2024-04-02 26 瀏覽
久唔久都會去置樂果頭食下野,多數都係食下印度同泰國野,不過今次發現到一間串燒店,就試試新野。😍😍餐廳好似酒吧形式,一入去已經見到有個大電視播緊英超,啱晒同一大班朋友黎睇波。😊😊由於我同朋友都係唔飲得之人,我地一坐低就叫咗大量既串燒。串燒選擇都好多,而且價錢好大眾化,除咗單點之外,仲有幾款套餐,飯同拉麵比大家選擇。🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️諗返起我地都幾大食,叫咗以下咁多款串燒。😍😍日式厚切牛舌芯雞三角軟骨串雞腎串自家製免治雞肉串雞皮餃子醬油燒飯團炭燒豬頸肉燒鱔串燒蒜泥脆肉瓜日式蛋蟹肉大啡菇餐廳每樣串燒都係即叫即燒,上枱熱辣辣。所有食物都處理得啱啱好,尤其係牛舌芯,真係好厚好肥美,入口肥美,油脂豐富,有溶化既感覺,好耐冇食過咁好食既牛舌。 第二樣係燒鱔串,鱔肥美不在講,個皮仲要燒得好香脆,而且係有魚味,食材好新鮮!😋😋醬汁燒飯團好有驚喜,醬油味道滲透整個飯團,飯團表面脆卜卜,入面又帶返日本米既軟糯,入口米香突出,加埋紫菜,口感味道層次豐富。最後要講既係雞皮餃子,呢樣真係我好鐘意食既日本料理,雞皮帶韌性,包裹住肉汁豐富既餡料,係呢餐其中一樣最令我驚喜既菜色!😋😋咁啱撞正朋友生日,依度仲好好咁幫我預備

諗返起我地都幾大食,叫咗以下咁多款串燒。😍😍

日式厚切牛舌芯
炭燒豬頸肉
燒鱔串
燒蒜泥脆肉瓜
日式蛋蟹肉大啡菇

咁啱撞正朋友生日,依度仲好好咁幫我預備好個咁靚嘅蛋糕,🥰🥰!真係物超所值啊!

2024-03-28 26 瀏覽
*/屯門置樂係一個夜天堂,今日黎左搵串燒食😋😋餐廳環境:幾岩同朋友黎,因為又有吧枱又有大枱,而且舖頭門口可以泊車,方便👍🏻👍🏻👍🏻食物方面:我哋叫左雞串燒拼盤,有雞腎、雞皮、雞肉等共六款,款款都燒得好香口,重點吾會太鹹👍🏻👍🏻👍🏻另外仲叫咗日本牛肋肉串,大大串,啖啖肉,不過有少少韌😂😂🤏咖喱豬頸肉飯就好大碗,兩個人食都得,咖喱唔太辣,好好食,又香咖喱味🍛最後再嗌咗炭燒豬頸肉同埋餃子,呢兩樣都一定要試,因為勁大碟豬頸肉,燒得好香口,唔會太燶👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻點埋個醬一齊食好入味😋😋😋😋餃子煎得啱啱好,趁熱食好正,如果有辣醬點埋仲好食👍🏻👍🏻👍🏻串囍 (屯門)屯門青山公路 - 青山灣段351號彩華花園A座地下10號舖
屯門置樂係一個夜天堂,今日黎左搵串燒食😋😋

餐廳環境:

