2024-09-04 548 瀏覽
我地大約5:05到,餐廳地點唔係太方便,需要行一條短短的斜路,當時店內已有2枱客,店內燈光有D暗,環境好似家庭式小店,飲品選擇唔係太多,雪櫃有啫喱,生果,同一啲日式嘅前菜,仲有一啲自家飲品,薏米水,洛神花山楂水,烏龍茶,燒物方面有蝦,多春魚啊同埋其他啲肉類,蒜蓉茄子,蒜蓉生蠔,蒜蓉帶子,甲羅燒,仲有蠔油菜心,菠蘿,棉花糖,秋葵同埋蒜蓉雜菇,調味方面,喺枱上邊有孜然粉,海鹽同醬油,不過食物其實都有味,所以都唔需要加太多調味料,滿意的一餐,我哋大約坐到9:30。
,我哋大約坐到9:30。
2024-09-01
慶祝紀念
生日
  • 蒜蓉生蠔
2024-09-01 538 瀏覽
觀塘美食攻略2024 X留港消費食足2.5小時的串燒網燒放題懶人串串烤肉 七點前埋單仲有優惠最平200有找,任飲任食海量食材連燒蠔,扇貝,青口都有,牛肉,蝦,醃肉串燒各式丸類串燒仲有雪糕,小吃前菜任食,仲有蔬菜添呀!唔好以為無人食,6點幾就坐滿場囉~特別設計的燒烤爐,只需要將串好既食材放入去,燒幾分鐘至十分鐘就食得燒緊既同時仲有好多炸物任食蝦餅好食,仲有芋丸都好食呢~如果5人以上訂位仲可以食足3.5小時真係超值!!#香港美食 #串燒屋 #地址 觀塘通明街54號地舖G/F, 54 Tung Ming Street, Kwun Tong港鐵牛頭角站 A 出口, 步行約8分鐘 #觀塘美食 #夜繽紛
觀塘美食攻略2024 X留港消費
食足2.5小時的串燒網燒放題
懶人串串烤肉 七點前埋單仲有優惠
最平200有找,任飲任食海量食材
連燒蠔,扇貝,青口都有,牛肉,蝦,醃肉串燒
各式丸類串燒
仲有雪糕,小吃前菜任食,仲有蔬菜添呀!
唔好以為無人食,6點幾就坐滿場囉~
燒緊既同時仲有好多炸物任食
蝦餅好食,仲有芋丸都好食呢~
如果5人以上訂位仲可以食足3.5小時
真係超值!!

#香港美食 #串燒屋 #地址
觀塘通明街54號地舖
2024-09-01 633 瀏覽
好耐冇食過串燒啦 哩間串燒店嘅串燒全程係自動轉唔使自己燒 啱晒我呢種懶人🤣燒得又均勻👍🏻串燒選擇種類都算多 除咗QR code落單之外 仲有個自助區入面可以揀燒物、飲品、前菜和雪糕🤩前菜全部都獨立一盒盒 非常衛生 而且份量少少 🤏 可以滿足自己全部都想食又唔會浪費既慾望😎食物種類都好多 佢有分串燒,網燒同炸物串燒必點泰式豬頸肉 有少少香矛醃料 加啲泰式辣醬 一流網燒必點麻辣雞腎 好爽口 唔會un蒜蓉茄子 烤茄子一直都係我嘅至愛呀 仲要爆蒜添🤤自家製的薏米水、羅漢果茶、洛神花茶、菊花蜜等……真心讚👍🏻另外亦供應多款炸物 如炸泰式蝦餅魚餅、吉列生蠔、吉列魷魚圈、唐揚雞塊、炸日式捧捧餃子🥟等 全部都即叫即炸 熱辣辣 酥脆香口 真係有驚喜🤩

食物種類都好多 佢有分串燒,網燒同炸物
串燒必點
泰式豬頸肉 有少少香矛醃料 加啲泰式辣醬 一流

網燒必點
麻辣雞腎 好爽口 唔會un
蒜蓉茄子 烤茄子一直都係我嘅至愛呀 仲要爆蒜添🤤

自家製的薏米水、羅漢果茶、洛神花茶、菊花蜜等……真心讚👍🏻

2024-08-28 510 瀏覽
唔會再去喇之前睇社交平台好似好好咁,就跟住過黎。呢個價位,食材一般,衛生一般(裝嘢食個碟都仲有油污,我跟手用紙巾濕左檸檬茶擦左下)。最重要係嘢飲太少。除左可樂就係
唔會再去喇

