每次喺旺角雅蘭中心對面等過馬路,抬頭各上望都會見到呢間🔥🥓「佐賀燒肉谷」;佢有不同Level嘅燒肉放題選擇,同朋友揀咗食120分鐘Level 3澳洲和牛海鮮放題($448),呢個Level已經有好多野食選擇😋,基本上係多到唔會全部試得哂~·一開始會先上頭盤,有齊澳洲和牛上級牛胸腹肉🐃、澳洲和牛特上牛肋肉🐂、美國牛胸腹肉🐮、牛肩里肌肉、厚切牛舌等,每款牛肉各具不同口感及肉味,尤以澳洲和牛嘅肉味最為濃厚👍🏻。而頭盤亦包括海鮮拼盤,包括 原隻鮑魚、帆立貝、半殼青口、大海老🦐、法國黃金螺🐚等,睇見已經好吸睛😻!! 個人私心推介仲必點燒日本原隻生蠔🦪、蒲燒鰻魚🐠,而店員更十分貼心教我地燒生蠔嘅技巧,估唔到佢地咁專業😉。·店家近日更推出水果夏祭🍊🍎🍐🍉,有多款好適合夏天口味⛱嘅特色食物,包括 雜果醬封門柳壺漬、雜果醬梅花壺漬、雜果醬醃𠝹花魷魚🦑、呂宋芒雜果沙律🥭、椰青糯米糍、朱古力棉花糖香蕉船🍌、榴槤炸彈、日本和牛炒麵等等,大部分皆以酸甜清爽的水果醬醃製;個人偏愛雜果醬封門柳壺🤤,封門柳味道帶有雜果醬的香甜,咸甜相交令味道更豐富;另外,食Level 3以上仲每人可以order一件貓山王榴槤刈包,
另外,食Level 3以上仲每人可以order一件貓山王榴槤刈包, 貓山王榴槤果肉勁香😍,口感綿密軟滑,大滿足!
值得一提,店家為慶祝香港運動員喺奧運奪得金牌yeah🥇🏅!
凡惠顧主放題Level 3或以上,即可獲贈A4日本和牛嫩肌壽喜燒🥩(100g)1份,和牛壽喜燒超級好食,同日本食到嘅一樣正😋!!
📍佐賀燒肉谷
旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心地下及1樓116號舖
2024-07-30
2024-09-25 3944 瀏覽
瘋狂shopping後,就覺得非常肚餓。閨蜜提議去食燒肉,估唔到朗豪坊附近呢間燒肉超級好食😍😍,而且仲做緊GUU 水果祭令人十分驚喜。✨ Lv 3澳洲和牛海鮮放題✨一坐下,店員就送上滿滿的牛肉階梯及海鮮拼盤,非常吸睛🤩。牛肉階梯包含了美國牛空腹,特選牛小排,牛舌、澳洲和牛-上級牛胸肉等數個款式,食啱再諗吓encore邊樣,呢個安排係幾唔錯。我哋覺得以下幾款幾好味🔸澳洲和牛肉眼芯(醬醃)🔸霜降一口牛🔸澳洲和牛-上級牛胸肉🔸澳洲和牛-特上牛肋肉🔸美國和牛肩胛肉眼牛肉的確非常新鮮,呈鮮嫩紅色,牛肉肉味濃,非常高質。(爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 🔸 煙燻壺漬封門柳(醬油味)🔸水果醬封門柳壺漬🔸水果醬梅花壺漬必推‼️超級好食,牛柳成條超長😍 肉質軟身嫩滑,還有專人協助烤肉,剛好五成熟❤️口感好食到不得之了。水果祭限定,以酸甜果實醃肉,食肆有陣陣水果香,更加香甜誘人❤️❤️。海鮮拼盤內有大蝦、帆立貝、鮑魚、大螺、青口等,件件新鮮大件,真心好正。另外還點了🔸清酒煮蜆🔸原條魷魚筒原條魷魚筒超級大條,燒完都成個爐頭咁大。香噴噴,爽口又彈牙,超級好食。還點了醬燒赤雞雞腿肉及柚子風味赤雞雞爽肉,肉質結實,酸酸甜甜,非常開胃。

✨ Lv 3澳洲和牛海鮮放題
一坐下,店員就送上滿滿的牛肉階梯及海鮮拼盤,非常吸睛🤩。

🔸澳洲和牛肉眼芯(醬醃)
🔸霜降一口牛
🔸澳洲和牛-上級牛胸肉
🔸澳洲和牛-特上牛肋肉
🔸美國和牛肩胛肉眼

牛肉的確非常新鮮,呈鮮嫩紅色,牛肉肉味濃,非常高質。

(爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
🔸 煙燻壺漬封門柳(醬油味)
🔸水果醬封門柳壺漬
🔸水果醬梅花壺漬

海鮮拼盤
另外還點了
🔸清酒煮蜆
🔸原條魷魚筒

期間限定

🔸水果醬醃𠝹花魷魚
以鮮甜清新的果物製成醬汁生醃魷魚,意想不到地超夾,彈牙有口感,大家不要錯過!

