2021-08-06 610 瀏覽
呢間🧜🏻‍♀️同屋企人之前都食過 鐵板燒黎講lunch set一百蚊都唔洗真係幾抵食😚所有set都配有沙律 味噌湯 白飯(炒飯+HKD20) 飲品😋-🍴松餐(1人前) HKD88(燒汁豚肉 牛肉薄燒 燒墨魚 炒雜菜)呢個餐豬肉牛肉都有齊🙈牛肉包住葱同蒜一齊食非常惹味 豚肉就比較似平時洋蔥炒豬肉咁無乜特別 不過肉質就稍為鞋左啲🤔墨魚唔算大件 不過唔韌 燒得岩岩好😋🍴竹餐(1人前) HKD72(牛肉薄燒 鐵板三文魚 日本帶子 炒雜菜)同樣都係有牛肉薄燒 味道係一樣嘅🤣三文魚比得幾多 燒過嘅三文魚有滿滿嘅油脂分泌 好香口😍帶子就有一粒 不過不失😛❗️整體黎講所有食物質素係偏鹹嘅 配飯食會比較好😉另外仲有每日限定同埋單叫食物🤪-✾味道覺醒指數: 3.6/5 抵食指數: 3.8/5服務指數: 3.5/5.

🍴松餐(1人前) HKD88
(燒汁豚肉 牛肉薄燒 燒墨魚 炒雜菜)

🍴竹餐(1人前) HKD72
(牛肉薄燒 鐵板三文魚 日本帶子 炒雜菜)

❗️整體黎講所有食物質素係偏鹹嘅 配飯食會比較好😉

另外仲有每日限定同埋單叫食物🤪

味道覺醒指數: 3.6/5
抵食指數: 3.8/5
服務指數: 3.5/5.
2021-07-12 583 瀏覽
老闆換咗,食物質素完全保持唔到- 餸菜全部都係細細份又加咗價- 老闆娘態度服務差,好大油煙又唔開大抽氣- 肉類質素差咗,當晚叫牛嘅全部都係跟腱位- 配”菜”仲多過主菜- 上碟完全唔講究,幾十蚊都放得靚過佢整體感覺差過以前好多
老闆換咗,食物質素完全保持唔到

- 餸菜全部都係細細份又加咗價
- 老闆娘態度服務差,好大油煙又唔開大抽氣
- 肉類質素差咗,當晚叫牛嘅全部都係跟腱位
- 配”菜”仲多過主菜
- 上碟完全唔講究,幾十蚊都放得靚過佢

整體感覺差過以前好多
2021-07-11 607 瀏覽
今日V 小姐為大家介紹嘅係位於紅磡,超抵食鐵板燒!午餐平均唔洗$100 ! 坐bar 枱仲可以有師傅係你面前燒!竹餐 $72 (加了$20轉炒飯😋)雪餐 $72 (同樣加了$20轉炒飯😋)🌕🌕🌕🌕🌑一句說到尾就是性價比高!$92 已包了牛肉燒、三文魚腩骨、帶子、炒菜以及湯沙律和炒飯!不過不要帶高價鐵板燒的期望來啊,這對小店也很不公平😝整體:🌕🌕🌕🌕🌑環境:🌕🌕🌕🌕🌑V小姐整體來說十分喜歡這小店,這價錢可以吃到鐵板燒的地方真的不多,而且店家亦很熱情,食物質素與價錢成正比,有興趣朋友也可以去試試呢

