餐廳: 丼丼屋 (愉景新城)
資訊:

有時心思思都掛住日本🇯🇵丼飯,呢間丼飯連鎖餐廳都有幾間分店,食物出品勝在質素穩定,所以間唔中都會幫襯一吓:🐃滑蛋炭燒牛肉丼 $78(套餐 ~ 送前菜 & 果茶🍹)🥚🧡呢個滑蛋牛肉丼係人氣之選!滑蛋加牛肉粒呢個組合本身冇得輸,香濃嘅蛋汁,混合充滿炭燒香氣嘅牛肉粒,要讚嘅係牛肉粒粒唔會煮得太熟,配合洋蔥碎🧅增加口感,呢個配搭送飯一流,飯🍚選用日本珍珠米,軟硬適中配咩都好食!另外送前菜同果茶🍹真係幾抵食!🐷十勝帯広名物豚丼(並) $88🤎如果唔食牛肉嘅朋友都有另一個好選擇:十勝豚丼入面嘅豚肉非常肥美,應該係選用腩肉嘅位置,經過醃製過超級入味,入口會感覺到豚肉燒香的香氣,如果喜歡食肥美口感嘅朋友(即係我 !)一定會鍾意呢個豚肉丼,同牛肉飯一樣都係送飯神器!🐟自選海鮮丼(4款)$118💰必加‼️香蔥吞拿魚蓉60g $15總共有13款可以揀,可以自由選擇自己鍾意嘅刺身!我對海鮮丼嘅要求就係刺身「新鮮」,三文魚夠肥美、香蔥吞拿魚蓉充滿軟綿綿嘅口感、飛魚籽入口充滿鹹香味、特大赤海蝦夠大隻香甜,全部無腥味,所以符合我嘅要求,ʏᴜᴍᴍʏ!🌟套餐仲有麵豉湯同甜品,超級豐富,黑糖冰粉超級香甜,為呢餐飯帶來甜美嘅

🐃滑蛋炭燒牛肉丼 $78
(套餐 ~ 送前菜 & 果茶🍹)

滑蛋炭燒牛肉丼

🥚🧡呢個滑蛋牛肉丼係人氣之選!

另外送前菜同果茶🍹真係幾抵食!

🐷十勝帯広名物豚丼(並) $88
十勝帯広名物豚丼

🐟自選海鮮丼(4款)$118
💰必加‼️香蔥吞拿魚蓉60g $15

🌟套餐仲有麵豉湯同甜品,超級豐富,
黑糖冰粉超級香甜,為呢餐飯帶來甜美嘅句號!

✨丼飯全部味道都唔錯,呢個價錢真係好抵食,可能呢度會成為我下一個飯堂!(♡˙︶˙♡)
滑蛋炭燒牛肉丼
十勝帯広名物豚丼
  • 自選海鮮丼
📍丼丼屋中學成日食嘅丼丼屋最近出咗新嘅「贅沢三種吞拿魚定食」仲有拖羅!鐘意食刺身、食拖羅嘅一定要試吓!$100 左右嘅親民價就細味唔同部位!💡 16/7 前喺全線丼丼屋同丼丼屋×鳥開聯乘店都有!—————————————————————❣️ 贅沢三種吞拿魚定食 $118包左3 款迷你丼,一次過滿足三個願望😍赤身配醬油玉子丼、炙燒拖羅.拖羅蓉丼、特上中拖羅刺身丼,定食仲要包埋吞拿魚湯、前菜同飲品!• 赤身配醬油玉子丼:赤身雖然唔係肥美,但蘸埋醬油漬蛋嘅赤身入口更鮮更嫩!• 炙燒拖羅.拖羅蓉丼:炙燒過嘅拖羅有埋魚油香,夾埋拖羅蓉更爽!• 特上中拖羅刺身丼:中拖羅入口即化.❣️ 中拖羅刺身(3 片) +$38唔夠皮緊係要加碼食刺身,嗌任何主食+$38就可以加中拖羅刺身,油分適中又無筋,正!!.❣️澳洲和牛烏冬定食 $118和牛烏冬都好正,順帶一提記得轉定食,有湯、前菜、甜品、飲品!.❣️特上刺身半份 $58刺身都好新鮮!有蝦、三文魚腩、帶子!因為嗰日果茶係士多啤梨,好好飲!————————————————————— 不專業評分👅好味指數: 8/10 💰性價比: 8/10👍🏻推薦: 8/10 ————
📍丼丼屋

💡 16/7 前喺全線丼丼屋同丼丼屋×鳥開聯乘店都有!

