相信北上食過潮汕牛肉火鍋嘅一定識得八合里香港首店個幾月前終於響沙田開咗!!🥳🥳以後想隨時食都得🤤🤤🤤我覺得食牛肉火鍋一定要揀原味牛骨湯底咁先食到原汁原味~鍋底有牛腩蘿蔔粟米等等超足料!想食辣嘅可以響自助調味區嘅十幾種醬度調配有好特別嘅潮汕辣椒醬同青椒醬滿足愛辣嘅朋友🌶️牛肉我揀咗鮮切肥牛 & 精品新鮮雪花肉新鮮就不在話下~肉質鮮嫩好好食!😋手打牛丸亦係必點👍🏻 彈牙又多汁~我哋仲點咗碟九節蝦🦐勁新鮮同超大隻!今次仲試咗潮汕四色水晶粿鹹嘅有菇同荀~甜嘅有紫薯同芋泥~四款都唔錯!飲品亦有唔同嘅特飲選擇有勁受歡迎嘅鴨屎香檸檬茶而我就飲酸酸甜甜嘅金桔百香🍊 夠晒解膩😋整體而言呢間香港版八合里絕對無令我失望裝修舒服企理~食物品質保持到水準👍🏻一定會再嚟幫襯😋😋
相信北上食過潮汕牛肉火鍋嘅一定識得八合里
香港首店個幾月前終於響沙田開咗!!🥳🥳
以後想隨時食都得🤤🤤🤤

我覺得食牛肉火鍋一定要揀原味牛骨湯底
咁先食到原汁原味~
鍋底有牛腩蘿蔔粟米等等超足料!
想食辣嘅可以響自助調味區嘅十幾種醬度調配
有好特別嘅潮汕辣椒醬同青椒醬滿足愛辣嘅朋友🌶️

牛肉我揀咗鮮切肥牛 & 精品新鮮雪花肉
新鮮就不在話下~肉質鮮嫩好好食!😋
手打牛丸亦係必點👍🏻 彈牙又多汁~
我哋仲點咗碟九節蝦🦐勁新鮮同超大隻!
今次仲試咗潮汕四色水晶粿
鹹嘅有菇同荀~甜嘅有紫薯同芋泥~四款都唔錯!
飲品亦有唔同嘅特飲選擇
有勁受歡迎嘅鴨屎香檸檬茶
而我就飲酸酸甜甜嘅金桔百香🍊 夠晒解膩😋

整體而言呢間香港版八合里絕對無令我失望
裝修舒服企理~食物品質保持到水準👍🏻
一定會再嚟幫襯😋😋

2025-01-10 840 瀏覽
好多香港人都好鍾意專程北上去食嘅潮汕牛肉火鍋店「八合里牛肉火鍋」最近進軍香港市場,首間分店落戶沙田嘅新城市廣場。早兩日我就去咗睇下,試一試「汕頭市非物質文化遺產」 - 牛肉火鍋。根據商場提供嘅資料,原來餐廳為咗保持正宗嘅潮汕口味,同香港五豐行達成供應合作,亦都係全港第一間鏈鎖餐飲品牌使用活牛進口、本地屠宰加工同埋冷鏈直運嘅鮮牛肉火鍋店。一入到去,有裝修格調,地方整潔衛生。職員非常有禮貌,醬料架嘅調味料都好滿。我哋叫嘅「原味牛骨湯底」入面有蘿蔔、粟米同牛腩等配料,職員會響你面前加入上湯,儀式感滿滿之外,更能夠俾食客體驗到最地道嘅潮汕牛肉火鍋風味。啱啱講過呢度嘅新鮮牛肉有哂保證,跟住就交俾經驗老到嘅師傅按部位嘅唔同特點,切出適當厚度嘅牛肉片。你哋睇吓「鮮切肥牛」同埋「精品新鮮雪花肉」,無論係色澤定係厚薄,都達到頂級嘅狀態。輕輕響鍋裡面燙十秒鐘,原本鮮紅嘅牛肉變得粉嫩,跟住就要細心留意變化,過熟就會破壞牛肉嘅質感。總括嚟講,牛肉富有肉味,肉汁都多,口感有嚼勁但絕對嫩滑。手打牛丸雙併係另一個重點,粒粒大細均一。煮熟咗之後浮上面,粒粒都飽滿,放入口之後一咬開,粒粒都彈牙。牛丸入面嘅肉汁噴濺,一個

