2024-03-10 450 瀏覽
【屯門區】【光榮冰室】今日光榮冰室嘅屯門店正式開始試業,由於大量戰友身處深圳山姆超市血拼,所以留港消費呢科嘢都係由我頂住先啦。然而,我打個比喻,足球嘅香港隊喺世界上係一支中下游嘅弱旅,但係我作為香港人係一定會支持嘅。咁同一個道理,香港人攪咗光榮冰室出嚟,我支持吓都得掛,道理好簡單。本身想叫下午茶炸髀,但佢開張冇幾個鐘,侍應話未有都冇計。咁就叫 $48 嘅全日特餐啦,「鮮牛肉湯意粉」免費轉「出前一丁」,配埋「火腿奄列」同「牛油方包」,我加 $1 轉「奶油多」,嘢飲我就飲「熱奶茶」嘅。個鮮牛肉冇乸到冇質感,有驚喜,個奄列整得有啲老,奶油多正常。熱奶茶就茶味幾濃,好飲。補多件 $26 嘅「西多士」,我落煉奶,佢係一片冇餡嗰隻西多,即炸即食都可以。價錢 $75,都係食個情懷嘅,我諗大家都理解。。。(地址:屯門河傍街155-165號雅都花園商場10A地下)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globa

(地址:屯門河傍街155-165號雅都花園商場10A地下)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯門區 #屯門 #光榮冰室 #全日特餐 #鮮牛肉湯意粉 #出前一丁 #火腿奄列 #牛油方包 #奶油多 #熱奶茶 #西多士 #1am1266 #1ambackup

2024-01-17
2024-04-12 92 瀏覽
點3去到叫咗兩個午餐腸仔煎蛋雞扒麵:豐富、好味。水準正常。想講個重點係本身我嗌常餐加腸仔。侍應姐姐話不如你嗌呢個雜錦面餐仲抵唔使加錢,覺得佢好老實主動同我講。蔥油雞扒飯:雞扒極大塊煎得好香,蔥油唔會太鹹,又唔會係甜味,個汁味道啱啱好。最正係杯奶茶,奶同茶個分配啱啱好。茶餐廳最緊要就係杯奶茶。凍熱都好飲,個人推介熱飲。由於質素好,對佢啲食物有信心。食到兩點叫多份茶餐嚟食😋😂塊豬扒好香脆完全唔油,所以食到咁飽都唔覺得膩。叫半份西多士但好厚,如果連鎖店呢個係一塊嘅份量。西多士中間仲要有餡,好邪惡,但好味!呢個脂肪值得比,豪俾佢😆由於太好味掛住食,食完個午餐先記得要影相,淨係得茶餐相一張😛 我見到斜對面頗為上年紀嘅阿叔都忍唔住同食物打卡,好得意😂 證明都幾有吸引力👍🏻仲有,個姐姐好細心未到兩點幫我落住單先,一到兩點即上食物。又要俾個like佢👍🏻呢間一定encore
點3去到叫咗兩個午餐
腸仔煎蛋雞扒麵:
蔥油雞扒飯:
由於質素好,對佢啲食物有信心。食到兩點叫多份茶餐嚟食😋😂

呢間一定encore
2024-04-06