🔸貓山王榴槤刈包
呢個組合都幾創新,滿滿嘅榴槤蓉,灑上彩色脆糖,配合淡淡的刈包,口感非常多元化。

🔸呂宋芒雜果沙律
芒果新鮮香甜🥭,作為頭盤的確不錯。

🔸榴槤炸彈
金黃香脆的外皮內包含住香甜嫩滑的榴槤果肉,一口下去,超香兼爆餡,榴槤粉絲不要錯過。

店內睇到原來他們岀名用從佐賀空運原隻牛到港,再分切不同部位,確保牛肉新鮮,難怪質素如此之高。👍🏻👍🏻

想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。
#big_big_foodie #big_big_foodie食勻旺角 #big_big_foodie食勻香港
  • 煙燻壺漬封門柳
呢晚到左旺角雅蘭中心的【佐賀燒肉谷日式燒烤放題專門店】食燒肉放題,食物高質又豐富,120分鐘任飲任食輕輕鬆鬆唔洗趕~ 餐廳地方寬敞,有大量卡位,坐得舒服~餐廳呢度有4種價錢嘅套餐可以選擇,我地揀左Lv3 澳洲和牛海鮮放題,有超過128款美食,以及自助專區40種美食,好多選擇喔!仲可以免費暢飲啤酒或清酒啊!一開始會上頭盤澳洲和牛海鮮盤,好吸睛,打卡啱晒!肉類包括:澳洲和牛上級牛胸肉油膩分佈均勻,入口又香又滑、牛舌亦有水準,好咬口,仲有和牛肉眼芯、和牛特上牛肋肉、特選牛小排、美國牛胸腹肉等都好高質,海鮮有法國黃金螺、原隻鮑魚燒、帆立貝、青口和大海老~ 等我地可以先試左牛嘅不同部位和精選嘅海鮮,之後按喜好encore喜歡嘅款式~煙燻壺漬封門柳,肉味香濃而且好夠淋,醃得好入味,完全唔需要沾鹽花都已經好好味了!霜降一口牛,一粒一口好滋味~ 必食燒日本原隻生蠔,大大隻肉厚好香滑~適逢奧運港隊攞到金牌,餐廳當日仲另外送左日本和牛嫩肌壽喜燒俾我地食Lv3或Lv4套餐嘅客人,好有驚喜!一片片雪花嘅日本和牛,油脂分佈均勻,入口即溶,沾上蛋汁份外細嫩幼滑!呢排除左有燒肉放題套餐外,仲做緊期間限定水果祭,可以

呢排除左有燒肉放題套餐外,仲做緊期間限定水果祭,可以享用以酸甜果實製作嘅各種菜式,開胃又好味,非常啱夏天食,水果醬醃𠝹花魷魚味道好清新!貓山王榴槤刈包和榴槤炸彈都十分香甜幼滑,齒頰留香!

如果個胃仲有少少位,不妨到自助區試吓大福和銅鑼燒等甜品喔!呢餐實在太豐富,啱晒牛魔王和榴槤控!
2024-08-08
3 分鐘 (堂食)
  • 煙燻壺漬封門柳
話說最近燒肉癮起~試咗呢間燒肉放題都幾高質😋CP值算高👌🏻而且20:30後入座仲每位再減$40呢~套餐總共分咗四個Level~當天就選了是Level 3️⃣🔥LV.3 澳洲和牛海鮮放題 / $518位✨‼️肉類有很多選擇🥩坐低後會先上一盤set好咗嘅和牛拼盤同埋一盤海鮮~ 之後再可以自助order肉肉🐮牛肉類🥩-澳洲和牛肉眼芯-澳洲和牛特上牛助肉-澳洲和牛上級牛胸肉-厚燒牛舌-煙燻壺漬封門柳 (一定要點這個很好吃!)除咗牛肉類,還有燒羊架雞肉🐔🐑等等~🐟🦑還有多款海鮮類例如有🦐🐚-原條魷魚筒-大海老 (真係好大隻!!可以瘋狂吃超爽~)-蒲燒鰻魚-原隻鮑魚燒-燒日本生蠔-燒帆立貝/青口-清酒煮蜆而且LV.3套餐係可以任飲Sapporo啤酒/清酒啊🍶特別岩哂一眾酒鬼們暢飲吃肉🥩🍻最後仲有自助軟雪糕😋❤️
話說最近燒肉癮起~試咗呢間燒肉放題都幾高質😋

