2025-01-22 47 瀏覽
前排見同事叫呢間餐廳嘅外賣已經俾個煎蛋同肉餅吸引住(所以俾個大大close up做cover(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)今次特登走去堂食試吓~試完之後真係大推!嘢食好好食之餘,性價比仲好高!幾乎所有食物都係within $50!真係佛心價嘅平民飯堂!!✨香煎脆邊蛋肉餅飯 $42果然係餐廳嘅signature之一!真係好好食!流心蛋黃+食到顆粒嘅肉餅+豬油香嘅米飯🍚成個配搭邪惡得嚟,真係冇得輸!好值quota(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)✨叉燒豬油撈麵 $45好似係獨家嘅叉燒撈麵,有豉油同麻辣味揀~我今次揀咗豉油味,淡淡豬油香味突出!叉燒有半肥瘦亦有瘦叉,感覺冇咁膩~✨蛋炒豬腸粉 $27醬油味香~炒完腸粉都保持到好滑,仲幾有鑊氣!✨咖央多士 $25多士烘得好脆~~咖央醬嘅份量恰到好處,食咗一半都完全冇負擔!🔹菜心 $18試咗2款嘢飲~🍶檸檬薏米水(暖)$22暖暖地好滋潤好適合冬天飲~🧋樽仔奶茶(暖)$25茶味好濃郁!推薦!!!好地道嘅港式奶茶口味!*✨為私心推介!

前排見同事叫呢間餐廳嘅外賣
今次特登走去堂食試吓~
試完之後真係大推!
嘢食好好食之餘,性價比仲好高!
幾乎所有食物都係within $50!
真係佛心價嘅平民飯堂!!

✨香煎脆邊蛋肉餅飯 $42

果然係餐廳嘅signature之一!
真係好好食!
流心蛋黃+食到顆粒嘅肉餅+豬油香嘅米飯🍚
成個配搭邪惡得嚟,真係冇得輸!
好值quota(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

✨叉燒豬油撈麵 $45

好似係獨家嘅叉燒撈麵,有豉油同麻辣味揀~
我今次揀咗豉油味,淡淡豬油香味突出!
叉燒有半肥瘦亦有瘦叉,感覺冇咁膩~

✨蛋炒豬腸粉 $27

醬油味香~炒完腸粉都保持到好滑,仲幾有鑊氣!

✨咖央多士 $25

多士烘得好脆~~
咖央醬嘅份量恰到好處,食咗一半都完全冇負擔!

🔹菜心 $18

試咗2款嘢飲~
🍶檸檬薏米水(暖)$22
暖暖地好滋潤好適合冬天飲~

🧋樽仔奶茶(暖)$25
茶味好濃郁!推薦!!!
好地道嘅港式奶茶口味!

