1天前 0 瀏覽
路過新都會廣場,見呢間丼屋排長龍,我地又湊下熱鬧排埋一份!排左20分鐘左右有位!我地兩人點左個正餐及三個小食。先黎燒牛肉丼飯要大碗$88,再加配芝麻菠菜及味噌湯$25。牛肉燒得好香口,不過有少少硬,但有焦香味都唔錯!本人向來鍾意食日本米,呢個白飯幾有口感,配埋燒汁好餸飯,轉眼俾我地清晒...😌菠菜凍上,都OK,但可以再多少少...再點左香蔥醬鹽炸雞6件 $65,都算大大件口質其實OK, 除部份位置炸得比較乾,但呢個價錢絕對抵食!👍再點左餃子5件 $30, 都係一貫日本餃子皮薄餡靚!清晒!埋單仲要唔使加一,人均$100 食到日本丼其實好唔錯,唔明點解咁多負評...🤔

我地兩人點左個正餐及三個小食。

菠菜凍上,都OK,但可以再多少少...

再點左餃子5件 $30, 都係一貫日本餃子皮薄餡靚!清晒!

2024-04-30
  • 燒牛肉丼
2024-05-03 162 瀏覽
首先有一日行開葵芳新都會廣場想食日本野,見呢間好似幾多選擇咁就打算試下啦,食完之後我地真係完全唔明呢間嘢點解會咁多人排隊,叫咗一個豬肉飯一個牛肉嘅飯,兩個都味道非常差,一大堆飯加咗一大兜豉油加蒜粒咁嘅物體,仲要呢個價位,啲枱又加得密,迫到喊,埋單仲要二百幾蚊,成件事感覺好唔值得!就算免費都唔會想再食,見呢間嘢都係學生客多,但明明價錢都唔平,仲要咁難食,點解會咁多人排隊。總之就唔推薦去試,同埋我返到屋企仲肚屙。
2024-01-03 909 瀏覽
次次都係炸雞牛肉飯, 炸雞同牛肉份量好多, 雞好滑, 十分滿意. 價錢係貴咗少少, 但同去食日本拉麵差唔多. 仲有好多唔同味道醬料, 加多隻溫泉蛋, 係非常豐富及滿足嘅一餐!!
2023-11-10 948 瀏覽
叫左兩個飯兩個小食,真心唔明點解要等20分鐘先上個飯,仲要兩個飯相隔10分鐘先送到,筆啲菜上個飯上面都攪禁耐,由無人等到full house上菜速度先正常,外面排隊係因為堂食唔上飯,走唔到,而唔係因為好食而排長龍芝士豚肉飯既賣相ok 但肉真係好咸芝士因為要等埋朋友個飯黎等到凍哂其他野,不過不失

芝士豚肉飯既賣相ok 但肉真係好咸
芝士因為要等埋朋友個飯黎等到凍哂

其他野,不過不失
2023-10-13 915 瀏覽
上網search又係話呢間係東京都內人氣極高嘅丼飯 但又再一次中伏!!💬 CP值:1/5🔖 香蔥傳說丼 $62 (2.5/5) 最出名嘅丼 但味道偏普通 好似係屋企都可以整出嚟咁~ 呢個價錢嚟講做lunch填飽個肚係ok 但就唔會encore了🔖 牛岩鹽燒肉丼 $78 (1.5/5)失望嘅牛丼 呢個係喺牛丼menu入面貴嘅款嚟 但啲肥牛係完全無牛味!自己喺凍肉鋪買返嚟嘅仲好食 好似食緊無味嘅肉咁😢

💬 CP值:1/5

🔖 香蔥傳說丼 $62 (2.5/5)

🔖 牛岩鹽燒肉丼 $78 (1.5/5)
2023-08-23 1061 瀏覽
7夕,同女朋友行完街,諗住食飯,女朋友話見到呢間野平時多人排今日無人排咁我就話去試一試,入到去價錢都唔平架,叫左兩個套餐我女朋友叫左牛舌飯,同我講飯好鹹,咁到我個牛肉飯黎到,飯還好但有D爛而D牛肉係乾既,叫左份小食炸雞,咸到食緊鹽咁,餃子已經叫尚好但個醋又係咸到唔識講!總之食一啖炸雞餃子就要飲一啖野去解咸!簡單D黎講係完全唔知食緊一個咩餐,重點係最後食緊個雪糕個陣發現有唔少烏蠅同小蚊滋仔係枱附近飛黎飛去,衛生情況真係唔識形容🥲
2023-08-11 896 瀏覽
未試過食嘢難食都要寫食評。琴日(10/8)收工諗住見冇乜人排隊,價錢又相宜,值得一試。點知一入座,諗住叫野,有個肥身型男員工就用串串地嘅態度講「用qr code落單」,但其實佢地無比過qr code。🤔之後成功落單啦,叫左個(辛辣伝說丼)加個(炸雞set)。先講一講個辛辣伝說丼,飯份量多,但豚肉只有幾片,而且味道非常鹹,豚肉也非常靭,好似食緊香口膠咁。再講個炸雞,可以話係我人生中食過最難食嘅炸雞。炸雞毫無調味,入口只有一浸油溢味,唔明點解有啲食評話啲炸雞好好食🤔而且一路食,一路有好多烏蠅仔飛來飛去,衛生情況令人擔憂。🤢
未試過食嘢難食都要寫食評。

