2023-01-27 1643 瀏覽
💁‍♀️💁‍♂️👧👦27/12/2022(Tue), Dinner🍽喺觀塘海濱花園近九龍灣果邊,有一檔食串燒既小食店,舖仔細細只得沿住外牆既幾個座位,萬一無位既話,亦可以選擇到店前面既公園草地,好似野餐咁吹住海風、望住個海景好chill咁食串燒。而今晚我地帶埋小朋友黎order咗:🔆 安格斯牛肉串($24)🔆 燒墨魚咀($18)🔆 香燒雞中翼($25)🔆 燒生蠔🦪(半打)($90)🔆 原條燒茄子🍆($38)🔆 香辣雞軟骨($16)🔆 燒韭菜($16)🔆 燒豬大腸($24)🔆 燒八爪魚丸($16)🔆 燒秋葵($16)🔆 燒菠蘿🍍($18)🔆 香燒多春魚($16)🔆 燒大啡菇($25)所有串燒都係即叫即燒既,所以落單之後都要等一陣先送過嚟。店方會邊燒好就邊送過嚟,讓你可以食住等餘下既食物。由於叫咗都唔少野食,呢度唔每款都細評啦,串燒價錢唔貴,都係十幾至二十幾蚊一串,每串都係細細串幾件仔咁,等你可以叫多幾款試吓。燒雞翼佢地燒得唔錯👍🏻,皮脆而肉嫩。而燒生蠔又無燒到過火,仍有蠔汁,再mix埋蒜茸一齊食,口臭?食完先算啦。燒茄子🍆同燒大啡菇都係我地每次必叫既,燒完仍然juicy好食。菠蘿🍍燒過之後,

而今晚我地帶埋小朋友黎order咗:

🔆 安格斯牛肉串($24)
🔆 燒墨魚咀($18)
🔆 香燒雞中翼($25)
🔆 燒生蠔🦪(半打)($90)
🔆 原條燒茄子🍆($38)
🔆 香辣雞軟骨($16)
🔆 燒韭菜($16)
🔆 燒豬大腸($24)
🔆 燒八爪魚丸($16)
🔆 燒秋葵($16)
🔆 燒菠蘿🍍($18)
🔆 香燒多春魚($16)
🔆 燒大啡菇($25)

燒雞翼佢地燒得唔錯👍🏻,皮脆而肉嫩。而燒生蠔又無燒到過火,仍有蠔汁,再mix埋蒜茸一齊食,口臭?食完先算啦。燒茄子🍆同燒大啡菇都係我地每次必叫既,燒完仍然juicy好食。菠蘿🍍燒過之後,菠蘿汁濃縮咗,菠蘿味道更濃、更甜。

整體嚟講,幾百蚊可以喺草地野餐咁,對住啟德舊機場跑道hea住咁食串燒,係個唔錯既選擇。

(飲品我地係自購,店家並沒有提供🙏)

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆‍♂️(A先生)整體食評:❤❤❤❤❤(4/5)
❤🙆‍♀️(為食妙妙)整體食評:❤❤❤❤❤(4/5)
👉🏻 海濱花園有個錶位場,再唔係對面既商廈都有大量時租位,泊車方便👍🏻
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2022-12-27
2023-01-17 969 瀏覽
📍北上串燒 觀塘海濱道80號觀塘海濱花園。。三訪依間串燒,三次都係宵夜時間到訪。位於觀塘海濱嘅串燒店,可能其他區嘅人未必會知,但如果你喺附近返工、或者成日喺觀塘海濱跑下步做吓運動,你會發現行到差唔多近海濱匯嘅位置,就會有一間串燒店屹立在此。頭一兩次嚟嗰陣都係外賣上車食(嗰陣仲因為疫情冇堂食),好彩隔離就係咪錶位可以停車。今次再嚟就可以堂食,而且仲可以好chill坐喺出面個草地,老闆仲開左露營枱凳俾我地一路睇星星一路食!你冇睇錯,我嗰日真係見到好多星星⭐️喺市區都見到咁多星好驚喜🥰食物大約等左15-20分鐘,即叫即燒,價錢都唔算貴,$16-$3x一串!個人推介金牌燒湯圓幾特別😊入面係芝麻餡料,外脆內軟💕仲有蒜香魷魚鬚都好香口!雞肉亦都好嫩滑😋行下海濱,食下野,吹下風放鬆下心情,欣賞下海濱景色也不錯
📍北上串燒
觀塘海濱道80號觀塘海濱花園

三訪依間串燒,三次都係宵夜時間到訪。
位於觀塘海濱嘅串燒店,可能其他區嘅人未必會知,

個人推介金牌燒湯圓幾特別😊入面係芝麻餡料,外脆內軟💕
仲有蒜香魷魚鬚都好香口!雞肉亦都好嫩滑😋

行下海濱,食下野,吹下風
放鬆下心情,欣賞下海濱景色也不錯
2022-11-30 640 瀏覽
一班朋友約好在觀塘海濱跑步,起步前先同店長講定大約30分鐘後到,雖然我地遲到左10分鐘回來,但個燒豆腐真係超級超級好味道🫣勁多蒜香,燒得脆脆的💗好入味🫣好想食多幾串☺️做完運動補下蛋白質係必須的😝之前已經試過一班人約野餐,可預先請老闆預留位置🙏好多款串燒都好味,當然燒串燒需時,最好緊係要預早落單,下次要試埋另一款燒豆腐同茄子🍆老闆好老實,上次比多左錢仲追左我成條街😊東九龍野餐小聚推薦🥰