*✨為私心推介!
  • 香煎脆邊蛋肉餅飯
  • 咖央多士
2025-01-15 199 瀏覽
為食花太郎 Fafafoodblog 兩草 🍴叉燒豬油撈麵 加豬油渣 63 蚊🐖撈麵口感好彈牙 醬汁 同豬油撈令到麵身好香 食落彈牙 叉燒好香脆 叉燒夠香甜 撈埋炸得好香脆既豬油渣 正🍴香茅雞扒飯加脆邊頭 50 蚊🐥雞扒大大件整得好香脆 連埋豉油同香葱 同飯好match蛋煎得好香脆 蛋汁撈埋飯好味 🍴蛋炒豬腸粉27 蚊🥚腸粉係豬腸粉 用蛋炒增加香味 腸粉醬汁帶d香咸 🍴淨肉餅 22蚊🐖肉餅外面香脆 入面熱辣辣 豬肉夠彈牙 就甘食同撈飯都好味🍴羅漢果水22蚊🍴檸檬薏米水 22 蚊🍋#香茅 #雞扒 #葱油 #豬油 #叉燒 #撈麵 Score 平均分< 7.9/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#兩草尖沙咀棉登徑7 號地鋪~~~~~~~~~~~~~~#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog尖沙咀====================
為食花太郎 Fafafoodblog 兩草
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#兩草
尖沙咀棉登徑7 號地鋪
~~~~~~~~~~~~~~
====================
2025-01-15
【🇲🇾兩草|充滿馬拉風情的茶記☕️】尖沙咀想平平地坐低食選擇唔多,我好鍾意棉登徑「兩草」,豐儉由人,真係位位「兩草」都食到!佢仲開好早,早上8:30am就開,好啱我呢啲晨型人!.⭐️蛋炒豬腸粉起初因為想食呢款腸粉而嚟,XO醬及蛋漿,炒得超香,再係面頭放蔥花,超惹味。.⭐️叉燒豬油撈麵+煎燶邊蛋叉燒幾淋身,用豬油撈麵真係幾邪惡,加$10燶邊太陽蛋,佢嘅蛋汁撈埋真係特別香。.⭐️咖央多士咖央醬配薄多士,甜甜脆脆口感超好👍🏻.⭐️小籠包胡椒湯四隻小籠包就好似係胡椒湯浸SPA咁,小籠包嘅皮厚得嚟吸晒湯嘅精華,咬入口又幾好食,胡椒味香又唔會太辣,記得趁熱食。.⭐️丹南咖啡(右)沙巴咖啡一諗就諗起丹南,今次呢樽丹南咖啡膠樽裝,暖暖地的,即開即時飲,咖啡味少少炭燒可可感覺,本身預設了甜度,如果平時飲走甜嘅朋友要注意喇!⭐️樽仔奶茶(左)奶味重而香,都係預設了甜味,走甜朋友要注意⚠️.✅餐廳其實仲有肉骨茶、肉餅飯等星級菜式,下次要再嚟食過,想一齊食,歡迎約我呀!✅原來尖沙咀店先有丹南咖啡☕️我好Lucky呢!✅餐牌有中文英文泰文✅旺角、尖沙咀 都有分店🇲🇾兩草📍尖沙咀棉登徑7號地舖⏰營業時間8:30am-9:3ppm
【🇲🇾兩草|充滿馬拉風情的茶記☕️】

⭐️蛋炒豬腸粉

⭐️叉燒豬油撈麵+煎燶邊蛋

⭐️咖央多士
咖央醬配薄多士,甜甜脆脆口感超好👍🏻

⭐️小籠包胡椒湯
胡椒湯小籠包

⭐️丹南咖啡(右)

⭐️樽仔奶茶(左)
奶味重而香,都係預設了甜味,走甜朋友要注意⚠️

✅原來尖沙咀店先有丹南咖啡☕️我好Lucky呢!

✅餐牌有中文英文泰文

✅旺角、尖沙咀 都有分店

🇲🇾兩草
📍尖沙咀棉登徑7號地舖
