2022-09-23 422 瀏覽
同事話想食日本野, 咁我地就試左依間近期開張的小店. 餐廳位置在橫街街尾,地點唔算搶眼, 地方唔算好大, 客人同客人之間都坐得幾密, 可能因為午膳時間, 坐無虛設. 我地每人叫左一個午市定食: 我叫北海五色魚生飯定食 ($78): 包括帶子、明太子、吞拿魚、三文魚、油甘魚、玉子燒,整體感覺新鮮,特別喜歡油甘魚, 食落有魚味。 同事叫左刺身定食($88),有三文魚腩、蝦、吞拿魚、油甘魚同帶子, 佢就偏愛帶子同個湯。個湯的確比平時定食的麵豉湯足料, 除左有豆卜外, 仲有幾款菜絲伴隨,有口感。 整體感覺不錯, 大家經過不妨一試,作為支持小店。

整體感覺不錯, 大家經過不妨一試,作為支持小店。
2022-09-21 267 瀏覽
雖然知道這間舖頭新開張不超過10日,但點都要比一個負評,等佢有進步嘅空間。我叫咗兩份比較簡單嘅飯,一個係照燒雞扒飯,一個係牛肉拉麵,但係竟然可以45分鐘都未有得食。老闆話因為個廚師新來所以手腳比較慢,當晚只係得三台客,但如果咁樣叫咁基本嘅飯都要等45分鐘,如果你爆場咁咪不得了?但都要讚下老闆,知客人等得唔耐煩,都請我哋飲咗杯嘢去順返條氣。但呢樣嘢一定要有改進。食物方面,味道係正常嘅,不過雞扒飯嘅照燒汁就有少少鹹左。

但呢樣嘢一定要有改進。

食物方面,味道係正常嘅,不過雞扒飯嘅照燒汁就有少少鹹左。
2022-09-20 233 瀏覽
家庭式日本料理小店食物質素好!CP值高特別推薦鵝肝壽司!食過返尋味,鵝肝外脆內軟,配上壽司飯都唔會過分油膩。另外各種壽司都推薦個飯唔好死實!唔會太酸🫡比好多連鎖壽司店更好❤️另外熱食方面都十分高質!大推燒三文魚頭🫶🏻配上特製醬汁食得多都唔會覺得油膩❤️特製醬汁係岀面末食過❤️好有驚喜豚肉露筍卷勁有驚喜❤露筍鮮甜多汁,豚肉都唔會過乾!好食!服務態度非常好有家既感覺。店員都十分親切會主動推薦精選食物
家庭式日本料理小店

食物質素好!CP值高

另外各種壽司都推薦
個飯唔好死實!唔會太酸🫡比好多連鎖壽司店更好❤️

另外熱食方面都十分高質!
大推燒三文魚頭🫶🏻配上特製醬汁
食得多都唔會覺得油膩❤️特製醬汁係岀面末食過❤️好有驚喜

豚肉露筍卷勁有驚喜❤露筍鮮甜多汁,豚肉都唔會過乾!好食!

服務態度非常好
有家既感覺。
店員都十分親切
會主動推薦精選食物

• 鵝肝壽司
2022-09-19 235 瀏覽
知道屋企附近有間日本料理新開張,就同埋屋企人落去試下晚飯,7點落到去已經入坐左7-8成人,好采仲有位唔洗等。時興手機落單,我上左少少年紀嘅人,好采都仲識用,不過見到老闆都會幫啲唔識用嘅人落單。未叫嘢食待應已逢上幾碟前菜同綠茶,都幾好味開胃。睇睇個餐牌,覺得價錢唔貴,所以好任咁叫左好多嘢食。3個人叫左2個主食share再加啲刺身壽司同小食,第一樣叫刺身定食。新鮮量足,性價比好高~第二個叫左個好似係招牌菜嘅刺身冷面,試左啖個汁好好味,好正~之後就係刺身同壽司油甘魚刺身火炙三文魚壽司唔記得叫咩名,但好味仲有幾樣小食,好滿足。最尾食唔曬,打包返屋企當宵夜。一路食,聞到隔嚟枱啲嘢食好香,先發現自己原來無叫串燒炸物,不過住得近,大把機會再試試佢~
未叫嘢食待應已逢上幾碟前菜同綠茶,都幾好味開胃。

睇睇個餐牌,覺得價錢唔貴,所以好任咁叫左好多嘢食

之後就係刺身壽司
油甘魚刺身

火炙三文魚壽司

唔記得叫咩名,但好味

仲有幾樣小食,好滿足。

2022-09-16
  • 刺身冷面,火炙三文魚壽司