餐廳: 五月星牛肉麵
資訊:

[ 五月星牛肉麵 ]今日同朋友好想食台灣野,於是上網搵到呢間五月星牛肉麵,食物款式都幾多,即刻到訪下先。✿ B1. 招牌紅燒牛肉麵 $75紅燒牛肉麵湯底由🐮騸牯牛骨熬製而成,所以味道特別濃郁。牛肉份量多,而且好淋身,唔嚡口,仲有酸菜伴碟。✿ C4. 台灣腸+花枝丸滷肉拌麵 $65拌麵可選椒麻/古早味。椒麻味香口,唔算太辣。台灣腸咬開好多肉汁,拌麵配滷肉,麵條爽口彈牙。✿ 甜不辣拼地瓜條 $40甜不辣煙韌有口感,仲可以加入試管調味粉🧪,有多款選擇更惹味。地瓜條香脆,配上梅子粉。✿ 酥炸花枝丸 $36花枝丸炸成金黄色,外皮脆口,內裡有啖啖花枝,好足料。✿ 黑糖珍珠奶茶🧋 跟餐+$15奶茶紅茶味香濃,黑糖非常掛杯,珍珠軟硬適中,好有嚼勁。總結🫦正宗台灣風味,麵條做得唔錯,而且仲有多款夜市小食選擇,例如刈包、蛋餅、蚵仔煎等,喜歡台灣美食🇹🇼既朋友要嚟試吓啦。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿五月星牛肉麵地址: 觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座11樓F室電話: 34603839✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 五月星牛肉麵 ]

✿ B1. 招牌紅燒牛肉麵 $75

✿ C4. 台灣腸+花枝丸滷肉拌麵 $65

✿ 甜不辣拼地瓜條 $40

✿ 酥炸花枝丸 $36
花枝丸炸成金黄色,外皮脆口,內裡有啖啖花枝,好足料。

✿ 黑糖珍珠奶茶🧋 跟餐+$15
奶茶紅茶味香濃,黑糖非常掛杯,珍珠軟硬適中,好有嚼勁。

總結🫦
  • 招牌紅燒牛肉麵
  • 甜不辣
  • 珍珠奶茶
2023-07-06 140 瀏覽
#20230624 💛📍 五月星牛肉麵 @wuyuexing_beefnoodles 觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座11樓F室➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#特色餐 #S2 $68 🥢 #刈包 💭 佢將個梅菜扣肉塞左係個包入面,本身呢兩樣就好夾👍🏼所以唔會難食,況且個梅菜佢個味調得好好,甜甜地唔會咸,但配個包食又唔會太淡,加上佢入面仲有啲醃左既酸青瓜🥒令個味覺好豐富,個肉都煮得好淋,一咬就咬得開,用個籠上打卡度十足📸睇得又食得. 🥢 #滷肉飯 💭 上面有個刈包入面既同款酸青瓜,食下清清個口先開始爬飯都唔錯,十分開胃,啲滷肉汁好香好岩送飯,用珍珠米煮個飯口感煙韌🍚令人飽左都想係咁食,呢個餐其實好抵,雖然包同飯都唔大碗,但係兩樣都澱粉質係飽上加飽😎.#蕃茄牛肉麵 #走青 $78💭 掙扎左一陣叫呢個定#招牌紅燒牛肉麵 ,最終都食啲重口味,就比餐牌上個#蕃茄牛肉麵 後面果兩條辣椒贏左🎖️ 湯底都係用新鮮騸牯牛骨去熬🐮蕃茄少少既酸甜味令個湯更加惹味🍅最出色係個蘿蔔,索晒啲湯又唔苦,🐷鐘意佢多過啲牛tim😜其實啲牛都好淋,下次可以再叫😎.#台灣腸花枝丸拼盤 $46💭 係枱面有啲test tu
#20230624 💛
觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座11樓F室
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#特色餐 #S2 $68
🥢 #刈包

🥢 #滷肉飯

#蕃茄牛肉麵 #走青 $78

#台灣腸花枝丸拼盤 $46
💭 係枱面有啲test tube可以自己調味,有啲正正常常既椒鹽、海苔、辣粉,都有啲貌似伏伏地既芝士、梅粉、紫薯,試完🐷發現椒鹽溝梅粉都唔錯,幾特別😋若果真係驚伏的話,其實就咁食都夠味,好味道👅

