6天前 0 瀏覽
自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫金黃色的炸雞塊外層酥脆 內裡鮮嫩多汁 每一口都能感受到濃郁的肉香 特別是沾上醬汁後 味道更加升級2 大件的窩夫 外脆肉軟 配搭一齊食幾特別令人一試難忘明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉色澤繽紛,櫻花蝦香氣撲鼻,明太子鹹香濃郁,青瓜絲爽脆清新,整體口感層次豐富,令人胃口大開!凍二世祖特濃朱古力必點特濃朱古力 朱古力味濃郁唔稠 唔會死甜 必試之選 特濃宇治抹茶白朱古力奶質地一樣濃稠 配搭抹茶的甘香 使白朱古力不會太甜 抹茶控必試
自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫
2 大件的窩夫 外脆肉軟 配搭一齊食幾特別
令人一試難忘

明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉

必點特濃朱古力 朱古力味濃郁唔稠 唔會死甜 必試之選

特濃宇治抹茶白朱古力奶
2025-08-11 0 瀏覽
又一排無黎二世祖開餐最近餐牌都出咗好多新items今次點餐主要以有"new"字為主🤣-🔹白酒活藍青口配法包($118)青口入口有鹹鮮味 Size屬中等 粒粒有肉冇空殼情況💯配脆卜卜法包 撈汁食Perfect池😎-🔹二世祖特色雞翼($78/5隻)有蜜糖/香辣2種雞翼半煎炸 雞皮脆口新鮮熱辣黑洞揀咗蜜糖款 足料到有拉絲效果😍-🔹墨西哥擂椒皮蛋麻香肉碎涼伴卷卷粉($138)鍾意食辣嘅朋友仔推介一戰涼伴卷卷粉好啱熱辣辣嘅夏天🔥粉感彈牙 肉碎嘅辣味圍繞脷尖 🌶️伴碟仲有花椒油同豉油自行加減黑洞覺得成碟花椒油倒落去就啱😏爽-🔹香烤羊架薄荷醬配炸意大利飯波($288)羊架厚切肉質嫩冧 煮到粉嫩啱啱好炸意大利飯波就係將粒飯團拎去炸🍙炸完仲咁實淨好有技巧👍🏻Btw擺盤好靚💕加分位-🔹二世祖招牌窩夫配雪糕($128)最尾一定要寫返個甜品收尾黑洞每次都係揀窩夫🧇鍾意佢夠鬆軟印象中慶生日仲可以加牌😆雪糕今次轉口味食豆腐 好清唔甜膩😛-🔹二世祖特濃朱古力($58)/煙肉花生醬奶昔($52)特濃朱古力招牌飲品已經介紹過好多次好飲在佢個豐厚口感 杰撻撻嘅朱古力反而煙肉花生醬奶昔有驚喜‼️入口濃郁花生味🥜再慢慢散發煙肉鹹
又一排無黎二世祖開餐

最近餐牌都出咗好多新items
今次點餐主要以有"new"字為主🤣
🔹白酒活藍青口配法包($118)

青口入口有鹹鮮味 Size屬中等
粒粒有肉冇空殼情況💯

配脆卜卜法包 撈汁食Perfect池😎
🔹二世祖特色雞翼($78/5隻)
有蜜糖/香辣2種
雞翼半煎炸 雞皮脆口新鮮熱辣
黑洞揀咗蜜糖款 足料到有拉絲效果😍
🔹墨西哥擂椒皮蛋麻香肉碎涼伴卷卷粉($138)

鍾意食辣嘅朋友仔推介一戰
涼伴卷卷粉好啱熱辣辣嘅夏天🔥
粉感彈牙 肉碎嘅辣味圍繞脷尖 🌶️
伴碟仲有花椒油同豉油自行加減
黑洞覺得成碟花椒油倒落去就啱😏爽
🔹香烤羊架薄荷醬配炸意大利飯波($288)

羊架厚切肉質嫩冧 煮到粉嫩啱啱好
炸意大利飯波就係將粒飯團拎去炸🍙
炸完仲咁實淨好有技巧👍🏻
Btw擺盤好靚💕加分位
🔹二世祖招牌窩夫配雪糕($128)