竹餐 $72 (加了$20轉炒飯😋)
雪餐 $72 (同樣加了$20轉炒飯😋)
🌕🌕🌕🌕🌑

整體:🌕🌕🌕🌕🌑
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
2021-06-30 355 瀏覽
慶祝老公生日呢間日日多人食開業應超過20年啦,都想試好耐book了位7點坐見坐枱都爆滿平價的,7百幾都有二人餐食物有點咸銅鑼灣和三昧是又貴又質素好,兩位起碼千七
2021-06-30
生日
2021-05-06 685 瀏覽
我有一次在紅磡揾地方吃午餐,偶然見到一個招牌,寫住「鉄板燒」,立即吸引了我的目光去光顧。此間食肆叫做「出羽櫻」鐵板燒料理,初時我以為價錢比較昂貴,但原來午餐價錢尚算經濟,大概72元至128元都有交易。此處環境尚可以,一大張吧檯有三個鐵板爐,出餐都好快手。如果不想點套餐,亦可以單點食物,豐儉由人。曾幾何時,好多年前吃鐵板燒是非常昂貴的,遇到公司有重要的喜慶日子,老闆才會帶我們一班下屬去吃一趟。通常吃鐵板燒的食材都是比較昂貴的,所以,我每年都非常期待去吃這一餐鐵板燒的。現在於紅磡有這一間鐵板燒料理,我就可以經常去吃我心愛的鐵板燒了。我喜歡點此食肆的「竹餐」,因為有我喜愛吃的牛肉、帶子、三文魚骨腩和蔬菜,又有沙律菜、麵豉湯、白飯和飲品,加埋凍飲價錢都只是 74 元,非常超值,每次我都吃得好滿足啊!我每次去光顧,食物質素都保持到水準,又好味又夠熱,老板和員工又招呼得很好,我幾乎每個星期都會去吃幾次午餐,現在我已當此處是我的飯堂了。👍🏼👍🏼👍🏼🤗🙋🏻

2021-05-06
2021-03-01 759 瀏覽
今日去到紅磡找了很多地方都未開門,遠處看到這裡營業中就看門口餐牌仲要價錢唔貴就決定入去食啦,入到去見到有吧桌不少人食緊,廚師都努力炒緊幾香口,我們各自叫了一個定食差不多一百至一百二十元,蝦不叫十分新鮮但幾大隻,多春魚幾好味,牛肉醬汁太濃太咸食不到牛肉味,魷魚不錯新鮮又彈牙,炒肉之類醬都是十分咸,各自有一個麵豉湯味道正常,飲品要了凍檸檬茶茶底不好飲,咖啡如果沒有咁甜會好好多,沙律是菜加芝麻醬正常。價錢百多元來講都可以。

2020-10-28 912 瀏覽
今次係我第一次寫食評😄因為今晚係我媽媽爸爸結婚41結婚周年紀念,我哋揀咗依間鐵板燒慶祝🎉我哋成家真係食得好開心😍員工服務好,特別多謝廚師Joe師父特別安排有求必應節目比我哋👍入到去環境似日本居酒屋😃價錢平民價食物材料新鮮,啲扇貝、鮑魚、蝦超大隻🦐🐟🦀推介牛肉粒全家都話最好味,其實每道菜都好好味😋爸爸要求廚師可否煎隻🥚joe師父好樂意答應我爸爸要求😆仲話下次黎整一個🥚放題比佢😂炒飯時廚師仲寫咗個週年紀念字送俾我爸爸媽媽😁我哋成家食到好滿足好飽😍真係值得推介👍下次我哋一定會再嚟😋
2020-10-27
紀念日
我同我個fd唔知食乜好,見到有間唔太貴嘅鐵板燒就過左去食。一去到佢比左本餐牌我地,但全部都係$500up嘅2人餐,我問佢有冇一人餐佢先比改餐牌我,都算了可能佢唔記得姐。我同個fd一個叫左一份青口配羊肉,一份帶子配牛肉。到上菜嘅時候都冇乜問題,食個陣就唔對路,我個fd話個"羊"肉冇羊味,我地都冇理到可能係個羊唔靚姐。到我食個"牛"肉嘅時候,我就feel到個牛個味怪怪地,之後就舉手問佢分別係乜野肉,果然不出我地所料調轉左。呢個時候個男嘅侍應就係咁話唔好意思,另外幫我地落單嘅女侍應就直接走左🙂我地就心諗,算啦我地交換番食算啦唔好搞禁多野。到我食完我個餐,個女侍應過黎收(我地已經燥緊)我地👭🏻:個餐你比調轉左,下次上餐嘅時候不如講聲係乜野先。佢🧑🏻:咁上餐個陣你地冇問我吖嘛,我咪冇講囉。個下我地2個真係火都黎,仲好冷靜咁同佢講👭🏻:我地2個一個唔食牛一個唔食羊,而且我仲係敏感個種唔食得羊,咁我有咩事點算。🧑🏻:哦,咁唔好意思喇,不過下次你地都係係上菜個時問下我啦。然後我地都冇佢禁好氣佢就自己走左了。如果大家係想受氣嘅話,呢間係一個唔錯嘅選擇,推薦呢間🙂👍🏻

