2023-07-15 126 瀏覽
之前食飯既時候已經留意倒呢間算係隱蔽吾多起眼既日式餐廳,但係假日離都吾算少人,坐坐下都差吾多坐滿哂,用左而家好流行既手機落單,主打蛋包飯之外,仲有日式丼飯同烏冬小食,重點係個餐牌先發現呢度吾收加一服務費,野食味道有水準,真係好抵食😎.👁‍🗨 特製吉列豬扒蛋包飯(7.5/10)💲72.➰蛋包飯算係呢間店既招牌,款色都有吾少,咖喱汁係一向日式咖哩偏向甜身既果種,份量多夠哂用離撈飯,吉列豬扒外皮較薄炸得香脆,冇咩油咁☺️另外仲加左芝士(+$10)落個蛋包飯度,再用跟餐價加左$28要個日式雞軟骨野菜餃子😝一碟都有4條,煎到岩岩好,外皮脆入面仲係juicy😋.👁‍🗨鰻魚柳川丼(7.5/10) 💲82.➰幾有驚喜既鰻魚丼飯,啲飯既份量感覺比蛋包飯多咁,成隻碗都係,已經好努力食都食吾哂🥹半熟既滑蛋加埋洋蔥撈珍珠米食,真係好正好香口🤫鰻魚吾算好大條,但係鰻魚燒汁份量十足,食落又吾覺有骨,直得encore🤭.👁‍🗨凍宇治抹茶鮮奶(7/10) 💲+16. ➰跟餐加左16蚊升級左杯野飲,本身諗住叫熱既綠茶latte 點知冇哂🥲抹茶鮮奶個漸層做得好靚😍雖然吾算有好濃既抹茶味,但整體都吾差,對得住個價格.👁‍🗨凍

👁‍🗨 特製吉列豬扒蛋包飯(7.5/10)💲72

👁‍🗨鰻魚柳川丼(7.5/10) 💲82

👁‍🗨凍宇治抹茶鮮奶(7/10) 💲+16
👁‍🗨凍咖啡 (7/10) +8

➰咖啡就正正常常,吾太濃,奶味比較出,好處係吾甜
🔛 整體評分(7.5/10)
2023-07-15 66 瀏覽
📍 五目屋(灣仔)一向支持小店,今日經過個名幾特別,就入去食個快餐🍛不過真心又幾好食😋又特別🤩最緊要,最緊要~平~~~Set dinne 🍛有前菜,主食,小食,飲品🥤好底食🤩🔸原條蒲燒饅魚蛋包飯主角當然是秘製日式咖喱,口味偏甜,撈飯就啱啱好,唔好只係睇少一個蛋包飯,原來內裏有乾坤,廚師用了蘑菇汁來炒飯,令味道更香,面頭再蓋過雞蛋🥚令整個飯更有口感,當然不得不提原條蒲燒鰻魚,啖啖肉冇細骨!🔸泡菜炒豚肉泡菜同豚肉比例平均,由於用左正宗韓國泡菜,而且炒過,所以越食越辣,辣味仲滲入豚肉,好入味👍 🔸凍宇冶抹茶鮮奶好重牛奶味,不會太甜,反而抹茶🍵味不重。🔸滑蛋吉列炸蝦丼一上枱,賣相己經冇得輸,三隻大大炸蝦放在面前,粉漿不會太厚,蝦汁仲係湧出嚟,每一啖都食到滑蛋撈飯,好滋味👍🔸牛乳墾肉可樂餅一咬落去,炸過熱辣辣既牛奶沖口而岀,入面仲有少少肉,外面炸到脆卜卜,入面仲做到流心效果👍🔸柚子檸檬梳打好重柚子既清甜,帶有點新鮮檸檬既酸味,酸甜度剛好🥤

📍 五目屋(灣仔)

