2019-12-12
冬季❄️竟然有「台」風突襲警報⚠️ 台中🇹🇼殿堂級👑過江龍❗️<八月堂> 牛角包(可頌)🥐 連台灣🇹🇼人都要排隊既人氣食店💯<八月堂>之所以咁吸引😳 係因為佢既牛角包🥐真係做到外層香脆💥 內層鬆軟又好有層次👍🏻 佢地既酥皮摺下摺下原來有6️⃣4️⃣層😳 加上佢款式選擇又多😃 口味又獨特😎 有鹹有甜,任君選擇🥰葵芳分店剛剛開業🎊 做緊買5️⃣送1️⃣既優惠🔆 買夠6️⃣個會提供1️⃣個好吸睛既包裝盒🤩 望住半開放式廚房既可頌🥐不斷新鮮出爐😎 明知牛角包🥐 其實用左好多牛油勁油膩肥屎人🤦🏻♂️ 最後都係買左6️⃣個🙈<檸檬🍋泡泡霜可頌🥐>(葵芳店限定口味)可頌上面有1️⃣粒棉花糖😋 裡面包住滿滿既檸檬🍋餡料,有一陣淡淡既檸檬🍋酸味~<可可牛奶🥛熊🧸🥐>好可愛既熊仔頭🐻🥰 成個可頌🥐都充滿朱古力味🍫 裡面裝住香滑可可牛奶🥛餡<炙燒🔥明太子🥐> 鹹食口味既可頌🥐 滿載鹹香味道😋 明太子醬再多點會更好🙈 係幾新穎既配搭😳 無諗過咁夾😌 大推‼️<蘋果🍎可頌🥐>蘋果🍎味道酸酸甜甜🥰 食落幾爽幾開胃~ 而且蘋果🍎肉好豐富,肉桂味都好濃郁<
<可可牛奶🥛熊🧸🥐>
<炙燒🔥明太子🥐>
<蘋果🍎可頌🥐>
<迷戀卡士達🥐>
裡面既吉士多到有爆漿效果🌋 食落好幼滑🏂 雲尼拿味道勁香👃🏻甜度岩岩好👍🏻
<皇家爵士🥐>
一半係淋上朱古力醬🍫 而另一半曬上少少糖霜。朱古力🍫味唔會太甜😉 有少少似食緊脆皮樂雪條❄️🙈
最後我地兩個人👦🏻🧒🏻1口氣食曬6️⃣個😆 有夠誇張🙈 個人會比較推介鹹味可頌😎👍🏻
溫馨提示😊: 聽聞<八月堂>牛角包🥐會有少少暖暖地👀 可惜我地買既時候又唔係好覺🥺 出爐熱熱地🔆應該最好食😋