之後成功落單啦,叫左個(辛辣伝說丼)加個(炸雞set)。

再講個炸雞,可以話係我人生中食過最難食嘅炸雞炸雞毫無調味,入口只有一浸油溢味,唔明點解有啲食評話啲炸雞好好食🤔

而且一路食,一路有好多烏蠅仔飛來飛去,衛生情況令人擔憂。🤢
2023-08-10
  • 百事可樂
2023-07-25 749 瀏覽
時間尚早經過冇人排隊梗係拉埋🤴🏻一齊去試啦!😁😁~~~和風牛肉丼~~~只有一個size選擇,比起 ‘吉野家’ 嘅和風牛肉汁濃郁好多,牛肉當然都多啲,肉質更加彈牙!🙂🙂~~~唐揚炸雞伝說丼~~~同時有炸雞同豚肉兩款菜式,🤴🏻揀咗M size!😆😆,塞滿晒成隻碗😂😂炸雞嘅質感好特別係我地之前未食過,外脆內嫩咬開仲會爆汁!正呀👍🏻👍🏻豚肉都唔錯,屬於高質素🤤🤤~~~芝麻菠菜~~~菠菜正常,底汁超好味我用咗嚟撈飯😋😋~~~迷你沙律🥗~~~蔬菜新鮮,麵包粒超級鬆脆😉😉~~~麵豉湯~~~味道OK,豆卜嗦晒啲湯!好味☺️☺️下次我都會再同🤴🏻嚟食,如果唔使排隊嘅話!😂😂
時間尚早經過冇人排隊梗係拉埋🤴🏻一齊去試啦!😁😁
~~~和風牛肉丼~~~