Set dinne 🍛有前菜,主食,小食,飲品🥤好底食🤩
🔸原條蒲燒饅魚蛋包飯

🔸泡菜炒豚肉

🔸凍宇冶抹茶鮮奶
好重牛奶味,不會太甜,反而抹茶🍵味不重。

🔸滑蛋吉列炸蝦丼

🔸牛乳墾肉可樂餅

🔸柚子檸檬梳打
好重柚子既清甜,帶有點新鮮檸檬既酸味,酸甜度剛好🥤

2023-07-13 72 瀏覽
灣仔嘅蘭杜街真係一條食街,街頭至街尾都有唔同種類嘅餐廳,超多品種!今次呢間五目屋主打日本料理,蛋包飯、丼飯、烏冬、咖喱飯和各式小食,價錢非常親民,難得係港島區性價比高既餐廳!🐷咖哩吉列豬扒蛋包飯醬汁可選咖哩汁同蘑菇汁,揀左咖哩汁,套餐有沙律前菜,同飲品,仲可以優惠價配特飲👍🏻蛋包飯用心製作,整得好靚上到枱之後,而蛋都剛剛好包得住整份飯,非常完美!豬扒仲好酥脆,炸得皮薄又唔會分離,控制得好好👍🏻豬扒肉質香軟,好好食👍🏻而咖哩則係日式既甘口咖哩,味道會偏甜,食唔到辣既朋友岩曬! 🐥咖哩照燒雞蛋包飯同樣蛋包飯,照燒雞扒口感鲜嫩多汁,配埋咖哩汁,非常送飯!唐揚魷魚鬚魷魚鬚份量超多,外層夠酥脆,非常出色,不錯的小吃,令人一口接一口!📍五目屋📝抵食:5/5 📝環境:5/5📝味道:5/5📍灣仔蘭杜街2號麗都大廈地下8號舖#五目屋 #foodiehk #hkig #hkfoodie #hkfood #香港美食 #美食 #本 土美食 #灣仔美食 #蛋包飯 #咖喱飯 #日本菜 #shabushabu #一人鍋 #打邊爐 #火鍋 #烏冬 #丼 #洋食 #西日料理 #日式咖喱

🐷咖哩吉列豬扒蛋包飯

🐥咖哩照燒雞蛋包飯
同樣蛋包飯,照燒雞扒口感鲜嫩多汁,配埋咖哩汁,非常送飯!

唐揚魷魚鬚

📍五目屋

📝抵食:5/5
📝環境:5/5
📝味道:5/5

📍灣仔蘭杜街2號麗都大廈地下8號舖

🤍灣仔·五目屋🤍店舖鄰近金鐘Pacific Place附近😎返工人士食lunch啱晒 大份幾抵食 最緊要夠近 包你成個下午都飽飽餐廳裝潢簡潔 走木系日台式風格牆上有一幅餐廳創作嘅壁畫 仲有隻超大招財喵喵🐱套餐性價比幾高 選擇夠多👍🏻😃仲有埋前菜沙律+湯(可轉野飲)附上吉列芝士漢堡扒蛋包飯 $72醬汁有2款:秘製日式咖哩/忌廉蘑菇汁💁🏻‍♀️用咗日式甘口咖哩 超有童年回憶 偏甜唔辣汁超多 撈飯人士恩物唔洗叫加汁🤪🤪蛋汁嫩滑 漢堡扒調味恰好又煎得夠靚仔中間切開真係有爆汁拉絲嘅流心芝士😉如果可以改用車打芝士味道應該會更理想特製吉列豬扒月見烏冬 $78豬扒超大塊切開有8-10件厚肉粉薄又鬆軟 個皮夠脆仲幾juicy👌🏻💕但唯一中間偶爾有筋位咬唔開烏冬係讚岐烏冬 湯嘅鰹魚味濃😋😋溫泉蛋整得好好 昆布+豆皮加埋更豐富唐揚魷魚鬚 +$36套餐可以用優惠價加配小食 份量都好多😱建議2-3人share都好夠 唔洗個個叫同款炸得好香口酥脆 而且夠細心😉😉嚿嚿都係一口大小 配上醬汁有無窮滋味五目炒野菜 +$25中式炒雜菜就食得多 日式原來都好好食野菜炒得爽脆 保持住原有味道內有椰菜+胡蘿蔔+多款菇菌等材料調
🤍灣仔·五目屋🤍

