2025-02-10
中意仿我已經去過好多次,今次再同朋友返去敘舊每次都真係食到我好感動,除咗因為老闆好有人情味,都真係見到佢對食客好用心,啲食材從來都唔會Hea你,永遠都係最新鮮嘅。而我最鍾意嘅就係甜品時間嘅念口簧,見到員工有咁熟悉佢哋自己嘅產品幾咁熱情咁介紹,真係會唔覺意嗌多咗幾個甜品。由於我哋都有帶酒去,老闆每次都會推介最啱襯嘅嘢食,始終老闆都係愛酒之人,佢先至最了解佢邊啲嘢食襯啲咩美酒。老實講老闆既 wine knowledge仲勁過我呢d酒界從業員呀!總之每次嚟都一定有好多新嘅驚喜,今次食咗個芽菜蔥絲和牛,薑蔥蠔煲,仲有花椒八角嘅熏雞 ,一開個盒香氣四散配埋支Amarone真係一流!最後埋單三個人2100/2200雖然唔係話好平,但係以佢呢個食物質素老闆嘅熱情員工嘅顧客其實喺香港真係唔係好多度搵到,因為始終係小店唔係集團式,員工同老細同客人嘅關係更加緊密,可惜我住得遠,如果唔係都真係每個月會去食
芽菜蔥絲和牛
薑蔥蠔煲