燒豆腐
2022-11-29
20 分鐘 (堂食)
宵夜
燒豆腐
2022-10-25 734 瀏覽
上年 11 月公司大 OT 完,特登過嚟食,覺得味道唔錯。今日公司再大 OT,諗住再嚟食,點知食唔成仲一肚氣!因為想快快食完趕回家照顧小朋友,已經專登 18:30 Send Whtsapp 去落單,店主亦即時已讀,講明 20:10 會去到堂食。點知 19:50 收工打電話過去,想確認一下係咪準備緊啲食物喇,電話無人聽。行 15 分鐘終於行到過去,店主有寫低我張單的,但完全無開始燒嘅跡象,仲同我講,要等 30 分鐘喎。雖然店主係好有禮貌㗎,但問我等唔等到 30 分鐘,如果等唔到不如下次先食。吓!咁請問我早成粒幾鐘,Whtsapp 落定單嘅意義係咩?店主炒定我張單又有咩意義?可能店主覺得今晚已夠生意,唔稀罕做我呢張單,亦可能知我少嚟食,覺得得失我呢個客都無所謂。但你唔想接唔緊要呀,你早講呀,我 OT 收工勁攰都行成 15 分鐘過嚟,嚟到同即時落單嘅客人速度一樣,咁你不如唔好 Whtsapp 接我張單,唔好話歡迎客人預先下單啦!真心唔會再嚟!
2022-10-07 545 瀏覽
同同事去的,老闆像吃錯了藥,我們坐了兩個小時五個人只上了幾串串燒,餓到傻。老闆態度非常傲慢,完全不在乎個樣⋯⋯搞到我們最後去吃M記好好的週五就這麼破壞了,完全不像個正常做生意的鋪頭。完全想不通,人也不多,為什麼烤幾串東西要這麼久,我同事說,雞養大,殺了,再烤,都烤好了。味道也很一般,又咸又乾。反正老闆也不像是要做生意的樣子,都無必要去幫襯了,如果妳是想著去吃晚飯,那就要做好老闆心情不好,讓你等兩個小時的準備。
老闆態度非常傲慢,完全不在乎個樣⋯⋯
搞到我們最後去吃M記
好好的週五就這麼破壞了,完全不像個正常做生意的鋪頭。
味道也很一般,又咸又乾。
2021-09-11 940 瀏覽
經過海濱, 見到許多在草地上休息的市民, 過了用餐時間就開始尋找附近有的食店, 記得以前有一間台灣鹽酥雞奶茶店但好像搬了, 個台灣妹妹的聲音真好聽.結果見到這一間串燒, 有一些人排隊, 估計即代表不差, 就點了幾串燒肉雞皮墨魚丸等食物, 大口粗暴的配啤酒食, 非常過癮! 即烤真的是特別好食, 但要配啤酒!另外坐住草地或者長凳食小食係很舒服, 香港已經比較少這等地方. 以後如果有更多這些地方的話, 市民就有更好的休閒選擇.
2021-08-16
10 分鐘 (堂食)
  • 串燒
2021-07-23 858 瀏覽
天氣好,揸開車見到日落好靚,咁岩又有咪錶泊車咁就停低行下,跟住發現海濱公園呢到開左間串燒小店,價錢又唔貴於是乎就試下(*'▽'*)✦ 安格斯牛肉串✦ 新疆羊肉串✦ 燒墨魚咀✦ 香燒雞中翼✦ 原條燒茄子✦ 燒腐皮蝦卷✦ 香辣燒雞腎✦ 燒扇貝我點左以上嘅食物,全部揀左少辣,少辣我都食到,仲要我唔食得辣都完全無問題。個牛肉串好好食!燒得岩岩好,同埋鍾意佢夾左d青椒,爽脆mix牛肉。除左扇貝奀左d之外其實其他都不過不失,可以一戰架!而且喜歡坐草地個邊都可以,一樣咁chill chill。

✦ 安格斯牛肉串
✦ 燒腐皮蝦卷
✦ 香辣燒雞腎
✦ 燒扇貝

2021-07-12 539 瀏覽
放工又好 做過運動也好 過來觀塘海濱舒口氣吹吹風喝罐啤酒點幾串即烤生燒串燒 煩憂就一掃而空食物全都係即叫即燒 生燒的串燒在港不多香燒鵝腸 香辣雞皮 新疆羊肉 茴香五花 蒜香豆腐 辣燒雞翼 都係主推介啤酒有青島藍妹Asahi 果汁汽水都有海濱環境好chill 不論一個人透下氣 定係三四成羣 吹一晚水已經相當滿足通常飲到咁上下 再嗌多個枝豆送酒 就係一個非常滿足的晚上註:老闆係周星星迷,每次嚟都猜loop星爺啲戲,同老闆志同道合背對白都有排傾Lol
食物全都係即叫即燒 生燒的串燒在港不多
啤酒有青島藍妹Asahi 果汁汽水都有
通常飲到咁上下 再嗌多個枝豆送酒 就係一個非常滿足的晚上
香燒鵝腸
即燒雞翼
2021-07-12
10 分鐘 (堂食)
香燒鵝腸
即燒雞翼
  • 香烤鵝腸
  • 鹽香枝豆
  • 辣燒雞翼
  • 茴香五花
  • 新疆羊肉
2021-07-12 352 瀏覽
一個不經意一去再去,再三回味既地方,本身勁中意食串燒,食物味道好岩我口味,再加上坐露天,一路吹住天然海風,其實夜晚係好舒服,重點係好中意一路燒住野食一路睇周星星電影既老闆,超好人真心係我放工後解壓既好地方👍👍👍我每次都要嗌既係 枝豆(你會食唔停),雞皮(一兩啖,怕肥,但好脆,好好食),墨魚丸,蒜香燒豆腐,豬腩肉(勁正)
一個不經意一去再去,再三回味既地方

本身勁中意食串燒,食物味道好岩我口味,

真心係我放工後解壓既好地方👍👍👍