唔怪得係店舖皇牌飲料👍🏻
酸酸甜甜 飲落好清新又夠渴
自己返屋企都會嘗試整嚟飲😏😎
2023-07-06
好耐都冇食過蛋包飯🍛估唔到呢間日式小店嘅咖喱蛋包飯咁好食😋抵食❗️份量足❗️好味❗️有些少失望嘅係今次遲咗嚟,鰻魚咖喱蛋包飯賣晒🥹(我見到餐牌係原條鰻魚)所以下次要再去食過😂🔥特製吉列豬扒咖喱飯~$64(吉列豬扒分量十足😆,外脆內軟,日式咖喱送飯一流😋)🔥流心芝士漢堡扒蛋包飯~$67(漢堡扒入邊嘅芝士真係好流心👍🏻漢堡好厚)🤭我哋仲叫咗幾款小食🤭連啲小食都好好味👍🏻小食喺必點🤭🔥章魚小丸子~跟餐加$26🔥日式芝麻手羽先4隻~跟餐加$36🔥山賊燒牛肉~跟餐加$28🔥巨峰乳酸梳打~跟餐加$16🔥宇治抹茶鮮奶~跟餐加$16
好耐都冇食過蛋包飯🍛
估唔到呢間日式小店嘅咖喱蛋包飯咁好食😋
抵食❗️份量足❗️好味❗️
所以下次要再去食過😂

🔥特製吉列豬扒咖喱飯~$64
(吉列豬扒分量十足😆,外脆內軟,日式咖喱送飯一流😋)

🔥流心芝士漢堡扒蛋包飯~$67
(漢堡扒入邊嘅芝士真係好流心👍🏻漢堡好厚)

🤭我哋仲叫咗幾款小食🤭

• 山賊燒牛肉
  • 章魚小丸子
  • 日式芝麻手羽先
2023-07-10 60 瀏覽
😌呢排好想食蛋包飯最後同朋友決定去五目屋,性價比超高!🍛特製吉列豬扒蛋包飯$72香脆美味吉列豬扒厚生好大塊😌份量真係好大😜加上香滑蛋舖係飯上拌濃郁咖喱醬(唔會太辣)真係好味😋🍤滑蛋吉列炸蝦丼$80新鮮炸完🤩金黃色岩岩好,外層超級香脆完全唔會油膩,入面蝦肉鮮甜嫩滑彈牙🤩🍢大阪醬燒章魚丸子 +$26🐙粒粒都足料有章魚肉😋🍘牛乳蟹肉可樂餅+$18上台要攤凍一陣先好食😋新鮮熱辣辣咬落入面淡淡牛乳味道超級好味外層炸得鬆脆可口
😌呢排好想食蛋包飯最後同朋友決定去五目屋,性價比超高!

🍢大阪醬燒章魚丸子 +$26🐙粒粒都足料有章魚肉😋

• 滑蛋吉列炸蝦丼
  • 大阪醬燒章魚丸子
  • 牛乳蟹肉可樂餅
唔係朋友帶,都唔會知晚上嘅灣仔會有平靚正嘅選擇我哋叫左吉列豬扒蛋包飯: 豬扒係現製,一開始望落以為比較乾,食落好嫩廣島牡蠣蛋包飯: 炸蠔有驚喜,味道/外皮/口感都係上等,份量都唔少。就算唔跟飯,都好值得當小食點1客2個飯個蛋嘅熟度控制得好好,而且咖哩汁嘅份量岩岩好,唔會太少個飯仲有跟湯/茶及前菜,非常豐富跟餐加小食都好抵鱆魚丸子: 味道好,夠熱亦會有衣魚響頂,非常細心芝麻手羽先: 必點!入味、夠熟、好食!雞軟骨肉串: 都係好食推介
唔係朋友帶,都唔會知晚上嘅灣仔會有平靚正嘅選擇

