2023-05-02 911 瀏覽
依間串串居lunch幾抵食,雖然地方比較狹窄,但食物性價比高👍🏻,這個滑蛋雞肉親子丼$42包玄米綠茶或麵豉湯,加配隻柚子醋温泉蛋都只需$7,比出面大部份的店也平,出面加隻雞蛋起碼十蚊以上,加上這隻温泉蛋味道調校得好好,加落啲飯度食好味,親子丼啲雞肉熟度煮得剛剛好,唔‘鞋’口,蛋八成度熟,撈飯一流,份量又足,埋單$49,真係不錯.值得支持.#性價比高#小店#葵興#lunch#午餐#蛋#親子丼#雞#chicken#滑#おやこどん
  • 滑蛋雞肉親子丼
  • 柚子醋温泉蛋
2022-06-30 1156 瀏覽
食串燒從來唔知道可以咁難食,因為我嘅印象入邊,串燒就係醃好咗,燒好佢就已經好好食,點知今次真係大失所望🙈事源朋友買左堆串燒上嚟我屋企玩,請我哋食,好彩係喺屋企食,因為屋企有兩個廚師,懶食得都有佢哋補救🤣🤣我哋嗌左啲牛肉串,牛舌,雞肉,蒜心?(即係好蔥個啲綠色野)等等大部份一係就唔熱,一係就唔熟,一係就冇味🥲🥲原本朋友話拎落去退咗佢,我家嗰兩位廚師又懶又怕麻煩,費事藤來藤去,最尾喺屋企將所有嘅嘢食再炒過😅如果唔係,我哋夜晚就係食空氣啦

2020-06-14 2569 瀏覽
食左好多次啦 近幾次都係外賣 感覺質素差左啲 叫麻辣味既都唔辣 又會將蜜糖味擺埋一齊 蠔又有碎殼喺蠔到 扇貝又係😥😥不過蒜蓉雜菇同拉麵就保持水準今次試左炸薯角 又幾好食喎 可以試下
食左好多次啦 近幾次都係外賣

感覺質素差左啲 叫麻辣味既都唔辣 又會將蜜糖味擺埋一齊

蠔又有碎殼喺蠔到 扇貝又係😥😥

不過蒜蓉雜菇同拉麵就保持水準

今次試左炸薯角 又幾好食喎 可以試下
2020-06-12
外賣自取
2020-05-07 2009 瀏覽
荃灣葵涌嗰頭都有幾間串燒店,呢一間人氣相對唔高,環境亦都唔係太好,但係都係幫襯左一段時間,疫情期間外賣單勁多,質素不如從前。蟹黃醬燒蠔$18隻,雖然味道都叫保持到,蟹皇醬其實都係沙律醬加啲蟹柳咁,幾fresh,但份量縮水了。肉串$16申,都係啲豬牛羊串,正正常常,真係唔知講咩好,不過不失啦。多春魚4條$25,貴咗啲,如果燒耐啲就好啲、不過咁多訂單,都明白嘅。鹽燒黃立倉$64就幾正既,肉質仲係滑。青椒同牛排菇。

鹽燒黃立倉$64就幾正既,肉質仲係滑。

青椒同牛排菇。
2019-10-29 1654 瀏覽
放工經過見巴士仲有快20分鐘先到,記起呢度有間串燒舖便想試吓,一串沙嗲雞一串沙嗲牛肩胛,嗰時間舖都無乜客,等左十幾分鐘仲未好,好禮貌問聲,請問串燒大概幾耐好,個中年女人話就話燒緊,跟著佢講㗎嘢真係O晒嘴,「催催催,催乜鬼催啫」,我都好冷靜同佢講,唔係催你,只係想知道時間,自問唔係麻煩客,兩串嘢十幾分鐘仲未好,我問吓啫就咁鬼惡,再講返食物,雞肉就柴,乜香味亦唔入味,牛肉就多筋同樣無乜味,真係永不再顧。
外賣自取
2019-06-10 1443 瀏覽
放lunch諗住近近地搵個地方食飯,見到openrice呢頭都冇邊間受歡迎,呢暗好似冇咩劣評,菜單又算啱食,咁嘅價錢,諗住試一試佢。平時見佢好似露天冇咩冷氣咁,都唔太想食。今次坐低,原來都真係冇乜冷氣。除此之外,啲staff係冇理過我,張檯好痴立立,不過串燒店係咁。個麵豉湯一嚟,見到個色水。好伏。試一試,好淡,後尾發現係佢啲粉未沖開。一間野好唔好食,試個湯就知。個飯嚟到,係好大,但都好重,因為啲飯係濕哂。我最驚就係食呢啲濕飯。個雞冇異味嘅,好似仲有啲調味,味道唔算差。整體都幾差,但咁嘅價錢,算啦。