CP值算高👌🏻而且20:30後入座仲每位再減$40呢~

🐮牛肉類🥩
-澳洲和牛肉眼芯
-澳洲和牛特上牛助肉
-澳洲和牛上級牛胸肉
-厚燒牛舌
-煙燻壺漬封門柳 (一定要點這個很好吃!)
煙燻壺漬封門柳

除咗牛肉類,還有燒羊架雞肉🐔🐑等等~

🐟🦑還有多款海鮮類例如有🦐🐚
-原條魷魚筒
-大海老 (真係好大隻!!可以瘋狂吃超爽~)
-蒲燒鰻魚

2024-11-23
大海老
原隻鮑魚燒
燒日本生蠔
有幾款套餐可以揀,推介澳洲和牛海鮮放題🥩🥩贈送天梯形狀頭盤,可享招牌作煙燻壺漬封門柳、澳洲和牛包括和牛肉眼芯 、特上牛肋肉 、上級牛胸肉、厚燒牛舌、日本產炭火赤雞燒,及多款海鮮包括大海老、生蠔、原條魷魚筒等等共128品食物👍🏻👍🏻好高cp值澳洲和牛質素好高,特上牛肋肉都好正😋😋⚱️煙燻壺漬封門柳封門柳被譽為「牛之靈魂」,每隻牛只有一條,最大特色是肉味香濃,肉質軟腍有口感,以秘方醃製,更顯牛肉肉味濃郁,味道層次豐富🤤🤤一定要試下另外仲可以燒海鮮,好新鮮,肉質爽口鮮甜😍🦪燒日本原隻生蠔🦑原條魷魚筒🦪原隻鮑魚燒🍶清酒煮蜆超級多熱食 😍😍😍好正可以等燒肉燒熟果陣不停食🥢🥢一定必點: 🥢榴槤炸彈🥢芝士炸雞🥢燒香蕉朱古力綿花糖🥢黑椒炸雞軟骨另外自助區無限追加超過40款美食,有前菜、湯品、飲品、甜品等等🥤🧁🫑🥗🍲➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 佐賀燒肉谷 (雅蘭中心) (旺角)旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心地下(部份)及1樓116號舖#lifeistooshortforbadfood

有幾款套餐可以揀,推介

澳洲和牛海鮮放題🥩🥩

澳洲和牛質素好高,特上牛肋肉都好正😋😋

⚱️煙燻壺漬封門柳

另外仲可以燒海鮮,好新鮮,肉質爽口鮮甜😍
🦪燒日本原隻生蠔

🥢黑椒炸雞軟骨

好味指數:😋😋😋😋😋
環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴
回頭指數:💖💖💖💖💖

🔖 佐賀燒肉谷 (雅蘭中心) (旺角)

#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#hongkongfood#hkfoodieblogger#hkfoodie
#hkfoodshare
#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南
#香港必吃 #香港必食
#旺角好去處 #旺角#旺角美食
#佐賀燒肉谷#日本菜#雅蘭中心#燒肉
2024-12-15 0 瀏覽
Lv.4 日本佐賀 A4和牛海鮮放題120分鐘$658食盡日本佐賀和牛及各款海鮮仲可以免費暢飲日本清酒 & SAPPORO生啤 入座後先會送上一盤日本佐賀的A4和牛盒盛店內仲有自助區提供熟食及各種配料。飲品。甜品店內環境好乾淨而且食完都唔會充滿一陣油煙味日本佐賀的A4和牛盒盛佐賀和牛三角嫩肌 佐賀 A4和牛薄炙燒牛肋肉 佐賀A4和牛小排 佐賀 A4和牛肩胛 佐賀 A4和牛角切佐賀 A4和牛牛肋條佐賀和牛牛脂雪花分佈平均質感軟嫩而且充滿牛脂香氣每個部位一次過試晒好滿足煙燻壺漬封門柳(醬油味)壺漬封門柳肉質同樣軟腍而且不失韌勁封門柳醃得入味 唔需要額外調味已經夠香其他肉類。海鮮烤香草羊架都好推薦 味道香而唔過羶海鮮選擇同樣多款式 最推薦係蠔蠔肉有手掌咁大隻 而且燒完唔會縮 味道好鮮甜其他仲有清酒煮蜆。帶子。鰻魚等等主食仲有自製紫菜拌飯 配燒肉食最夾估唔到嘅係仲有台式刈包 可以包住燒肉及生菜或泡菜一齊食最後甜品仲可以燒棉花糖。銅鑼燒同鯛魚燒
Lv.4 日本佐賀 A4和牛海鮮放題
120分鐘$658食盡日本佐賀和牛及各款海鮮
仲可以免費暢飲日本清酒 & SAPPORO生啤
入座後先會送上一盤日本佐賀的A4和牛盒盛
店內仲有自助區提供熟食及各種配料。飲品。甜品
店內環境好乾淨而且食完都唔會充滿一陣油煙味