#芝士奶蓋 #綠茶 #少甜 $29
#水蜜桃 #綠茶 #少甜 $24
💭 呢度既野飲全部都要散叫,水蜜桃綠茶正常,芝士奶蓋望落好似啤酒🍻兩隻飲落都同出面啲廢水舖賣既差唔多味,但啲野食都偏重口味,唔叫野飲未必搞得掂😅

#觀塘美食 #觀塘黃店 #🐷在觀塘 #🐷_食
餐廳位於駱駝漆大廈11樓,座位唔多,一到12點就好快full,主打台灣夜市小食,連刈包都有🤩🌟特色套餐(刈包+滷肉麵)|$68|8.5/10刈包真係必叫😍勁爆餡,有齊五花腩、酸菜、青瓜、花生粉,可以叫店員切一半,包本身好軟熟,一咬落去口感勁豐富,鹹甜交集,完全唔覺五花腩肥膩;滷肉麵份量都幾多,麵帶有勁度,滷肉半肥瘦🤤🌟蒜泥白肉|$18|6.5/10以為有一層醬汁會好咸,但食落又唔覺,芝麻添加香氣,簡單惹味前菜🌟甘梅地瓜條|$28|8/10新鮮炸起,勁熱辣辣,外皮脆,入面地瓜好軟糯,仲有梅子粉作為調味好上癮🤣🌟蚵仔煎|$48|7/10睇落有點偏燶,不過食落冇苦味,粉漿比例調校幾好,外香脆內煙韌,唔會好糊狀口感,配上甜辣醬👍🏻🌟黑糖撞奶|$15🌟百白果紅茶|$24

🌟特色套餐(刈包+滷肉麵)|$68|8.5/10

🌟蒜泥白肉|$18|6.5/10

🌟甘梅地瓜條|$28|8/10

🌟蚵仔煎|$48|7/10

🌟黑糖撞奶|$15
🌟百白果紅茶|$24
2023-06-30
2023-06-18 174 瀏覽
隱身於觀塘工廈嘅台式小店💛調味粉任落唔嬲🤣—————招牌紅燒牛肉麵 ( $75 )半筋半肉,牛肉好軟好入味,份量都算多!湯底超濃但唔會濁,冇味精可以飲多幾啖,麵質夠彈幾索湯😙-刈包+滷肉飯 ( $68 )造型夠特別,熱辣辣,味道都好好!包好鬆軟,夾住一大舊五花肉,配上酸菜酸瓜解膩、花生碎增加口感,值得試試😌-起司肉鬆蛋餅 ( $42 )餅皮食落好酥脆,有啲似手抓餅,餡料都幾足,不過個人都係中意煙煙韌韌嘅蛋餅多啲🤣-試管鹽酥雞 ( $49 )即刻好似去咗台灣咁,好有夜市風味😙 鹽酥雞炸到香脆,本身已經有調味,可以按照個人喜好再用試管加入唔同嘅粉,包括芝士、辣椒粉、海苔、甘梅、椒鹽同紫薯~-甘梅地瓜條 ( $28 )粗地瓜條加埋甘梅粉都係台灣夜市必食!-黑糖撞奶 ( $29 ) 食台灣野一定會飲珍奶!一杯就知間舖嘅水準🌟 奶蓋少少鹹,中和返黑糖嘅甜,珍珠好夠煙韌有咬口😆水蜜桃紅茶 ( $24 ) 清爽解膩一流😌
隱身於觀塘工廈嘅台式小店💛調味粉任落唔嬲🤣
—————
招牌紅燒牛肉麵 ( $75 )
刈包+滷肉飯 ( $68 )
起司肉鬆蛋餅 ( $42 )
試管鹽酥雞 ( $49 )
甘梅地瓜條 ( $28 )
粗地瓜條加埋甘梅粉都係台灣夜市必食!
黑糖撞奶 ( $29 )
水蜜桃紅茶 ( $24 )
清爽解膩一流😌
2023-06-09 126 瀏覽
難得放假同朋友又咁啱撞到可以一齊約出去行街,於是我哋就去咗駱駝漆我哋嘅行程係先去醫肚再去行街 大家都知道駱駝漆喺觀塘嘅地標一定會嚟入邊易好多餐廳 基本上每一層都起碼有兩間餐廳 所謂花多眼亂 我哋就憑感覺 當日同朋友都非常之想食台灣嘢,所以就揀咗呢間 入到去見到佢係一人檔口 亦都有幾台客 我哋就每人叫咗一碗牛肉麵,但係都唔使等好耐 食物質素都唔錯,性價比算高 但係嘢飲就冇咩特色 都係一早準備定哂既奶茶 不過佢哋嘅牛肉真係好食,有機會再食台灣嘢都會再去
2023-05-31 129 瀏覽
豬軟骨拌麵太酸,調味完全不對,最過分是,豬軟骨拌麵並沒有豬軟骨,自行改做豬肉,沒有通知客人。其次牛肉麵湯底太淡,廚師們可唔可以試下自己煮的食物才出餐?呢個價錢同質素完全係反比,好失望!
2023-05-26
  • 沒有
2023-05-28 174 瀏覽
之前食過一次都ok,今日經過去支持下。碗麵勁多油,唔好食都算。點知有個後生女員工態度極差,下次唔會再幫襯,請埋啲咁嘅人黎趕客。冇其他人排隊比錢,我遞張單比佢,佢等一陣先施施然攞張單,我遞錢比佢,佢又係咁。我叫左兩碗麵都百幾蚊,比$500紙都唔係好過分啫,佢就唉一聲,西口西面咁找一堆$50比我。如果你地冇$100紙你都可以同我講架嘛,佢自己一數完堆找贖就是但擺收銀枱,又唔同我講找幾多錢。我要正常服務啫,我唔洗你幾好禮貌。真係冇下次,想支持都唔係要受氣。
之前食過一次都ok,今日經過去支持下。
碗麵勁多油,唔好食都算。

