餐廳: 元気寿司 (淘大商場)
資訊:

2016-04-22 176 瀏覽
晚飯一個人都幾dry,哈,食番個開心嘅晚餐先又食食食,一個人話到明要開心,梗係食元氣啦整番碗烏冬先,唔係好夠熱,面淋左dd,但都好好食,最喜歡堅魚湯底,清清鮮鮮咁,正呀一個人wo,要豪一豪佢,食番個刺身先,脂肪平均,而且新鮮,魚味十足,肉身爽滑三文魚壽司,可以肥番小小就好喇,相反魚味冇刺身咁突出,不過都唔錯啦火灸又係我嘅喜好,再有小小黑椒碎增加味覺刺激,今平凡嘅三文魚變得特別了
晚飯一個人都幾dry,哈,食番個開心嘅晚餐先

又食食食,一個人話到明要開心,梗係食元氣啦
2015-10-23 189 瀏覽
又一個人閒逛!到了晚餐時間,剛好到了元氣,一個人唔使等,店員帶我到迴轉位,地方光猛乾淨,不過W型嘅座位幾緊貼!感覺壓迫,先在迴轉帶攞了幾款平時喜歡的,再加點季節限定!赤貝:鮮豔赤紅,爽口偏硬!好味!螺片:爽口有咬口!帆立貝:厚身軟淋淋,鮮味!蝦:幾大隻,爽口唔腥!松葉蟹牛油果軍艦:紫菜爽口,牛油果好粉糯,配蟹肉味道幾夾,不過蟹肉碎上唔夠口感!熟蝦牛油果卷:估唔到味道咁夾,牛油果同爽口蝦肉夾!加上頂上嘅三文魚子鮮味!正!食物唔錯,店員勤快,自助形式都唔會太多嘢煩店員,落單之後就賣單!!唔同分店,而水準保持到唔錯嘅壽司店!唔錯!

又一個人閒逛!到了晚餐時間,剛好到了元氣,一個人唔使等,
店員帶我到迴轉位,地方光猛乾淨,不過W型嘅座位幾緊貼!
子薑
感覺壓迫,先在迴轉帶攞了幾款平時喜歡的,再加點季節限定!
赤貝
赤貝:鮮豔赤紅,爽口偏硬!好味!
螺片
螺片:爽口有咬口!
帆立貝
帆立貝:厚身軟淋淋,鮮味!
蝦:幾大隻,爽口唔腥!
松葉蟹牛油果軍艦
熟蝦牛油果卷
唔同分店,而水準保持到唔錯嘅壽司店!唔錯!
季節限定餐牌
季節限定餐牌
2015-10-13
松葉蟹牛油果軍艦
熟蝦牛油果卷
2015-09-28 202 瀏覽
夜晚差不多10點來,輸送帶已沒什麼選擇。加州卷:不錯,有脆脆的蟹子,不會腥,內餡爽脆炸蝦卷:普通,覺得價錢太貴燒三文魚:基本吃不到芝士味,不過連鎖的基本都這樣吧,三文魚燒得剛好朱古力蛋糕:見平平地就叫,只可以說一分錢一分貨,朱古力味不夠濃,太過軟身,吃了好像沒吃
夜晚差不多10點來,輸送帶已沒什麼選擇。

加州卷:不錯,有脆脆的蟹子,不會腥,內餡爽脆

炸蝦卷:普通,覺得價錢太貴

2015-09-26 170 瀏覽
淘大店開左咁耐,都係吃過2~3次,今次吃得比較辛苦,平時我會坐卡位,但今次坐迴轉位比教熱,食到出哂汗,所以食左一陣好快就走人。雖然熱,但壽司依然好味,特別是左口魚,一咬入口有質感,有少少肥膩既感覺,而且非常juicy, 超正,其次係帶子,啖啖肉,非常有口感,讚。今個月因自己生日,而且仲係會員,所以有1次9折及double分。我好鍾意元氣會員可以搖控拎飛,因為通常都要等好耐,有呢個功能就可能節省好多等位時間,讚
2015-09-25
  • 左口魚