯都係黑色為主,初初仲以為係黃色,女朋友覺得蕉味唔夠重,可以再出d,再多d果肉就會再好飲d。唔知係未叫錯野飲呢,女朋友唔太想飲 仲有好多果茶下次可以試下。

嘿嘿!芝麻甜蕉奶 $34

女朋友覺得蕉味唔夠重,可以再出d,再多d果肉就會再好飲d。

唔知係未叫錯野飲呢,女朋友唔太想飲

仲有好多果茶下次可以試下。
2018-05-31