2023-05-28
2023-05-20 228 瀏覽
推薦給喜歡牛肉麵和蛋餅的食客們✨招牌紅燒牛肉麵 $75牛肉燉得非常軟嫩搭配上香氣十足的湯頭面條也很有嚼勁讓人吃得非常滿足✨台灣腸拼花枝丸拌麵古早味 $65麵條非常Q彈肉腸和花枝丸都十分美味搭配上特調醬汁更是獨具風味✨起司肉鬆蛋餅 $42蛋餅鬆軟肉鬆入味起司的香味更是令人垂涎三尺
推薦給喜歡牛肉麵和蛋餅的食客們

蛋餅鬆軟
肉鬆入味
起司的香味更是令人垂涎三尺
2023-05-15 1336 瀏覽
觀塘駱駝漆一向多嘢行同多嘢食😋有日就試咗呢間都幾多人食嘅「五月星牛肉麵」🐮紅燒牛肉牛丸麵 $80推薦❣️湯底濃得嚟偏甜,牛肉入味得嚟腍滑,肥瘦均勻,牛丸咬開有肉汁💦蘿蔔入味👍🏻仲有酸菜,麵底都幾多,而且有咬口,唔會浸得耐就腍晒,整體👍🏻👍🏻🌶️椒麻五月星拌麵 $64有滷肉同雜菌🍄有得揀古早或椒麻味,椒麻味食落都幾辣,仲有醋既酸味,份量又係都幾多,不過以拌麵黎講略嫌太多湯汁💦乾身番d會更好刈包 $39必叫❣️個包裡面有有五花肉🥩、花生粉、青瓜🥒、酸菜,個花生粉完全畫龍點睛,五花肉配埋花生粉既甜同粒粒花生碎口感好正😍🍳起司肉鬆蛋餅$42芝士加肉鬆無得輸😎蛋餅外皮用左手抓餅,口感酥脆🧀芝士鹽酥雞 $58鹽酥雞大大粒,炸粉好薄食落啖啖肉😋芝士份量多,夾起就拉哂絲咁,另外每枱都有調味粉🫙(梅粉/芝士粉/海苔/椒鹽等),我地落左海苔同芝士好夾🫶🏻🥚黃金皮蛋 $9(午市加配優惠)個皮蛋係溏心,咁平試下無妨😌黑糖珍珠撞奶 $29珍珠份量好多,口感好Q,好飲🤙🏻Overallmenu款式都幾多,食物份量好足同都幾正宗🤩價錢亦唔貴,去開駱駝漆行街可以試試