整體都幾差,但咁嘅價錢,算啦。
2019-05-02 1578 瀏覽
假日晚上六時已經來到,客人不多,而且天氣有點熱,覺得這店衛生環境很一般(才剛開店已經感覺很油煙,地上不太清潔,桌上也有一點螞蟻),怕同行潔癖家人不喜歡。因為我們一行四人,可以嚐的很多。爸爸點了豬軟骨拉麵,四十幾蚊,還有半隻溏心蛋也做得OK,幾抵吃。我最喜歡的還是這裡的串燒雞和牛,調味不會太濃,二十蚊樓下一串,吃肉獸大概也不會ENCORE至破產的。燒茄子和燒韮菜也是我們的推介,但燒茄子我不慎選了辣的,幸好我們夠人多否則真的完成不了。燒魚、金菇肥牛統統也弄我很不錯,感覺是一家很有心的串燒店。這裡的街坊也真的有福了。我們坐了大約一小時,店員接外賣自取的電話也不少於五個,熟客生意也不錯吧。埋單人均消費大約是$100位,很合理,在油麻地一帶的應該也吃不到這個價錢。走的時候跟爸媽說,如果大家沒有肚瀉的,可以再試;如果再試也沒有,可能可以挑戰其他燒海鮮?我看見很多坐上客也慣性的點那些蠔啊,甚麼的。我們還是先慢慢培養一下信任的感覺吧。豬軟骨拉麵燒茄子燒魚串燒、牛油粟米金菇肥牛、炒野菜
,怕同行潔癖家人不喜歡。

我最喜歡的還是這裡的串燒雞,調味不會太濃,二十蚊樓下一串,吃肉獸大概也不會ENCORE至破產的。燒茄子燒韮菜也是我們的推介,但燒茄子我不慎選了辣的,幸好我們夠人多否則真的完成不了。燒魚金菇肥牛統統也弄我很不錯,感覺是一家很有心的串燒店。這裡的街坊也真的有福了。我們坐了大約一小時,店員接外賣自取的電話也不少於五個,熟客生意也不錯吧。

豬軟骨拉麵
燒茄子

燒魚

串燒、牛油粟米

金菇肥牛、炒野菜
2019-01-11 989 瀏覽
今日經過E頭就黎試試ED日式小店見佢平時係買串燒出名 但係今日睇到餐單上既日式燒汁牛肉飯(39蚊)仲吸引 所以就叫黎試試 先黎左個麵豉湯 無咩特別 因為入面無材料既 豆腐都唔見有粒 我唔知係我唔好彩先無定係本身煮既時候無放 昆布呀 木魚同小貝柱。。。。都無燒汁牛肉得個甜字既汁 同埋上面好多油 牛肉明顯地係雪藏打邊爐個隻所以好多脂肪好少肉 不過錦既價位 明白既值得一講既係佢D飯 係熱辣辣上 所以加返分而且份量都好多 所以夠曬飽既總結:真心一般

所以就叫黎試試

本身煮既時候無放 昆布呀 木魚同小貝柱。。。。都無

所以好多脂肪好少肉 不過錦既價位 明白既

值得一講既係佢D飯 係熱辣辣上 所以加返分
而且份量都好多 所以夠曬飽既

總結:真心一般
2019-01-10
2018-12-21 664 瀏覽
一直都以為呢間店只有串燒吃,直至同事同我講係有午市套餐先走去試下,自從試過一次後就完全不能自拔,基本上每日午餐都會到這間吃。作為午市套餐有成22款其實算唔錯,不論佢味道如何,誠意可加,因為有飯同UDON等等可以簡!而且平均30-40元,價錢唔算貴啦! 我地呢班打工仔,一生一世為錢幣做奴隸好彩個套餐有面鼓湯/綠茶送既,面鼓湯唔會死咸,對於平時冇咩湯水既我係一個小確幸,仲要比埋蔥粒你睇到,真係算係咁上下。主角日式燒汁牛肉飯到左啦,青椒同洋蔥炒牛肉再配上溢出既燒汁,望落都知好味呀~青椒咬落仲係脆身,好怕放左好耐焧曬既個D咁。燒汁甜甜地,少少咸,其實真係唔錯! 香港人最鐘意汁撈飯,個汁已經係正野!