~~~唐揚炸雞伝說丼~~~
豚肉都唔錯,屬於高質素🤤🤤

~~~芝麻菠菜~~~
菠菜正常,底汁超好味我用咗嚟撈飯😋😋

~~~迷你沙律🥗~~~
蔬菜新鮮,麵包粒超級鬆脆😉😉

~~~麵豉湯~~~
味道OK,豆卜嗦晒啲湯!好味☺️☺️

下次我都會再同🤴🏻嚟食,如果唔使排隊嘅話!😂😂
2022-12-27
$87.5
2023-07-11 644 瀏覽
lunch time 放左去呢度食。都要排5分鐘隊。好快有得去坐。手機點單。我叫左個牛舌飯。如果加溫泉蛋同嘢飲套餐加20蚊。我無要雞蛋,就咁叫左罐可樂。牛舌飯可以走葱走芥末。我走葱,但連埋芥末食,再加臺上面提供的蛋黃沙律醬。d醬撈勻芥末咁食好好食呀!滿意今次的lunch。盛惠70蚊。
lunch time 放左去呢度食。
都要排5分鐘隊。好快有得去坐。

手機點單。

牛舌飯可以走葱走芥末。

滿意今次的lunch。盛惠70蚊。
牛舌飯
2023-07-11
牛舌飯
2023-07-10 402 瀏覽
Super long queues on weekends. So I switched to takeaway. They charge a dollar for EACH utensil, for instance, $1 for the bowl, $1 for the cutlery, and $1 for the bag- better to just use your own. Tried their signature Stamina Butadon- the garlic pork belly rice bowl. The SS size was quite fulfilling for ladies, the rice was soft and tender, paired well with the pork oil. There were large amount of pork belly slices, and sprinkle of leeks. The sauce is moderately garlicky and you don’t get bad breath after the meal. Highly appreciated the two slices of yellow pickled radishes, to tamp down the grease from the pork.
2023-06-20 564 瀏覽
🍴伝説のすた丼屋📍 葵芳興芳路223號新都會廣場2樓240-243號舖✨ 香蔥伝説廾(辣) $55肉質鮮嫩但同時鬆軟的飯粒和蔥味的調和配以新鮮的香蔥和調料烹調製作而成🙈辣度不太重十分適合喜歡口味微辣的人🫣✨ 蒜香牛油伝說丼$62配上蒜末和牛油讓你的味蕾在這道菜上面得到了升華🥰
🍴伝説のすた丼屋
📍 葵芳興芳路223號新都會廣場2樓240-243號舖
香蔥伝説廾(辣)

✨ 香蔥伝説廾(辣) $55
蒜香牛油伝說丼

✨ 蒜香牛油伝說丼$62
配上蒜末和牛油
讓你的味蕾在這道菜上面得到了升華🥰
香蔥伝説廾(辣)
蒜香牛油伝說丼
2023-05-04 994 瀏覽
食左個158牛扒飯!好難食,出面158都好食過佢真心唔建議食佢!除非你想俾錢買難受!2個飯套餐!1個炸雞小食食左300幾蚊完全唔知自己食左乜野!個飯上到黎得返餘溫咁制!炸雞都還好!仲係熱既!真心真心真心出面大把選擇!唔好比錢買難受吉野家/牛丼都好食過佢!!!!唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食唔好食
食左個158牛扒飯!好難食,出面158都好食過佢
真心唔建議食佢!除非你想俾錢買難受!

2個飯套餐!1個炸雞小食
食左300幾蚊
完全唔知自己食左乜野!
個飯上到黎得返餘溫咁制!

炸雞都還好!仲係熱既!
真心真心真心出面大把選擇!
唔好比錢買難受

吉野家/牛丼都好食過佢!!!!

好耐無嚟過新都會,見有間新店丼飯入去試下,下午3點幾唔係好多人,餐牌選擇唔算多,主要都係豚肉為主,第一次嚟穩陣啲試試個豚肉生薑套餐跟沙律,等咗大約10分鐘就到,眼見個賣相就好好,唔知食落會點呢,食口感薑味好重,同出面食開有啲唔同,可能眼見少咗啲薑片關係,但都算係好味道,但偏重味要撈埋啲飯一齊食就啱啱好,沙律都新鮮,落咗芝麻醬,如果有其他醬汁選擇更好,感覺都滿意好食,最重要係價錢唔算貴仲無加一,服務都可以,可能因為啲野唔使等咁耐,員工都算有禮貌,底食
,唔知食落會點呢
2023-05-01
2023-04-25 635 瀏覽
我新都會返工既,呢間舖頭今日係我食既第二次,之前食雞飯我雖然覺得偏貴但係仲接受到。今日入去就食牛,選左「厚」牛排飯(個名唔記得喇,128蚊果個啦總之)想講個牛係無牛味,然後牛肉入面有一條非常大的根無處理去除。呢個質素收呢個價係唔合格的。我平時食嘢已經係喇西果批,但係今日唔貼唔得。除左員工服務態度可以接受外,呢間舖頭其實無什麼原因值得大家入黎。另,關於上次食的炸雞飯。我想講落多一層搵拉麵店叫南蠻炸雞+一個白飯都無佢咁貴。無㗎喇呢間食店。唔掂

無㗎喇呢間食店。唔掂

2023-04-15 641 瀏覽
之前都冇寫過食評 但係呢間嘢真係好難頂啲飯軟到俾阿伯食牛肉丼 啲牛肉無味,應該話成個飯都冇味收費貴 $28,3隻垃圾餃子啲炸雞丼都好難食 同埋得好少餸未試過出去食飯 啲餸食晒仲有成半碗飯 兩個人買單,咁垃圾嘅嘢竟然要成$200 如果未食過,真係唔好貪新鮮入去試 會後悔二百蚊呢個價錢喺同個商場有更加好嘅選擇食完呢個飯,大家黑口黑面 係得呢間餐廳啲侍應服務還算OK—————————————仲有間餐廳成日會有啲不知名細蟲飛來飛去十分影響成個用餐體驗
之前都冇寫過食評 但係呢間嘢真係好難頂

啲飯軟到俾阿伯食
牛肉丼 啲牛肉無味,應該話成個飯都冇味
收費貴 $28,3隻垃圾餃子
炸雞丼都好難食 同埋得好少餸
未試過出去食飯 啲餸食晒仲有成半碗飯
兩個人買單,咁垃圾嘅嘢竟然要成$200
如果未食過,真係唔好貪新鮮入去試 會後悔

二百蚊呢個價錢喺同個商場有更加好嘅選擇
食完呢個飯,大家黑口黑面
係得呢間餐廳啲侍應服務還算OK

—————————————