🐮紅燒牛肉牛丸麵 $80

🌶️椒麻五月星拌麵 $64

刈包 $39

🍳起司肉鬆蛋餅$42
芝士加肉鬆無得輸😎蛋餅外皮用左手抓餅,口感酥脆

🧀芝士鹽酥雞 $58

🥚黃金皮蛋 $9(午市加配優惠)
個皮蛋係溏心,咁平試下無妨😌

黑糖珍珠撞奶 $29
珍珠份量好多,口感好Q,好飲🤙🏻

Overall
2023-05-07
  • 刈包
2023-04-29 227 瀏覽
觀塘工廈地道台式餐廳 今次呢間係駱駝漆11樓 雖然比較高層 但晚市都好多人 簡單記錄下.見到在場大部份人都點牛肉麵我都試試⭐️蕃茄牛肉麵$78呢到湯底比其他店濃厚 會比較結身少少👌🏻麵條粗身 所以呢個湯底好掛汁 入味 👌🏻藥膳香味明顯 但又唔算太重 湯底少甜 見到餐牌上面寫住辣度一隻辣椒 其實都多唔辣👍🏻牛肉做得十分軟嫩 唔痴牙 冇牙婆都食到.⭐️刈包$39👍🏻刈包比其他台式餐廳大個👍🏻包體外層軟熟 中間夾住五花肉加上酸菜青瓜 同埋麻醬feel粒粒👍🏻值得一讚 成個包平衡做得好好食完佢哋唔會覺得油膩 好食.佢哋小食都做得唔錯⭐️起司肉鬆蛋餅$42蛋餅外層脆脆地 中間夾住大量芝士肉鬆😋內裏芝士半溶化 趁熱食加分.除此之外 佢哋枱面有同味粉如果點⭐️甘梅地瓜條 或者鹽酥雞類都可以按個人口味狂落味粉 爽.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_觀塘#hkfunfoodrecord黃店.#五月星牛肉麵 (觀塘)地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座11樓F室.⭐️評分:味道:3.8/5環境:3/5服務:3.8/5 店員好nice抵食:3.8/5 .‼️想睇更多資訊‼️ig
見到在場大部份人都點牛肉麵
都可以按個人口味狂落味粉 爽
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_觀塘
#hkfunfoodrecord黃店
#五月星牛肉麵 (觀塘)
地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座11樓F室
抵食:3.8/5
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #觀塘美食 #台灣餐廳 #蛋餅 #牛肉麵 #滷肉飯 #珍珠奶茶 #一日一黃店
⚜️勉勉強強合格既樓上台灣麵店🔱每次係香港🇭🇰是台灣菜我都抱著嚐鮮有機會中伏既心態🤪因為沒有期望就沒有失望,可能仲有驚喜!😊今日一眾台灣朋友興致勃勃想試下呢間觀塘樓上台灣麵店,甘就即管試下係驚定係喜!😆麵店位於觀塘飲食集中地駱駝漆大廈,平時放飯係附近打工仔既飯堂,今日係假日相信座位情況會無甘緊張。上到樓上,揾左一陣先見到個門口😅門口放曬來貨,已經感覺唔太舒服,不過一場來到就唔好臨陣退縮💪🏼餐廳可以講係無裝修,座位狹窄,屬於快食閃人type,menu設計都台式既,甘就開始落單試試距先!⚜️招牌紅燒牛肉麵🔱牛肉🐂不過不失食落有質感既,味道係台灣味道,面質唔算爽彈,整體表現合格有餘!⚜️麻辣鴨血🔱鴨血同麻辣兩個唔熟,味道係分開既😆杏鮑菇都唔入味,感覺係材料煮好再淋個麻辣汁上面🤦🏻‍♂️⚜️五月星拌麵🔱呢個拌麵個人覺得Okay,口味適中,材料新鮮,滷肉都入味,唔錯!⚜️甜不辣🔱呢個甜不辣其實就無乜好講,攞貨落油鍋炸完上調味粉,口感唔係我試過最好食,不過唔差,調味都係香口既。⚜️刈包🔱呢個算係呢餐飯裏面最為精彩既菜色,大大塊五花肉伴隨著熱辣辣既蒸包夾住食,滿足感打爆!⚜️蚵仔煎🔱這個味道不錯,質感有少少水,唔夠
⚜️勉勉強強合格既樓上台灣麵店🔱