手打牛丸雙併係另一個重點,粒粒大細均一。煮熟咗之後浮上面,粒粒都飽滿,放入口之後一咬開,粒粒都彈牙。牛丸入面嘅肉汁噴濺,一個唔留神就會造成尷尬場面。

餐廳另外設有限量鮮活海鮮,「鮮活九節蝦」上檯嘅時候,蝦腳不停郁動,就足以證明新鮮程度。煮熟後,橙紅色嘅蝦身非常搶眼,咬落鮮甜多汁彈牙。

「特色菌菇拼盤」足料之餘,擺盤更見精緻。而「潮汕純米粿條」綿軟細滑,令人一試就會愛上。

呢間餐廳唔單止火鍋出色,仲有各種地道潮汕美食提供。呢款「潮汕四色水晶粿」就滿足哂鍾意唔同口味嘅朋友,個人比較鍾意芋泥果款,大家一定要試。

飲品方面,叫咗「金桔百香」同埋「鴨屎香檸檬茶」,其實兩款飲品都唔會被茶飲專門店比下去,當然仲有其他飲品可以選擇啦!

總括嚟講,都係一個好好嘅體驗。
價錢又夠哂好親民,嚟緊天氣又再凍,打邊爐又多一個好嘅選擇喇!

2024-12-12
店名:八合里牛肉火鍋地點:沙田正街18號新城市廣場一期6樓631-632號舖1.原味牛肉湯底 $68湯底好正,放左好多牛肉碎料係鍋底,唔會只係得湯,還有牛肉可以夾黎食2.鮮切肥牛 $72主打新鮮牛肉,隻碟成隻翻轉牛肉都唔會掉,肉味重,一流👍👍3.精品新鮮雪花牛肉 $98都係新鮮即叫即切,油脂分佈均勻,入口煙韌有咬口🤤🤤4.手打牛丸雙拼 $48牛丸出色,大粒飽滿,咬一啖爆汁有肉味,唔會令人失望5.鮮活九節蝦 $88九節蝦好新鮮,上盤時還好生猛,灼熟後蝦肉爽口彈牙,味道清甜🤗🤗6.特色菌菇拼盤 $56有小插曲,我地一直食開白色嘅金針菇,見到拼盤金針菇係黃色,以為變壞了,但原來店家是使用黃色金針菇,差點弄出笑話來🫣🫣,但拼盤真心不錯,菌菇新鮮,蔬菜爽脆7.潮汕殼桃子粿拼盤 $52好好食,佢有二款,一款甜點,一款鹹點,鹹點桃子粿有蝦仁,豬肉等餡料,外表脆口幾好食;甜品係紅豆餡,入口微甜,個人較為鍾意食甜點多啲8.潮汕純米粿條 $28形狀似河粉,不過幼身D,配合埋牛肉湯底好好食9.金桔百香果茶 $38柑桔同百香果味道好出,入口好多百香果籽10.鴨屎香檸檬茶 $38聽就聽得多,鴨屎香檸檬茶就第一次
店名:八合里牛肉火鍋
地點:沙田正街18號新城市廣場一期6樓631-632號舖

