2018-01-30 1153 瀏覽
我係附近住,所以個個星期日都去,但可惜拒地識員,係敢樣對長期客同街坊,我最近去個3次,3次都比識員干,前兩次都吾好提,今次仲哀!好入主提,時間你2018年1 月28日,大蓋早上9時30至45分,我一到門口,我見有個女人,著黑西裝,企係門口櫃,我問拒囉張劵等位,點知拒問我幾多人,我話三個,拒話吾洗劵,入去自己搵位,入到去好多人,我再入廳房,見到有張吉8人枱,尼間酒樓一向都答枱,我冇所謂,坐左開左茶,有個長者問我幾位,我都叫拒坐,對方三個,我點心到左一款,對方等開茶,事情就發生,企門口叫我自己搵位果個識員,走過黎叫我起身,比張枱拒,門口有8位等,仲叫我對画知長者走,去第二張枱,我火都黎,你叫人自己搵位,點心都到左,點知拒仲過份,話點心到左都可以起身比枱,話仲哀個地猫茶檔,仲叫大酒樓,吾係亞,我要比加一服務費,茶錢都吾平,都十元八塊大佬,入得大酒樓,比得服務費,都係想舒舒服服食反餐,點知比人檔狗都如,你有人等,我就要起身,真係轉幾十次枱都未食完餐飯,以後都吾去,去冬菇亭好過,起碼吾洗比人當波敢,仲吾洗比加一服務費。仲有個識員可以冇扣姓名牌係件外套到,想投訴囉資料都冇,真係冇管理,只係見外套

仲有個識員可以冇扣姓名牌係件外套到,想投訴囉資料都冇,真係冇管理,只係見外套扣左個心口針銀色好似馬頭敢!
2018-01-28
1 分鐘 (堂食)
$150 (早餐)
2017-09-15 1177 瀏覽
員工服務態度太差,一手搶左人張紙都有,我地消費者唔應該受人氣,向經理投訴仲要話你唔講我地唔知咩事喎,敢唔講當然唔知喇,經理同員工都好有問題,以後都唔會再幫襯,舉手叫人拎單又唔理,啲人又係度吹水。。。
2017-06-24 1303 瀏覽
趁住唔係好忙 就出咗黃大仙同姑姐嫲嫲一齊飲個下午茶🍵 簡咗佢地平日食開既佳庆 佢地話做緊優惠 大中小點都同價都係$11.8😲 識嗌就嗌哂大點同中點 仲嗌咗幾款孖寶👇🏻排骨陳村粉 姑姐話大大份好抵食😂 陳村粉係類似河粉同腸粉皮 口感唔錯 偏滑👍🏻 排骨有四舊 味道唔錯 CP值算係好高🏅去飲茶必嗌既鳳爪 味道正常 幾濃味又唔會話好淋 份量合理 花生都好爽脆😆流沙奶黃包 相對唔算好流沙 不過夠奶黃同熱辣辣👍🏻 所以都係值得嗌既點心 ☺️孖寶點心 一個孖寶$20.8 嗌咗兩個 簡咗上湯鮮竹卷 味道一般🤔 薑汁糕 薑味十足 有微辣 嫲嫲覺得好好味 我怕薑味就冇試😂 蔬菜餃 包住幾款既菜 味道正常🥗 潮州蒸粉果 味道唔錯 包既花生蘿蔔粒韮菜豬肉碎都入味同爽脆🤤 係可以再encore既選擇💁🏻$7.8 桂花糕😋 必點同最值得推介 夠清爽又有微甜 味道比起平日外面泰國餐廳更好味 CP值夠哂高😆 我地六個人最後食咗$230都唔洗 個個都要食到好飽 感覺好超值💵
2017-05-09 998 瀏覽
一直知有呢間酒樓,但沒有去過,咁岩家人提議去呢間食晚飯慶祝母親節。大約晚上6點半到,客人不多,點了一席$1588,原本是抱住一般心態入來的,點之上菜時有驚喜,每碟都好大碟,食物質素唔差,有水準。可能客人唔多啦,經理同阿姐全程都好好服務,阿姐不斷係咁話間酒樓食物唔差架,記得多D幫襯!隻鵝好靚好好味!但真係太大碟,我地食到要打包,阿姐幫我地打包都好好服務呀!仲要最後甜品有綠豆沙,一般都係得紅豆沙咋,真係好少見!到最後埋單時都係1588,我還以為要加1呢!作為屋村酒樓,我覺得真係唔差,價錢合理,服務都好好,有機會會試下午餐點心。
2017-02-05 844 瀏覽
見到簡體字都已經唔開胃中午飲茶 以食物質素黎講 價格算中間偏上食既野都係大路野 鳳爪 牛肉 腸粉等等 口味不算特別出色抱住街坊質素 街坊環境 比街坊價格貴D既價錢黎幫襯就差不多架啦
見到簡體字都已經唔開胃
中午飲茶 以食物質素黎講 價格算中間偏上
食既野都係大路野 鳳爪 牛肉 腸粉等等 口味不算特別出色
午餐
2016-11-08 1130 瀏覽
今晚參與東華三院2016晚会,在黄大仙啟德花園舉行,起初疑為這些晚会晚飯食物一般,點知食後比一般晚会更好味,做善事之餘,又有一餐好美味的晚餐,尤其是那個海皇翅及鮑片,足料之餘,亦有口感。其次是D海鲜好新鮮,燒味亦美味。
2016-10-24 818 瀏覽
鳳爪唔知番蒸過幾多次,有點雪櫃味道,而且d口感好*梅*。蝦餃最失敗嘅地方就係d皮幾寸厚,咬極都咬唔開!乳鴿,個色燶到不得了,又係唔知番炸咗幾多次!最嬲係,d員工好有型個個當你仇人咁,講野勁大聲,係好明顯呼喝你果種。呢間野最多就係婆婆公公去嘅,佢地d態度好差,對住d老人家大大聲,落單講慢d,d員工就唔耐煩。重點係根本就唔係好生意,忙緊就話啫。事實就係個個圍住一堆傾計。
鳳爪唔知番蒸過幾多次,有點雪櫃味道,而且d口感好*梅*。
蝦餃最失敗嘅地方就係d皮幾寸厚,咬極都咬唔開!
乳鴿,個色燶到不得了,又係唔知番炸咗幾多次!