冬季❄️竟然有「台」風突襲警報⚠️ 台中🇹🇼殿堂級👑過江龍❗️<八月堂> 牛角包(可頌)🥐 連台灣🇹🇼人都要排隊既人氣食店💯<八月堂>之所以咁吸引😳 係因為佢既牛角包🥐真係做到外層香脆💥 內層鬆軟又好有層次👍🏻 佢地既酥皮摺下摺下原來有6️⃣4️⃣層😳 加上佢款式選擇又多😃 口味又獨特😎 有鹹有甜,任君選擇🥰葵芳分店剛剛開業🎊 做緊買5️⃣送1️⃣既優惠🔆 買夠6️⃣個會提供1️⃣個好吸睛既包裝盒🤩 望住半開放式廚房既可頌🥐不斷新鮮出爐😎 明知牛角包🥐 其實用左好多牛油勁油膩肥屎人🤦🏻‍♂️ 最後都係買左6️⃣個🙈<檸檬🍋泡泡霜可頌🥐>(葵芳店限定口味)可頌上面有1️⃣粒棉花糖😋 裡面包住滿滿既檸檬🍋餡料,有一陣淡淡既檸檬🍋酸味~<可可牛奶🥛熊🧸🥐>好可愛既熊仔頭🐻🥰 成個可頌🥐都充滿朱古力味🍫 裡面裝住香滑可可牛奶🥛餡<炙燒🔥明太子🥐> 鹹食口味既可頌🥐 滿載鹹香味道😋 明太子醬再多點會更好🙈 係幾新穎既配搭😳 無諗過咁夾😌 大推‼️<蘋果🍎可頌🥐>蘋果🍎味道酸酸甜甜🥰 食落幾爽幾開胃~ 而且蘋果🍎肉好豐富,肉桂味都好濃郁<

<檸檬🍋泡泡霜可頌🥐>

<可可牛奶🥛熊🧸🥐>

<炙燒🔥明太子🥐>

<蘋果🍎可頌🥐>

<迷戀卡士達🥐>
裡面既吉士多到有爆漿效果🌋 食落好幼滑🏂 雲尼拿味道勁香👃🏻甜度岩岩好👍🏻

<皇家爵士🥐>
一半係淋上朱古力醬🍫 而另一半曬上少少糖霜。朱古力🍫味唔會太甜😉 有少少似食緊脆皮樂雪條❄️🙈

最後我地兩個人👦🏻🧒🏻1口氣食曬6️⃣個😆 有夠誇張🙈 個人會比較推介鹹味可頌😎👍🏻

溫馨提示😊: 聽聞<八月堂>牛角包🥐會有少少暖暖地👀 可惜我地買既時候又唔係好覺🥺 出爐熱熱地🔆應該最好食😋
10 分鐘 (外賣自取)
$51.5 (下午茶)
  • 炙燒明太子
2019-12-11 852 瀏覽
🎉葵芳新都會終於都開左八月堂😆🎊上次試左三款已經覺得好好味口味款式多、用料高質、賣相精緻吸引外鬆脆內軟熟,切開仲見到蜂巢形狀✨今次試埋其他口味睇下係咪一樣咁好好味先💓🐻可可牛奶熊 $22 (7/10)賣相超可愛同時亦係11月新品🆕咬開第一啖已經爆漿😍塞入滿滿的牛奶朱古力餡🖤入口順滑 有種食緊泡芙既感覺😆但我唔鍾意食太甜同覺得呢款有啲漏所以對我黎講就唔算太鍾意但螞蟻朱古力控應該會幾鍾意😚🐜!!🍎蘋果可頌 $23 (9.5/10)好好食!我最鍾意呢款😚每啖都食到蘋果粒 食落仲凍凍地好過癮😆用左青森蜜蘋果 味道更加香甜多汁~配埋鬆脆可口既牛角包 口感豐富有層次真係好好味💓~~~🍋檸檬泡泡霜 $20 (9/10)<葵芳新都會分店限定‼️>檸檬味好突出!同牛角包好夾!面頭仲有粒棉花糖☁️同時唔會搶走牛角包本身牛油既香氣😋食落味道清新好Fresh!!啱曬怕甜既朋友!雪花檸檬 $18 (7.5/10)可頌表皮撒上用新鮮檸檬調製而成既糖霜❄️味道酸酸甜甜 咬第一啖已經食到好明顯好突出既新鮮檸檬味!比起泡泡霜呢款酸度更加高😝味道幾特別 感覺好開胃清新✨簡單既配搭已經好好味!同時牛角包既牛油味亦
🎉葵芳新都會終於都開左八月堂😆🎊
上次試左三款已經覺得好好味
口味款式多、用料高質、賣相精緻吸引
外鬆脆內軟熟,切開仲見到蜂巢形狀✨
今次試埋其他口味睇下係咪一樣咁好好味先💓

🐻可可牛奶熊 $22 (7/10)
賣相超可愛同時亦係11月新品🆕
咬開第一啖已經爆漿😍
塞入滿滿的牛奶朱古力餡🖤
入口順滑 有種食緊泡芙既感覺😆
但我唔鍾意食太甜同覺得呢款有啲漏
所以對我黎講就唔算太鍾意
但螞蟻朱古力控應該會幾鍾意😚🐜!!