1.原味牛肉湯底 $68

2.鮮切肥牛 $72
主打新鮮牛肉,隻碟成隻翻轉牛肉都唔會
掉,肉味重,一流👍👍

3.精品新鮮雪花牛肉 $98
都係新鮮即叫即切,油脂分佈均勻,入口煙韌有咬口🤤🤤

4.手打牛丸雙拼 $48
牛丸出色,大粒飽滿,咬一啖爆汁有肉味,唔會令人失望

5.鮮活九節蝦 $88

6.特色菌菇拼盤 $56

7.潮汕殼桃子粿拼盤 $52

8.潮汕純米粿條 $28
形狀似河粉,不過幼身D,配合埋牛肉湯底好好食

9.金桔百香果茶 $38
柑桔同百香果味道好出,入口好多百香果籽

10.鴨屎香檸檬茶 $38
聽就聽得多,鴨屎香檸檬茶就第一次飲,飲落又幾正😆

11. 自助醬料費 $32

潮汕殼桃子粿拼盤
特色菌菇拼盤
金桔百香果茶/鴨屎香檸檬茶
2025-01-09 457 瀏覽
店名:八合里牛肉火鍋地點:沙田正街18號新城市廣場一期6樓631-632號舖1.原味牛肉湯底 $68湯底好足料,有粟米、蘿蔔、白蘿蔔、紅棗、牛腩、牛筋。最尾碌完粿條,配埋啲牛腩、牛筋,濃郁味美。2.鮮切肥牛 $72每日新鮮即切,棟起佢係唔會跌落嚟。3.精品新鮮雪花牛肉 $98肥瘦均勻,碌一碌已經好滑好彈口,溶化係口中。每日新鮮即切,棟起佢係唔會掉落嚟。4.手打牛丸雙拼 $48牛丸爆汁有肉味,同平時食開嘅好大分別,高質好食5.鮮活九節蝦 $88超新鮮 上枱時仲郁架 勁靚 有仙氣噴出嚟 勁岩打卡6.特色菌菇拼盤 $56菌菇蔬菜新鮮,爽脆清甜,有金針菇,蕃茄,冬菇等,新鮮好食7.潮汕殼桃子粿拼盤 $52新鮮即炸,外脆內嫩,有甜鹹兩款,好好食🤤🤤8.潮汕純米粿條 $28外形似烏冬,問清楚先知係粿條,咬口有少少煙韌,彈牙似河粉9.金桔百香果茶,鴨屎香檸檬茶 @$38兩杯飲品都非常出色,各自帶出重點來,柑桔百香果清甜,鴨屎香檸檬茶味道回甘,各有特色,勁好飲11. 自助醬料費 $32總價連加一$618
店名:八合里牛肉火鍋
地點:沙田正街18號新城市廣場一期6樓631-632號舖

1.原味牛肉湯底 $68

2.鮮切肥牛 $72
每日新鮮即切,棟起佢係唔會跌落嚟。

3.精品新鮮雪花牛肉 $98

4.手打牛丸雙拼 $48
牛丸爆汁有肉味,同平時食開嘅好大分別,高質好食

5.鮮活九節蝦 $88
超新鮮 上枱時仲郁架 勁靚 有仙氣噴出嚟 勁岩打卡

6.特色菌菇拼盤 $56
菌菇蔬菜新鮮,爽脆清甜,有金針菇,蕃茄,冬菇等,新鮮好食

7.潮汕殼桃子粿拼盤 $52
新鮮即炸,外脆內嫩,有甜鹹兩款,好好食🤤🤤

8.潮汕純米粿條 $28
外形似烏冬,問清楚先知係粿條,咬口有少少煙韌,彈牙似河粉

9.金桔百香果茶,鴨屎香檸檬茶 @$38

11. 自助醬料費 $32

總價連加一$618
  • 精品新鮮雪花牛肉
  • 鮮活九節蝦
  • 潮汕殼桃子粿拼盤
  • 鴨屎香檸檬茶
又到冬天打邊爐季節喇!今次去咗沙田新城市廣場嘅八合里食火鍋 🤤 食過大陸個間未先?必食推介 #mustorder:✨精品雪花牛 - 油花分佈均勻✨🥩原味牛片 - 肉質鮮嫩多汁🍜手打牛丸雙拼 - 彈牙爽口,牛味濃郁,仲要係全人手打🥟乳山活生蠔 - 新鮮肥美,海洋滋味🍵鴨屎香檸檬茶 - 清甜解膩份量十足!想食靚牛黎八合里無死👍🏻 約埋一班朋友一齊去食!💕◇◇◇◇◇◇◇◇◇#沙田美食 #火鍋放題 #打邊爐 #hkfood #hkfoodie #hotpot #八合里#discoverhongkong #相機食先 #foodporn #冬天美食

