2023-12-16 531 瀏覽
早兩日預約,時間得返1730/2030打後,所以約左1730當食個早Dinner。當日去到就可以入座,由於時間尚早,入座率唔算高。地方擺設都好日式,但座位略嫌窄左D。今次主要食串燒,分左兩輪叫,大概食左十幾串。串燒真係好食,有能力勾返起我早兩星期去左日本食串燒既味道👍🏻。每一串都係新鮮熱辣黎到,調味恰到好處,唔會太燶太鹹,有d會有黑胡椒吊味,汁燒夠甜但又唔會太膩。係有心機先做到既味道。服務態度都好好,收碟上菜都好快,員工都好好禮貌。可能因為得三枱食緊,所以成件事handle得好好。總括而言,會再次幫襯。
總括而言,會再次幫襯。
2023-12-16
2023-12-15 450 瀏覽
「二把手」是一家出色的串燒店,我在這裡度過了一個令人愉快的用餐體驗。他們的豚肉鵪鶉蛋絕對是必吃之選,美味程度超乎我的想像!豚肉嫩滑多汁,鵪鶉蛋則煎得恰到好處,口感豐富。這道菜給我留下了深刻的印象,我肯定會再次光顧。此外,他們的牛舌同樣令人滿意。它散發出濃郁的牛肉香氣,每一口都彷彿在品嚐純正的牛肉。牛舌肉質鮮嫩,入口即化,絕對是肉食愛好者的天堂。我非常喜歡這道菜,它讓我對「二把手」的烹飪技巧和食材選擇深感佩服。除了美食,「二把手」的服務也非常出色。工作人員友善且專業,總是以微笑和熱情的態度迎接客人。他們樂於解答問題,推薦菜單中的特色佳餚,使整個用餐過程更加愉快舒適。總之,我強烈推薦「二把手」作為您的用餐選擇。無論是豚肉鵪鶉蛋還是牛舌,他們的菜品都能帶給您非常美味的享受。此外,優質的服務和愉快的用餐環境使這家餐廳成為一個完美的用餐目的地。我期待再次光顧「二把手」,並品嚐他們其他精彩的料理。豚肉鵪鶉蛋一定要吃,非常好吃! 牛舌非常之有牛肉味!

2023-12-11 764 瀏覽
尼間「二把手」簡直係難以形容的差!!!先不論野食好唔好食!?平與貴!?但作為一間食肆,你俾得客係openrice 訂位,即係代表你間餐廳有位,你預計到你間餐廳每一日可以接受到幾大嘅客流量啦!前一日成功booking19:30,「被餐廳取消」,都係以為餐廳無位姐,唔緊要再訂過第二個時段囉!即刻再預訂21:00,以為相安無事啦!點知你當日去到餐廳,提早去到等,個男侍應就同你講等到21:00先嚟!行一陣先~有人走,早d 有位打電話通知你哋~Ok 無問題,咁未行下囉!點知擰轉頭行出餐廳,唔夠5分鐘!見到openrice 個訂位顯示再一次取消!又係寫住「餐廳取消booking!!!」我覺得奇怪,就即刻打去餐廳問,點知個男侍應即刻話:「哦~係呀,因為我哋見都未有位住,就取消你哋個預約啦~」我話:「吓!我提前一日預訂咗,你哋餐廳咁樣臨時取消個客嘅 booking都得!?係用餐前嘅30分鐘去取消個嘅預約!?」我真係想問下,個預訂食飯時間係夜晚21:00,你餐廳20:30去臨時取消個客嘅預約,臨時臨急請問我要去邊到再搵一間餐廳去食晚飯呢?仲要我約哂朋友一起嚟!尼間嘢真係不知所謂!!!完全浪費我時間!!!
但作為一間食肆,你俾得客係openrice 訂
位,即係代表你間餐廳有位,你預計到你間

