幾乎隔個週末就嚟呢間私房菜食窰雞,窰雞好滑好入味😋,仲有碌鵝,自家炒米粉(五彩炒米粉)真係冇得輸👍,即叫即炒大大碟,兩人多數食唔晒,我唔會嘥嘢一定會打包;因為第二日叮返熱加辣椒醬一樣咁好味。不過窰雞+米粉套餐星期六日才有。燉湯、小菜(最好預訂)都好好味㗎!大家有機會去錦上路站🚉就去下盈匯坊亞豬媽私廚食佢既招牌窟雞同小菜(堂食都最好預訂)盈匯坊好似唔係好多人識暫時環境都幾清幽其實唔難去錦上路站A出口過左跳蚤市再過條行人天橋左手邊就到
因為第二日叮返熱加辣椒醬一樣咁好味

不過窰雞+米粉套餐星期六日才有。
燉湯、小菜(最好預訂)都好好味㗎!
大家有機會去錦上路站🚉
就去下盈匯坊亞豬媽私廚
食佢既招牌窟雞同小菜

(堂食都最好預訂)

盈匯坊好似唔係好多人識
原味窰雞+五彩炒米粉+湯
2024-09-22
原味窰雞+五彩炒米粉+湯
2023-11-15 624 瀏覽
今日去咗錦上路行街,咁好天氣當然帶埋主子出去啦。去到錦上路盈匯坊,見到一間叫「亞豬媽」嘅私房菜,中午未食晏晝就入去試下啦。依間店舖主打係窯雞我見到中午嘅lunch亦都有窯雞飯於是就叫嚟試下喇窯雞飯嚟到左邊係飯右邊係雞,雞嘅份量都唔少仲有一碟配菜添雞咬落去係滑口嘅,另外亦都有蒜頭,雞味都濃嘅,窯雞方面有啲似大陸嘅乞衣雞汁白飯本身有豉油汁,咁嘅價錢咁嘅質素算係十分唔錯秘製叉燒飯叉燒份量十分之多,叉燒汁係甜口嘅另外叉燒係淋滑嘅,肥瘦均勻,性價比高。總括嚟講呢間餐廳可以坐室外帶埋主旨去價錢質素性價比高。
今日去咗錦上路行街,咁好天氣當然帶埋主子出去啦。

依間店舖主打係窯雞
我見到中午嘅lunch亦都有窯雞飯
於是就叫嚟試下喇
窯雞飯

嚟到左邊係飯右邊係雞,雞嘅份量都唔少
仲有一碟配菜添
白飯本身有豉油汁,咁嘅價錢咁嘅質素算係十分唔錯

秘製叉燒飯

總括嚟講呢間餐廳可以坐室外帶埋主旨去價錢質素性價比高。
  • 秘制叉燒飯
  • 窯雞飯
📍亞豬媽私廚 (元朗)元朗錦田吉慶園250號盈滙坊地下G1號舖==============================今日秋高氣爽🍁,所以就帶埋主子🐶去錦上路郊遊下,第一站就當然係要食飽飽先,我地去到盈薈坊見到呢間私房菜門口露天座位好多毛孩朋友仔,所以就決定同主子係到食午餐喇🤩🤩==============================環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢到環境非常舒適,有小橋流水而且仲清風送爽,座位又好闊落,主子自己一個坐都唔驚會郁兩郁就跌落地,餐廳職員對毛孩都好友善🫶🏻🫶🏻食物⭐️⭐️⭐️⭐️見到呢到環境禁好都有d擔心食物會比較貴,但睇完餐牌發現原來價錢都係$60-$70左右,好感動🥹🥹招牌蒜香味窑雞飯🐓雞髀肉質嫩滑入味,白飯都好軟熟,而且仲預先加左d雞汁係飯到,飽肚好味🤤招牌叉燒飯🐷叉燒軟淋多肉汁,叉燒汁又唔會太咸,撈飯好正😊
📍亞豬媽私廚 (元朗)
元朗錦田吉慶園250號盈滙坊地下G1號舖

環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

食物⭐️⭐️⭐️⭐️

招牌蒜香味窑雞飯🐓

招牌叉燒飯🐷
叉燒軟淋多肉汁,叉燒汁又唔會太咸,撈飯好正😊

2023-11-12
2023-04-21 893 瀏覽
經過錦上路站,想行去錦田的紅磚屋逛逛。很久都沒有行過這區,經過錦上路站通往錦田的小橋,發現有些新建的店舖,又加上有盛開的簕杜鵑花,非常燦爛。見到有一間「阿豬媽私厨」,一早都有聽閒這間的窰雞頗有名,終於偶然下發現這間食店,可以嘗一下!點了一個套餐,有半隻窰雞,一碟七彩炒米粉,另加了一個燉湯:青㰖燉豬展。燉湯有青㰖的甘甜清香,味道唔錯。窰雞果然美味,雖然是窰烤,但不會乾噌噌,肉汁鮮嫩,愈食愈想吃,,米粉亦不差,炒得干身不油,伴雞吃很夾!不過要加一收費就有點不合理,收費略貴!

不過要加一收費就有點不合理,收費略貴!
原味窰雞
七彩炒米粉