食物方面:
另外仲叫咗日本牛肋肉串,大大串,啖啖肉,不過有少少韌😂😂🤏

串囍 (屯門)
屯門青山公路 - 青山灣段351號彩華花園A座地下10號舖
2024-03-26 438 瀏覽
今日帶朋友去置樂食串燒,同朋友慶祝生曰,早兩日預訂就會送生日蛋糕一個。俾個驚喜佢🥳。有串燒點可以冇啤酒? Sake生啤有三、四款,店員熱情地招待我們,介紹店內主打鹽燒生蠔給我們。其他食物價錢都好大眾化大部份都係十幾蚊起~好多款式,樣樣都想試🤣雞三角軟骨串雞膝軟骨串日本牛肋肉串日本厚切牛舌心串燒韭菜枝豆蒜茄子本青椒仔中華沙律油揚稻庭烏冬豉油吹取燒飯卷鹽燒生蠔燒韭菜同燒茄子好香好juicy,尤其係茄子軟身又多蒜容,入口好滿足😊鹽燒生蠔係全晚嘅主角,手掌噤大隻,燒出嚟好多汁唔會乾身,十分新鮮。日本厚切燒牛舌真係跨啦啦,軟綿綿有肉汁又彈牙,可以再encore。日本青椒仔都幾得意,細細隻以為會好辣, 原來唔辣好爽口配上燒烤汁增添風味。豉油脆脆飯團,兩邊飯團燒得蕉香外脆內軟。最後個生日蛋糕先精彩,靚到一個點,看得我倆目瞪口呆。生日蛋糕好靚好好食, 內涵的芒果鮮甜,好好味又軟熟。今次生日飯朋友好滿意😊 衷心多謝店主的安排,服務及食物都100分🙏🏻

雞三角軟骨串
中華沙律
油揚稻庭烏冬
豉油吹取燒飯卷
鹽燒生蠔

豉油脆脆飯團,兩邊飯團燒得蕉香外脆內軟。

最後個生日蛋糕先精彩,靚到一個點,看得我倆目瞪口呆。
  • 燒生蠔
⭐️ 日本岩手雞肝串燒:岩手雞肝燒得香口多汁,每一口都帶嚟油香美味!絕對係一個難以忘記嘅串燒體驗!🍗🍢🥢🍗 阿波(德島)酢橘雞翼串燒:嚟試吓呢款酸甜滋味嘅串燒啦!酢橘雞翼燒得鮮嫩,皮脆香口!絕對係一種難以抗拒嘅小食享受!🍗🍢🌶️🍗 自家製免治雞肉棒:香滑鮮嫩嘅自家製免治雞肉棒,加上蛋汁,每一口都帶嚟無限回味!絕對係一款令人難以忘懷嘅美食!🍗🍢🤤🐮 日本牛助肉串燒:牛助燒得香脆多汁!每一口都令你讚不絕口!絕對係一種新鮮美味嘅驚喜!🍖🍢😋🐟 燒鱔串:必食推介---隻燒鱔串,皮脆肉嫩!爽口彈牙!去唔到啊🐟🍢🔥🐚 燒生蠔:新鮮又大隻嘅燒生蠔,滋味無比!🐚🍢🌟🥒 日本秋葵:新鮮青翠嘅日本秋葵,爽脆清甜,串燒蔬菜首選!🥒🍢🌿如果你提早兩日預訂,生日仲有生日蛋糕送!串囍為你帶嚟無限驚喜!😋💕💕💕🤗☺️😉🌊

🐚 燒生蠔:新鮮又大隻嘅燒生蠔,滋味無比!🐚🍢🌟

如果你提早兩日預訂,生日仲有生日蛋糕送!
串囍為你帶嚟無限驚喜!😋💕💕💕🤗☺️😉🌊
太太臨近生日~上OpenRice 揀了間食評可以的日式串燒,當日與囝囝和太太一齊去試下~泊好車,入到鋪頭已好快安排坐位,鋪頭雖不大,座位夠闊,又有大電視睇直播足球點咗好多樣嘢~本人特別介紹~(燒生蠔,茄子,雞皮,豬頸肉,韮菜,大啡菇,免治雞肉,三角骨雞肉)~其他都可以$18 x 6串再加兩杯500ml啤酒套餐$188抵食既最後訂位時按埋送生日蛋糕,早一日仲有專人聯絡你揀蛋糕,真係夠晒誠意但太飽食唔落攞走埋單都係$7xx , 我就覺得抵食,值得再去和推薦給大家還有服務好好