🍎蘋果可頌 $23 (9.5/10)
好好食!我最鍾意呢款😚
每啖都食到蘋果粒 食落仲凍凍地好過癮😆
用左青森蜜蘋果 味道更加香甜多汁~
配埋鬆脆可口既牛角包 口感豐富有層次
真係好好味💓~~~

🍋檸檬泡泡霜 $20 (9/10)
<葵芳新都會分店限定‼️>
檸檬味好突出!同牛角包好夾!
面頭仲有粒棉花糖☁️
同時唔會搶走牛角包本身牛油既香氣😋
食落味道清新好Fresh!!啱曬怕甜既朋友!

雪花檸檬 $18 (7.5/10)
可頌表皮撒上用新鮮檸檬調製而成既糖霜❄️
味道酸酸甜甜 咬第一啖已經食到好明顯好突出
既新鮮檸檬味!比起泡泡霜呢款酸度更加高😝
味道幾特別 感覺好開胃清新✨
簡單既配搭已經好好味!
同時牛角包既牛油味亦會更加突出💓

🍫朱古力可頌 $18 (8/10)
上次都有食呢款覺得好好味所以再Encore!
用朱古力麵團再包入朱古力棒 味道濃郁🤎
鍾意佢朱古力味香濃突出得黎甜度啱啱好!
唔會太甜膩

🍓紅粉戀人 $18 (7/10)
可頌半邊披上草莓朱古力脆皮 加入新鮮草莓果乾
再淋上草莓朱古力醬點綴 充滿少女心🥰💗
味道完全係士多啤梨味Pocky/熊仔餅隻味!
甜度剛好 草莓果乾微酸🍓
作為士多啤梨控呢款對我黎講就冇咁吸引啦🥺
都係好味但對比其他款就普通咗啲
2019-12-10 93 瀏覽
葵芳新開的,近新都會廣場戲院附近,今次第三次排隊終於成功買了。試下排曬長龍的牛角包🥐,10個人在前面,但流水速度快,5至8分鐘就排到。我揀蜜糖味、蘋果批、檸檬蜜糖、重芝士味。還有朱古力味,眼見10種味左右。果然無介紹錯,入口鬆脆。味道很有新鮮感。蘋果批牛角包和蜜糖味首選。有買5送1的優惠,單買覺得唔係好抵。蜜糖味最平$15。但午餐時間及黃昏時間很多人,我試過排20分鐘都未到。然之後走咗!放到第二天還保持鬆脆好味😋

,單買覺得唔係好抵。蜜糖味最平$15。

放到第二天還保持鬆脆好味😋
牛角包
2019-12-08
5 分鐘 (外賣自取)
$98 (宵夜)
牛角包
2019-12-09 121 瀏覽
八月堂嘅牛角包同而家好hit嘅bakehouse同Gontran Cherrier唔同,佢有啲似panash嘅迷你牛角包,質感有啲麵包,食落唔會好油膩,食多幾個都仲得😍 入面係蜂巢網狀,充滿空氣感🤣 熱食嘅話好食啲,面頭會鬆脆啲😛而且款式味道好多,亦都裝飾得好靚instagrammable🤩 最中意食蘋果可頌,粒粒蘋果甜甜地同牛角包好夾😋 冇諗過牛好糖同牛角包又幾夾,有啲焦糖味,再配杯咖啡應該唔錯😚 中意食custard嘅你唔可以錯過迷戀卡士達同11月限定嘅可可牛奶熊😆 餡料非常多,口感軟綿,甜度適中,特別係朱古力卡士達嘅甜度控制得啱啱好🤤 最後葵芳店限定口味好啱中意清新口味嘅你,味道酸酸甜甜,一啲都唔會膩🍋我同男朋友推薦 TOP 5:▫️清森蜜富士蘋果可頌 $23▪️牛奶糖可頌 $22▫️迷戀卡士達 $20▪️可可牛奶熊 $22▫️檸檬泡泡霜可頌 $20