❣️ 贅沢三種吞拿魚定食 $118

• 特上中拖羅刺身丼:中拖羅入口即化

❣️ 中拖羅刺身(3 片) +$38

❣️澳洲和牛烏冬定食 $118

❣️特上刺身半份 $58
刺身都好新鮮!有蝦、三文魚腩、帶子!
因為嗰日果茶係士多啤梨,好好飲!

不專業評分
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架
2024-06-11
2024-10-29 100 瀏覽
之前經過呢間餐廳見到都有啲人排隊,晚市$100有找都可以食到金賞丼飯,仲見到有啲一人鍋物同埋海鮮丼可以揀,好吸引咁。滑蛋吉列豬扒丼呢個係人氣No. 1嘅丼飯,的確佢嘅滑蛋係整得幾好,食落嫩滑,撈飯一流!佢嘅豬扒係厚切,份量好足,炸得好香脆~.鳥開泡菜親子丼另外都嗌多咗個丼,估唔到呢個有驚喜,嗌之前仲有啲驚個泡菜味會太搶太濃,成件事會變咗做泡菜撈飯,但估唔到呢度呢個泡菜嘅濃度啱啱好,又啱啱好咁夠泡菜汁撈飯,食落好惹味!.除咗升級咗做定食之外,都加咗兩款炸物小食,上枱果陣新鮮脆口,應該都係即叫即炸。.雖然之前經過幾次都見到可能要排一陣隊,但係以呢個價錢食到份量咁足,價錢又抵嘅丼物,其實都可以排吓。

滑蛋吉列豬扒丼

鳥開泡菜親子丼
2024-09-21 284 瀏覽
呢間日本野平時堂食或者外賣都幾貴, 打工仔午餐總不能經常食, 所以趁最近外賣平台做半價, 特別試一試先.呢個係牛肉鰻魚便當, 賣相唔錯, 配菜都幾多款式.鰻魚算多汁, 肉質正常口感, 無骨.  日式牛肉都係正常野, 不過肉既份量都幾多, 同埋唔算太肥.飯底係珍珠米, 又係幾多汁, 送飯唔錯.配菜有蛋卷, 西蘭花, 粟米, 蕃茄仔, 係D西蘭花有D生, 硬硬地, 其他都正常.但係如果無半價成舊水一個便當, 平時午餐就一定唔會叫黎食, 平D親民D會多D人買.
呢個係牛肉鰻魚便當, 賣相唔錯, 配菜都幾多款式.
飯底係珍珠米, 又係幾多汁, 送飯唔錯.
外賣自取
午餐
2024-08-22 452 瀏覽
最近真係完全迷上了丼丼屋的極の海鮮丼,絕對係味覺上的三重奏。一碗集結了三文魚、油甘魚、吞拿魚粒及順滑的吞拿魚蓉組成小山,加上爽口的青瓜粒、蘿蔔漬粒和洋蔥粒,為你開啟一場色彩和層次的饗宴🐟🥒 最正係有三文魚籽和飛魚籽的脆口~ 夏天食更加爽口而且它的 一丼三食,帶來豐富的口感和層次!蘸豉油、wasabi品嚐海鮮原味,加入日本生蛋黃撈拌蛋液🥚,使丼飯變得滑順,蛋香和海鮮的鮮味交織,創造出溫柔的層次感再加入濃而不膩嘅胡麻醬品嚐獨特風味最後加入鯛魚高湯,湯漬方式將海鮮丼變成湯漬飯,激發出更深層次的味道,帶來終極的舒心鮮味🍲⭐️自選海鮮丼 - 自由搭配渴慕自由的你,想點揀就點揀~自選海鮮丼可以按照自己的喜好自由配搭海鮮丼,個人超愛拖羅海鮮丼的豪放口感,拖羅、帆立貝、三文魚子!自己喜歡吃的!每一口都充滿濃郁鮮味!🌟 精選小吃別忘了嚐試丼丼屋的炸魷魚鬚和雞軟骨,這些小吃是與海鮮丼完美搭配的美味,增添了餐點的多樣性和完整性。🦑🍗

而且它的 一丼三食,帶來豐富的口感和層次!