點咗好多樣嘢~
~其他都可以

$18 x 6串再加兩杯500ml啤酒套餐$188抵食既

但太飽食唔落攞走

埋單都係$7xx , 我就覺得抵食
,值得再去和推薦給大家
還有服務好好

燒生蠔
燒日本青椒仔
免治雞肉串
燒~韮菜,雞皮,黑毛豬腩肉,豬頸肉
日式麻醬青瓜
油楊烏冬
燒~牛肋肉,雞皮(再點),豬頸肉(再點),三角軟骨雞肉,雞軟骨,雞腎
燒~大啡菇
燒白鱔
燒韮菜,茄子
生日蛋糕(贈送)
2024-03-09
燒~韮菜,雞皮,黑毛豬腩肉,豬頸肉
日式麻醬青瓜
油楊烏冬
燒韮菜,茄子
生日蛋糕(贈送)
2024-03-09 26 瀏覽
店家一入座就會送一份脆脆的小食😆如果喝啤酒的話已經可以當下酒菜邊吃邊聊了😚 日本厚切牛舌心串🐮💙 $38 超推薦日本厚切牛舌心串😍 肉質軟腍爽口,牛味濃郁,超好吃‼️ 燒鱔串😍 $48 另一樣最值得吃的一定是燒膳串😋 外皮微脆,豐富的油脂讓鱔肉質嫩滑彈牙🤭 這個值得再吃👍串燒拼盤 😋$88 雞,全部都是雞🐓🤣串燒拼盤包括了雞三角軟骨,雞膝軟骨,雞尾,雞頸肉,雞腎和雞皮串🙈小妹比較喜歡雞膝軟骨,因為它除了有平常雞軟骨的脆脆的口感,還有一些嫩滑的軟肉,層次比普通的雞軟骨豐富😚 另外一樣喜歡的是雞皮串,因為很多串燒店都把雞皮燒得太~脆,脆得連它是雞皮都認不出來😅但它把雞皮燒得剛剛好,雖然燒得香脆,但仍然保留雞皮的味道和口感👍 西班牙豬頸肉串 🐖$28日本牛肋肉串 🐮$38日本岩手雞心串 🐓💙$25自家製免治雞肉棒 🐔🥚$38 豬頸肉串 🐖肥瘦適中,挺惹味的👍牛肋肉串很大串,不過肉質稍為偏硬一點🙈雞心串 🐓💙很有嚼勁有彈性🤪免治雞肉棒 🐔🥚就不過不失吧,沒有特別喜歡~~ 橙汁 🫗$25無糖可樂 🥤$15 總結:平日晚上去都挺多人,可以邊吃串燒邊喝啤酒邊看足球比賽⚽️ 如果怕只叫串燒可能會有點不夠

日本厚切牛舌心串🐮💙 $38

日本岩手雞心串 🐓💙$25
自家製免治雞肉棒 🐔🥚$38

橙汁 🫗$25
無糖可樂 🥤$15

總結:平日晚上去都挺多人,可以邊吃串燒邊喝啤酒邊看足球比賽⚽️ 如果怕只叫串燒可能會有點不夠吃,它還有飯/拉麵套餐可以選,這個在串燒店挺少見的👍
2024-02-29 24 瀏覽
串囍在食材的選擇蠻講究,對味道和品質的堅持,轉換成每道美食,讓享受餐點的人心滿意足,難怪吸引了不少食客,有的感覺是常客,能吸引客人重覆來訪,想必有更多佳餚等待我發掘。朋友一直都很喜歡胡麻醬,胡麻醬跟青瓜角十級合拍,胡麻醬青瓜角是一道會一口接一口的餐前小菜,胡麻醬青瓜角口感清脆,十分開胃,適合淡雅之人品味。自家製免治雞肉棒最道地的吃法是沾上生蛋黃醬油一起食用,讓自家製免治雞肉棒的層次瞬間豐沛起來,每串自家製免治雞肉棒都附上一顆醬油生蛋黃,所以吃的時候完全不用省,豪邁沾裹下去就對。Parma Ham廣島蠔串的滋味經過碳烤後更是讓人垂涎欲滴,Prama Ham裡頭包入廣島蠔,讓整個廣島蠔串的味道豐富。廣島蠔超大顆,烤過後能帶出廣島蠔的甜味,滿滿的水份,一次嗑下兩顆真的滋補。雞皮餃子六隻雞皮不油不膩,多汁飽滿,熱騰騰的酥脆雞皮加上爆汁的餃子肉餡,以及木魚、紫菜的大阪燒風味,雞皮餃子每一口都令人感到幸福和滿足感,根本是人間天堂。兩大顆燒珍寶蠔完全吸引我的目光,這尺寸挺驚人的,使人食指大動,想快些送進嘴裡享受。新鮮的珍寶蠔品味起來鮮度一百分,燒珍寶蠔厚實碩大,甜美汁多,嚐得到大海之味。彈彈的西班牙