2024-08-28 450 瀏覽
琴日同friend經過觀塘舊區搵嘢食見到呢間任食串燒就行咗入去食入到去侍應都幾有禮貌同埋上串燒都好快同埋扇貝好大隻 而且連蠔都係任食如果嚟食海鮮無限燒蠔超抵食不過我覺得最驚喜係佢啲炸物炸牛奶 最有驚喜而且全部都係即叫即渣 全部都好脆,好好味
琴日同friend經過觀塘舊區搵嘢食
見到呢間任食串燒就行咗入去食
入到去侍應都幾有禮貌
同埋上串燒都好快
同埋扇貝好大隻 而且連蠔都係任食
如果嚟食海鮮無限燒蠔超抵食
不過我覺得最驚喜係佢啲炸物
炸牛奶 最有驚喜
而且全部都係即叫即渣 全部都好脆,好好味
2024-08-22 272 瀏覽
串燒屋:肉類:自動轉轉燒~ 所有食物都唔洗自已調整就會燒到好平均🥰種類又多!食到好滿足!雞肉串燒:嫩滑多汁,調味恰到好處牛肉串燒:肉質鮮嫩大蝦:🍤新鮮彈牙,海味十足生蠔🦪: 新鮮多汁, 好大隻🥰仲有羊扒,青口,炸物一大堆!炸物超有誠意,全部都即炸即上,出到黎仲有大陣煙慢慢霧出黎🔥網燒:放落網好好玩好好食既牛仔骨,羊扒,鯖魚,牛仔粒等等🥰炸物一大堆!炸物超有誠意,全部都即炸即上,出到黎仲有大陣煙慢慢霧出黎🔥超抵呀!由5 點入座去到11 點半都係248/一個人,咁長時間岩晒聚會既一大班人去啦🔥🥰地點:觀塘通明街54號地舖
串燒屋:

肉類:
雞肉串燒:嫩滑多汁,調味恰到好處
牛肉串燒:肉質鮮嫩
大蝦:🍤新鮮彈牙,海味十足
生蠔🦪: 新鮮多汁, 好大隻🥰
仲有羊扒,青口,炸物一大堆!
炸物超有誠意,全部都即炸即上,出到黎仲有大陣煙慢慢霧出黎🔥

網燒:放落網好好玩
好好食既牛仔骨,羊扒,鯖魚,牛仔粒等等🥰

炸物一大堆!
炸物超有誠意,全部都即炸即上,出到黎仲有大陣煙慢慢霧出黎🔥

地點:觀塘通明街54號地舖
2024-08-13
  • 串燒
無論日式放題,火鍋放題,烤肉放題,只要Alex聽到放題兩個字,佢就最開心架啦!😊今曰俾我搵到間位於觀塘的串燒網燒放題店《串燒屋》,價錢198元享有2. 5小時任燒任食任飲,此店有別於一般燒烤店, 它們採用了獨特模式的全自動轉轉燒烤機,客人連燒烤叉都不用自己攞,實現自轉燒烤放題,這樣真的讓我們輕鬆不小,還可以邊聊天邊等吃,確實是岩晒我這個懶人福音!😌串串放到烤爐上燒,加上不同的醬料調味,撲鼻香氣實在令人垂涎!🤤點選系統除了有「自轉串燒」及「網燒」外,還有多款熟食炸物小吃供應,特別推介➡️「炸鵪鶉蛋」,真的又脆又香😋海鮮有烤蠔,青口,海蝦及鯖魚任點,餐廳額外會每人送上扇貝一隻。飲品方面,除了一般汽水飲料,店家還自家煲了薏米檸檬水,洛神花茶,仲有涼茶添呀!咁就唔怕熱氣啦!😉
無論日式放題火鍋放題,烤肉放題,只要Alex聽到放題兩個字,佢就最開心架啦!😊