我哋叫左
個飯仲有跟湯/茶及前菜,非常豐富

跟餐加小食都好抵
鱆魚丸子: 味道好,夠熱亦會有衣魚響頂,非常細心
芝麻手羽先: 必點!入味、夠熟、好食!
雞軟骨肉串: 都係好食推介

• 厚切吉列豬扒蛋包飯
「五目」ごもくgomoku=「五種」🖐🏻🔜後來慢慢演變成「雜錦」嘅意思📍位於灣仔小巷內呢間五目屋🏠☑️選擇的確很多, 有各款🇯🇵日式料理:🍤吉列、蛋包飯🥚、咖哩🥘、湯烏冬🥢、日式小食📱QR code自助落單, 十分方便👍🏻🔸滑蛋吉列豬扒丼 $68 6/10即叫即炸❕🐷豬扒份量大, 覆蓋整個飯碗😝炸得酥脆,外脆內軟😙👍🏻唔油膩, 啖啖肉😋整體偏淡味😌✨係一款經典日本丼飯呢(´▽`)*跟一碟前菜(涼拌芽菜)*..另可加錢・🏃🏻‍♀️追加小食及飲品..🔸五目炒野菜 +$25 6.5/10出街食飯中意嗌返啲菜🥗balance吓😆🥬菜類方面都好豐富🥕✔️椰菜,🍄本菇,蘑菇,鮮冬菇, 紅蘿蔔絲🥕日式醬汁甜甜地, 幾好味☺️🔸熱檸水🍋 +$5
「五目」ごもくgomoku
=「五種」🖐🏻
🔜後來慢慢演變成「雜錦」嘅意思

📍位於灣仔小巷內呢間五目屋🏠
☑️選擇的確很多, 有各款🇯🇵日式料理:
🍤吉列、蛋包飯🥚、咖哩🥘、湯烏冬🥢、日式小食
📱QR code自助落單, 十分方便👍🏻

🔸滑蛋吉列豬扒丼 $68 6/10
即叫即炸❕
🐷豬扒份量大, 覆蓋整個飯碗😝
炸得酥脆,外脆內軟😙
👍🏻唔油膩, 啖啖肉😋
整體偏淡味😌
✨係一款經典日本丼飯呢(´▽`)

*跟一碟前菜(涼拌芽菜)*

..另可加錢・🏃🏻‍♀️追加小食及飲品..

🔸五目炒野菜 +$25 6.5/10
出街食飯中意嗌返啲菜🥗balance吓😆
🥬菜類方面都好豐富🥕
✔️椰菜,🍄本菇,蘑菇,鮮冬菇, 紅蘿蔔絲🥕
日式醬汁甜甜地, 幾好味☺️

🔸熱檸水🍋 +$5
2023-07-05 399 瀏覽
今次跟兩位同事去了灣仔的五目屋吃晚餐,他們說看了我上次寫的食評覺得這間性價比很高,所以就襯今晚提早下班便一起來吃吃看。 ☺門口長這樣。 menu長這樣。 我們點了吉列芝士漢堡咖哩飯、唐揚魷魚鬚、日式芝麻手羽先、特製吉列豬扒咖哩飯,以及鰻魚柳川丼(另加芝士) 。吉列芝士漢堡咖哩飯漢堡超級厚!! 我同事說咖哩飯搭配著吉列芝士漢堡,給人一種豐富的口感和味道。咖哩的香氣與漢堡的鮮嫩肉質完美融合。我有點後悔沒點這個。我下次再來一定會點這個來吃!! 😍唐揚魷魚鬚跟上次一樣,魷魚鬚份量超多!!唐揚魷魚鬚搭配上酥脆的外層,每一口都讓人愛不釋手。日式芝麻手羽先帶有濃郁的芝麻風味,鮮嫩多汁,絕對是一道令人垂涎的美味。活性乳酸梳打我同事點了凍奶茶,他說凍奶茶是濃郁香醇,正好可以解渴,哈哈。 特製吉列豬扒咖哩飯我同事說豬扒很厚,搭配著濃郁的咖哩醬汁,味道非常搭配。 鰻魚柳川丼 (另加芝士) 我是芝士的鐵粉,所以加了10元芝士,鰻魚超厚的說!!😍鰻魚和芝士完美結合,口感豐富,給人一種獨特的享受。😋