再加入濃而不膩嘅胡麻醬品嚐獨特風味

⭐️自選海鮮丼 - 自由搭配

🌟 精選小吃
丼丼屋喺香港應該大家都好熟悉啦~呢個夏季佢地聯乘嚟自名古屋嘅海鮮丼專門店 Sakana Factory ,引入佢哋既一丼三食海鮮丼 - 人氣 No.1名物丼「極の海鮮丼」!期間限定供應至9月16日。Sakana Factory 喺日本著名食評網站 Tabelog上嘅評分高達3.5分(一般3.5分或以上嘅餐廳被認為係高度認受性或人氣食店),用科學秘方配搭食材,令味道完美融合,咁就一齊嚟睇下佢咩料!𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥ED✨ 極の海鮮丼定食$ 118定食配前菜、寒天、味噌湯 & 果茶 (+$ 10)集大家最愛嘅三文魚、吞拿魚、油甘魚粒、吞拿魚蓉配上日本生蛋黃 😏砌成一座靚靚既海鮮山,飯面再鋪滿三文魚片、油甘魚片、三文魚籽、飛魚籽,打卡一流呀!材料豐富,食法同樣豐富。除咗蘸豉油、wasabi,仲可以加胡麻醬食,最後加入鯛魚湯變成湯漬飯嚟個不一樣嘅海鮮丼體驗添呀!✨ 三文魚帆立貝刺身 (原價$48)$ 29唔夠? 唔怕,佢哋仲有單點刺身,就好似呢份三文魚帆立貝刺身,優惠價依家只需要$29就食到啦 🥰✨ 炙燒四色丼 (定食)$ 116配前菜、寒天、味噌湯 & 果茶呢一份滿滿焦香味既炙燒四色
丼丼屋喺香港應該大家都好熟悉啦~

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥ED

✨ 極の海鮮丼定食$ 118
定食配前菜、寒天、味噌湯 & 果茶 (+$ 10)

砌成一座靚靚既海鮮山,
材料豐富,食法同樣豐富。

✨ 三文魚帆立貝刺身 (原價$48)$ 29

✨ 炙燒四色丼 (定食)$ 116
配前菜、寒天、味噌湯 & 果茶

呢一份滿滿焦香味既炙燒四色丼材料都唔少㗎~ 集合咗北海道產帆立貝、三文魚、沙甸魚同埋三文魚籽。被色澤豐富嘅滿滿刺身鋪滿表面,再被輕輕炙燒提升鮮味,成個丼飯散發出微微焦香,同埋魚油融化既油脂香,味道有保證呀❗️

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

丼丼屋 (愉景新城)

📍 荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2046A號舖
《丼丼屋》 @dondonyahk 是一間主打丼飯的餐廳最近聯乘日本人氣海鮮丼專門店Sakana Factory將人氣大賣的海鮮丼引入香港🇭🇰丼飯只是$78起,看起來性價比算高就趁週末晚上過來試試啦😛 ‣ 極の海鮮丼 ($118)‣ 前菜、日式湯、甜品及果茶 (+$10)這款豪華海鮮丼非常豐富集三文魚+油甘魚+吞拿魚於一碗😍還有綿滑的吞拿魚蓉、三文魚籽和飛魚籽再加上日本生雞蛋真的超豐富的~ 每一口都吃到不一樣的食材 官方建議「一丼三食」先吃原味 → 加入胡麻醬 → 加入鯛魚高湯個人最喜歡第一種,可以吃到食材的鮮味🤣 ‣ 赤海老丼 ($78)‣ 前菜、日式湯、甜品及果茶 (+$10)這份丼飯性價比很高喔😯飯面鋪滿了爽口的赤蝦表面還有飛魚籽和生雞蛋吃起來口感很豐富 ‣ 三文魚帆立貝刺身 (+$29)三文魚也算肥美的,好吃帆立貝就稍微偏小~ ‣ 唐揚雞軟骨 (+$32)雞軟骨份量很多炸的很脆很好吃~ 💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳食物質素不錯上菜速度快,價錢合理屬於性價比高餐廳,值得一試🫶🏻 💰Total: $304.7 ($pax 已包括10%服務費)📍丼丼屋|@dondonya
《丼丼屋》 @dondonyahk 是一間主打丼飯的餐廳
最近聯乘日本人氣海鮮丼專門店Sakana Factory
將人氣大賣的海鮮丼引入香港🇭🇰
丼飯只是$78起,看起來性價比算高
就趁週末晚上過來試試啦😛