到我食完我個餐,個女侍應過黎收(我地已經燥緊)

我地👭🏻:個餐你比調轉左,下次上餐嘅時候不如講聲係乜野先。
佢🧑🏻:咁上餐個陣你地冇問我吖嘛,我咪冇講囉。

個下我地2個真係火都黎,仲好冷靜咁同佢講

然後我地都冇佢禁好氣佢就自己走左了。

如果大家係想受氣嘅話,呢間係一個唔錯嘅選擇,推薦呢間🙂👍🏻
2020-10-05 672 瀏覽
媽媽生日來了這間店舖慶祝店裏的環境氣氛都很不錯食物水準也不錯,叫了兩個套餐生啤有沖繩的啤酒海鮮也很新鮮最重要的是老闆們都很好想要的要求都做得到價錢比較實惠是慶祝生日的好地點👍🏻😝
媽媽生日來了這間店舖慶祝
店裏的環境氣氛都很不錯
食物水準也不錯,叫了兩個套餐
生啤有沖繩的啤酒
海鮮也很新鮮
最重要的是老闆們都很好
想要的要求都做得到
價錢比較實惠
是慶祝生日的好地點👍🏻😝

2020-07-24 908 瀏覽
平時當我想食日式鐵板燒既時侯,都會諗起紅磡既出羽櫻。平時一般鐵板燒人均都要3-400蚊以上,但出羽櫻既鐵板燒lunch set 最平只需要72蚊,仲要包面鼓湯,沙律, 白飯(如果個餐本身無炒烏冬)同飲品。雖然價格十分經濟,但食物卻是十分有質素!每次黎到出羽櫻,我都會選擇坐bar 枱,因為廚師會係你面前親自為烹調你所點既食物, 七十幾蚊既價錢你除左可以享受香噴噴既美食外,你仲可以欣賞到廚師既廚藝, 真係一個好正既體驗今次我就叫左竹餐, 鐵板鯖魚可以免費改成三文魚骨腩。我想講每一種食物都好好味。牛肉薄燒燒到啱啱好,唔會過生過熟,加埋入面d 蔥同蒜真係超級惹味。至於三文魚骨腩, 雖然係d “頭頭尾尾”既部位,但原來燒出黎係超有驚喜!師傳將d三文魚骨腩燒到好乾, 脆卜卜, d 骨都可以食埋, 而且d 三文魚油溶晒係d 肉入面, 令啖啖都有魚油香,好味!日本帶子雖然得一粒,但size 一d 都唔細,絕對無將價就貨!就算係炒雜菜都好好味, 我本身好怕食d 又生又無味既椰菜,但呢度d 椰菜就炒到好淋好入味!總之就樣樣都好好味啦!另外值得一讚既係雖然呢度係平民鐵板燒餐廳既優惠時段,但我留意到廚師每燒完

今次我就叫左竹餐, 鐵板鯖魚可以免費改成三文魚骨腩。

我想講每一種食物都好好味。

另外值得一讚既係雖然呢度係平民鐵板燒餐廳既優惠時段,但我留意到廚師每燒完一樣食物都會先清潔一塊鐵板,再煮新一樣食物, 十分講究!
2020-06-01 678 瀏覽
午市推出大廚推介,話明大廚推介食啲材料由大廚話事。餐牌嘅設計大有日本風,而且設計亦都非常90年代。然後主廚會係你面前燒出大廚推介食物。然後會有頭盤我沙律配芝麻醬及味增湯,主菜會有三片三文魚片,先燒牛肉配雜菜。鐵板燒好處就係你可以睇到主廚煮嘅食物,另外你可以感受到日本嘅風氣。你可以先吃沙律然後再食三文魚跟住再食牛肉配飯,最後飲味增湯。呢個配合除咗暖胃之餘還可以飽肚。希望有機會可以享受到晚餐嘅氣氛,我相信食物質素唔會有改變但氣氛一定會上調
午市推出大廚推介,話明大廚推介食啲材料由大廚話事。