彈彈的西班牙豬頸肉串帶點油脂,嚼上來不會乾巴巴的,西班牙豬頸肉串彈勁十足,鹽巴讓西班牙豬頸肉串更加鹹香彈脆,一口西班牙豬頸肉串,一口冰涼飲品,真是絕配。

朋友鍾情黑豚腩這類美食,西班牙黑豚腩串用熱火逼出多餘油脂,轉化成迷人香味,西班牙黑豚腩串脂肪部份咬下去有脆感,瘦肉柔嫩不油膩,重點是好嚼,這是朋友最近吃過的最佳西班牙黑豚腩串。

如果喜好有些嚼勁的嚼感,朋友很推日本牛肋肉串,在口中嘴嚼日本牛肋肉串時香濃的牛油加上炭烤香,日本牛肋肉串不會太老,越咬嚼越香,吃得出串囍使用的是優質牛肋肉。

日本厚切牛舌心串真的必吃,閉眼都要點選,不吃會後悔。日本厚切牛舌心串可以看出每塊都相當厚實,不失彈力,不斷溢出來牛汁,還有止不住的肉香,彷彿吃下去人生就無遺憾。

每次到串燒店、居酒屋我都蠻愛點雞翼,阿波(德島)酢橘雞翼串的雞皮無敵脆,師傅掌控的功力多麼到位,一點點鹹味已挺涮嘴,厲害的是咬下去還有雞汁,雞肉細嫩好吃。

美麗的燒玉米半條即使是燒烤過也不會乾扁,玉米依舊水潤,直接吃就很味美,有著玉米天然迷人的甜美,一串燒肉,一串燒玉米,清爽解膩,而且可以營養均衡一下。

吃了太多的燒肉串燒,要來點蔬菜讓飲食均衡一下,日本蟹肉大啡菇樣貌漂亮,沒有過多調味,大啡菇只灑上一點紫菜、火箭菜,放上溫泉蛋,日本蟹肉大啡菇吃起來清新夠味。

我最愛的串囍烤蔬菜前三名分別是蒜燒茄子、燒玉米半條、日本蟹肉大啡菇,蒜燒茄子烤的熟度恰恰好,烤至鬆軟,茄子僅以天然蒜蓉調味,茄子搭上香噴噴的蒜蓉,讓許多人都無法抗拒這樣的美味。
2024-02-28 18 瀏覽
#foodielagblah屯門週末入咗屯門行下,意外搵到呢間日式串燒小店-串囍🍡。店內的串燒食材及口味以日式為主,叫嚟同朋友傾住計,佐酒一流!🍺另外,餐廳更設有大電視播放球賽節目,啱哂一班波友睇波~店員全程亦好細心幫我地轉細碟,等將枱唔會太多嘢🤣🤣🍔食物:1️⃣火樹銀花(炸意粉)($28)由於串燒的製作時間需時,我哋坐低叫嘢食無耐,店員就好快送咗份炸意粉俾我哋試,等我地可以一邊食住等,Sosweet!💖炸意粉好似火花一樣絢爛綻放,火樹銀花,造型賞心悅目~😍 簡單但很好吃,炸得香脆的意粉配上蛋黃醬,愈食愈滋味~❣️.2️⃣串燒拼盤套餐($88)串囍超串套餐真係勁串~🤣係勁多串啊!包括雞三角軟骨、雞膝軟骨、雞尾、雞頸肉、雞腎、雞皮,共六款串燒,只係$88咋!💖即係$15都唔洗就有一串!😚特別推介佢哋嘅雞膝軟骨,口感幾有趣,令人驚喜🤩。.3️⃣燒粟米半條($20)粟米🌽好食好食好好食!重要的事要說三次!食落去好香軟而唔卡牙縫,仲有濃濃的牛油香🧈(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)。.4️⃣味淋魚乾($38)魚乾的硬度剛好,有咬勁但不會太硬,很香魚味。.5️⃣炭燒豬頸肉串($78)煎到香邊的豬頸肉配上泰式酸辣汁,食落微辣又香口,食
#foodielagblah屯門