必食推介 #mustorder:
✨精品雪花牛 - 油花分佈均勻✨
🥩原味牛片 - 肉質鮮嫩多汁
🍜手打牛丸雙拼 - 彈牙爽口,牛味濃郁,仲要係全人手打
🥟乳山活生蠔 - 新鮮肥美,海洋滋味
🍵鴨屎香檸檬茶 - 清甜解膩

◇◇◇◇◇◇◇◇◇

2025-01-07 580 瀏覽
🐻八合里終於來香港開店啦!唔使舟車勞頓都可以食到一餐美味既牛肉火鍋,🐻👩🏻🐻👨🏽知道左就飛奔去沙田既首店過下牛癮。🐻首店位處地點方便的沙田市廣場,一到門口就見到一排排新鮮牛肉,師傅手操手刃將不同部位分割,一碟碟送上客人面前,同深圳店如出一轍。🐻👨🏽睇完餐牌發現除左牛肉外,更有不少海鮮小食熟食,就點左碟小食潮汕殼桃粿試下,外皮脆香,入口軟糯,一甜一咸,相當有潮汕特色。🐻湯底揀了原味牛骨湯底,鍋底有牛腩蘿蔔粟米等,然後店員就係我哋面前加入牛骨湯,湯汁鮮味清甜。牛肉就點左鮮切肥牛同精品雪花,每碟都粉嫩鮮紅,油花十足,放入鍋底十來秒撈起,再沾上醬料櫃自行混合的醬料,真係食得過癮。牛筋丸同牛肉丸都必食之選,口感彈牙滿滿肉汁,🐻👨🏽真係食左幾粒都唔夠喉。🐻👩🏻突然想食蝦,🐻👨🏽就叫左鮮活九節蝦比🐻👩🏻食,睇到蝦身由烏黑燙成橙紅就起鍋脫殼,蝦肉彈牙鮮甜,十分新鮮。食完肉自然要少少菜調和下,點左個菌菇拼盤有幾種菇類,每種都味鮮爽脆,配上清甜的牛骨湯剛剛好。🐻八合里香港首店食物質素完美還原深圳店,坐位舒適寬闊,可以免去車程時間在香港品嘗到八合里高品質的牛肉,對牛魔王的我哋真係一大喜訊。

2025-01-07 500 瀏覽
🐻難得年尾得閒幾日,今日請咗假就同🐻👨🏽沖咗去沙田八合里食牛肉火鍋,平時返大陸食就食得多,今次見到佢開咗過嚟香港,所以二話不說放假即刻衝過嚟沙田🤣🐻同平時打邊爐食嘅日本和牛唔同,潮汕牛肉口感豐富,肉味濃厚,加上牛骨清湯做既湯底,食落去嘅牛味就係鮮上加鮮🐻打邊爐不可或缺嘅當然係醬料啦,八合里一張要區都好豐富㗎,除咗平時啲有嘅蔥花芫荽蒜蓉等等,佢仲有柑桔仔,加埋落個醬汁度酸酸地超好食🥰🐻今次我哋嗌咗兩款牛,🐮鮮切肥牛🐮精品雪花,一個款肉味濃郁另一款油花豐富,牛肉新鮮到我哋影相嘅時候打側影都完全唔會跌落嚟😆,呢種鮮味真係唔係周圍都有架✅完全可以滿足到我哋嘅味蕾⭐️🐻除咗牛我哋仲嗌咗潮汕特色小食桃棵,外表炸到好香脆入面就煙煙韌韌好特別👍🐻值得一讚既係,佢哋嘅服務真係超好,連隔離枱都係咁讚啲店員又好笑容又熱心❤️

