餐廳: 元気寿司
資訊:

2024-07-03 26 瀏覽
唔知大家有沒有留意到,元氣壽司的下午茶套餐是非常超值的。所以每到下午茶時間,尤其是我剛下班或休假的時候,我都會經常去食。這次我揀左他們的壽司拼盤C套餐。這個套餐內容比較偏向熟食類,份量和種類都不錯。除了主餐,小食我揀咗炙燒珍寶皇帝蟹柳。佢個外觀都ok,賣相幾靚。最後搭配了一碗湯烏冬。雖然只是一碗普通的烏冬湯,但配上淡淡的鰹魚湯底,不會感到單調。總的來說, 我食得好飽又滿足。加一後都只需55元,真的是非常超值。難怪下午茶時段都好多人去。我應該繼續會去食, 平平食下午茶之選。

除了主餐,小食我揀咗炙燒珍寶皇帝蟹柳。

佢個外觀都ok,賣相幾靚。

總的來說, 我食得好飽又滿足。

加一後都只需55元,真的是非常超值。

難怪下午茶時段都好多人去。

我應該繼續會去食, 平平食下午茶之選。

2024-07-03
下午茶
在無意間看到「角落小夥伴」再次登陸元気壽司🍣後,我便約了媽咪一起去享用他們的下午茶餐。我立刻被眼前的菜單吸引住了,於是我點了萌度爆表的「PURI PURI吉列蝦堡」和「炸蝦尾武士卷」,還有炙燒珍寶皇蟹柳、腐皮壽司、雙重帆立貝、大切三文魚腩、牛油芝士和粟米燒三文魚。首先上桌的是用迴轉列車🚆輸送帶送上的「炸蝦尾武士卷」,上面有四方形的雞蛋卷印有”燒蝦尾”中間是蟹柳,再加上加州卷,三層一起食非常有口感,雞蛋的香味、蟹柳的柔軟和加州卷的酥脆,味道真的很棒👍🏼😌。跟著奉上了雙重帆立貝和腐皮壽司,這件雙重帆立貝壽司真的非常好吃,腐皮壽司卷有點甜,但可能少了一點飯,而腐皮很大塊。而炙燒珍寶皇蟹柳的味道也很不錯,另外大切三文魚腩讓我印象深刻,實在太好吃了。相比之下,牛油芝士粟米燒三文魚可能因為是新產品,三文魚燒製後感覺有點薄,但蒜片和粟米的搭配非常新穎美味!由於製作時間較長,那個「PURI PURi吉列蝦堡」基本上是最後送上桌的。味道好好👍🏼真的冇得輸,因為炸得剛剛好,蝦肉好好食所以這個包記得一定要點。真心覺得,每一口都充滿了幸福感!值得一讚的是,他們的服務員非常友好,詢問我對新產品的味道感受,並在我

值得一讚的是,他們的服務員非常友好,詢問我對新產品的味道感受,並在我品嚐之前為我推薦了那款 Puri Puri 吉列蝦堡。

1 PURI PURI 吉列蝦堡 $19.0

2大切三文魚腩 $24.0

2牛油芝士粟米燒三文魚$30.0

元気壽司
地址:日出康城路1号The LOHAS 421室
炸蝦尾武士卷(蟹柳玉)
雙重帆立貝
PURI PURI 吉列蝦堡
2024-04-18
$93.5 (下午茶)
炸蝦尾武士卷(蟹柳玉)
雙重帆立貝
PURI PURI 吉列蝦堡
  • 大切三文魚腩
小朋友今晚request 要食到🚄烏冬&壽司🍣咁我哋就嗱嗱去排隊攞位先,因為星期日會爆多人。而家每日都有做優惠🔥*今日係野菜天婦羅$10&熟蝦壽司$10🍣*另外,今日都試咗新野😛1.松葉蟹龍蝦濃湯拌烏冬$34一碗有幾條細細條嘅松葉蟹腳,而味道就好似將pizza hut 嘅酥皮龍蝦湯d湯(杰身版)倒落去mix 埋一齊食咁,其實味道食落唔差嘅,而且好濃味,大家不妨可以試吓😂2.濃厚生朱古力一開心果💚$23E~~估唔到又幾好食喎😯咁會太甜,而且食得出好香嘅開心果味👍🏻如果個底部做脆身就仲正👅其他食物就同平時一樣保持到水準。
小朋友今晚request 要食到🚄烏冬&壽司🍣
咁我哋就嗱嗱去排隊攞位先,
因為星期日會爆多人。
而家每日都有做優惠🔥
*今日係野菜天婦羅$10&熟蝦壽司$10🍣*
另外,今日都試咗新野😛
1.松葉蟹龍蝦濃湯拌烏冬$34
一碗有幾條細細條嘅松葉蟹腳,
2.濃厚生朱古力一開心果💚$23
E~~估唔到又幾好食喎😯
咁會太甜,而且食得出好香嘅開心果味👍🏻
如果個底部做脆身就仲正👅
其他食物就同平時一樣保持到水準。
2023-07-29 151 瀏覽
元氣壽司,真係冇得幾個禮拜就會食一次,真係又平又抵食,不過就算有會員攞飛都要等好耐,有小火車輸送食物小朋友很高興,三文魚都新鮮辣三文魚壽司好食,小朋友最鍾意食蟹柳壽司!#lunch #dinner #food #yummyfood #yummy #香港#將軍澳