門口長這樣。

menu長這樣。

吉列芝士漢堡咖哩飯
漢堡超級厚!!

我有點後悔沒點這個。
我下次再來一定會點這個來吃!! 😍

唐揚魷魚鬚
跟上次一樣,魷魚鬚份量超多!!

唐揚魷魚鬚搭配上酥脆的外層,每一口都讓人愛不釋手。

日式芝麻手羽先
帶有濃郁的芝麻風味,鮮嫩多汁,絕對是一道令人垂涎的美味。

活性乳酸梳打

特製吉列豬扒咖哩飯
我同事說豬扒很厚,搭配著濃郁的咖哩醬汁,味道非常搭配。

鰻魚柳川丼 (另加芝士)
我是芝士的鐵粉,所以加了10元芝士,鰻魚超厚的說!!😍
鰻魚和芝士完美結合,口感豐富,給人一種獨特的享受。😋
2023-07-05
  • 吉列芝士漢堡咖哩飯
  • 日式芝麻手羽先
  • 唐揚魷魚鬚
係灣仔附近返工嘅朋友推介依間小店,今日係附近經過,就同男朋友入黎試下😋😋餐廳裡面好光猛,唔算大但坐得唔算逼。牆上仲有一幅餐廳創作嘅壁畫。我哋第一個主食,那當然唔少得吉列豬扒蛋包飯😋吉列豬扒炸到好香脆,唔會覺得好油膩,好厚身,食落去口感鬆軟。蛋包飯嘅雞蛋好滑好濃香,食落好正🤤另外一個主食,我哋叫咗流心芝士漢堡扒蛋包飯。個漢堡扒真係冇得頂,調味啱啱好,加上漢堡扒中間有爆汁嘅流心芝士,食落去真係特別滋味,我哋真係食唔停口。另外,我哋都叫咗芝麻雞翼。雞翼炸得好香脆,唔會好乾,中間啲肉質好嫩,咬開嗰陣肉汁流晒出嚟🤤另外一個小食,我哋叫咗大阪醬燒章魚丸子。章魚丸子食落唔會成口粉,細細粒,啱晒貪食嘅我🤣另外,我哋都叫咗一份牛乳蟹肉可樂餅,都好好味😋嘢飲方面,我哋叫咗兩杯柚子檸檬梳打。飲落好清新,唔會好甜,真係夏天嘅最佳解渴飲品。

吉列豬扒蛋包飯

吉列豬扒蛋包飯

流心芝士漢堡扒蛋包飯

流心芝士漢堡扒蛋包飯

另外,我哋都叫咗一份牛乳蟹肉可樂餅,都好好味😋

• 流心芝士漢堡扒蛋包飯
2023-07-04 28 瀏覽
約咗朋友一齊食返就嚟咗呢度啦, #五目屋 是一間日式小店!我被佢嘅蛋包飯吸引住💓裝修環境好乾淨,而且入邊係用QR code落單,非常方便又快捷!價錢亦都實惠。🌟汁煮豚肉咖喱飯(秘製日式咖喱)豚肉一啲都唔老,配上特製嘅咖喱汁非常入味,仲有紅蘿蔔嘅配菜。🌟唐揚鱿魚鬚炸得非常好吃,配上獨有嘅醬汁!越食越開胃!🌟流心芝士漢堡扒蛋包飯(秘製目式咖喱)漢堡扒一切開所有嘅芝士就爆出嚟,非常有口感!而且蛋包飯做得好好味!🌟牛乳蟹肉可樂餅值得一讚的可樂餅,一咬落去好creamy! 而且炸得非常鬆脆。

🌟汁煮豚肉咖喱飯(秘製日式咖喱)

🌟唐揚鱿魚鬚
炸得非常好吃,配上獨有嘅醬汁!越食越開胃!