⚜️招牌紅燒牛肉麵🔱

⚜️麻辣鴨血🔱

⚜️五月星拌麵🔱

⚜️甜不辣🔱

⚜️刈包🔱

⚜️蚵仔煎🔱
這個味道不錯,質感有少少水,唔夠乾身香口,都唔脆皮,而且個醬汁太重味,不過蠔仔係新鮮既食得出。

其實除左上面既菜,仲叫左個蛋餅,不過個賣相真係唔得,所以都費事影了。最後總結下,食物普普通通麻麻地,水準唔平均,服務就無乜要求,上菜算快,平時頹食Okay,約食飯或者專登去試可免。😐
2023-04-10
2023-04-16 172 瀏覽
第一次幫襯,今日三十度,飲兩杯凍飲解渴先,巨峰紅茶同綠茶,巨峰味唔多夠。跟住食我必食嘅甜不辣,還好,口感幾好唔油膩,唔使加調味都夠味。炸杏鮑菇,剛上檯時比較鬆脆,建議快啲食花枝丸拌麵,個麵唔係好吸汁,撈極都汁麵分離,不過味道同花枝丸都算ok。炸梅粉番薯條,呢個好食,脆同埋番薯夠香其實吸引入去食都係個酸菜魚,張相好吸引,不過就唔酸、唔咸、唔夠味,得個辣字,食咗兩啖放棄,不建議(對不起浪費了)整體嚟講,叫做不過不失。

炸杏鮑菇,剛上檯時比較鬆脆,建議快啲食

炸梅粉番薯條,呢個好食,脆同埋番薯夠香

整體嚟講,叫做不過不失。
2023-04-08 128 瀏覽
會encore嘅台灣嘢 下次試下其他😋兩個人食左$171 每個人$86到 一百蚊都唔使刈包$39 推推上盤幾有心機 裏面啲餡多到爆咗出嚟 個醬係花生醬再加甜甜地 幾惹味 配埋中間煮得夠透嘅滷水五花肉 加埋個軟熟嘅包 仲有花生粒 酸菜 青瓜 咬落個口感豐富 好正!咬落個口感好正 唔會搶咗豬肉嘅味道 不過整體係偏甜嘅紅燒牛肉麵 $75 推推一碗麵有四舊牛肉 每舊牛肉同膠質呢個呢比例大約一半一半 咬落去唔會話好柴啲肉 反而係幾彈牙 好掛湯 幾有驚喜! 個麵似係台式拉麵 都幾彈牙 浸咗湯都唔會淋 個湯都係濃味 有淡淡的藥材味 淡口味嘅朋友可以叫第二款甘梅地瓜條$28炸到好香脆外脆内軟 要趁熱食仲可以狂落梅粉 但d粉真係似話梅 仲有辣粉 椒鹽 但份量有啲少黑糖珍珠撞奶$29無乜黑糖味 可能因為嗌左少甜普通珍珠 不過幾軟糯 咯鍾意咬野 都ok!不過嘢飲唔係重點 鍾意飲咩就嗌啦
會encore嘅台灣嘢 下次試下其他😋
兩個人食左$171 每個人$86到 一百蚊都唔使

刈包$39 推推
上盤幾有心機 裏面啲餡多到爆咗出嚟
不過整體係偏甜嘅

紅燒牛肉麵 $75 推推
一碗麵有四舊牛肉
每舊牛肉同膠質呢個呢比例大約一半一半
咬落去唔會話好柴啲肉 反而係幾彈牙 好掛湯 幾有驚喜!
個麵似係台式拉麵 都幾彈牙 浸咗湯都唔會淋