最尾一定要寫返個甜品收尾
黑洞每次都係揀窩夫🧇鍾意佢夠鬆軟
印象中慶生日仲可以加牌😆
雪糕今次轉口味食豆腐 好清唔甜膩😛
🔹二世祖特濃朱古力($58)/煙肉花生醬奶昔($52)

特濃朱古力招牌飲品已經介紹過好多次
好飲在佢個豐厚口感 杰撻撻嘅朱古力
反而煙肉花生醬奶昔有驚喜‼️
入口濃郁花生味🥜再慢慢散發煙肉鹹香🥓
呢個邪惡組合掂😗
2025-08-01 0 瀏覽
呢間餐廳已經book mark咗好耐,今日去開旺角就過嚟試吓佢。舖頭比較細,但係都好多張枱,不過只係得一個樓面,帶位落單斟水上菜執枱都係佢一個人做晒。呢度裝修都幾靚,仲係寵物友善,我哋見到隔離有一枱帶咗隻狗狗好得意。而家喺餐廳嘅六周年,做緊買四送一嘅優惠,唔包飲品。我哋叫咗卡邦尼意粉,乳豬意大利飯,旋風薯條,檸檬牛油煮蜆,同埋特濃朱古力。明明餐廳未坐滿,但係我哋啲嘢食都等咗好耐,每一碟餸之間起碼等咗10分鐘。首先上菜嘅係旋風薯條加黑松露沙律醬,呢個炸得好脆,好好味,味道似麥記嘅扭扭薯條,不過呢個口感再正啲。知道檸檬牛油煮蜆,佢仲俾咗幾隻碟我哋share同埋裝殻,啲碟好有特色好靚。不過呢個蜆就失望咗少少,唔係好食到牛油香味,侍應話個湯都可以飲埋,不過個湯好清,似普通煮完蜆嘅水,所以我哋最後都係冇飲嘅。特濃卡邦尼意粉,望落賣相好吸引,不過食落又係比較淡嘅,好彩佢有落咗少少黑椒,算係有啲味,而且佢上面嘅煙肉,原來唔係脆卜卜嘅,係冧嘅,仲有啲韌,冇乜咬口,意粉入邊嘅煙腩肉都有浸奇怪嘅鹹味,唔太欣賞。乳豬意大利飯係最後先上枱嘅,上枱嘅時候熱辣辣,我哋即刻試咗一啖飯,又好香嘅豬油味,配埋佢嘅忌廉汁

而家喺餐廳嘅六周年,做緊買四送一嘅優惠,唔包飲品。

乳豬意大利飯係最後先上枱嘅,上枱嘅時候熱辣辣,我哋即刻試咗一啖飯,又好香嘅豬油味,配埋佢嘅忌廉汁,個飯真係超級好食。跟住我哋開始食佢嘅乳豬,佢嘅乳豬皮係好脆,肉汁都好香。食完個飯之後又唔覺得膩,真係幾好食👍🏻👍🏻👍🏻

飲品方面,試咗佢哋嘅特濃朱古力,係用玻璃樽裝嘅,但係飲落去唔覺得有驚喜,亦都唔算好濃,冇乜朱古力嘅香味。

佢哋嘅價錢有少少偏貴,因為佢哋嘅質素算係普通。而且位置唔算太方便,喺旺角站行過嚟都要10分鐘左右。
🍄‍🟫素帶子忌廉牛油果醬貓耳朵粉($148)素帶子就係煎咗嘅杏鮑菇,鍾意佢用貓耳朵粉可以裝住啲醬更加濃味😬但味道正正常常!🐥自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫($168)炸雞🍗比相像中高質,外皮脆口內裡juicy,仲要好大塊!食落鹹甜鹹甜,不過醬就唔係好食到芥末洋蔥醬,窩夫都偏軟,整體不過不失😗☕️凍二世祖特濃朱古力($52)價錢唔平,但係全餐飯最正!朱古力味濃郁,但唔會好甜同膩,鐘意佢入口係滑身😬小編認為嘢飲比嘢食高質😋
🍄‍🟫素帶子忌廉牛油果醬貓耳朵粉($148)
素帶子忌廉牛油果醬貓耳朵粉

🐥自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫($168)
自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫

☕️凍二世祖特濃朱古力($52)
2025-05-28 1375 瀏覽
之前聽朋友介紹都幾好食,所以個日係奧海城睇完戲就去咗食dinner!#旋風厚薯片配黑松露醬薯角質地外酥內軟,炸得都香口!#自家製冬陰公虎蝦闊麵冬陰功味都幾濃郁,帶有微辣辣味,配上鮮嫩虎蝦,口感層次分明。麵條彈牙吸收曬冬陰公味!#大蒜絲自家烤乳豬意大利飯完美地結合咗意大利風味嘢中式烤乳豬。而且乳豬烤到金黃酥脆,內肉肥嫩,再搭配大蒜絲令到味道勁有層次,個人最中意!!!#慢煮加拿大豬鞍架配特色酸蛋黃醬慢煮技術令豬鞍架保持到嫩度,搭配特色酸蛋黃醬增添咗一絲酸香,平衡咗肉嘅油膩感#鮮檸檬茶沙冰成杯嘢飲都幾fresh,但就正正常常檸檬茶味,冇咩特別~

#旋風厚薯片配黑松露醬

薯角質地外酥內軟,炸得都香口!

#自家製冬陰公虎蝦闊麵

#大蒜絲自家烤乳豬意大利飯

#慢煮加拿大豬鞍架配特色酸蛋黃醬

#鮮檸檬茶沙冰

成杯嘢飲都幾fresh,但就正正常常檸檬茶味,冇咩特別~
2025-05-18
「自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫」 => 玩味十足嘅fusion菜招牌菜! 🍗大大件炸雞炸得香脆,調味好有心思,混入咗香料同花生碎,鹹香中帶啲堅果香氣,雞肉嫩滑多汁,完全唔乾柴!!!🧇 窩夫有兩大件,外脆內軟,帶微微蛋香,淋上楓糖漿後,炸雞、窩夫、流心蛋黃一齊放入口,係出面比較少食到的組合!半熟蛋黃絕對係靈魂,撈勻後令成個味道更濃郁順滑~食店環境都OK逼.... 枱和枱都近. 我今次訂左位仲要坐吧枱. 之後限時仲會趕你快D走.... 所以... 建議平日的下午時間食會好D.... 距離旺角/奧海城都唔近... 要行一陣先到....

距離旺角/奧海城都唔近... 要行一陣先到....
2025-02-04
10 分鐘 (堂食)
2025-02-08 2219 瀏覽
位於大角咀的 East Joe是一間充滿文青風格的小店,雖然距離地鐵站需步行7至8分鐘,但環境舒適,性價比高,見到好多人都要會介紹pizza甜品,特意過來試試創意小食,味道令人驚喜。腐乳檸檬葉寶雲酥羊西冷 外皮酥脆羊肉好嫩滑,再配少少嘅薄荷醬好夾二世祖傳統卡邦尼意粉芝士辣肉腸薄餅提拉米祖必點 份量有點大 濃濃嘅咖啡香酒味唔算突出

腐乳檸檬葉寶雲酥羊西冷
外皮酥脆羊肉好嫩滑,再配少少嘅薄荷醬好夾

二世祖傳統卡邦尼意粉

芝士辣肉腸薄餅

提拉米祖
必點 份量有點大 濃濃嘅咖啡香酒味唔算突出
2025-02-06 1906 瀏覽
食物嘅質素可以我叫原味芝士排骨 薯角沙律 窩夫雞扒 如果兩種肉一齊食 會比較濃味侍應嘅服務好好 會幫我哋加水見到有咁多嘅讚好 內心係有啲期待不過未去過話真係好好食 不過仍然係一間可以接受嘅餐廳四百幾蚊左右
食物嘅質素可以
不過未去過話真係好好食
不過仍然係一間可以接受嘅餐廳
四百幾蚊左右
2025-02-06 1467 瀏覽
想來好耐,新年食得中式野多,就想食下西餐。見到只接受訂座,但仍打算walk in. 好彩有位,店員係兩個妹豬,雖然細細聲,但非常有禮貌!仲主動offer 比我地揀位。叫左個all day breakfast 😋 非常豐富!粉紅色既strawberry yogurt 係用來搽bread 的。加$10 有hot earl gery tea 🍵 one pot or $18 for black coffee芝士辣肉腸pizza 性價比高必叫此店名物:Uji Matcha White Chocolate Milk, 用上日本宇治Matcha 粉及 4.3明治鮮奶新鮮製造,兩者配合洽到好處!weekend 晚上也不滿座,可能貴左少少!
仲主動offer 比我地揀位。