2018-12-20
  • 日式燒汁牛肉飯
2018-06-05 1237 瀏覽
今晚約friend短聚就去咗食串燒,又估唔到又平又好食。食咗個焗牛油栗米,燒日本蕃薯,燒菠蘿個菠蘿係4份一個嚟燒再切片,個燒雞翼又醃得幾好,燒牛柳粒又唔會韌,燒青口跟燒帶子都有個cream係面又唔乾都幾好,個烏冬份量唔算細醬汁都幾好味,依間有下次
今晚約friend短聚就去咗食串燒,又估唔到又平又好食

,個燒雞翼又醃得幾好,燒牛柳粒又唔會韌
2018-01-12 1312 瀏覽
好彩今次求其就手搵左呢間串燒食係味道唔錯既,可以再去。我地今次只係食少少野,叫左六樣野食,鯖魚多汁皮脆,魚味濃郁,讚厚切牛舌,可能我本身唔多鍾意食,覺得麻麻地。肥牛珍菇卷,唔夠多汁,而且可以切開兩份,會容易咬口d。豬頸肉超好味!大大舊而且肥瘦均勻,入味!牛肩都唔錯,配埋個沙爹汁,更加好味。美中不足係個翠肉瓜,由於本人好鍾意食翠肉瓜既關係特別期待個翠肉瓜,可惜雖然多汁但無味。食串燒梗係要賠啤酒啦🍺,大致上既野食都係燒得啱啱好,唔會燒到乾淨淨,而且都唔會燒濃當野味,下次經過可以翻炒野食有翻咁上下,價錢貴少少都合理既。
好彩今次求其就手搵左呢間串燒食係味道唔錯既,可以再去。

厚切牛舌,可能我本身唔多鍾意食,覺得麻麻地。
肥牛珍菇卷,唔夠多汁,而且可以切開兩份,會容易咬口d。
豬頸肉超好味!大大舊而且肥瘦均勻,入味!
牛肩都唔錯,配埋個沙爹汁,更加好味。

野食有翻咁上下,價錢貴少少都合理既。
鯖魚
2018-01-12
$70 (宵夜)
鯖魚
2018-01-03 777 瀏覽
傾完野就同老友坐低食晚飯吧!吃點串燒來兩支啤酒就很好!見到有白啤先來兩瓶!接著也來點串燒和小食~先有牛舌,豬腩,豬頸肉和雞翼!牛舌不過不失,厚身的,雞翼也可以,兩串豬比較失色,醬汁說有好幾款,但味道不突出呢。接著再有豆角和菠蘿!兩者也做得不錯,菠蘿很多汁,這個可翻點茄子做得惹味,如果上桌時可件上,更理想炸雞軟骨也不錯,新鮮炸的那會錯得了,再沾上醬汁,總會吃得完,這個也是零難度的系列吧!說不上很出色,但吃這些飲啤酒與好友閒聊,也是一樂
接著再有豆角和菠蘿!兩者也做得不錯,菠蘿很多汁,這個可翻點
茄子做得惹味,如果上桌時可件上,更理想

說不上很出色,但吃這些飲啤酒與好友閒聊,也是一樂
經常在公司附近經過,一直都以為就只有串燒吃,直到某天才發現原來午飯時間有午市套餐,自從試過一次後就完全不能自拔,基本試每日午餐都會到這間吃。最值得推介的絕對是鰻魚,無論是蒲燒鰻魚飯,還是親子滑蛋鰻魚丼,都做得超級美味可能基於此店主打串燒,故燒出來的鰻魚比出面好吃得多,鰻魚新鮮而且表面燒得非常香脆🤣浦燒鰻魚飯的另一亮點是配上用柚子醋浸著的溫泉蛋😗真想不到原來蛋配上柚子醋是這麼match的❣️😍❤️而這裏做的鯖魚,是啖啖肉,非常鮮味,而且被燒得很香脆,絕對是打破往常人對鯖魚味道的觀念,所以無論是配上拉麵還是飯,也是很值得推介的😁🤣🤤
浦燒鰻魚飯