‣ 極の海鮮丼 ($118)
‣ 前菜、日式湯、甜品及果茶 (+$10)
這款豪華海鮮丼非常豐富
集三文魚+油甘魚+吞拿魚於一碗😍
還有綿滑的吞拿魚蓉、三文魚籽和飛魚籽
再加上日本生雞蛋
真的超豐富的~ 每一口都吃到不一樣的食材

官方建議「一丼三食」
先吃原味 → 加入胡麻醬 → 加入鯛魚高湯
個人最喜歡第一種,可以吃到食材的鮮味🤣

‣ 赤海老丼 ($78)
‣ 前菜、日式湯、甜品及果茶 (+$10)
這份丼飯性價比很高喔😯
飯面鋪滿了爽口的赤蝦
表面還有飛魚籽和生雞蛋
吃起來口感很豐富

‣ 三文魚帆立貝刺身 (+$29)
三文魚也算肥美的,好吃
帆立貝就稍微偏小~

‣ 唐揚雞軟骨 (+$32)
雞軟骨份量很多
炸的很脆很好吃~

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳食物質素不錯
上菜速度快,價錢合理
屬於性價比高餐廳,值得一試🫶🏻

📍丼丼屋|@dondonyahk
荃灣愉景新城2樓2046A號舖
全港多間分店🫶🏻

🚩更多同類餐廳 #foodstep_日本菜
🚩更多同區餐廳 #foodstep_荃灣

⊂ 喜歡我的分享就收藏、點讚、關注吧❤️⊃
📣想看更多美食推介 ☞ Follow @ourfoodstephk_
丼丼屋x鳥開聯乘店於即日至7月16 日特別推出快閃「贅沢三種吞拿魚定食」,以親民價格$100 出頭就能夠享有奢華美味,一次過品嚐3種拖羅部位以及吞拿魚湯,喜歡拖羅嘅朋友唔好錯過!「贅沢三種吞拿魚定食」($118)的3款迷你丼,包括:* 赤身配醬油玉子丼:赤身口感紮實,戳開醬油漬蛋撈飯,提升吞拿魚嘅鮮甜!* 炙燒拖羅• 拖羅蓉丼:炙燒出魚脂甘香嘅背中拖羅蓉,配埋蔥花,係我最喜歡嘅口味!* 特上中拖羅刺身丼:厚切背中拖羅片油脂豐富,入口即化仲可以$38加配「中拖羅刺身」,絕對係全拖羅宴!另外叫咗親子雞鍋烏冬($96)鍋具一路熱住,撈埋個生蛋,口感更滑!小食推介北海道芝士薯餅(跟餐+$12),外脆內嫩,好香口!另外推介鳥開手羽先($62)外皮炸到脆卜卜,淋上鳥開特調秘製醬汁,再加埋檸檬汁特別開胃!⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⊃✎⁾⁾Like+分享給愛吃嘅朋友仔啦( ´͈ ᗨ `͈ )◞‎♡⃛⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

「贅沢三種吞拿魚定食」($118)的3款迷你丼,包括:
* 特上中拖羅刺身丼:厚切背中拖羅片油脂豐富,入口即化

仲可以$38加配「中拖羅刺身」,絕對係全拖羅宴!

小食推介北海道芝士薯餅(跟餐+$12),外脆內嫩,好香口!

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
特選燒牛肉丼套餐Special Grilled Beef Don Set+炸魷魚鬚佢既燒牛肉堅唔錯, 會再食.當然要叫Set, 我必加炸魷魚鬚, 實在好好味~Set既湯, 小前菜都唔錯的, 果茶也好飲, 當然佢既甜品寒天也是好味重點.

特選燒牛肉丼套餐 Special Grilled Beef Don Set
特選燒牛肉丼套餐
2024-05-10
7 分鐘 (堂食)
特選燒牛肉丼套餐
  • 甜品寒天
  • 炸魷魚鬚
2024-04-12 350 瀏覽
啱啱去完旅行,而家已經好想再去啦,📍目的地:🇯🇵日本就梗係我哋下一站嘅首選啦,但係喺我哋未去之前,就食住日本嘢先❤️早排見到丼丼屋岀咗炭燒雞親子丼🍗咁岩經過就梗係要試一試佢啦🍗炭燒雞腿肉配上鮮嫩滑蛋🥚雞脾肉以炭火高溫烤製至表面微焦,保留雞肉嘅肉汁同嫩滑口感,同一般親子丼唔同嘅係,充滿炭火香同煙燻味嘅雞肉同滑蛋係分開放喺丼飯面,而唔係將兩者混和㗎🤩呈微微焦黑嘅雞肉同埋鮮黃色嘅滑蛋形成強烈嘅色彩對比,同時亦令雞肉嘅炭火香得以完全保留,由視覺到味覺掀起味蕾嘅衝撃,最後再淋上日本橋ぼんぼり監修嘅雞丼汁,味道更有層次🤗🙋🏻‍♀️除咗「炭燒雞親子丼」定食之外,我哋仲叫咗「名古屋鳥開親子丼」定食同埋「牛肉壽喜燒親子丼」定食添呀,將玉子同滑蛋飯攪拌埋一齊食🍚每一粒飯都被玉子同滑蛋包裹住,雙重口感真係好滑捋捋好和味呀,之後再飲返一啖🍵果茶,真係夠晒爽呀😍等我哋下次再去試埋佢地嘅火鍋🍲同埋蟹丼先🦀