這食店嘅特式係將d串燒放到枱上嘅爐入面,讓它自轉咁燒,啱哂我呢 d 有富貴手 ~ (即懶人隻手 - 5 想郁咁多) 嘅人。呢度晚市約三百元,就可以讓我瘋狂任飲任食2.5小時,抵呀!食物都有好多款式✨️串燒方面,有多樣牛肉,啱哂我呢 d 牛肉控人士。主要有安格斯牛肩肉、美國牛西冷、態本一口牛......全部都係質素有番咁上下嘅靚牛肉,肉質鮮嫩,勁正!✨️而海鮮就有蝦、蠔、青口、蜆和魚。是新鮮海鲜,甚有鮮味。食完一轉海鮮已夠回本,必食!✨️飲品有涼茶類飲料和罐裝汽水,全部冷藏,消暑解渴。📍觀塘 通明街58号地下

呢度晚市約三百元,就可以讓我瘋狂任飲任食2.5小時,抵呀!

食物都有好多款式

✨️飲品有涼茶類飲料和罐裝汽水,全部冷藏,消暑解渴。

📍觀塘 通明街58号地下
2024-08-08 6719 瀏覽
自從搬走咗離開觀塘之後,好耐都冇嚟觀塘搵嘢食啦。不過聽朋友講,呢度有間任飲任食嘅串燒非常抵食,唔止有啤酒任飲,佢嘅串燒同埋烤肉同埋炸物都係任食㗎。一坐低我哋就嗌咗好多串燒先,有西冷牛又有一口牛,平時都起碼30幾蚊一串㗎。而且仲有大蝦,感覺上食幾串就可以回本啦。炸物方面,佢有炸蠔同埋炸榴槤炸魷魚炸蝦餅等等。我覺得佢既炸物就比較普通,都係留返個胃食烤海鮮同埋串燒啦。烤物方面佢有烤蠔,而且仲有清酒煮蜆,真係好大方。好少任飲任食嘅地方有蠔,有啲甚至連蝦都冇。加上佢嘅蠔係好新鮮,食落好大隻而且好鮮甜。同埋呢度最特別最好玩嘅地方係,佢嘅串燒係可以放上去自動轉嘅,我都係第一次見到呢個工具,真係好啱一大班人一路燒一路玩。而且又唔使自己返嚟返去,真係方便好食又好玩。而且佢嘅飲品係出去任攞嘅,出面除咗飲品之外,仲有好多唔同嘅甜品或者前菜。我就食咗幾個螺肉啦。而且佢嘅飲品仲有好多自己整嘅飲品,例如檸檬薏米水同埋洛神花茶,食飽最啱飲嚟消滯。呢間餐廳又平又好食又好玩,真係好適合一大班朋友一齊去。不過我今日去到都九點,但係仲係坐滿,如果想嚟食應該要記得book位或者早啲黎等啦。