🌟流心芝士漢堡扒蛋包飯(秘製目式咖喱)

🌟牛乳蟹肉可樂餅

2023-07-02 328 瀏覽
今日好想食蛋包飯,同老公去開灣仔金鐘一帶,上openrice 揾左呢間餐廳,見性價比都幾高,一於去試下🫶🏻🎈咖哩吉列豬扒蛋包飯醬汁可選咖哩汁同蘑菇汁,我揀左咖哩汁,套餐有前菜,同飲品👍🏻蛋包飯上到枱之後,豬扒仲好脆口既👍🏻好好食👍🏻而咖哩則係日式既甘口咖哩,味道會偏甜,醬汁夠多,而蛋都包得住整份飯,整得好靚呢🫶🏻🎈咖哩原條蒲燒鰻魚蛋包飯鰻魚勁長勁大條,肉質彈牙好好食👍🏻而且仲有紫菜放面,食落香口好多,加上咖哩汁,勁快食左一份啦👍🏻🌸每份蛋包飯都係套餐,附送前菜同熱茶/熱湯🥰小食我哋比較貪心,揀左3份🎈章魚小丸子一份有四粒,勁香口,而且仲食到粒粒既章魚粒,好有咬口呢🎈芝麻手羽雞翼雞翼好香脆,一份2隻,另有4隻既選擇,係我喜歡既類型🎈吉列廣島蠔一份4隻,蠔係日式既生蠔,食落香脆,而且都幾大隻架👍🏻餐廳以日式風格為主,環境坐得舒適,以QR code落單,整個運作都好順暢,同令人感覺好好,店員亦都非常友善!值得推介嘅一間餐廳

🎈咖哩吉列豬扒蛋包飯

🎈咖哩原條蒲燒鰻魚蛋包飯

🌸每份蛋包飯都係套餐,附送前菜同熱茶/熱湯🥰

小食我哋比較貪心,揀左3份
🎈章魚小丸子
一份有四粒,勁香口,而且仲食到粒粒既章魚粒,好有咬口呢

🎈芝麻手羽雞翼
雞翼好香脆,一份2隻,另有4隻既選擇,係我喜歡既類型

🎈吉列廣島蠔
一份4隻,蠔係日式既生蠔,食落香脆,而且都幾大隻架👍🏻

2023-07-02
2023-07-01 33 瀏覽
《五目屋 (灣仔)》如果係金鐘或者灣仔返工嘅朋友一定有感受過蘭杜街peak hour嘅震撼😂間間鋪都滿座之餘門口都排哂隊。今日工作關係晏左出去,簡單係如入無人之境,呢間有丼飯、有蛋包飯、有烏冬,就揀左呢間嚟食👍🏻🐖滑蛋吉列豬扒丼呢個滑蛋吉列豬扒飯真係幾出色,係日式丼飯類入面我自己都偏好呢一款,主要原因係佢有乾身脆口嘅吉列豬,又有濕爆地好好餸飯嘅滑蛋🤤五目屋嘅豬扒炸得啱啱好,外脆裡嫩,加埋啲滑蛋就更加味美味滑。啲滑蛋真係好滑好入味,同埋豬扒搭配得好啱,食落好有層次感。最吸引嘅係啲吉列醬汁,鹹甜口味適中,配埋啲水份啱啱好粒粒分明嘅飯食,真係好正👍🏻如果你鐘意豬扒、滑蛋同埋豬扒汁,呢個飯絕對唔可以錯過!另外仲有一份醃菜小食同餐湯,想特別講一講個湯係有濃濃嘅蒜同洋蔥味但出奇地啲蒜味係無殘留係口🤪食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5用餐體驗 ⭐️⭐️⭐️/5性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5如果你都想試下呢間集多款日式飯點價錢又相宜嘅餐廳,記得bookmark定呢間餐廳,約埋三五知己一齊嚟試下👨‍👨‍👧‍👦 地址: 灣仔蘭杜街2號麗都大廈地下8號舖#japanesedon #deepfried #porkchop #japa
《五目屋 (灣仔)》