早排見到丼丼屋岀咗炭燒雞親子丼🍗咁岩經過就梗係要試一試佢啦

特盛十勝帶廣名物豚丼(Obihiro Butadon)定食必定join, 佢既甜品必嚐, 好味到震, 當然主角豚丼, 唔點 "特盛" 點夠喉.豚肉又香又超好味, 係鎮店之選.我必加炸魷魚鬚, 我上兩次光顧都有加.今次試了胡麻蕃茄冷豆腐&吉列炸蠔, 兩樣都唔錯.果茶也跟足要求走冰, 味道也很好.
2024-04-01
13 分鐘 (堂食)
果茶(可走冰) 炸魷魚鬚
必加炸魷魚鬚
胡麻蕃茄冷豆腐
特盛十勝帶廣名物豚丼再加吉列炸蠔
特盛十勝帶廣名物豚丼再加吉列炸蠔, 好食到清晒.
特盛十勝帶廣名物豚丼定食(鎮店餐)
  • 特盛十勝帶廣名物豚丼定食
2024-03-22 304 瀏覽
滑蛋豬扒飯,呢道菜真係將簡單嘅食材發揮到極致。豬扒煎得外層微焦、裡面保持肉汁,咁嘅烹調方式令豬扒嘅味道更加突出,食落去既嫩滑又多汁。而滑蛋就係另一個亮點,蛋液打得好充分,煮到剛剛好嘅熟度,滑而不散,搭配上豬扒,口感層次分明。將豬扒同滑蛋鋪喺一碗剛剛蒸好、熱氣騰騰嘅白飯上面,豬扒嘅香味同滑蛋嘅細膩完美結合,每一啖都充滿滿足感。呢種簡單但又唔平凡嘅搭配,真係令人食咗之後難忘。滑蛋豬扒飯唔單止適合作為忙碌日子裏嘅快餐選擇,更係一種慰藉味蕾嘅美食。不論係想快速解決饑餓,定係想細細味嘆一頓簡單美味嘅飯,滑蛋豬扒飯都絕對能夠滿足到你。

近日想食日式丼飯, 又冇咩idea 食咩, 所以去咗間有好多選擇嘅日式丼飯餐廳🌟丼丼屋🌟有好一段時間冇幫襯, 款式多咗, 品質都keep 到唔錯🥢試咗個新推介👀炭燒雞親子丼🐥 (定食) HK$82 ☝🏻升級定食加HK$18 有果茶、前菜(沙律)、甜品(寒天)🍧呢個炭燒雞係用木炭高溫燒烤而成,食落係似燒嘢食嘅炭燒味同有啲煙燻味, 而肉質依然保持嫩滑同有肉汁,仲加咗日本橋ぼんぼり嘅秘製雞丼汁😂 滑蛋滑嫩蛋味濃就一定架啦!! 雞肉同滑蛋分開放喺飯面,呢個丼飯好有新鮮感👍🏻另外叫咗個十勝帶廣名物豚丼🐷 (特盛-定食) HK$108☝🏻定食加HK$18 有果茶、前菜(沙律)、甜品(寒天)十勝豚肉係厚身豬肉片, 燒得好香, 加個甜甜嘅醬汁, 超好送飯, 仲配大量蔥絲, 一流!!!加左小食三文魚刺身HK$20 + 唐揚雞軟骨 HK$32, 全單加一💰小總結, 冇幫襯呢間餐廳起碼以數年計, 隔咗咁耐佢都仲keep 到水準, 好少餐廳質素可以keep 到咁耐, 好多時都係愈做愈hea, 呢間餐廳真係可以考慮多啲去返🫣°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° 丼丼屋 📍荃灣青山公路 -