⏰營業時間8:30am-9:3ppm
  • 蛋炒豬腸粉
2024-12-31 584 瀏覽
呢間一直想試,因為佢價錢全部都係幾草野有找💰,呢個價錢真係好難得😂仲要啲野食一啲都唔頹,而且款式都幾特別🥟小籠包胡椒湯 $40呢個大家食果陣要小心❗個小籠包🥟我一咬爆汁噴落自己塊面💦😂呢個組合幾特別,一碗有4隻小籠包,肉骨茶偏胡椒味,唔錯💕🍚香煎脆邊蛋肉餅飯 $42賣相好靚仔😍要左多蔥,燶邊蛋煎得岩岩好,蛋黃勁流心❤️,肉餅煎得好香,咬落亦有肉汁🤌🏻想再邪惡啲可以學我地加炸豬油渣($18),蛋黃肉餅豬油渣加飯一齊食,正👍🏻🉐🍜胡椒肉骨湯米 $45有3條骨,都幾大條而且多肉🙆🏻‍♂️記得點個甜豉油嚟食,鮮味好多😋😋米粉配胡椒肉骨茶湯底好夾,冬天食特別暖胃😍🐥招牌炸雞翼 $27推介❣️有4大隻,雞翼食到有蝦醬既香氣,炸得亦岩岩好中間仲有肉汁,必食🙌🏻🍞咖央多士 $25有4件,好香脆,而且咖央醬、牛油🧈份量好足,每一啖都食到牛油同咖央醬,好食👍🏻overall呢間價錢好佛心,可以放心叫多幾款試下😆下次仲想試埋佢個炒豬腸粉同豬油撈飯🍚有3間分店,推介兩草 Two Greens:炮台山宏安道18號威德閣地下6號舖尖沙咀棉登徑7號地舖旺角白布街16號地舖(營業時間:8:30am-9:30pm)

🥟小籠包胡椒湯 $40

overall

兩草 Two Greens:
炮台山宏安道18號威德閣地下6號舖
旺角白布街16號地舖
(營業時間:8:30am-9:30pm)

2024-12-29
  • 招牌炸雞翼
  • 香煎脆邊蛋肉餅飯
2025-01-21 0 瀏覽
兩草呢間餐廳真係好正!😋位於尖沙咀,營業時間由早上8:30到晚上9:30,真係好方便。呢度係平民食堂,價錢親民,難怪咁受歡迎。👍首先講下佢哋嘅胡椒肉骨茶,真係一流!🍲湯底濃郁,胡椒味十足,飲完暖晒個心。肉骨茶仲有辣椒同蒜蓉另上,鍾意重口味嘅朋友可以自己加,真係好貼心。🌶️🧄叉燒豬油撈麵都唔錯,麵條彈牙,叉燒香口。🍜佢哋仲有豉油同麻辣兩種口味,任君選擇,真係好貼心。😋咖央多士係我嘅最愛,外脆內軟,咖央醬甜而不膩,食完真係好滿足。🍞蛋炒豬腸粉都好特別,蛋香同腸粉嘅口感配合得天衣無縫,真係一試難忘。🍳飲品方面,檸檬薏米水係暖飲,飲完好舒服,特別適合冬天飲。🍋樽仔奶茶都好正,奶味濃郁,茶香四溢,真係一流🍼
兩草呢間餐廳真係好正!😋
呢度係平民食堂,價錢親民,難怪咁受歡迎。👍

飲品方面,檸檬薏米水係暖飲,飲完好舒服,特別適合冬天飲。
🍋樽仔奶茶都好正,奶味濃郁,茶香四溢,真係一流🍼
下午茶
  • 蛋炒豬腸粉
  • 咖央多士
1K
2025-01-21 0 瀏覽
呢度食物好平真正既平民食堂,比起旺角店多咗丹南咖啡,主要賣東南亞美食:蛋炒豬腸粉、叉燒撈麵、咖央多士等等出名小食,叉燒豬油撈飯都好正,環境光猛,我地坐左響高枱既位置,入面仲有懷舊既九龍皇帝字既圖片裝飾,好有玩味。叉燒豬油撈飯,叉燒配滑蛋好香口,叉燒肉切到好碎易食加埋豬油既香,撈飯食真係好夾。呢度連明星都黎食嫁鋪面有好多明星合照可見佢幾出名。兩草 菜式: 港式/馬來西亞菜/茶餐廳/冰室地址: 尖沙咀棉登徑7號地舖

呢度連明星都黎食嫁鋪面有好多明星合照可見佢幾出名。