🐖滑蛋吉列豬扒丼

食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
用餐體驗 ⭐️⭐️⭐️/5
性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

地址: 灣仔蘭杜街2號麗都大廈地下8號舖

#japanesedon #deepfried #porkchop #japanesefood #asianfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram
滑蛋吉列豬扒丼
滑蛋吉列豬扒丼
2023-06-29 25 瀏覽
今次去朋友推介既五目屋,我哋揀咗幾款唔同嘅菜式,包括特製吉列豬扒咖哩蛋包飯,廣島咖哩牡蠣蛋包飯,五目炒野菜同埋流心芝士演堡扒。特製吉列豬扒咖哩蛋包飯,啱啱出嚟嘅時候,我就聞到香辣嘅咖哩味道,真係好開胃。蛋包飯底下嘅飯粒仲保持住彈牙嘅口感,吉列豬扒都煮得啱啱好,唔會太肥膩。咖哩醬汁仲有微微甜味,同埋辣味都啱啱好廣島咖哩牡蠣蛋包飯,牡蠣煮得唔錯,新鮮而且唔會太老。五目炒野菜,野菜炒得脆脆嘅,唔會太嫩,同埋唔同嘅蔬菜都保持住原本嘅味道,唔會太濃重。鹹味同埋微微嘅辣味都啱啱好流心芝士演堡扒。煮得啱啱好,肉質都好嫩,芝士流心嘅部分仲真係好濃郁,啱啱好夠味。我覺得五目屋嘅食物都幾好味,特別係特製吉列豬扒咖哩蛋包飯同埋五目炒野菜。

廣島咖哩牡蠣蛋包飯,牡蠣煮得唔錯,新鮮而且唔會太老。

2023-06-27 102 瀏覽
好幸運地睇到張敬軒 revisit尾場 喺灣仔附近醫下肚😛呢間真係幾推薦‼️ 好耐冇食過呢啲日式小店👍🏻🏮餐牌選擇幾多而且烏冬丼飯咖喱飯點都啱食💕❣️特製吉列豬扒蛋包飯 $72特製甘口咖喱 係超有童年回憶日式咖喱味 偏甜唔辣 每個人都啱食😍👍🏻豬扒超大塊 厚肉粉薄又鬆軟 唔會炸到好硬刮口👄🐷咖喱入邊仲有好多蔬菜 蘿蔔薯仔都好好食🥔🥕蛋包雖然唔係厚厚滑蛋 但都剪得好靚仔又唔老🍳仲要呢啲係餐價 會配埋前菜湯同飲品🔥 涼拌芽菜昆布湯都好高質😙❣️牛肉月見鰹烏冬 $62依家真係越來越少地方食到呢種牛肉烏冬🥹🐄細個喺吉野家會成日食🥲 洋蔥牛肉同埋個湯底完美還原左😽 仲要更加好食牛肉唔柴唔會太肥🐄 烏冬係讚岐烏冬 溫泉蛋係激流心 超好食👄昆布同豆皮都有加分✨❣️日式雞軟骨野菜餃子+$28呢個要加 炸得超趣皮薄餡靚😽 ❣️唐揚炸雞+$24呢個就冇咁驚喜但都好食😛我返工lunch time會再黎(๑•́ ₃ •̀๑) 真係好抵食🥹🫶🏻
好幸運地睇到張敬軒 revisit尾場 喺灣仔附近醫下肚😛
呢間真係幾推薦‼️ 好耐冇食過呢啲日式小店👍🏻🏮