2024-09-09
知道呢度燒肉做梗promo,叫雨餐做梗半價推廣,就訂左今晚就黎到食燒肉,餐廳位於T.O.P的四樓,地理位置好方便。先上左A5 和牛西冷,一上枱就心心眼,好靚的油脂油花分佈,輕輕燒完,一擺入口即溶😍😍四品和牛燒肉盛四種都係A4黑毛和牛,分別有後腰肉、牛肩、和尚頭、三角腩,我個人最喜愛牛肩,好重牛肉味同個油脂入口係爆開。醬油牛肋肉一整條,用上甜甜的醬油就醃得好入味,令人好開胃,呢個又係好Juicy。味淋魚干平時去日式居酒屋都會叫呢個食,今次係第一次自己燒,自己燒覺得仲好食🤣🤣比目魚西京燒燒到外脆,但入面啲魚肉仲保持到嫩滑👍👍呢度燒肉好多款唔同肉類,除咗牛,仲有豚肉,雞,海鮮都好多款,竟然有清酒煮蜆,個蜆好飽滿,有淡淡的清酒味,最重要冇沙;仲有虎蝦,青口,鯖魚,炸物天婦羅,沙律,麵食,野菜等等,真係好多選擇。甜品方面,估唔到都有好幾款同雪條,個人最喜愛紅豆大福,煙煙韌韌得黎最重要唔係太甜。雪條有我最愛的蜜瓜雪條。飲品方面除咗酒類,基本上的都有。
四品和牛燒肉盛
醬油牛肋肉
味淋魚干
比目魚西京燒
燒到外脆,但入面啲魚肉仲保持到嫩滑👍👍
雪條有我最愛的蜜瓜雪條。
飲品方面除咗酒類,基本上的都有。