🍔食物:
1️⃣火樹銀花(炸意粉)($28)

2️⃣串燒拼盤套餐($88)
特別推介佢哋嘅雞膝軟骨,口感幾有趣,令人驚喜🤩。

3️⃣燒粟米半條($20)

4️⃣味淋魚乾($38)
魚乾的硬度剛好,有咬勁但不會太硬,很香魚味。

5️⃣炭燒豬頸肉串($78)
煎到香邊的豬頸肉配上泰式酸辣汁,食落微辣又香口,食完一塊又一塊!豬頸肉仲有微微嘅炭燒同厚切!真係啖啖肉😍

6️⃣黑松露炸薯條($48)
薯條🍟香脆可口配上松露醬更滋味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)💖

7️⃣ 燒韭菜($18)
韭菜燒得香甜又juicy,忍唔住一口接一口,十分之出色!!🥰

8️⃣ 蒜燒茄子($48)
本身唔太好茄子,但食落口感又唔錯~茄子好大條,上面加上大量蒜蓉🧄,食落一絲一絲的茄肉及蒜蓉,好香好惹味🍆~

9️⃣日本厚切牛舌心串🐮($38)
肉質鮮美又彈牙😝

📍: 串囍
地址:屯門青山公路 - 青山灣段351號彩華花園A座地下10號舖
電話:98207785
#日式#日式串燒#串燒#聚會#屯門#屯門小店#串囍#豬頸肉#牛舌#魚乾#粟米#茄子#雞軟骨
2024-02-25
  • 燒粟米
  • 串燒拼盤
想和朋友飲酒聚一聚,主打串燒專門店「串囍」下酒菜令人驚喜抵食,有不少CP值高的菜色選擇!約朋友chill一chill以後又多一個選擇!小店主打港式串燒,提供抵食串囍超串套餐:叉燒拉麵 $68轉稻庭烏冬加$10套餐贈送餐飲: 蘋果汁套餐必加小食: 唐楊魷魚鬚 +$20 超大碟抵食🐙吉列炸蠔 $18 @2件串燒:阿波德島酢橘雞翼串$18雞翼燒烤得香嫩多汁,令到肉質更加柔軟🤤日本厚切牛舌心串$38食起來起來脆脆的,會比一般的牛舌還要來得有嚼勁😋燒羊架$38燒羊架燒烤得剛剛好😍蒜燒茄子$48燒烤得香軟可口,蒜香與茄子的甜味相得益彰🍆燒玉米半條$20甜脆可口😉松露炸薯條$48炸至金黃酥脆,帶有松露的香氣,下酒非常美味🤩日本蛋蟹肉大啡菇$28大啡菇肉質鮮嫩,搭配日本蛋和蟹肉的組合,味道更加豐富😆
小店主打港式串燒,提供抵食串囍超串套餐:

叉燒拉麵 $68
轉稻庭烏冬加$10
套餐贈送餐飲: 蘋果汁
套餐必加小食:

唐楊魷魚鬚 +$20 超大碟抵食🐙
吉列炸蠔 $18 @2件

串燒:
阿波德島酢橘雞翼串$18
雞翼燒烤得香嫩多汁,令到肉質更加柔軟🤤

日本厚切牛舌心串$38
食起來起來脆脆的,會比一般的牛舌還要來得有嚼勁😋

燒羊架$38
燒羊架燒烤得剛剛好😍

蒜燒茄子$48
燒烤得香軟可口,蒜香與茄子的甜味相得益彰🍆

燒玉米半條$20
甜脆可口😉

松露炸薯條$48
炸至金黃酥脆,帶有松露的香氣,下酒非常美味🤩

日本蛋蟹肉大啡菇$28
大啡菇肉質鮮嫩,搭配日本蛋和蟹肉的組合,味道更加豐富😆
2024-02-24
2024-02-07 329 瀏覽
前排去左屯門行下 跟住搵下有咩食比我搵到呢間串囍 佢位於屯門置樂附近 對揸車嘅我超方便 出面就成大個咪錶場🚙一間串燒店竟然有set 勁抵之餘 如果你係要食澱粉質先飽嘅 叫個飯麵都仲得我就叫左個$88嘅串燒拼盤 豐富多樣🍢特別推介佢哋嘅雞膝軟骨 口感幾有趣 豐富骨膠原咁 令人驚喜🤩而雞尾串、雞脛、雞腎同雞皮串都各有特色滿足唔同口感嘅需求🥰仲叫左另外一個set 醬燒新鮮鰻魚飯🍚鰻魚份量唔係好多但件件都厚身好味配上醬汁香濃 同埋啲蛋絲同中華沙律每一口都令人回味戲肉嚟喇──燒生蠔🦪勁大隻多汁 一啲腥味都無 勁新鮮🌊每人整返隻先!😋😋另外都散叫左啲串燒🍢🍢🐮日本厚切牛舌心串 肉質鮮美又幾彈牙🦑一夜干尤魚適合中意濃味嘅你🍄日本蛋蟹肉大菇都好正 幾特別味道鮮甜 感受到新鮮食材嘅滋味🍆而炙燒茄子同秋葵雖然係蔬菜 都唔會失色燒得岩岩好 仲係juicy 又夠香呢度性價比極高🤑唔單止選擇豐富 而且價錢亦相當合理佢地仲提供多款酒飲 享受美食同時仲有得睇🍻⚽️一班朋友嚟就啱晒喇👩🏻‍🤝‍👩🏼👨🏻‍🤝‍👨🏼
前排去左屯門行下 跟住搵下有咩食
比我搵到呢間串囍 佢位於屯門置樂附近
對揸車嘅我超方便 出面就成大個咪錶場🚙

一間串燒店竟然有set 勁抵之餘
如果你係要食澱粉質先飽嘅 叫個飯麵都仲得
我就叫左個$88嘅串燒拼盤 豐富多樣🍢
而雞尾串、雞脛、雞腎同雞皮串都各有特色
滿足唔同口感嘅需求🥰

佢地仲提供多款酒飲 享受美食同時仲有得睇🍻⚽️
一班朋友嚟就啱晒喇👩🏻‍🤝‍👩🏼👨🏻‍🤝‍👨🏼
2024-02-04
2024-02-05 38 瀏覽
今日同朋友去置樂附近搵嘢食,呢間日式串燒店有好多款式揀,店員友善有禮,上菜速度都快手🍢雞串燒拼盤有雞皮、雞腎、雞三角軟骨食咗啲未試過雞嘅部位,十分驚喜🤤 咁多串只係$88超值!而且仲送一杯飲品🥤🍡牛肋肉串+牛舌心串牛舌大塊厚切,兩款口感味道都一流🦪燒生蠔嘩!生蠔好似手咁大隻,蠔肉非常鮮厚,仲保留到啖啖蠔汁🍢黑豚腩串平時食豬腩肉怕油膩,見佢係黑豚腩試試,食落去真係唔同,唔覺肥膩,啱啱好🍳蛋蟹肉大啡菇大啡菇舖咗沙律菜、紫菜、木魚絲,一切開中間嘅流心蛋流出蛋汁,口感好豐富💕🍆蒜燒茄子平時食串燒店必叫~茄子淋上大量蒜,蔥同醬油,非常入味,比起平時食嘅更好食