兩草
菜式: 港式/馬來西亞菜/茶餐廳/冰室
地址: 尖沙咀棉登徑7號地舖

🇭🇰尖沙咀 兩草港式/馬拉 抵食水準又高🥰🥰🥰環境充滿香港特色,影起食物好有美感,令人食指大動!📸✨1️⃣ 原粒蒜肉胡椒湯原粒蒜肉煮得恰到好處,口感滑嫩,完全不嗆口,配上胡椒湯簡直係絕配!🍜🧄2️⃣ 香煎脆邊蛋肉餅飯蛋煎得恰到好處,蛋汁流出來撈飯,加上脆邊,滿足!🍳🍚3️⃣ 蛋炒豬腸粉加入雞蛋炒到外脆內軟,腸粉質素高,食落有咬口,唔會一pat pat,令人回味無窮!🥢✨4️⃣飲品- 樽仔奶茶:香濃可口,回味無窮。- 丹南咖啡:清新提神,完美搭配。呢個係旺角店冇嘅飲品。5️⃣ 咖央多士:薄薄地好脆口,咖央醬甜度適中,讚!🍞☕️7️⃣叉燒撈麵(有豉油味,麻辣味)都非常好食最緊要價錢相宜,食咁多埋單都唔使 $180,真係超值!一定要再試!❤️
🇭🇰尖沙咀 兩草港式/馬拉 抵食水準又高🥰🥰🥰

環境充滿香港特色,影起食物好有美感,令人食指大動!📸✨

1️⃣ 原粒蒜肉胡椒湯
原粒蒜肉胡椒湯

2️⃣ 香煎脆邊蛋肉餅飯
蛋煎得恰到好處,蛋汁流出來撈飯,加上脆邊,滿足!🍳🍚
脆邊蛋肉餅飯

3️⃣ 蛋炒豬腸粉
蛋炒豬腸粉

4️⃣飲品
- 樽仔奶茶:香濃可口,回味無窮。
- 丹南咖啡:清新提神,完美搭配。呢個係旺角店冇嘅飲品。
樽仔奶茶及丹南咖啡

蛋炒豬腸粉
樽仔奶茶及丹南咖啡
珈央多士
2025-01-15 0 瀏覽
朋友喺附近返工,所以介紹咗我食呢一間,我從來都冇試過,佢話呢間成日好多人排隊,叫我一定要試!必點佢個胡椒湯,第一次食小籠包,係浸喺胡椒湯入面,一咬小籠包,粒粒都爆汁,小籠包入面嘅湯汁同胡椒湯溝埋一齊食好夾!飲完胡椒湯成個人好醒神😼蝦都好新鮮🦐🦐🦐🦐但係我最愛佢嘅係煎腸粉!真係超級好食,估唔到腸粉一碟咁普通嘅食物可以煮得咁出色!另外,朋友叫咗個飯,但係走咗豬油,唔知係咪因為走咗豬油嘅關係,所以味道一般。
朋友喺附近返工,
所以介紹咗我食呢一間,
我從來都冇試過,
佢話呢間成日好多人排隊,
叫我一定要試!
必點佢個胡椒湯,
第一次食小籠包,係浸喺胡椒湯入面,
一咬小籠包,粒粒都爆汁,
小籠包入面嘅湯汁同胡椒湯溝埋一齊食好夾!
飲完胡椒湯成個人好醒神😼
蝦都好新鮮🦐🦐🦐🦐
但係我最愛佢嘅係煎腸粉!
真係超級好食,
估唔到腸粉一碟咁普通嘅食物可以煮得咁出色!
另外,朋友叫咗個飯,
但係走咗豬油,
唔知係咪因為走咗豬油嘅關係,
所以味道一般。
2025-01-15 0 瀏覽
好多年前就去過大坑平民食堂 - 兩草,嗰陣店舖一樣出名肉骨茶、咖央多士、香煎脆邊蛋肉餅飯🥢不過之前大坑店冇咗,原來而家尖東都有啦,比起旺角店多咗丹南咖啡㖭☕️招牌美食有蛋炒豬腸粉、叉燒撈麵、咖央多士🍞🍚香煎脆邊蛋肉餅飯$42必食呢個肉餅飯,煎得香口,質感幾好有口感,味道適中好啱食,mix埋蛋汁、肉餅嘅油份,好食到停不了🍞咖央多士$25多士好薄,烘得香脆,入面咖央醬甜甜哋好香,好食😋🥢蛋炒豬腸粉$27腸粉軟熟,落咗豉油炒其實已經好好食,加埋雞蛋,口感更豐富🍚滑蛋叉燒飯$40本身以為叉燒蛋飯好普通,但係又係整得好出色一樣好食,叉燒唔肥,配滑蛋、豉油好夾🧋樽仔奶茶$25🍋檸檬薏米水$22兩款都好飲,想清啲健康啲嘅就揀檸檬薏米水,想醒神啲就有奶茶