Ok 無問題,咁未行下囉!點知擰轉頭行出餐
廳,唔夠5分鐘!見到openrice 個訂位顯示
再一次取消!又係寫住「餐廳取消
booking!!!」

我真係想問下,個預訂食飯時間係夜晚

真係唔好亂信社交媒體網站嘅食評推薦,中過伏以後都唔會再睇尼類食評社交媒體網站!!!唔怪之得openrice 個評分咁低!真係有原因的!網友們真心奉勸選擇前諗清諗楚…
2023-12-08 337 瀏覽
香港食日式串燒一向比較貴,難得有間最平每串$10的串燒✨ 飲品半價之餘,還要座落黃金地段中環街市對面😲$10串燒的選擇其實不少,雖然此價錢下單要每款2串起,但味道絕無欺場。小店除了🍢另外還有小食、刺身和Taco手卷🌮 特別推介Taco 手卷,足料大大份~價錢只是大約$32–$42,紫菜無敵香脆,務必要試試😚👍🏻P.s. Openrice提供訂位服務,旺角新店也貌似準備開幕💡#feedmebaebe#foodie

#feedmebaebe
#foodie
2023-10-24 807 瀏覽
I ordered a "Torched Salmon and Crab Stick Donburi" 「火炙三文魚及蟹柳丼」for delivery, and it was extremely terrible. It's the most unappetizing torched salmon I've ever had. Apart from the rice, which was okay, the combination of the fish meat and salad dressing was extremely unpleasant, and there were only several pieces of edible meat.After finishing several pieces of meat with the rice, there was nothing else. It ended up being necessary to order additional food!

2023-10-16
10 分鐘 (外賣自取)
2023-10-10 635 瀏覽
中環二把手平時都好難book, 因為地方唔大,位唔多,幸好今日落雨可能小D人就比我wait 到😎佢除咗食物質素高之外,最吸睛我相信都係佢既串平超平民價,10蚊串燒及預約埋酒水仲半價添😁最令我驚喜係Taco,紫菜即炸非常香脆,上面食材有幾樣選擇,我就叫吞拿魚蓉及三文魚試試,呢個$34 我覺得好超值🙌🏻其他串燒平均都係唔錯,好味又抵食,不用再加七味粉都得✨小店唔大,服務不錯👍🏻仲會有交流,應該熟客不小✨
其他串燒平均都係唔錯,好味又抵食,不用再加七味粉都得✨

小店唔大,服務不錯👍🏻
仲會有交流,應該熟客不小✨

• Taco
2023-10-06 3347 瀏覽
之前睇9bothew介紹呢間位於中環的$10串燒店,咁平加上又咁近公司放工一於去試下,因為太受歡迎之下好難book位,假期前夕終於book到,用Openrice book位酒水一律半價,book左19:30,3位。小小的店子,裝潢簡約,坐位不多,同擠迫左少許,但幾有氣氛。餐牌,即睇$10串有咩食,尚算多選擇,除左焦點$10串外,其他串燒價格都係$15-$30,真係相當抵食。*每款兩串起,即係唔可以叫一串。Lemon Tea,半價$15,友人的。可樂,半價$14,本身想飲酒,但聽日仲要返工都係飲汽水好了。吞拿魚腩蓉TACO,$38,一場來到必試下招牌之一TACO,三角的造形個賣相幾吸引,天婦羅紫菜,口感及味道都似小老板紫菜,吞拿魚腩蓉份量頗多,味道鮮味,配上香口的蔥味道更豐富,幾好味呢。多春魚,$10,香口卜卜脆。心肝寶貝,$15,雞肝,細細粒,口感柔軟,味道鮮味甘甘地幾好味。牛橫隔肌,$25,一串有4塊,都幾大件,口感鮮嫰肉味濃,幾好味。鰻魚,$20,份量適中,口感軟嫩,味道甘香,幾好味。肥牛秋葵卷,$10,包秋葵感覺健康點,味道正常水準。雞皮,$25,好想食之一,入口香脆帶點嚼勁,味
小小的店子,裝潢簡約,坐位不多,同擠迫左少許,但幾有氣氛。
*每款兩串起,即係唔可以叫一串。
Lemon Tea,半價$15 / 可樂,半價$14
Lemon Tea,半價$15,友人的。
吞拿魚腩蓉TACO
多春魚,$10 / 心肝寶貝,$15 / 牛橫隔肌,$25 / 鰻魚,$20
多春魚,$10,香口卜卜脆。
鰻魚,$20,份量適中,口感軟嫩,味道甘香,幾好味。
肥牛秋葵卷,$10 / 雞皮,$25
肥牛秋葵卷,$10,包秋葵感覺健康點,味道正常水準。
雞皮,$25,好想食之一,入口香脆帶點嚼勁,味道香口惹味,正!
七味雞腎
七味雞腎,$10,爽口有嚼勁。
豬大腸
豬大腸,$15,必食之選,口感彈韌香口惹味。
菠蘿,
菠蘿,$10,本物鍾意食,味道香甜。