丼丼屋
📍荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2046A號舖
2024-01-04 433 瀏覽
蟹痴必吃「松葉蟹丼」經過見到有蟹食,二話不說就入去食😂我真係好鍾意食蟹🦀呢個「松葉蟹丼」又幾抵食,滿滿蟹肉鋪滿成個碗有蟹鉗、蟹肉、蟹腳仲有蟹膏。蟹肉好鮮甜嫩滑,蟹鉗同蟹腳肉質棉密緊實蟹膏香濃甘甜,剩喺食蟹肉都值另外加咗$18,有埋前菜、麵豉湯同果茶原本以為果茶冇乜味點知杯果茶又幾好味喎,甜甜地幾解渴天氣凍凍地最啱食火鍋一個人食啱啱好嘅關東風「鳥開壽喜燒火鍋定食」有雞肉、金菇、冬菇、本菇、大蔥同芋絲特調壽喜燒湯頭香甜濃郁鍾意食壽喜燒嘅你一定會喜歡那份甜雞肉嫩滑,口感十足。加$18 仲有麵豉湯、沙律、果茶同埋甜品另外加$32有鳥開手羽先(2件)雞翼炸得好香口,一咬落去就爆汁略微鹹咗少少刺身拼盤 $108都唔錯喎,好新鮮,百零蚊好抵食問返職員先知原來頭先叫嘅喺期間限定仲諗住帶父母嚟食添真係要限期前帶佢地嚟先得
蟹痴必吃「松葉蟹丼」

經過見到有蟹食,二話不說就入去食😂
我真係好鍾意食蟹🦀

呢個「松葉蟹丼」又幾抵食,滿滿蟹肉鋪滿成個碗
有蟹鉗、蟹肉、蟹腳仲有蟹膏。
蟹肉好鮮甜嫩滑,蟹鉗同蟹腳肉質棉密緊實
蟹膏香濃甘甜,剩喺食蟹肉都值

另外加咗$18,有埋前菜、麵豉湯同果茶
原本以為果茶冇乜味
點知杯果茶又幾好味喎,甜甜地幾解渴

天氣凍凍地最啱食火鍋
一個人食啱啱好嘅關東風「鳥開壽喜燒火鍋定食」
有雞肉、金菇、冬菇、本菇、大蔥同芋絲

特調壽喜燒湯頭香甜濃郁
鍾意食壽喜燒嘅你一定會喜歡那份甜
雞肉嫩滑,口感十足。

加$18 仲有麵豉湯、沙律、果茶同埋甜品

另外加$32有鳥開手羽先(2件)
雞翼炸得好香口,一咬落去就爆汁
略微鹹咗少少

刺身拼盤 $108
都唔錯喎,好新鮮,百零蚊好抵食

問返職員先知原來頭先叫嘅喺期間限定
仲諗住帶父母嚟食添
真係要限期前帶佢地嚟先得
2023-12-09 452 瀏覽
一家大細出街,想搵間餐廳食飯,好多時候都未必搵到岩小朋友食既野,咁岩見到呢間有兒童餐就入左去🍴滑蛋吉列大蝦丼蝦有三大隻😂同圖片相符,炸皮好酥,蝦肉彈牙,滑蛋半生熟入口嫩滑,飯量好足夠🍴滑蛋吉列豬扒丼套裝呢個加左$18轉套餐,多左湯、前菜、飲品同飲品,好抵!而且個前菜好好食,係昆布、鮮冬菇、波菜撈既沙律,酸酸甜甜好開胃甜品都唔錯,係黑糖醬既果凍,黑糖醬單食偏甜,但果凍本身冇麥甜味,所以加埋一齊食岩岩好至於個主菜丼飯不過不失,味道唔錯,整體同蝦丼差唔多,而且豬既分量更足料,有小小失望係豬扒有兩三舊脂肪位好多,食唔落口😥🍴兒童餐 - 唐揚雞定食阿女話好好味👍🏻自己一個人清晒我試過個西蘭花同雞肉,相對比較清淡,係岩小朋友食既,個玉子入面包左小小芝士?我唔太食得食出,但都係好味既,整體算唔錯了

🍴滑蛋吉列大蝦丼

🍴滑蛋吉列豬扒丼套裝
呢個加左$18轉套餐,多左湯、前菜、飲品同飲品,好抵!

🍴兒童餐 - 唐揚雞定食
阿女話好好味👍🏻自己一個人清晒