2010-04-30
聽說IHEI 是"火間土" group 的餐廳. 剛剛開了才4個week, 我已帶不同人去吃了3次 lunch. 質素令嘴刁朋友們都大讚!試了:1. 雜錦魚生飯set 2. 鰻魚飯set 3. 炸豬pa set (反而這個一般) 4. 銀鱈魚set 5. 便當set (那次不方便影相, 但係非常靚的) lunch set 的份量可說是非常 generous. 加上靚景和service, 百多塊錢是非常值得的. 1. 雜錦魚生飯set嘴刁朋友說非常新鮮, 賣相亦很精緻. 雜錦魚生飯set 竟附送天婦羅, 有蝦, 南瓜, 番薯, 紫蘇葉. 加上蒸蛋 and 小碗烏東, 勁飽肚. 值得一提是魚生飯的米好靚, 醋的份量亦剛好. 2. 鰻魚飯set激賞!!!是我個人最推薦的. 鰻魚質素好好, 入口非常肥美, 有溶的感覺. 份量大, 次次都食唔哂. 個飯一樣好正, 睇真d原來有切細鰻魚粒在飯內, 唔怪得咁香! 貪心食左好多...haha. set 仲包埋三文魚刺身, 天婦羅, 前菜....勁滿足~~~~~3. 炸豬pa set 這個普通.. 坊間有太多專門店, 不要在這裡吃了.4. 銀鱈魚set兩
試了:
1. 雜錦魚生飯set
2. 鰻魚飯set
3. 炸豬pa set (反而這個一般)
4. 銀鱈魚set
5. 便當set (那次不方便影相, 但係非常靚的)
1. 雜錦魚生飯set
2. 鰻魚飯set
3. 炸豬pa set
這個普通.. 坊間有太多專門店, 不要在這裡吃了.
4. 銀鱈魚set
兩塊銀鱈魚又厚又肥, 配teriyaki sauce. 跟set有炒雜菜, 白飯店
5. 便當set
這個最貴, 好似要兩百幾, 但係超大份!!!! 便當盒有6大格, 花多眼亂! 有串燒, 天婦羅, 鰻魚, 銀鱈魚, 沙律……等等, 多到唔記得. 最吸引亦是新鮮刺身3款, 海膽好正…
service 好, 細心小心, 令你食得矜貴. 全海景位置亦好靚.
推薦!!!!