🍢雞串燒拼盤
而且仲送一杯飲品🥤

🍡牛肋肉串+牛舌心串
牛舌大塊厚切,兩款口感味道都一流

🦪燒生蠔
嘩!生蠔好似手咁大隻,蠔肉非常鮮厚,仲保留到啖啖蠔汁

🍢黑豚腩串

🍳蛋蟹肉大啡菇

🍆蒜燒茄子
  • 牛肋肉串+牛舌心串
今日同朋友去咗屯門置樂個邊食晚餐🤣🤣 置樂真係好多餐廳選擇,我哋食選擇咗食一間串燒為主的餐廳🤣坐低嘅時候佢哋就送咗一個小食俾我哋係炸意粉條再加蛋黃醬😍😍係一個幾有特色嘅小食🤣 串燒拼盤- $88鍾意食串燒既我哋梗係叫個串燒拼盤啦😍😍 裏面有幾種串燒,包括三尾軟骨,雞腎同埋雞皮等等😎 唔使諗有啲咩串燒要揀就一定要揀佢🤣🤣 燒生蠔- 😍😍😍$36 私心推介呢一個燒生蠔,大大隻同埋係入邊的汁料配合得非常之好😙 燒羊架-😋😋😋$38 出邊食嘅羊架起碼都要$70起跳,而家$38就食到佢仲會切到一粒一粒非常之細心🤣🤣再配合七味粉真係一流😋😋燒茄子🍆-😍😍😍$48其實我哋都幾鍾意食燒茄子,佢嘅茄子燒完之後全部都十分之軟身,唔會硬繃繃唔熱咁,加上調味十分之好吃😋😛一夜干魷魚-$68 油揚稻庭烏冬-😋😋😋$48我係超鍾意食稻庭烏冬,呢度嘅稻庭烏冬完全冇令我失望再加上個湯汁非常之夾,真係好好食可以一試😎人均:$200 地點:串囍 (屯門)屯門青山公路 - 青山灣段351號彩華花園A座地下10號舖

串燒拼盤- $88

燒生蠔- 😍😍😍$36

燒羊架-😋😋😋$38

燒茄子🍆-😍😍😍$48

一夜干魷魚-$68

油揚稻庭烏冬-😋😋😋$48

人均:$200
地點:串囍 (屯門)
屯門青山公路 - 青山灣段351號彩華花園A座地下10號舖
2024-01-28 180 瀏覽
去過好多串燒店都比較賣個氣氛,今次發現呢間食物質素都係講究,係高質既👍🏻一入座送左個炸意粉,好得意,個底仲有醬,好脆口、好開胃👍🏻叫左兩個套餐,套餐好抵、包飲品、免加一,就係一口價$88😊- 串燒拼盤餐全雞宴(有雞三角軟骨、雞軟骨、雞腎、雞尾、雞頸、雞皮)第一次食到晒咁多部位既雞串燒,雞皮同雞三角軟骨好出色😊- 醬燒鰻魚飯餐超出所望,鰻魚係又厚肉又大舊既,而且係肥美彈牙,一d都唔hea👍🏻👍🏻🌟🌟🌟重點推介:燒生蠔🦪大隻到同手掌一樣大,好鮮味,啖啖肉,只需$36,真心要點✨✨✨另外點咗牛肋肉、牛舌心、鵪鶉蛋、鱔牛都係出色既👍🏻多汁、肉嫩、爽口一夜干魷魚亦都係多汁,燒完都唔會乾身,大大,好鮮味好新鮮👍🏻整體黎講,呢到性價比好高,尤其套餐係非常抵食👍🏻串燒亦都高質,而且新鮮。點左咁多,總數都係$400左右,係一間性價比好高既小小日本餐廳🥰