鯖魚拉麵
  • 蒲燒鰻魚飯
  • 親子滑蛋鰻魚丼
2017-05-07 1044 瀏覽
這日和愛人在家,又無暇煮飯,晚餐就決定食個外賣用外賣APPS order了後,安坐家中等一段時間便到了我們共order了:1. 東洋炸雞讚歧烏冬 $452. 芝麻醬冷麵 $403. 豬頸肉串 (配泰式酸汁)  $144. 鹽燒鯖魚 $28東洋炸雞讚歧烏冬,炸雞幾香脆,肉質都算外脆內軟,質素不俗芝麻醬冷麵,相當出色,麵質軟滑,似乎比烏冬更好食,調味也不錯豬頸肉串 (配泰式酸汁),肉質有嚼勁,幾好食,配泰式酸汁好惹味鹽燒鯖魚,肉質軟滑,味道香,感覺比豬頸肉串更有驚喜我們還另外去買了啤酒,一邊食一邊啤一啤,別有一番豐味,享受又愉快的晚餐
這日和愛人在家,又無暇煮飯,晚餐就決定食個外賣
用外賣APPS order了後,安坐家中等一段時間便到了

我們共order了:
1. 東洋炸雞讚歧烏冬 $45
2. 芝麻醬冷麵 $40
3. 豬頸肉串 (配泰式酸汁)  $14
4. 鹽燒鯖魚 $28

東洋炸雞讚歧烏冬,炸雞幾香脆,肉質都算外脆內軟,質素不俗
鹽燒鯖魚,肉質軟滑,味道香,感覺比豬頸肉串更有驚喜
2017-05-01
2017-04-22 824 瀏覽
今晚要趕交report,開ot到10點先肯放人。晚飯都未食,唯有約埋一樣岩岩收工既女友食宵夜,填一填肚。竟然比我搵到原來葵興都有間串燒食,地點夠近 就即管試下。鋪頭不大,鋪內只係有4、5張枱,一般小型餐廳既裝設。食物環境事少,醫肚事大。坐低即刻拎張餐單睇下。款式選擇唔少,價錢好親民!即刻唔理食唔食得落,亂點一翻。炭燒雞泡魚乾。前後兩塊,燒得乾身 有咬口。食落有d似魷魚味,但越咀嚼會有陣甜味滲出,強力推薦!和風炒雜菜。椰菜、金菇、蘑菇、秀珍菇,上面再鋪滿厚厚一層柴魚,份量十足。然後就四款串燒,我地分別揀左燒五花腩、雞腎、蜜糖雞翼同印尼燒雞翼。串燒燒得微焦,但唔會太乾身,仍然會保留少量肉汁。本人鐘情於蜜糖燒雞翼,表皮上塗上一層蜜糖,入口先甜後肉香,相後 女友就覺得印尼燒雞翼更勝一籌,似沙嗲而非沙嗲,微辣。鹽燒鯖魚。呢道菜略為失色,骨多而且肉質乾柴。本人不太推薦。本人最愛 燒蠔同蟹肉醬帆立貝。濃郁既芝士裹著蟹肉同肥大既帆立貝,多層次既口感沖擊,食到我地連手指都差d吞埋。蒜蓉燒原條茄子。茄子切開兩半,上面鋪滿蒜蓉同蔥,極之惹味。典型小鋪,價錢平、食物質素都在水準之上,時間更開到凌晨2點,可以講
鹽燒鯖魚。呢道菜略為失色,骨多而且肉質乾柴。本人不太推薦。
蒜蓉燒原條茄子。茄子切開兩半,上面鋪滿蒜蓉同蔥,極之惹味
典型小鋪,價錢平、食物質素都在水準之上,時間更開到凌晨2點,可以講係宵夜吹水首選。