2019-11-18
午餐
2020-05-19 498 瀏覽
叫左 安格C牛扒套餐 即場在你面前鐵板燒 過程會按食客速度而定上碟 有幾種刺身 牛扒 燒大蝦 🍤 麵豉湯 炒帶子 炒飯 炒菜 仲有附上雪糕糯米糍 環境不算寬躺 食物質素尚可 價錢$9xx 性格比不高
2020-02-26 764 瀏覽
呢一間餐廳係我第一次食嘅鐵板燒餐廳, 外表平平無奇,但係內部裝修都唔錯。而入邊嘅老細幾好相處。我叫咗一個羊肉定食,羊肉片相當之開胃嘢未。但係價錢都幾貴下。羊肉係用新鮮嘅冰鮮肉片但完全冇雪藏味,仲有震震羊味。另外仲叫咗個食魚扒定食飯,有兩校說魚扒份量雖然唔係好多,但係夠晒一個女仔輕食其實最好食就係啲椰菜,佢吸收左羊肉嘅精華仲有少少胡椒粉調味,如果佢可以無限加配菜咁就好好囉。平時出邊食嘅鐵板燒都可以無限咁加配菜。多汁鬆軟嘅三文魚排,完全冇雪藏味,燒汁嘅粘結程度同魚肉配合得好好,互相緊扣,成為咗呢碟主菜嘅精髓。 但係佢有+1服務呢個令到我有少少失望因為一間平民嘅餐館唔應該會有+1服務。

但係佢有+1服務呢個令到我有少少失望
因為一間平民嘅餐館唔應該會有+1服務。
2020-02-25 445 瀏覽
朋友想食鐵板燒所以lunch就黎左呢到食裝潢好平民 set lunch 鐵板燒都唔貴我食唔落太多野就叫左個炒飯食師傅都係係鐵板到炒俾我食 個飯係好香不過我自己鐘意食啲乾身炒飯 佢就做唔到粒粒分明
朋友想食鐵板燒所以lunch就黎左呢到食
裝潢好平民 set lunch 鐵板燒都唔貴
我食唔落太多野就叫左個炒飯食
2020-01-20 525 瀏覽
為左慶祝聖誕節,又唔想平安夜同聖誕夜同人逼,於是23/12去試左個「老虎大蝦鵝肝套餐」,先黎左沙律同刺身,都係正常味道,我最期待既都唔係呢個HAHA除左飯、刺身同甜品等小食,主要有三樣鐵板,分別係老虎大蝦、鵝肝多士同埋牛小排,唔想要鵝肝可以選擇魚,牛小排唔錯,但唔係粒粒都咁淋鵝肝超油潤,好肥美大蝦勁好食! 可以選擇好似我就咁燒, 或者加奶酒蝦膏咁樣炒(好後悔冇揀到)我地當日坐係師傅前面觀看佢表演,佢又FING下啲廚具咁,除左好食,鐵板燒都係一種視覺享受黎。總括而言當晚非常開心,鐵板餐黎講兩個人食六七百蚊一啲都唔貴
為左慶祝聖誕節,又唔想平安夜同聖誕夜同人逼,
於是23/12去試左個「老虎大蝦鵝肝套餐」,
除左飯、刺身甜品等小食,主要有三樣鐵板,
分別係老虎大蝦、鵝肝多士同埋牛小排,
唔想要鵝肝可以選擇魚,
牛小排唔錯,但唔係粒粒都咁淋
牛小排

鵝肝超油潤,好肥美
鵝肝多士

老虎大蝦

總括而言當晚非常開心,鐵板餐黎講兩個人食六七百蚊一啲都唔貴
題外話/補充資料: 大食既人建議叫個多啲食物既餐,我地當日係剛剛好
2019-12-23
聖誕節