佐賀 A4和牛牛肋條

佐賀和牛牛脂雪花分佈平均
質感軟嫩而且充滿牛脂香氣
每個部位一次過試晒好滿足

煙燻壺漬封門柳(醬油味)
壺漬封門柳肉質同樣軟腍而且不失韌勁
封門柳醃得入味 唔需要額外調味已經夠香

其他肉類。海鮮
烤香草羊架都好推薦 味道香而唔過羶
海鮮選擇同樣多款式 最推薦係蠔
蠔肉有手掌咁大隻 而且燒完唔會縮 味道好鮮甜
其他仲有清酒煮蜆。帶子。鰻魚等等
主食仲有自製紫菜拌飯 配燒肉食最夾
估唔到嘅係仲有台式刈包 可以包住燒肉及生菜或泡菜一齊食
最後甜品仲可以燒棉花糖。銅鑼燒同鯛魚燒
烤香草羊架
烤香草羊架
  • 日本佐賀的A4和牛盒盛
呢間係我口袋燒肉店,每次食都覺得好高質,呢排download app 食日本佐賀A4和牛海鮮放題(120mins) $658/位 有優惠添!只要download TGG Apps做會員,食LV4每位成人可以減 $100! ! 一坐低就同我地講會先上和牛盛合~有齊6款來自日本佐賀的A4和牛部位,包括和牛三角嫩肌、和牛薄炙牛肋肉、和牛角切、和牛肩胛、和牛小排、和牛牛肋條! 和牛相當高質(*ˉ︶ˉ*)油脂分佈均勻,入口即融,encore 咗幾轉,質素都一樣~另外,仲有煙燻壺漬封門柳同埋每位兩件既燒白鱔! 呢兩款都係必點,肉味濃郁,鮮味十足!食得多和牛好易膩,所以要食下海鮮轉轉口味!呢幾款我都大推啊!款款新鮮,而且大大份!燒日本原隻生蠔 :、原隻鮑魚燒、大海老、照燒帆立貝 同原條魷魚筒o(≧v≦)o諗起都流口水之後仲試左香草羊架,冇乜騷味,好易入口!啖啖肉(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)另外候有好多日式前菜、烏冬、炸物等可以用QR code 落單,都上得好快!而且冇漏單情況~自助區就冇齊凍熱飲、熟食、蔬菜、前菜、水果、甜品同雪糕機! 環境好企理,難怪平日都爆場,冇興趣試下既,記得book 位啊~

2024-12-12 0 瀏覽
旺角高質日式燒肉放題🥓餐廳環境乾淨 抽風好好 食完都唔會一陣油煙味🫡今次order level 4 日本佐賀A4和牛海鮮放題 有120分鐘任食呢個套餐主打由日本九州佐賀縣農場空運直送嘅佐賀和牛🐮 包左任飲日本清酒及SAPPORO生啤🍻自助區有多款前菜 炸物 小食 甜品 飲品等等仲可以自製雞蛋紫菜飯🍚主要介紹主角 佐賀A4和牛🥩有和牛三角嫩肌 和牛薄炙牛肋肉 和牛角切 和牛肩胛 和牛小排 和牛牛肋條選擇高質嘅和牛 油脂分佈均勻 入口即溶😆特別係牛三角嫩肌 叫左幾轉😉煙燻壺漬封門柳🥩必食推介 用秘制醬汁醃制 但無蓋過本身香濃嘅牛味食落口肉質軟腍 非常驚喜😋 另有多款新鮮海鮮🦪包括生蠔 白鱔 大海老 原隻魷魚筒等等套餐總共有大約140種款式任叫 真係要留返個肚嚟慢慢食🤩最後食埋個Movenpick雪糕埋尾🍨
旺角高質日式燒肉放題🥓