2025-01-07 399 瀏覽
今日放假,但係唔得閒北上,但係又好想食正宗的潮汕鮮牛肉火鍋喎,諗諗吓不如入沙田行街,沙田第一家做現切鮮牛肉的潮汕火鍋店,平日晚上18:00嚟到,已經座無虛席!我哋一行二人選擇咗;原味牛骨湯底(大鍋)鮮切肥牛、精品新鮮雪花肉、手打牛丸雙拼、鮮活九節蝦、特色菌菇拼盤、潮汕殼桃粿拼盤、潮汕純米粿條金桔百香(冷)、鴨屎香檸檬茶(冷) 原味牛骨湯底,淥完1~2份牛肉,加上芹菜和炸蒜沫就可以直接飲,好鮮好好味八合里嘅牛肉係新鮮牛肉,即日屠宰每日配送,色澤鮮紅,入口牛肉味濃郁,果然真材實料!手打雙拼牛丸肉味濃,而且彈牙,地道潮汕小吃夠特別~

我哋一行二人選擇咗;
原味牛骨湯底(大鍋)
金桔百香(冷)、鴨屎香檸檬茶(冷)

手打雙拼牛丸肉味濃,而且彈牙,地道潮汕小吃夠特別~
2025-01-07 343 瀏覽
近排天氣凍,最好做咩梗係打邊爐啦,講起打邊爐,梗係去出晒名既八合里,沙田第一家做現切鮮牛肉的潮汕火鍋店~依家八合里香港有分店,唔使去深圳咁遠就可以食到,正宗潮汕鮮牛肉火鍋。店舖環境舒服乾淨,見到全透明玻璃廚房清潔又衛生。新鮮肥牛肉,仲係即日屠宰每日配送,真材實料!見到都想食。開餐啦!先嚟一個原味牛骨湯底,清清地又有好香濃嘅牛骨味,新鮮手切肥牛同埋精品雪花牛,口感一流,牛肉味香濃夠晒新鮮,再食個手打牛丸,爽口彈牙好有牛香味。鮮活九節蝦,味道鮮甜爽口好新鮮。特色菌菇拼盤,一睇就知夠晒新鮮仲加多碟潮汕純米粿條口感嫩滑。最後,潮汕穀桃粿拼盤做甜品,正宗潮州風味,唔係度度有得食!再飲多杯鴨屎香檸檬茶(冷)同金桔百香(冷)潤一潤。食到飽飽返屋企。 大滿足!

新鮮肥牛肉,仲係即日屠宰每日配送,真材實料!見到都想食。

超級興奮🥳 深圳火鍋名店「八合里牛肉店火鍋」🍲 早前於沙田新城市廣場開了首間分店😍以前曾經在深圳食過兩次,超好食🤤印象好深刻,今次夾到時間同朋友一齊食😉不得不說,牛肉一樣好高質❗️這裏的牛肉均由五豐行供應,本地即日屠宰🐂新鮮直送❗️好味的程度是:即使牛肉不沾任何醬料,直接食用🥢你已經感受到牛肉的超鮮味😋🍲 原味牛骨湯底(大鍋) $68湯味好鮮🤤淥完1~2份牛肉🥩加上芹菜和炸蒜沫就可以直接飲,好鮮好好味👍🏻🐂 鮮切肥牛 $72即日屠宰的牛肉特別新鮮👍🏻就算不沾任何醬料,都已經很好食😋🐂 精品新鮮雪花肉 $98肉質好,碟肉雪花好靚,推介牛肉控必點👍🏻🐂 手打牛丸雙拼 $48必點❗️招牌手打牛肉丸😋好鮮味,咬開口感好好!軟硬適中🤤一盤6粒大大粒👍🏻🦐 鮮活九節蝦 $88絕對新鮮❗️ 上枱時蝦還會郁動🦐一盤6隻,好鮮味!🍄 特色菌菇拼盤 $56拼盤有齊菇菌、蕃茄及蔬菜🥬火鍋必點!菇菌及蔬菜吸收了火鍋湯底的精華🤤特別好味❗️🥢潮汕殼桃粿拼盤 $52潮汕特產小食😋地道又正宗👍🏻兩款口味不同,粉紅色餡料為咸味,墨綠色餡料則帶甜,兩款都煙煙靭靭👍🏻好好食🥢 潮汕純米粿條 $28火鍋必點❗️吸到湯底精華😍一啖粿條一