一入座送左個炸意粉,好得意,個底仲有醬,好脆口、好開胃👍🏻

叫左兩個套餐,套餐好抵、包飲品、免加一,就係一口價$88😊

- 串燒拼盤餐
全雞宴(有雞三角軟骨、雞軟骨、雞腎、雞尾、雞頸、雞皮)
第一次食到晒咁多部位既雞串燒,雞皮同雞三角軟骨好出色😊

- 醬燒鰻魚飯餐

🌟🌟🌟重點推介:燒生蠔🦪

另外點咗牛肋肉、牛舌心、鵪鶉蛋、鱔
牛都係出色既👍🏻多汁、肉嫩、爽口

• 燒生蠔
2024-01-25 27 瀏覽
今日參加了馬拉松,晚餐有特別的驚喜,去到一間餐廳:串喜 聽個名就知道串燒+啤酒.還可以一邊享受美食一邊仲有大電視直播英超足球賽。跑完半馬特別肚餓. 叫2個套餐+串燒才可以填飽個肚。//強烈推薦這個套餐:海鮮長崎白湯拉麵$88里面勁多材料,大蝦、日本廣島蠔,蜆,紫菜。筍片.蟹柳。香味撲鼻.海鮮非常新鮮。白湯鮮甜。非常好味!//醬燒新鮮鰻魚飯$88也是大滿足,不知是運動後的輕鬆還是食物超水準,心情超愉快。套餐免費跟汽水菓汁.//日本蛋蟹肉大啡茹,$20,也抵食
今日參加了馬拉松,晚餐有特別的驚喜,去到一間餐廳:串喜
//強烈推薦這個套餐:海鮮長崎白湯拉麵$88
//醬燒新鮮鰻魚飯$88
也是大滿足,不知是運動後的輕鬆還是食物超水準,心情超愉快。
套餐免費跟汽水菓汁.
//日本蛋蟹肉大啡茹,$20,也抵食
2024-01-24 155 瀏覽
朋友約出黎傾下偈,揀左佢屋企樓下的串囍Cheers Here,門口有隻招財貓做logo就係啦。店內不大,大概二十個位左右,但電視勁多,每張枱都可以睇到電視,睇波嘅日子真係啱哂,飲野睇波人生一樂也😆⭐火樹銀花入座送的小食火樹銀花,有個好靚嘅名但其實係炸意粉黎😆簡單得黎好味喎,蛋黃醬配上炸得香脆的意粉幾正,串燒製作需時,用呢個止下口痕真係唔錯😘⭐鵪鶉蛋串外脆內軟,無過多調味,幾好食。⭐日本蛋蟹肉大啡菇大啡菇上面放了蟹肉、溫泉蛋、沙律菜等,再加左照燒醬同蛋黃醬調味,鮮嫩多汁,個蛋汁好正呀。⭐日本牛肋肉串、日本厚切牛舌心串、燒西班牙豬頸肉串、燒鱔串等多一陣串都黎了🤤香噴噴啊~最驚喜係豬勁肉呢,本身肉塊好多脂肪,燒完後好甘香🤤鱔串都好食,魚肉彈牙鮮味,可惜燒得過火少少,魚皮有燶味,扣分了。⭐蒜燒茄子軟綿綿的茄子肉充滿蒜香😋⭐叉燒拉麵除左串燒,餐廳仲有主食套餐,叫左碗叉燒拉麵,叉燒有四片,仲有海帶、紫菜、筍、粟米等配料,麵條彈牙都唔錯,勁大碗好飽肚。⭐日式咖喱豬頸肉飯朋友叫咗碗咖哩飯,開頭諗住都係日式咖哩醬加飯嘅啫,點知嚟到有驚喜,係餸菜加埋咖哩一齊煮,碗飯望落去冇咖哩汁,因為啲咖哩已經滲曬喺餸菜

⭐火樹銀花

⭐鵪鶉蛋串
外脆內軟,無過多調味,幾好食。

⭐日本蛋蟹肉大啡菇

⭐日本牛肋肉串、日本厚切牛舌心串、燒西班牙豬頸肉串、燒鱔串

⭐蒜燒茄子
軟綿綿的茄子肉充滿蒜香😋

⭐叉燒拉麵

⭐日式咖喱豬頸肉飯
朋友叫咗碗咖哩飯,開頭諗住都係日式咖哩醬加飯嘅啫,點知嚟到有驚喜,係餸菜加埋咖哩一齊煮,碗飯望落去冇咖哩汁,因為啲咖哩已經滲曬喺餸菜入面🤤又香又鮮味,比唔少主打咖哩嘅舖頭都煮得好食。

⭐橙汁 & 無糖可樂
跟餐仲有飲品送,加48蚊可以轉生啤添,好抵!

呢度真係傾偈飲嘢食嘢嘅好地方,讚👍
2024-01-21