2024-04-02
久唔久都會去置樂果頭食下野,多數都係食下印度同泰國野,不過今次發現到一間串燒店,就試試新野。😍😍餐廳好似酒吧形式,一入去已經見到有個大電視播緊英超,啱晒同一大班朋友黎睇波。😊😊由於我同朋友都係唔飲得之人,我地一坐低就叫咗大量既串燒。串燒選擇都好多,而且價錢好大眾化,除咗單點之外,仲有幾款套餐,飯同拉麵比大家選擇。🙆🏻♀️🙆🏻♀️諗返起我地都幾大食,叫咗以下咁多款串燒。😍😍日式厚切牛舌芯雞三角軟骨串雞腎串自家製免治雞肉串雞皮餃子醬油燒飯團炭燒豬頸肉燒鱔串燒蒜泥脆肉瓜日式蛋蟹肉大啡菇餐廳每樣串燒都係即叫即燒,上枱熱辣辣。所有食物都處理得啱啱好,尤其係牛舌芯,真係好厚好肥美,入口肥美,油脂豐富,有溶化既感覺,好耐冇食過咁好食既牛舌。 第二樣係燒鱔串,鱔肥美不在講,個皮仲要燒得好香脆,而且係有魚味,食材好新鮮!😋😋醬汁燒飯團好有驚喜,醬油味道滲透整個飯團,飯團表面脆卜卜,入面又帶返日本米既軟糯,入口米香突出,加埋紫菜,口感味道層次豐富。最後要講既係雞皮餃子,呢樣真係我好鐘意食既日本料理,雞皮帶韌性,包裹住肉汁豐富既餡料,係呢餐其中一樣最令我驚喜既菜色!😋😋咁啱撞正朋友生日,依度仲好好咁幫我預備
諗返起我地都幾大食,叫咗以下咁多款串燒。😍😍
日式厚切牛舌芯
炭燒豬頸肉
燒鱔串
燒蒜泥脆肉瓜
日式蛋蟹肉大啡菇
咁啱撞正朋友生日,依度仲好好咁幫我預備好個咁靚嘅蛋糕,🥰🥰!真係物超所值啊!