另有多款新鮮海鮮🦪
包括生蠔 白鱔 大海老 原隻魷魚筒等等

套餐總共有大約140種款式任叫 真係要留返個肚嚟慢慢食🤩

最後食埋個Movenpick雪糕埋尾🍨

呢間好高質嘅燒肉店,總共有四間分店我哋去咗旺角嗰度食。除咗牛肉階梯好好打卡之餘,仲有好多唔同嘅肉類同飲品選擇😋▪澳洲和牛海鮮放題($488)🐂賣相超好打卡嘅樓梯肉🤎分咗好多種類嘅牛同部位,全部都切得較薄身,輕輕一燒就食得!😍😍我地按照階梯次序品嚐:美國牛胸腹肉牛肩里肌肉牛舌特選牛小排骨付牛肋肉澳洲榖飼牛澳洲上級和牛澳洲厚切和牛▪煙燻壺漬封門柳醃製到甜甜地,好入味。燒完之後惹味又嫩口▪海鮮類有蝦、鮑魚、帶子、青口、海螺、醬燒廣島蠔、燒日本原隻生蠔▪甜品類自家製雪糕、銅鑼燒、泡芙、燒香蕉朱古力棉花糖等!

▪澳洲和牛海鮮放題($488)🐂

澳洲榖飼牛
澳洲上級和牛
澳洲厚切和牛

▪煙燻壺漬封門柳
醃製到甜甜地,好入味。燒完之後惹味又嫩口

▪海鮮類
有蝦、鮑魚、帶子、青口、海螺、醬燒廣島蠔、燒日本原隻生蠔

甜品
自家製雪糕、銅鑼燒、泡芙、燒香蕉朱古力棉花糖等!
2024-12-08 0 瀏覽
天氣漸涼,要食返啲燒肉取暖🥰之前食過LV2都已經唔錯,今次就食LV4 套餐- 日本佐賀A4和牛海鮮放題(120mins) ($658/位)。(貪佢呢期download TGG Apps做會員,食LV4每位成人可以減 $100)首先會先上一份🐮佐賀和牛(每款各兩件):究極佐賀和牛三角嫩肌佐賀A4和牛薄炙燒牛肋肉佐賀A4和牛小排佐賀A4和牛肩胛佐賀A4和牛角切佐賀A4和牛牛肋條🐮和牛質素好好,油脂分佈好靚入口即融,牛味濃郁!叫咗兩三轉質素都一樣咁靚😋 值回票價! 同埋有俾月見汁🥚有加分。另外仲有🔥煙燻壺漬封門柳(醬油味)同🐟燒白鱔配鰻魚汁、檸檬鹽醬。封門柳必點,肉質鬆軟但唔韌,肉味濃郁,調味做得唔錯。上次同朋友食咗好幾轉,仲念念不忘。燒白鱔肥瘦適中,魚肉爽口,兩款醬味道幾好。之後就落單叫咗好幾款海鮮同唔同肉類🦪燒日本原隻生蠔 : 鮮味,而且有返咁上下size💠原隻鮑魚燒 :爽口!🦐大海老 : 食落啖啖肉,質素唔錯💠照燒帆立貝 : 食落都ok,算大件🦑原條魷魚筒 : 好爽口,點燒汁食一流🥩香草羊架:推介🔥肉質軟熟,羊味濃,難怪檯檯都有叫🐏孜然羊肉串: 孜然味唔算重,但反而咁樣食到羊味仲好😋🔥

首先會先上一份🐮佐賀和牛(每款各兩件):
究極佐賀和牛三角嫩肌
佐賀A4和牛薄炙燒牛肋肉
佐賀A4和牛小排
佐賀A4和牛肩胛
佐賀A4和牛角切
佐賀A4和牛牛肋條