招牌美食有蛋炒豬腸粉、叉燒撈麵、咖央多士🍞

🍚香煎脆邊蛋肉餅飯$42

🍞咖央多士$25
多士好薄,烘得香脆,入面咖央醬甜甜哋好香,好食😋

🥢蛋炒豬腸粉$27
腸粉軟熟,落咗豉油炒其實已經好好食,加埋雞蛋,口感更豐富

🍚滑蛋叉燒飯$40
🧋樽仔奶茶$25
🍋檸檬薏米水$22
兩款都好飲,想清啲健康啲嘅就揀檸檬薏米水,想醒神啲就有奶茶
上網見呢度嘅Signature美食係蛋炒豬腸粉、叉燒撈麵、咖央多士。我地嗌左其中兩樣試下:叉燒撈麵、咖央多士。❤️小籠包胡椒湯湯底真係有香濃胡椒味~冬天飲好暖胃,啱晒👍🏻。小籠包有四隻,和朋友一人兩隻剛剛好。小籠包一咬,汁在口中噴出,熱辣辣小心辣親嘴💋!❤️叉燒豬油撈麵豉油,多蔥叉燒半肥瘦,唔會乾爭爭,不錯👍🏻。撈麵落左豬油好香口,麵質軟硬適中有口感~🥰❤️咖央多士超薄身!勁香脆,有牛油和咖央醬,甜甜地十分滋味😋👍🏻。朋友嗌左❤️樽仔奶茶。我就嗌左❤️檸檬薏米水。夠晒清,重有好多薏米,正!👍🏻另嗌左❤️火腿蛋三文治和❤️餐肉蛋三文治。包熱得黎夠軟熟~蛋香,連火腿或餐肉同吃更添口感~😋三文治$22都幾抵,得閒經過尖沙咀口痕可以黎呢度食下野飲下野~👍🏻📍兩草 (棉登徑) (尖沙咀)尖沙咀棉登徑7號地舖營業時間:8:30am-9:30pm

❤️小籠包胡椒湯

❤️叉燒豬油撈麵
豉油,多蔥
叉燒半肥瘦,唔會乾爭爭,不錯👍🏻。
撈麵落左豬油好香口,麵質軟硬適中有口感~🥰

❤️咖央多士
超薄身!勁香脆,有牛油和咖央醬,甜甜地十分滋味😋👍🏻。

朋友嗌左❤️樽仔奶茶。

我就嗌左❤️檸檬薏米水。夠晒清,重有好多薏米,正!👍🏻

📍兩草 (棉登徑) (尖沙咀)
營業時間:8:30am-9:30pm
2025-01-12 84 瀏覽
位於尖沙咀棉登徑既熱門平民食堂「兩草」,旺角同北角各有分店,尖沙咀店更有早餐時段🍳營業時間為上午8:30-下午9:30,獨家售賣丹南咖啡☕️想食早餐同丹南咖啡就記得去尖沙咀店😆🍴叉燒豬油撈麵($45)有豉油同麻辣口味選擇,我就揀左豉油味,配上豬油,令撈麵味道更香👄叉燒肥瘦均勻 ,入味,配撈麵唔錯👍🏻🍴胡椒肉骨茶($38)肉骨茶好重胡椒味,飲落喉嚨好舒服😋排骨肉質幾腍,一咬骨肉分離,沾上蒜蓉辣椒豉油,更加惹味👐🏻🍴香煎脆邊蛋肉餅飯($42)賣相非常吸引😻脆邊蛋同肉餅都煎得好香,加上大量既香蒽,撈埋豉油同白飯一齊食,味道好夾,非常滿足👅🍴豬油渣温泉蛋撈飯($40)豬油渣大大粒,香脆有油香,撈埋香滑嘅溫泉蛋,成個飯食落好香口🤤🍴咖央多士($25)多士外脆內軟,夾住香甜既咖央醬同牛油,充滿南洋風味🤗

🍴叉燒豬油撈麵($45)

🍴胡椒肉骨茶($38)

🍴香煎脆邊蛋肉餅飯($42)

🍴豬油渣温泉蛋撈飯($40)

🍴咖央多士($25)
多士外脆內軟,夾住香甜既咖央醬同牛油,充滿南洋風味🤗
2025-01-12 89 瀏覽
大坑名物,平民食堂既兩草早已久仰大名。呢排係尖沙咀再開左旗艦店,比起旺角店多咗丹南咖啡,最出名嘅食物仲有蛋炒豬腸粉、叉燒撈麵、咖央多士, 等等,梗係要試吓~~脆邊蛋飯系列是必叫的,所以我同朋友分別叫左肉餅同餐肉。甜豉油同豬油一定係畫龍點睛,成件事東南亞得嚟,亦都好有港式情懷💕見佢胡椒肉骨茶都出名,所以特登叫個蒜頭胡椒湯試試。非常非常重胡椒味,帶點甜味,冬天飲暖笠笠一流👍Kayan多士仲有牛油, 食完所有嘢當甜品食也不錯~