• 棉花糖
  • 蒜蓉烤蠔
  • 清酒煮蜆
.#foodie #hk #hkfoodie#HTB美食推介【牛頭角轉轉串燒|🍡🍢串燒網燒炸物任燒任食】環境寬敞以有4-6人座位為主,小編兩個人去都坐4人枱,勁開心🩷一坐低已經介紹有飲品、小菜同甜品區,仲有兩隻扇貝添😋出面嘅食物款式其實都已經有好多,特別推介佢啲飲品:有涼茶、啤酒、汽水、無糖茶,任君選擇~!.🐨串燒推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐懶人串好岩係中間用,因為食緊網燒啲野食唔想睇火,就岩岩好🍡🤣自動轉轉轉咁燒,懶人、打卡一流~今次試咗牛肋條、牛西冷、叉燒豬柳、冬春魚、雞腿肉、紅腸~叉燒豬柳好高質,調味做得好好,燒完都保持到肉汁~冬春魚都有驚喜,咁燒唔怕會痴網,熟度控制得好平均!提提大家,雪櫃有棉花糖可以拎黎燒~大推做最後甜品🫶🏻.🐨網燒推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐試咗一口牛、牛仔骨、牛肩肉、雞翼同厚燒玉子~ 平時網燒一口牛好擔心外面燶入面好乾,但今次完全無哩個問題!粒粒都好嫩滑,旁邊仲有椒鹽、辣粉同孜然粉,粒粒唔同味道都無問題😛牛仔骨揀咗黑椒味,食落有牛味又重黑椒香,同樣推介大家試下!.🐨炸物推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐因為擔心會熱氣,所以炸物今次無試好多🔥淨係叫左魷魚圈同紫薯波波~即叫即炸出枱熱辣辣,魷魚圈外
.#foodie #hk #hkfoodie
#HTB美食推介
【牛頭角轉轉串燒|🍡🍢串燒網燒炸物任燒任食】
🐨串燒
推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐
提提大家,雪櫃有棉花糖可以拎黎燒~大推做最後甜品🫶🏻
🐨網燒
推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
🐨炸物
推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
因為擔心會熱氣,所以炸物今次無試好多🔥淨係叫左魷魚圈同紫薯波波~即叫即炸出枱熱辣辣,魷魚圈外面薄脆,紫薯波波有大半都係紫薯,好香好綿密🍠
——☼——☼——☼——☼——☼——
串燒屋
📍地址:觀塘通明街54號地舖
🐨推薦度:😋😋😋😋/5
🪸環境:👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB牛頭角 #HTB港式
#牛頭角美食 #牛頭角 #串燒 #網燒 #港式 #日式 #放題 #任食 #炸物 #飲品 #雪糕 #美食推介
  • 扇貝
  • 棉花糖
  • 網燒
2024-08-08 331 瀏覽
全香港最好味最優質素既串燒專門店,數一數二我一定揀觀塘既隱世串燒店——串燒屋🍡🍢唔係講玩笑,試過呢間串燒屋既串燒,其他串燒店既未必看得上,因為呢度既肉類一食就知質量好,二食就試到醃製既味道👅是有特別配方的,簡單來講,唔係度度都食到呢隻串燒燒烤味,呢度既串燒同同燒肉都做到啦。最鍾意就係呢度仲可以有生蠔🦪,仲有高質既羊扒,紋路好靚既牛肩肉,真係好好食,呢幾樣食左基本都回本😋😆當然唔少得小食任食,嘢飲任飲,仲有小量港式舊式甜品,都係比較懷舊的。講起隱世,雖然要行斜坡上來,但食到咁好食既美食,值得😚😋
講起隱世,雖然要行斜坡上來,但食到咁好食既美食,值得😚😋
2024-07-31
5 分鐘 (堂食)
2024-08-03 324 瀏覽
觀塘舊區一直有好多唔同嘅小店,今次去咗呢間小店真係好驚喜。因為佢嘅串燒放題,可以自己慢慢燒,而串燒仲可以自己轉,最吸引係佢嘅價錢,只不過係二百幾蚊。佢唔同款嘅肉類選擇好豐富,可以用QR code落單,有豬肉、雞肉、牛肉,仲有新鮮嘅生蠔同埋青口。如果兩個人去,仲會送一碟扇貝,真係物超所值。食燒肉最緊要係佢嘅調味粉,佢嘅調味料唔錯,燒肉汁加埋佢嘅辣粉,令到所有嘢都變得好好味。另外,呢度嘅飲品選擇都好多,有涼茶,仲有其他健康款嘅飲品,滿足唔同人嘅口味。而甜品方面亦都唔使擔心,泡芙、雪糕定係新鮮水果,應有盡有,價錢亦都算係相當合理。整體嚟講,呢間小店真係值得一試,食物好味,價錢又親民。