燒白鱔肥瘦適中,魚肉爽口,兩款醬味道幾好。

之後就落單叫咗好幾款海鮮同唔同肉類

🦪燒日本原隻生蠔 : 鮮味,而且有返咁上下size
💠原隻鮑魚燒 :爽口!
🦐大海老 : 食落啖啖肉,質素唔錯
💠照燒帆立貝 : 食落都ok,算大件

🦑原條魷魚筒 : 好爽口,點燒汁食一流

🥩香草羊架:推介🔥肉質軟熟,羊味濃,難怪檯檯都有叫

🐏孜然羊肉串: 孜然味唔算重,但反而咁樣食到羊味仲好😋

🔥醬燒赤雞雞爽肉:赤雞雞味好濃! 真心要用好有雞味嚟形容

自助區除咗飲品,仲有熟食、蔬菜、前菜、水果、甜品等自取。掃code叫嘅仲有唔少前菜、日式料理、炸物、飯麵等,多到試唔哂🤣

前菜拎咗基本嘅中華沙律、味付螺肉同芝麻八爪魚,另外叫咗三文魚柚子冷豆腐試下,都ok幾開胃。另外仲叫咗個好多料嘅蜆肉味噌湯(有蜆肉、海帶同豆腐)。

🍶飲品除咗雪櫃自取嘅,LV4套餐仲可以任飲清酒同啤酒,清酒勁大壺😍配日本牛有feel

🍧甜品
LV4本身送一人一個Movenpick,有好幾款口味選擇。自助區仲有麻糬、銅鑼燒、鯛魚燒、泡芝、生果、雪糕機等。

呢度有得燒甜品幾有feel! 稍微燒下銅鑼燒同鯛魚燒,食落表皮微脆,入面係熱辣辣紅豆餡🔥推薦!菠蘿本身都甜,燒完鎖咗表面水份更甜。

2024-12-05 289 瀏覽
食物質素非常好 最緊要係服務態度真係大讚有咩需要同職員講即刻處理有優惠 平100 叫左個最貴plan牛就當然好食 海鮮更有驚喜鮑魚生蠔 全部都好食😋有生啤/梅酒/清酒任飲 🍺🍺
食物質素非常好 最緊要係服務態度真係大讚
有咩需要同職員講即刻處理
有優惠 平100 叫左個最貴plan
牛就當然好食 海鮮更有驚喜
鮑魚生蠔 全部都好食😋
有生啤/梅酒/清酒任飲 🍺🍺
佐賀A4和牛牛肉好高質🥹依個質素,放題黎講真係好抵食❗️一分錢一分貨,強推Lv.4以上❗️食物款式都有好多,環境方面,多座位枱又夠大,平日夜晚7點去到,唔洗排隊但都滿座❗️-💵Lv.4 日本佐賀A4和牛海鮮放題 🐮🥩🌟120分鐘 $658/位🌟套餐可免費暢欲日本清酒及SAPPORO生啤 -💕🥩日本佐賀的A4和牛🐮💕🥇究極日本和牛三角嫩肌:必食😍入口即溶,比得上日本壽喜燒既Lv!!! 有預算的話真心建議一試🥹🥈佐賀A4和牛薄炙燒牛肋肉:第二🥈必食!嫩腍超重牛味🥹🥉佐賀A4和牛肩胛:同樣嫩腍重牛味,但油膩感冇咁重!🏅煙燻壺漬封門柳(醬油味):好入味醬油味極濃,帶有微微嚼勁🤣-💕熟食日式蘿蔔牛肉:炆到好軟腍,清得黎又入味番薯天婦羅:炸到好香脆!好似食緊粗番薯條咁😍日式蒜香杏鮑菇炒牛肉:牛肉蒜香味撲鼻,幾惹味。-💕海鮮類⭐️LV3或以上放題套餐頭盤可享燒白鱔配鰻魚汁或檸檬鹽醬。燒白鱔:外脆肉嫩!魚味濃郁,唔多細骨好彈牙!鮑魚:洗得乾淨!食落彈牙唔硬👍🏻生蠔:好大隻,新鮮,蠔味滿滿!蒲燒鰻魚:連細骨都冇乜😳 蒲燒味濃肉質彈牙!-💕小食吉列炸蝦:唔厚粉!炸到好香脆,蝦亦彈牙,唔似急凍貨!炸芝士年糕:一咬即
Lv.4 日本佐賀A4和牛海鮮放題

💵Lv.4 日本佐賀A4和牛海鮮放題 🐮🥩
🌟120分鐘 $658/位
🌟套餐可免費暢欲日本清酒及SAPPORO生啤

💕🥩日本佐賀的A4和牛🐮💕
🥈佐賀A4和牛薄炙燒牛肋肉:第二🥈必食!嫩腍超重牛味🥹
🥉佐賀A4和牛肩胛:同樣嫩腍重牛味,但油膩感冇咁重!

💕熟食
日式蘿蔔牛肉:炆到好軟腍,清得黎又入味
番薯天婦羅:炸到好香脆!好似食緊粗番薯條咁😍
日式蒜香杏鮑菇炒牛肉:牛肉蒜香味撲鼻,幾惹味。

💕海鮮類
⭐️LV3或以上放題套餐頭盤可享燒白鱔配鰻魚汁或檸檬鹽醬。
燒白鱔:外脆肉嫩!魚味濃郁,唔多細骨好彈牙!