Kayan多士仲有牛油, 食完所有嘢當甜品食也不錯~
2025-01-09 116 瀏覽
在尖沙咀遊走時,發現原來呢度都開左間平民食堂#兩草,店舖乾淨整齊,比較出名的美食如叉燒撈麵、蛋炒豬腸粉同埋咖央多士都有,還添加了丹南咖啡。小籠包胡椒湯,皮薄餡靚,咬落多汁,而胡椒湯帶點辣很暖胃。叉燒豬油麻辣撈麵,叉燒甜甜地,麻辣味剛好唔會過辣,加$10有隻雞蛋,我選了煎得香脆的脆邊蛋,的確好食,將蛋汁捧埋入撈麵內,簡單又好吃😋。鮮蝦胡椒湯米,新鮮的大蝦有3隻,鮮彈爽口,胡椒湯夠晒味道,配米粉很搭。油菜,新鮮翠綠滾得夠淋,健康之選。羅漢果水同檸檬薏米水,可以叫暖飲,適合冬天時飲用。

小籠包胡椒湯,皮薄餡靚,咬落多汁,而胡椒湯帶點辣很暖胃。

叉燒豬油麻辣撈麵,叉燒甜甜地,

油菜,新鮮翠綠滾得夠淋,健康之選。

羅漢果水同檸檬薏米水,可以叫暖飲,適合冬天時飲用。
2025-01-09
2K
2025-01-09 96 瀏覽
🇭🇰尖沙咀高質港式餐廳🇭🇰-今次同朋友嚟到尖沙咀一間餐廳食晚餐🍳餐廳嘅食物同佈置都係地道香港嘅味道👍🏼最有驚喜嘅係佢哋將一般嘅菜式整到好高嘅質素-🥚滑蛋叉燒飯蛋炒得啱啱好非常滑😋而且好有蛋香👍🏼加埋半肥瘦叉燒粒🤤依碗滑蛋叉燒飯嘅質素非常高-🐥香茅雞扒飯雞扒厚身大塊🐥而且外皮煎到非常脆口🤤一口咬落脆到有聲👍🏼同時內裏肉質又保持到鮮嫩有肉汁😋我仲加咗個真係煎到脆邊嘅脆邊太陽蛋🍳蛋汁撈埋飯食得好滿足-🫙小籠包胡椒湯 & 鮮蝦胡椒湯湯底胡椒味濃郁非常暖身👍🏼我就叫左小籠包同埋鮮蝦😋小籠包一碗四隻而且仲會爆汁🤤而鮮蝦就爽口彈牙-🐟脆香魚餅外層金黃酥脆🐟彈牙之餘魚香味濃郁-📍 兩草尖沙咀棉登徑7號地舖
🇭🇰尖沙咀高質港式餐廳🇭🇰
🥚滑蛋叉燒飯

🐥香茅雞扒飯

🫙小籠包胡椒湯 & 鮮蝦胡椒湯

🐟脆香魚餅
外層金黃酥脆🐟彈牙之餘魚香味濃郁

📍 兩草
2025-01-04 100 瀏覽
《經濟實惠南洋風情😆》———————————————-#兩草 🌿-呢間平民食堂以前都係食佢大坑總店,食品種類豐富,性價比十足,近排經過見到原來尖沙咀都有分店🤣-🍳 香煎脆邊蛋肉餅飯煎蛋勁靚仔,燶邊蛋煎得啱好,吉穿流心蛋黃撈飯一流👑 肉餅煎得焦香,十分惹味😍-🐽 叉燒豬油撈麵淋上秘製豉油,叉燒色澤誘人,肥瘦均勻,甜味十足,搭配豬油撈麵好夾!-🤎 胡椒肉骨茶充滿馬拉特色,湯底香濃,入口甘香不苦,充滿胡椒香味,排骨輕輕一拉開就可以做到骨肉分離,點埋醬汁夠哂惹味🤩-咖央多士烘得好脆,夾住班蘭醬同厚牛油🧈 ,見住佢慢慢溶化一滴滴嘅油超邪惡又好食~蛋炒豬腸粉質地滑嫩,加埋炒蛋簡單得來又好好食~-飲品方面,呢度仲有分店限定嘅丹藍咖啡,以樽仔包裝,質地嫩滑,容易入口,咖啡濃香芳郁,充滿南洋風情🇲🇾-💰 參考價錢叉燒豬油撈麵:$45胡椒肉骨茶:$38香煎脆邊蛋肉餅飯:$42咖央多士:$25蛋炒豬腸粉:$27🍌 抵deal 指數:7/10
《經濟實惠南洋風情😆》
———————————————-