2024-08-03 183 瀏覽
特色串燒放題,自動旋轉燒同埋又可以用網燒,仲有熟食同炸物,好適合一大班人一齊嚟食!環境寬敞 四人座位比較多,自助形式,仲有日式前菜小食味付螺肉 青瓜 芝麻醬沙律多類選擇!自助雪櫃各式小食、涼拌、水果及甜品,衛生度5 ⭐️ 全部蓋好獨立一杯杯,甜品雪糕、啫喱、燒棉花糖及泡芙,酸蘿蔔、涼拌青瓜等等開胃菜食到停唔到口美國殼飼牛肋條有得自動轉轉咁樣串住燒,或者放喺燒烤網上面燒都得,旋選燒熱力比較平均燒完,肉質外焦內腍,非常容易燒熟食落好香嘅牛味美國殼飼牛西冷肉質鮮嫩有咬口油脂分布平均蜜汁叉燒豬柳味道甜甜香香,又有油脂香味,幾好食!泰式豬頸肉調味真心正,泰式嘅香料酸香味道必,又唔會過辣,夠晒開胃爽口雞腎切到大大片,夠晒口感,鍾意食雞腎嘅朋友唔好錯過!放喺網上面燒到爽脆,配埋燒烤粉,好滿足芝士獅子狗流心芝士濃郁非常,口感彈彈好滋味!食唔停一口牛牛味香濃,加少少鹽調味,非常Juice海鮮呢度仲有好多唔同款嘅海鮮揀,海蝦燒出嚟嘅甲殼香味真係好誘人多春魚:平時都好難燒得靚,用轉轉嘅方法燒到好均勻,外皮香,裏面魚春熟嘅程度啱啱好蒜蓉烤蠔:超級重鮮味然,放喺網上面睇住佢燒到滾出氣泡真係好吸引

美國殼飼牛肋條

美國殼飼牛西冷
肉質鮮嫩有咬口油脂分布平均

蜜汁叉燒豬柳
味道甜甜香香,又有油脂香味,幾好食!

爽口雞腎

芝士獅子狗
流心芝士濃郁非常,口感彈彈好滋味!食唔停

一口牛
牛味香濃,加少少鹽調味,非常Juice

海鮮
呢度仲有好多唔同款嘅海鮮揀,海蝦燒出嚟嘅甲殼香味真係好誘人

2024-07-28 253 瀏覽
我今日約同好友去位於觀塘通明街54號地舖的串燒屋食串燒放題,環境舒適,坐得舒服。自助雪櫃內有生果,前菜沙律,各式啫喱飲品雪櫃有各式汽水,啤酒,涼茶自助烤箱係長方形,可以放串燒在旋轉鏈中,烤物就自己轉動,真係懶人 BBQ。另外可以綱燒,亦有熟食和炸物,任君選擇。我和好友用 QR code 點食物,有海鮮類:鯖魚塊,海蝦,蒜茸烤蠔肉類:牛肉,黑椒牛仔骨、蔬菜類:蒜蓉烤茄子、牛油粟米、雜菌、瓜果熟食:清酒煮蜆,蠔油菜心,榴槤炸彈,吉列蠔... 等等整體上係物超所值,選擇多,食物新鮮,體驗下懶人燒,都不錯。

自助雪櫃內有生果,前菜沙律,各式啫喱
飲品雪櫃有各式汽水,啤酒,涼茶

我和好友用 QR code 點食物,有
海鮮類:鯖魚塊,海蝦,蒜茸烤蠔
肉類:牛肉,黑椒牛仔骨、
蔬菜類:蒜蓉烤茄子、牛油粟米、雜菌、瓜果
熟食:清酒煮蜆,蠔油菜心,榴槤炸彈,吉列蠔... 等等

整體上係物超所值,選擇多,食物新鮮,體驗下懶人燒,都不錯。

• 清酒煮蜆
  • 網燒
喺出面食飯食到悶,朋友建議話去食串燒放題,一路吹水一路可以自己玩吓玩吓咁🤣估唔到呢間餐廳生蠔都可以任食🤩啲位都好闊落坐得好舒服👍🏻我食咗嘅品項:燒物厚切牛舌美國谷食牛肋條蒜蓉燒蠔蒜蓉扇貝安格斯牛肩肉熊本一口牛爽口雞腎海蝦香草羊架我最推薦海鮮類嘅嘢食🤣佢嘅扇貝真係超大粒🤩仲要啲調味都好好味!! 另外佢嘅牛舌同埋一口牛都唔錯,一啲都唔會韌👍🏻不過其他串燒嘅調味就會比較淡啲,你可以自己用啲孜然粉辣椒粉又或者係鹽調味✨炸物:炸薯條吉列蝦唐揚雞塊泰式蝦餅炸鮮奶我最推薦炸鮮奶同吉列蝦,佢啲炸物全部都係新鮮整出嚟😱出到嚟仲熱辣辣,仲要唔會有好油嘅感覺👍🏻

我食咗嘅品項:
燒物