鮑魚:洗得乾淨!食落彈牙唔硬👍🏻
生蠔:好大隻,新鮮,蠔味滿滿!
蒲燒鰻魚:連細骨都冇乜😳 蒲燒味濃肉質彈牙!

💕小食
吉列炸蝦:唔厚粉!炸到好香脆,蝦亦彈牙,唔似急凍貨!
炸芝士年糕:一咬即爆芝😍外脆又有煙韌感
焦糖甘薯:外輕脆內軟綿🥰加上焦糖,好香甜
另外仲有麻辣雞翼、紫菜飯都好受歡迎🤣

💕飲品
⭐️L.v4套餐可免費暢欲日本清酒及SAPPORO生啤😉

汽水有好多款,韓國台灣都有,比較特別既有韓國樂天嘅有汽咖啡!

💕甜品
每人一杯Movepick!
雪糕機🍦:有雲呢拿味、朱古力味、2拼🥰另外雪櫃仲有大福同埋銅鑼燒,銅鑼燒建議燒過再食!
慶祝紀念
紀念日
Lv.4 日本佐賀A4和牛海鮮放題
  • 究極日本和牛三角嫩肌
  • 佐賀A4和牛薄炙燒牛肋肉
  • 佐賀A4和牛肩胛
2024-11-29 344 瀏覽
平時翻工翻學咁辛苦,放假梗係要慰勞自己啦😚 一於就同👦🏻嚟試下佐賀全新推出嘅「鮮祭🐏🎏」 ~ 享受吓頂級嘅ʟᴠ.4 套餐😎呢個套餐除咗贈送日本佐賀的ᴀ4和牛盒盛之外,仲可以免費暢飲日本清酒🍶同埋ꜱᴀᴘᴘᴏʀᴏ生啤🍻 頭盤更加有燒白鱔添😍🔥🔥🔥🔥話明有日本佐賀嘅ᴀ4和牛盒盛,當然就係包括咗六款唔同嘅ᴀ4和牛部位啦🐮包括:和牛三角嫩肌、和牛薄炙牛肋肉、和牛角切、和牛肩胛、和牛小排、和牛牛肋條🫧唔少得嘅仲有佢哋嘅鎮店之選「煙燻壺漬封門柳」🤣每隻牛得一條㗎咋,超級矜貴😍無論係中意牛味濃啲定係入口即化嘅口感,都可以一次過食到啦‼️ 「鮮祭🎏🐏」 仲要有魚又有羊✨ 一定唔可以少得頭盤嘅燒白鱔,配鰻魚汁或者檸檬鹽醬都一樣咁滋味😋更加有爽口十足嘅「羊黑毛肚串」同夠晒滋補嘅「魚湯羊肉餃子」🥟總共有成140品嘅食物再加埋自助區嘅時令熟食料理,食得放題就是任性啦💯

🔥🔥🔥🔥
日本佐賀A4和牛盒盛

唔少得嘅仲有佢哋嘅鎮店之選「煙燻壺漬封門柳」🤣
煙燻壺漬封門柳

每隻牛得一條㗎咋,超級矜貴😍

午餐
日本佐賀A4和牛盒盛
2024-11-26 267 瀏覽
🌟之前去朗豪坊行街街,就發現原來旺角都開咗間佐賀和牛,已經係多次黎幫襯喇!-🌟旺角位置十分不錯,靠窗口位置可以看到紅綠燈路口🚥一直看著旺角鬧市人來人往!-🌟一定要揀LV3以上的套餐唔好問點解總之豐富好多!-我今日對自己好少少🤏第一次選了LV4,✔️免費飲日本清酒及SAPPORO 生啤✔️日本佐賀的A4和牛部位, 🔸和牛三角嫩肌、🔹和牛薄炙牛肋肉、🔸和牛角切、🔹和牛肩胛、🔸和牛小排、🔹和牛牛肋條。✔️另外可無限享用多款海鮮包括大海老、生蠔、原條魷魚筒等等共140種。-🌟尤其是,「煙燻壺漬封門柳」可以無限點!封門柳被譽為「牛之靈魂」,每隻牛只有一條!!最大特色是肉味香濃,肉質軟腍有口感。一定要點‼️‼️-🌟重點係有😆Movenpick雪糕食,食多幾杯已經回本喇!-
🌟之前去朗豪坊行街街,
就發現原來旺角都開咗間佐賀和牛,
已經係多次黎幫襯喇!

🌟旺角位置十分不錯,
靠窗口位置可以看到紅綠燈路口🚥
一直看著旺角鬧市人來人往!