2023-07-27 69 瀏覽
平時週末都會落去元氣等位,因為康城區實在太少嘢食揀。而兩個女超級鍾意食壽司,所以爸爸一到5:30就即刻衝左落去排隊食晚餐。康城完全係供不應求,每次行過都見到元氣門口超多人,基本上要等一個鐘以上先會入到坐。好彩康城分店卡位算多,每次都可以等到卡位坐,啱晒我哋一家四口嘅家庭。至於壽司,我哋就一定會叫好多蛋壽司😂因為兩個女超級鍾意食。另外會叫烏冬,粟米沙律軍艦,仲有大人食嘅一大堆壽司🫶🏻質素,一向都好平均好滿意。店員服務態度亦都改善咗好多。所以唯一最大嘅問題都係等位。

所以唯一最大嘅問題都係等位。
2023-04-25 141 瀏覽
入到去發現有個限定系列是關於角落生物的原本全部也想叫一下但是三色腐皮壽司 已經售罄🥲🧀芝士蟹柳粟米蛋奄列🧀 $12/1如果本身喜歡角落生物的還好說實話個人覺得味道一般般本身幾期待他 上面的公仔但也消失了部分🥲🍡芝士冬甩串🍡 $25/3這個我個人挺喜歡的這個有點像油炸鬼包住了層芝士然後再點一個沙律醬(?個人覺得非常不錯口感也有層次👍🍣極上厚切鰻魚🍣 $15/1除了三文魚之外最愛的就是鰻魚真心幾厚肉幾靚!所以我影低了‼️環境‼️但是環境欠佳,枱上污漬未抹清,豉油碟也是肥淋淋的😡建議真的要用紙巾抹一遍才好用!雖然是列車送壽司但是上菜速度也是欠佳
入到去發現有個限定系列

🍡芝士冬甩串🍡 $25/3

這個我個人挺喜歡的
這個有點像油炸鬼
包住了層芝士
然後再點一個沙律醬(?
個人覺得非常不錯
口感也有層次👍

🍣極上厚切鰻魚🍣 $15/1

除了三文魚之外最愛的就是鰻魚
真心幾厚肉幾靚!
所以我影低了

• 拖羅壽司
  • 三文魚腩壽司
  • 芝士冬甩串
2022-11-15 178 瀏覽
今日喺康城個商場行咗陣,見好耐無食壽司就試下老字號元氣啦,一去到唔洗排隊直入,👍🏻👍🏻之後用手機點咗薯條同肥牛烏冬就由職員送嚟,其他壽司就火車送嚟,都幾特別
2022-11-01 107 瀏覽
難得無大佬返工一於衝出去食個開心飯本身想試食新餐廳但價錢有少少偏貴 又趕時間唯有轉戰元気原本拎飛 入座 落單都好正常陸陸續續野食開始上枱但之後食到一半發覺不對路叫左兩個lunch set加散點上一半 追一半😓跟住食個日式海鮮燉蛋直接送我一口膠😑心情真係無敵灰都唔知下次再食會有咩驚喜🫥-牛肉烏冬湯清甜 牛肉份量都多烏冬係我鍾意嘅軟糯口感但上台時 湯灑滿碗邊🫠掂完都覺得手好油-醬油蝦(New)終於有圖文差唔多嘅期間限定雖然色澤偏淺但味道算有新意淡淡嘅甜醬油遇上辣椒🌶️感受到不一樣嘅味道-赤蝦刺身Em…蝦身大隻 咬落都算彈牙但擺盤似Hea躺😅要重新汁好先影到相-甜蝦蟹膏壽司打風造型食落比以往差好多🫥-炸蝦卷蟹籽粒粒飽滿炸蝦酥脆但唔油膩-刺身便當🍱成功追左3次先上到枱論賣相係有視覺上嘅優勢但味道就普普通通唔係set價錢就唔會有衝動想食😂
難得無大佬返工

湯清甜 牛肉份量都多
烏冬係我鍾意嘅軟糯口感
但上台時 湯灑滿碗邊🫠
掂完都覺得手好油

-醬油蝦(New)
終於有圖文差唔多嘅期間限定

唔係set價錢
就唔會有衝動想食😂
2022-10-25
2022-10-24 92 瀏覽
元氣壽司🍣• 最近又有新款壽司推出囉~有北海道的帆立貝花之盛 及 昆布漬平目、高知縣產的藁燒鰤魚配醬油脆蒜、醬油蝦、炙燒四重芝士珍寶虎蝦、鰻魚奄列 和 脆辣吞拿魚卷😍 你最想吃那一件呢? 當然全部都要吃啦!!當中我最愛鰻魚奄列🍳,鬆軟蛋卷,夾著鰻魚,完全合我口味🥰!! 帆立貝花之盛💐,肥美厚肉的帆立貝,配上十月當造的層紅鱈蟹肉,鮮美不已。醬油蟹吃得多,還是第一次吃醬油蝦😳。用琉球醃漬醬油、蒜茸、味淋等浸泡,鹹香惹味~高知縣特產的鰤魚🐟,燒後香氣不斷~你也去試試吧~
元氣壽司🍣• 最近又有新款壽司推出囉~

2022-10-21