食物味道不俗,以中環來講真係好抵食,服務態度幾好,有下次呢。
串燒好食,份量正常,但唔會再幫襯。因為waiter真係好巴閉Case 1: 飲品半價,落完單黎左張單啲飲品係正價,咁正常人都會問下啦。「到時埋單會減㗎啦」咁你張單就唔好顯示價錢啦,問你又悔氣,你係搏大家唔check單?Case 2: 落左16串有平有貴,落單時講明16串。一路上菜得14串,你話單齊。我地話應該仲有2串未黎呢。「我地張電腦單齊喇」「可唔可以睇下我張手寫單」「咁無黎你咪落過囉」你漏單好似我錯咁喎,隔離枱聽到同我講左句I know what you feel。鋪頭細細做gimmick當賣廣告,我睇到2個網路紅人介紹黎幫襯,串燒又好食,本身個marketing好成功。但係你自己啲waiter好趕客。$10串都係平時最平果啲,其他正常串燒價錢。埋單同平時食串燒平$100左右。就算我地真係只食$10串果啲,都係你哋嘅Offer。以上兩次我地聽完都係講左句okay,要知道顧客都係用腳投票。平時都唔寫開comment, 今次真係唔寫唔舒服。
串燒好食,份量正常,但唔會再幫襯。
因為waiter真係好巴閉
Case 1:
飲品半價,落完單黎左張單啲飲品係正價,咁正常人都會問下啦。
Case 2:
落左16串有平有貴,落單時講明16串。
一路上菜得14串,你話單齊。我地話應該仲有2串未黎呢。

2023-10-02
2023-09-17 757 瀏覽
【二把手】📍中環鐵行里10號地舖實不相瞞伏地魔都係因為睇咗9bt條片,所以第二日即刻去咗食😂 但係不得不提嘅就係啲員工嘅服務態度真係好好,啲叔叔會提客唔好一次過叫咁多費事啲嘢食會凍咗、中間啲位又留咗嚟俾人擺袋、上菜同埋收碟都勁快手仲好有禮貌。利申,自費非打手。😂所有串燒款都係要兩串起⭐️肥牛秋葵卷 (呢個平靚正一定要嗌) $10⭐️七味雞腎$10⭐️多春魚$10⭐️雞軟骨$10⭐️甜薯$10⭐️豬大腸$15⭐️玉子燒$20⭐️免治雞肉棒 (推薦!) $25⭐️蘆筍豚肉卷$25⭐️豚肉蠔卷$30⭐️迷你胡麻雞肉冷拉麵 $36⭐️味醂魚乾 $38⭐️吞拿魚腩蓉Taco $38 (推薦!) 想講呢間雖然係主打串燒,但係其實全部都勁好食,Taco手卷好好食。雖然間舖頭喺個巷仔入邊真係有啲難搵到路,但係覺得好值得一試!嘢食平靚正,兩個人埋單五百幾,仲要服務態度好好,真心推薦大家去幫襯!
【二把手】
⭐️蘆筍豚肉卷$25
⭐️豚肉蠔卷$30
⭐️迷你胡麻雞肉冷拉麵 $36
⭐️味醂魚乾 $38
⭐️吞拿魚腩蓉Taco $38 (推薦!)