🌟一定要揀LV3以上的套餐
唔好問點解
總之豐富好多!

我今日對自己好少少🤏
第一次選了LV4,
✔️免費飲日本清酒及SAPPORO 生啤
✔️日本佐賀的A4和牛部位,

🌟尤其是,
「煙燻壺漬封門柳」可以無限點!

🌟
重點係有😆Movenpick雪糕食,
食多幾杯已經回本喇!

[ #旺角美食 #caloriefoodie旺角 ] • 佐 賀 燒 肉 谷 •🐿-佐賀燒肉谷最近推出全新主題—「鮮祭🎌」「魚」代表🐟有燒白鱔、燒鰻魚、燒三文魚鰭「羊」代表🐏有燒香草羊架、孜然燒羊串「鮮」代表🦐有燒原隻生蠔、原條魷魚筒呢幾款品項LV3都已經有‼️仲送清酒生啤放題✨滿足晒食肉獸同海鮮控🤰🏻飽到捧住個肚走~-🐮🦐 LV3 澳洲和牛海鮮120分鐘放題 👩🏻👨🏻💰$488 ; 👧🏻👦🏻💰$288 除咗有多款海鮮 LV3有個最吸引卡里嘅地方就係可以任飲清酒🍶同𝚜𝚊𝚙𝚙𝚘𝚛𝚘生啤🍺‼️額外仲送上燒白鱔配鰻魚汁及檸檬鹽醬🍋食物選擇多達128款品項✨-👩🏻‍🍳 店員先上天梯形頭盤 可以先試每款牛肉🐮如果想自己揀想食嘅 亦可以向店員提出走頭盤必試招牌煙燻壺漬封門柳 調味唔錯幾特別~亦可以試試LV3先有嘅澳洲和牛 油花幾靚不過肉類反而更鐘意燒香草羊架🐏陣羊羶味好正🤣而且可以煎到油脂位脆脆地-海鮮部份好正‼️係我嘅首推回本位🤣🦪 燒原隻日本生蠔大大隻 口感Creamy✨🦐 大海老都係大大隻 又夠新鮮 蝦肉爽口彈牙🦑 燒原條魷魚筒亦都係好好食🥹 🐟 連燒鰻魚同燒三文魚鰭都好正 魚肉嫩滑!!整體食咗咁
[ #旺角美食 #caloriefoodie旺角 ]
• 佐 賀 燒 肉 谷 •
🐿
佐賀燒肉谷最近推出全新主題—「鮮祭🎌」

「魚」代表🐟有燒白鱔、燒鰻魚、燒三文魚鰭
「羊」代表🐏有燒香草羊架、孜然燒羊串

「鮮」代表🦐有燒原隻生蠔、原條魷魚筒

呢幾款品項LV3都已經有‼️仲送清酒生啤放題
滿足晒食肉獸同海鮮控🤰🏻飽到捧住個肚走~
🐮🦐 LV3 澳洲和牛海鮮120分鐘放題
👩🏻👨🏻💰$488 ; 👧🏻👦🏻💰$288
除咗有多款海鮮 LV3有個最吸引卡里嘅地方
就係可以任飲清酒🍶同𝚜𝚊𝚙𝚙𝚘𝚛𝚘生啤🍺‼️

額外仲送上燒白鱔配鰻魚汁及檸檬鹽醬🍋
食物選擇多達128款品項✨
👩🏻‍🍳 店員先上天梯形頭盤 可以先試每款牛肉🐮

如果想自己揀想食嘅 亦可以向店員提出走頭盤
必試招牌煙燻壺漬封門柳 調味唔錯幾特別~

亦可以試試LV3先有嘅澳洲和牛 油花幾靚
不過肉類反而更鐘意燒香草羊架🐏

陣羊羶味好正🤣而且可以煎到油脂位脆脆地
海鮮部份好正‼️係我嘅首推回本位🤣
🦪 燒原隻日本生蠔大大隻 口感Creamy✨

🦐 大海老都係大大隻 又夠新鮮 蝦肉爽口彈牙
🦑 燒原條魷魚筒亦都係好好食🥹

🐟 連燒鰻魚同燒三文魚鰭都好正 魚肉嫩滑!!
整體食咗咁多款海鮮都無伏 而且質素都幾好✨
🍽️ 自助區有炸物、蔬菜、甜品、無酒精飲品等
甜品可以自己燒鯛魚燒同埋銅鑼燒 都係紅豆餡

📍 旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心地下(部份)及1樓116號舖
#caloriefoodie