🍲 原味牛骨湯底(大鍋) $68

🐂 鮮切肥牛 $72
即日屠宰的牛肉特別新鮮👍🏻
就算不沾任何醬料,都已經很好食😋

🐂 精品新鮮雪花肉 $98
肉質好,碟肉雪花好靚,推介牛肉控必點👍🏻

🐂 手打牛丸雙拼 $48
必點❗️招牌手打牛肉丸😋
好鮮味,咬開口感好好!軟硬適中🤤一盤6粒大大粒👍🏻

🦐 鮮活九節蝦 $88
絕對新鮮❗️ 上枱時蝦還會郁動🦐一盤6隻,好鮮味!

🍄 特色菌菇拼盤 $56
拼盤有齊菇菌、蕃茄及蔬菜🥬
火鍋必點!菇菌及蔬菜吸收了火鍋湯底的精華🤤特別好味❗️

🥢潮汕殼桃粿拼盤 $52
潮汕特產小食😋地道又正宗👍🏻

🥢 潮汕純米粿條 $28
火鍋必點❗️吸到湯底精華😍一啖粿條一啖湯更加滿足🤣

🍹金桔百香 $38
火鍋必點凍飲☺️酸酸哋好開胃!

🍹鴨屎香檸檬茶 $38
朋友的餐點☺️鴨屎香有回甘味,配上檸檬好夾❗️

🌟自助醬料費 每位$16
📣自助醬料區還有潮汕特色小食🥜裹麵花生🥜供應❗️好香口食唔停😋大家去到一定要試下!

另外讚揚下:呢間餐廳員工超有禮貌🥰是我近期食過服務最好的餐廳❗️連經理都親自打點招呼客人👍🏻

📍八合里牛肉火鍋 @baheli_official
沙田沙田正街18號新城市廣場一期6樓631-632號舖 @newtownplazahk
  • 手打牛丸
2025-01-02 704 瀏覽
北上嘅時候經常見到呢間潮汕牛肉火鍋店嘅廣告,但一直都試唔到,原來而家香港都有得食,全港首店進駐新城市廣場,再嚟食都好方便唔洗再心思思啦🤭呢度所有新鮮手切肉品都係香港五豐行供應,咁食得安心又放心👍🏻🥢潮汕殼桃粿拼盤先黎小食,一個鹹(灰色)一個甜(粉紅色),粿皮煙韌,煎香後外脆內軟🥢原味牛骨湯底湯底清甜好足料,有粟米、紅棗、蘿蔔等,當然唔少得拆骨肉,用牛骨熬出嘅湯唔會油膩,牛味濃郁🥢鮮切肥牛油花分佈均勻,有嚼勁得嚟唔會太油膩🥢精品新鮮雪花肉入口即溶嘅感覺,每啖都充滿油脂,肉質柔嫩🥢手打牛丸雙拼牛肉丸、牛筋丸同樣爽彈多汁,牛丸大大粒好滿足🥢鮮活九節蝦香港叫做草蝦,大大隻蝦上枱生猛新鮮,肉厚鮮甜仲好爽口,蝦頭橙黃蝦膏甘香,重點蝦殼好易剝開,就連我媽平時嫌剝蝦殼麻煩嘅都讚好🥢特色雜菇拼盤第一次見到菇真係成支鉛筆咁,原來叫黑松茸又名鉛筆菇,菇味好濃郁仲有比較少見嘅繡球菌,口感又脆又嫩,都幾特別🥢潮汕純米粿條粿條厚實、飽滿、夠嫩滑,入口陣陣米香,記得唔好煮過頭,好易軟腍🥤金桔百香🥤爆打鴨屎香檸檬茶設自助醬料費,可以自由配搭獨有滋味蘸料或者依照餐廳指引搭配鮮味醬汁組合,仲可以任食潮汕特色小食裹麵花生🥜