Taco
Taco
2023-08-16 1884 瀏覽
勁噁心 🤢 地獄廚房料理 Gross foodBad service & Attitude 外賣叫咗個: 火炙三文魚飯 拎到返去成碗都係沙律醬係啲魚嘅表面 🤕Whole bowl of rice filled with Mayonnaise諗住抹走佢照食 點知個底仲有極多沙律醬鋪係啲飯上面 好似沙律醬撈飯🤮 多得好恐怖 極個飯濕曬咁🤢真係頂唔順咁都整得出俾客人,打返電話叫佢換返 , 老闆回覆話:唔可以換。 你下次叫少醬咁都服務態度都有 , 自己嘅問題反而賴返客人。 已經唔講個得份量 4片魚only。 完全放唔到入口,直情係地獄料理。 噁心🤢 可一不可再 ! 大家自行判斷。
勁噁心 🤢 地獄廚房料理 Gross food

Bad service & Attitude

咁都服務態度都有 , 自己嘅問題反而賴返客人。

噁心🤢 可一不可再 ! 大家自行判斷。

2023-08-08 1378 瀏覽
Cancel booking without my consent!!!!!!When I was on the way to the restaurant, I’ve found out that my booking has been cancelled. Therefore, I’ve called to ask for the reason, a guy who answered the phone in bad attitude said because I didn’t pick up the call for reconfirmation. Advise to the restaurant, don’t set up an online reservation service, if you have trust issues. Because when people made reservation, they will show up. They might be busy at work and couldn’t pick up your reconfirmatio
Because when people made reservation, they will show up. They might be busy at work and couldn’t pick up your reconfirmation call.
Definitely won’t recommend this restaurant to anybody!!!!!
2023-07-14 1756 瀏覽
💁🏻‍♀️探中環新店二把手整體食物都好好味🤰🏻喎,而且坐都比較舒服,冷氣又夠大,係一個可以傾偈嘅好地方。不過因為係細嘅小店嘅關係,所以都係建議大家可以book位先至嚟。聽隔離啲食客講,佢哋而家做緊6:30前$10一串嘅新張優惠,咁如果喺附近返工又可以咁早落嚟故然非常之性價比高我哋都叫咗好多唔同嘅串燒,包括有羊假、雞中翼、廣島蠔、青椒仔、白鱔、粟米、牛舌,除此之外亦都叫咗sushi taco , 佢taco shell 係紫菜,而且係炸過,好香口,幾好味。小編打算下星期再去🤣
💁🏻‍♀️探中環新店二把手

小編打算下星期再去🤣
2023-07-10 1263 瀏覽
本來去太興,但有人龍,就轉入條巷仔睇吓,發現這間餐廳。在中環要食$108有刺身丼應該唔係咁易,不收加一,送麵豉湯。餐牌仲有角切刺身丼,價錢真係抵,可以慢慢試哂d lunch,基本上35-40分鐘就可以食哂走人,如果得一個鐘食飯就冇問題! 除左吞拿魚之外,其他都幾好。今天又再去食,餐廳多左班熟客仔,都好快等到位,多幫襯小店,下次試下熱食先! 叔叔服務唔錯,外面哥哥安排座位都勤力,我又多一個地方食lunch !
本來去太興,但有人龍,就轉入條巷仔睇吓,發現這間餐廳。
除左吞拿魚之外,其他都幾好。

極上刺身丼
極上刺身丼
2023-06-23 1071 瀏覽
串燒食物大部份好食, Happy Hour每串十蚊非常平, 飲品仲係買一送一, 抵👍, 今日可惜啤酒唔凍🥹, 梅酒好飲, 我哋三個人食咗差不多30串, 鵪鶉蛋煙肉最好味, 其他都唔錯, 另外Taco好好食, 炙燒三文魚Taco嘅三文魚有三大塊好味, 呢啲小店要去試吓, 希望下次再同其他朋友去.

2023-06-23
其他