仲可以狂落梅粉 但d粉真係似話梅 仲有辣粉 椒鹽
但份量有啲少

黑糖珍珠撞奶$29
無乜黑糖味 可能因為嗌左少甜
普通珍珠 不過幾軟糯 咯鍾意咬野 都ok!
不過嘢飲唔係重點 鍾意飲咩就嗌啦
  • 刈包
  • 招牌紅燒牛肉麵
2023-04-06 1200 瀏覽
五月星牛肉麵💛黃金皮蛋 +$9甜不辣 地瓜條雙拼 $40蚵仔煎 $48芝士奶蓋紅茶 $15台灣腸滷肉飯 $59*有得儲Mee積分💛 人均消費: $85.5 (2人)-黃金皮蛋🥚估唔到佢係辣🌶️佢嗰種辣 係有啲麻辣我有啲接受唔到 食唔到🥺黃色淺色皮蛋 覺得好特別同埋$9食4粒 都OK嘅👻·甜不辣 地瓜條雙拼🐟🍠份量可以再多啲👻不過同時間可以滿足到兩個願望 都幾好嘅 甜不辣🐟外型係偏似花生型嗰種甜不辣🥜雖然都有甜不辣正常嗰種煙韌嘅口感但煙靭得嚟 偏淋少少 而地瓜條🍠都食得出係用咗偏甜啲番薯🥰有長有短粗嘅兩個都係即叫即整 熱辣辣🔥另外 仲有提供好似test tube咁嘅調味料🧪地瓜條 都係適合落梅粉多啲♣️因為佢本身地瓜條嗰個甜味如果再落鹹嘅調味料感覺上都好似調味料唔夠出甜不辣 就會建議落返啲鹹嘅😝例如椒鹽 海苔粉·蚵仔煎🦪比較淋身啲佢嗰醬都好開胃 係有啲似燒烤醬🍖似個泰式雞醬啲friend 佢個底係蛋同埋啲生菜🥬啲生菜都有特登 切到一粒粒 方便啲🔪食口感會好啲啲蚵仔都幾大粒 同埋都唔少👻不過唯一美中不足嘅係啲蚵仔有時會食到有啲殼🐚整體上 的確唔錯 幾正嘅🤤同埋都幾大份下👻·芝士奶蓋紅茶🥤味道比
五月星牛肉麵💛
黃金皮蛋 +$9
甜不辣 地瓜條雙拼 $40
蚵仔煎 $48
芝士奶蓋紅茶 $15
台灣腸滷肉飯 $59
*有得儲Mee積分💛
人均消費: $85.5 (2人)

黃金皮蛋🥚

#od觀塘覓食之旅#od食台灣嘢
希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛
2023-03-14
講起觀塘相信大家都必家聽過駱駝漆呢棟工廈😝今次小編就同朋友黎呢度食台灣嘢🥢餐廳除咗招牌嘅紅燒牛肉麵之外,仲有多款夜市小食選擇,例如蚵仔煎、刈包等😋價錢都係走親民路線,CP值高👍🏻_🐮招牌紅燒牛肉麵 $75湯底有淡淡嘅藥材味,牛肉份量都算多,每嚿都大大嚿牛味濃郁😉小編幾鐘意佢地既酸菜,口感爽脆又開胃👅配埋清甜蘿蔔值得一試😆 🥠刈包 $39用個籠仔上幾有特色😍爆餡好邪惡😈包身軟熟,夾住五花肉軟滑而不太油膩,餡料加入花生粉、青瓜🥒同酸菜有助平衡整體味道,口感都好豐富🔥 🧀起司肉鬆蛋餅 $42記得襯熱食😝芝士有拉絲好邪惡,滿滿肉鬆帶鹹香味🤭可以同朋友Share食 🍳蚵仔煎 $48蚵仔份量多夠肥美,欣賞入面有大量蔬菜又唔會剩係食倒麵粉味,食落唔會好膩🤤加埋面頭既蒜香醬幾惹味🤣 🧋黑糖珍珠奶茶 $29🍹百香果氣泡水 $30餐廳有多款台式飲品選擇,珍珠奶茶珍珠口感煙韌,黑糖味都好出 ; 百香果好清新,仲有原罐梳打水比大家自己倒,甜甜酸酸有助解膩🤓

_
🐮招牌紅燒牛肉麵 $75