芝士辣肉腸pizza 性價比高
weekend 晚上也不滿座,可能貴左少少!
2025-01-10 1703 瀏覽
同朋友黎食個下午茶,店舖都算坐得舒適。本來想叫花雕醉雞天使麵,但售罄,就叫咗個明太子櫻花蝦青瓜絲意粉,其中一個朋友跟隊,另一個就叫咗炸雞窩夫。不過我覺得我個明太子意粉有點普通,但係朋友叫嘅炸雞窩夫就出奇地好食。炸雞唔會炸到好乾有汁嘅,窩夫都唔會太甜,裏面仲有花生醬夾住,好好味!好食到連相都唔記得影啦😂有機會下次會再嚟一試佢嘅花雕醉雞天使麵。
同朋友黎食個下午茶,店舖都算坐得舒適。

有機會下次會再嚟一試佢嘅花雕醉雞天使麵。
下午茶
呢晚放工後同朋友來到呢間位於大角咀同旺角交界的cafe餐廳用心設計獨特餐飲早已聞名入到去發現已經佈置好聖誕裝飾節日氛圍下進餐 特別愉快//香草檸檬牛油冷伴海鮮生菜包 $88//生菜包食得多都係用生菜包住泰式香料豬肉碎但呢個生菜包與眾不同之處就是不是用豬肉餐廳用了海鮮同香草檸檬牛油呢個配搭夠晒新鮮特別是香草檸檬牛油個dressing完全配合到海鮮既鮮味再加上生菜包住食 入口更加清新 //大蒜絲自家烤乳豬意大利飯 $198//呢個配搭又係夠晒新穎有兩大件 真係好大件既自家製乳豬乳豬皮脆肉香 入口唔會太鹹而risotto係好正宗煮法意大利飯入口口感偏硬但好creamy //花雕醉雞鍋配天使麵 $148//天氣凍 食個醉雞鍋就岩晒有雞有菜有南瓜再加多個天使麵有個爐俾我地熱住食很不錯飲一口熱辣辣花雕雞湯暖飶心天使麵係好掛湯 口感煙韌入口時會感受到濃濃的花雕香 //凍二世祖特濃朱古力 $52//必點的招牌朱古力朱古力味濃郁之餘口感幼滑到你唔信又唔會好甜 好快就成枝飲晒 //宇冶抹茶白朱古力奶 $52//玻璃透明樽裝 青綠色好打卡抹茶+白朱古力奶飲落口感好濃郁同順滑抹茶味好出抹茶味剛好中和了本身朱
呢晚放工後同朋友

• 花雕醉雞鍋配天使麵
  • 香草檸檬牛油冷伴海鮮生菜包
  • 二世祖特濃朱古力
2024-12-18 1804 瀏覽
大角咀出名cafe 《Easy Joe 二世祖》食物質素非常不錯 開業多年人流絡不絕🐷熱熔芝士燒烤醬豬肋骨必點!兩大排豬肋骨足夠多人分享豬肉輕易離骨 燒烤醬惹味但不重口 加上芝士邪惡又美味🍋檸檬牛油蜆 ⭐️ 檸檬和牛油完美配合 牛油香味撲鼻 加上檸檬的酸又稍稍中和了膩感 蜆肉肥美 這道很有驚喜🐖大蒜絲自家烤乳豬意大利飯意大利飯口感適中 適合香港人的口味醬汁黏稠調味香濃 加上蒜絲更惹味乳豬記緊要趁熱享用 外皮還是脆脆的 有西葡風味啊這裡的飲品也很有特色呢🍵宇治抹茶白朱古力奶好喝!雖然用了白朱古力 但抹茶的甘苦可以中和一下甜膩感🍫二世祖特濃朱古力濃郁的朱古力 搖勻後飲用嘴裡都是香濃的可可香 而且符合香港不喜歡死甜的口味
大角咀出名cafe 《Easy Joe 二世祖》

