2023-05-30
跟朋友係大窩口上完gym堂,無意中俾我地發現係係荃貴街轉角位開咗間外賣壽司店《三本目》,見到佢地個menu都有好多選擇,一試竟有驚喜,無諗過外賣小店都有咁正嘅生蠔刺身!🔮火炎魚生丼 隔住個玻璃見到師父好用心咁擺到靚靚先出菜,,擺盤精美,心諗外賣都咁講究,抵讚!食材用料和份量相當豐富,丼飯有多款魚生:劍魚腩, 三文魚,珍寶海蝦,蟹籽,玉子,還有一隻日本溫泉蛋,魚生輕燒過表面, 魚香四溢, 非常新鮮, 性價比很高 🔮極上刺身丼 店主非常良心,魚生都是厚切的, 舖滿整個碗面,每日日本直送,新鮮又鮮甜,帶子和海蝦都是珍寶size, 隻海蝦仲長過我飯手板呀,份量勁多,這個價錢竟有如此高質的魚生,真心覺得抵! (所以丼飯都會跟日式麵鼓湯)🔮日本生蠔每日限量供應日本生蠔, 極之fresh,重點係堅大隻肥美,脹卜卜到差唔多漏出來咁,睇見到興奮,入口蠔味豐富,極富有海水味,仲加少許鮮檸檬汁或店家自創的柚子燒汁,味道更正!
🔮火炎魚生丼
隔住個玻璃見到師父好用心咁擺到靚靚先出菜,
🔮極上刺身丼
(所以丼飯都會跟日式麵鼓湯)
🔮日本生蠔