我同男朋友推薦 TOP 5:
▫️清森蜜富士蘋果可頌 $23
▪️牛奶糖可頌 $22
▫️迷戀卡士達 $20
▪️可可牛奶熊 $22
▫️檸檬泡泡霜可頌 $20
2019-11-20
2019-12-08 89 瀏覽
我自己一直都好鐘意食牛角包,因為覺得好食既牛角包實在太好食,超鬆軟🤤🤤所以一直都想試「八月堂」好耐,因為佢既牛角包有齊好多款唔同既口味😋完全係岩哂我啦!!之前行過新都會見到佢會係度開分店,真係幾興奮🥰今日唔知係唔係新開張既第一日,排哂長龍,仲有買五送一既優惠,梗係要買返去同屋企人一齊試下🤩今次買左檸檬泡泡霜可頌、朱古力可頌、蜂巢可頌,雪花檸檬🍋、迷戀卡士達。我同屋企人最鐘意都係朱古力可頌同迷戀卡士達,因為裡面有餡好正😍但其他味道都真係幾唔錯👍🏻😎

2019-11-17
  • 迷戀卡士達
2019-12-07 78 瀏覽
八月堂🌟殿堂級的牛角包😋最近在家附近開了八月堂,早上11點開店時我就去排隊了!很幸運地排第三🥳🥳被客人買晒喜歡的口味就要再等待了🤪我購買了4款口味,分別係蘋果可頌,粉紅戀人,皇家爵士,牛奶糖可頌!我購買後才知買5送1😭😭我先吃了一個是粉紅戀人,基本上一打開盒子,這款味道最香濃✨,已聞到陣陣士多啤梨朱古力味!🍓果然牛角包很鬆脆,很美味!難怪要排隊吧!🥰之後再等家人回來再吃其餘的味道!大家要留意有生果及內餡的款式要盡快吃掉啊!之後還吃了蘋果可頌,有爽口的蘋果內餡,口感不錯!而牛奶糖可頌都很特別,內部跟外層都有牛奶糖!而皇家爵士就有香濃的朱古力味,這款應該最岩男仕口味吧!😉
八月堂🌟殿堂級的牛角包😋
被客人買晒喜歡的口味就要再等待了🤪

2019-12-07
15 分鐘 (外賣自取)
2019-12-03 153 瀏覽
恭喜來自台灣的八月堂今日(16號)葵芳店開張大吉!呢間已經係香港第四間分店啦!八月堂既牛角酥真係殿堂級沒有在說笑!佢地既材料全部都經嚴格篩檢,有些食材更係台灣特有!每一個口味都充滿獨特性同心思!檸檬泡泡霜可頌($20)呢個口味係葵芳分店限定口味!第一次食,可頌內注入檸檬餡,食落感覺清新甜而不膩!可可牛奶熊($20)對住呢個咁可愛既熊忍唔住少女心爆發,影左好多相!呢個熊熊裡面注入左香滑的可可牛奶餡,朱古力夠香濃順滑~真係睇得又食得炙燒明太子($18)介紹呢個係鹹既可頌!可頌裡注入明太子餡,食落鹹鹹香香!同可頌超夾!好好食!勁推介總括:殿堂級真係名不虛傳!咬開可頌,你會清晰可見裡面的泡泡,而且可頌至少整左有60層酥皮,每一口既口感都係香脆誘人Sayit之私心推介口味 檸檬泡泡霜 可可牛奶熊炙燒明太子牛奶糖可頌朱古力可頌八月堂(葵芳店)地址:葵芳新都會廣場 1樓 Shop 164舖營業時間: 11:00am - 10:00pm
恭喜來自台灣的八月堂今日(16號)葵芳店開張大吉!

呢間已經係香港第四間分店啦!
八月堂既牛角酥真係殿堂級沒有在說笑!

檸檬泡泡霜可頌($20)

可可牛奶熊($20)

對住呢個咁可愛既熊

炙燒明太子($18)

Sayit之私心推介口味

檸檬泡泡霜

可可牛奶熊

炙燒明太子

牛奶糖可頌

朱古力可頌

八月堂(葵芳店)
地址:葵芳新都會廣場 1樓 Shop 164舖
營業時間: 11:00am - 10:00pm
2019-11-26 214 瀏覽
🥐🥐🥐八月堂🥐🥐🥐葵芳店早排開幕喇🎊🎉鍾意食麵包既圈圈⭕️又點會錯過呢一於帶男神試下先見到佢新岀既🥐青森蜜富士蘋果🍏可頌奶蛋素🥐當然要試下新野啦佢係選用頂級蘋果🍏鮮甜多汁 口感非常豐富而且仲充滿果香味~~~🥰牛角包🥐外皮香脆真係一試難忘😍‼️‼️另外 男神就試左個🥐檸檬泡泡霜奶蛋素🥐有少少微酸既檸檬🍋味🥐外皮有入口即溶既糖霜兩者配合有酸甜既滋味😋真係好特別😍😍😍
🥐🥐🥐八月堂🥐🥐🥐
葵芳店早排開幕喇🎊🎉