🍫二世祖特濃朱古力
熱熔芝士燒烤醬豬肋骨
熱熔芝士燒烤醬豬肋骨
2024-12-16 1821 瀏覽
終於有時間可以同朋友去食easy joe啦Easy joe吸引到唔少人特登入嚟大角咀食咁近我點唔可以唔試吓呢Easy joe嘅抹茶朱古力好出名今次緊係要叫嚟試吓啦餐廳唔算大 又多人幫襯 想食最好book定位先啦天氣凍 叫個暖笠笠嘅 醉雞鍋 $148就啱啦另外叫左 檸檬牛油蜆 $98素帶子忌廉牛油果醬 貓耳朵粉 $128凍二世祖特濃朱古力 $52宇治抹茶白朱古力奶 $52朱古力一倒出嚟已經feel到好rich好濃郁抹茶味好濃 又唔會太甜好香滑 果然好好飲另外朱古力都係勁濃郁好好味檸檬牛油蜆 啲蜆肉好爆汁好鮮甜🥰配埋牛油嘅香味好特出好快就比我哋清碟醉雞鍋雞件好厚肉又滑 淡淡花雕味都幾好食仲有唔少蔬菜可以食最後配埋個天使麵食大滿足呀🥰素帶子忌廉牛油果醬 貓耳朵粉素帶子係菇黎,好juicy 牛油果醬仲有粒粒牛油果 食落好creamy貓耳朵好掛汁 好好味二世祖 (大角咀)大角咀福全街18號地舖
終於有時間可以同朋友去食easy joe啦

醉雞鍋雞件好厚肉又滑 淡淡花雕味都幾好食

仲有唔少蔬菜可以食

最後配埋個天使麵食大滿足呀🥰

素帶子忌廉牛油果醬 貓耳朵粉

素帶子係菇黎,好juicy
牛油果醬仲有粒粒牛油果 食落好creamy
貓耳朵好掛汁 好好味

二世祖 (大角咀)
大角咀福全街18號地舖
2024-12-16 1423 瀏覽
呢間餐廳之前聽朋友介紹話好好食,今日行街咁岩經過醒起朋友之前既介紹就決定去試下先😁一入到去已經有d聖誕氣氛,見入面都有好多既顧客,仲見到有我中意食既青口,個佈置係比較簡約,氛圍令人覺得好舒服,試完真係幾唔錯好值得同大家分享下🌟白酒活藍青口配法包一過來就見到慢慢既青口係上面仲要每一隻都好肥美,加咪白酒去調製既青口變得更加香口,食落去個青口好鮮甜,奶味都好足,配咪香脆既法包真係可以一啖一個🥖好好食🌟美國安格斯西冷拌荷蘭青醬汁我地叫左7成熟,d牛排煎到岩岩好,好嫩🥩個牛排係無落太多既調味料,牛肉味好突出,加上好特別既荷蘭青醬汁,令到個牛排帶d青草味及清香,好特別🌟士多啤梨奶昔呢杯野好明顯係用士多啤梨加奶原汁原味榨成既奶昔,只有鮮奶同士多啤梨既鮮甜🍓無加其他既甜味劑,好濃既士多啤梨味,成杯中要係淺粉紅色,好岩打卡🌟香蕉奶昔一啖落去就飲到好濃既香蕉味🍌好絲滑又唔會好甜,真材實料

🌟白酒活藍青口配法包

🌟美國安格斯西冷拌荷蘭青醬汁

🌟士多啤梨奶昔

🌟香蕉奶昔
一啖落去就飲到好濃既香蕉味🍌好絲滑又唔會好甜,真材實料
2024-12-16 1139 瀏覽
終於去咗心心念念嘅easy joe二世祖cafe,其中最驚喜嘅一定係二世祖特濃朱古力!🍫 香濃得嚟又唔會太甜膩,朱古力味層次感好豐富,每一啖都充滿濃郁嘅可可香氣。最特別係佢口感非常順滑,入口即化嘅感覺真係令人一試難忘!搭配餐點更加完美,無論係全日早餐、卡邦尼意粉定係心太軟,飲埋一杯特濃朱古力,感覺成個餐都升級咗!而且飲完仲有種幸福感滿溢嘅感覺~如果你係朱古力控,呢杯一定要試,絕對係二世祖cafe嘅MUST TRY!❤️ 佢哋5週年優惠,凡點4款餐牌食品,最低價嗰款只需1蚊!真係超抵食~有興趣嘅朋友快啲去試下啦,絕對唔會令你失望!🎉