🥢潮汕殼桃粿拼盤

🥢原味牛骨湯底

🥢鮮切肥牛
油花分佈均勻,有嚼勁得嚟唔會太油膩

🥢精品新鮮雪花肉
入口即溶嘅感覺,每啖都充滿油脂,肉質柔嫩

🥢手打牛丸雙拼
牛肉丸、牛筋丸同樣爽彈多汁,牛丸大大粒好滿足

🥢鮮活九節蝦

🥢特色雜菇拼盤
仲有比較少見嘅繡球菌,口感又脆又嫩,都幾特別

🥢潮汕純米粿條

鮮切肥牛、精品新鮮雪花肉
左:金桔百香;右:爆打鴨屎香檸檬茶
裹麵花生
2024-12-19 3332 瀏覽
喺沙田睇完戲諗住搵嘢食見到新開 就去試吓去到要等位 要等兩張枱咁佢係主打牛肉 心諗應該唔太差揀咗牛骨湯底 完全冇味 同水一樣🥲叫咗牛肉拼盤 牛丸拼盤 黑毛肚 嫩牛肉拼盤牛肉又系冇牛味 。唔知食緊咩牛丸反而不錯 。幾好食毛肚 又系冇味嫩牛肉 又系冇味 。嚡熠熠 同煲湯瘦肉差唔多。🤣反而湯底入邊粟米 好甜 好食😆湯底入面啲牛肉粒粒重好食過order嘅牛最好笑係 食完個牛肉拼盤 隻盤冇收走都唔緊要新order嘅嫩牛肉 。就咁放上去隻吉盤上面。🙂‍↔️我心諗 放題重做得好過你 埋單 加2支啤酒 好似5百尾 。差唔多6百冇影到相😛
喺沙田睇完戲
諗住搵嘢食
見到新開 就去試吓
去到要等位 要等兩張枱
咁佢係主打牛肉 心諗應該唔太差
揀咗牛骨湯底 完全冇味 同水一樣🥲
叫咗牛肉拼盤 牛丸拼盤 黑毛肚 嫩牛肉
拼盤牛肉又系冇牛味 。唔知食緊咩
牛丸反而不錯 。幾好食
毛肚 又系冇味
嫩牛肉 又系冇味 。嚡熠熠 同煲湯瘦肉差唔多。🤣
反而湯底入邊粟米 好甜 好食😆
湯底入面啲牛肉粒粒重好食過order嘅牛
最好笑係 食完個牛肉拼盤 隻盤冇收走都唔緊要
新order嘅嫩牛肉 。就咁放上去隻吉盤上面。🙂‍↔️
我心諗 放題重做得好過你
埋單 加2支啤酒 好似5百尾 。差唔多6百
冇影到相😛

😋登登登登!#八合里牛肉火鍋 #新城市廣場 香港首店今日隆重試業!食肉獸一收到消息立馬來光顧啦💫👉首天現場大排長龍,人氣爆燈!不單只因為試業有菜餚低至6⃣️8⃣️折鉅惠,最重要原因是,👉#八合里香港首店的新鮮牛肉,通通都是由#香港五豐行 #五豐鮮牛肉特別供應!本地即日屠宰,每日每餐新鮮直送,真材實料持續在線!👉表示各位食客不在潮汕,也能吃到新鮮地道的牛肉火鍋!👏現場用餐,感覺好jeng💥八合里香港首店佈置,沿用品牌的全新設計一-黑金風格。✨乾脆利落的線條建築,以及綠植點綴佈置,為門店營造簡約、大氣、高級的視覺呈現,讓食客更能專注享用#汕頭非遺牛肉火鍋 的地道美味。這麼舒適的用餐環境和優質服務,當然強烈建議你們到店認真體驗啦!🍴門店地址:香港新界沙田區新城市廣場一期6樓631-632號鋪🔍營業時間:11:00-22:30

🔍營業時間:11:00-22:30
2024-12-04
用餐優惠
試食活動
  • 至尊鮮肉四寶拼盤
  • 鮮切花趾肉
  • 非凡牛酥肉
  • 原味牛骨湯底
  • 手打牛筋丸(小)
  • 蟹子黑虎蝦滑
  • 冰糖爆漿玉米