我不是第一次食了~食過很多次🙃🙃但味道近年來都相對差了很多!最近我點了外賣,宮保雞丁回去後發現份量比之前少了很多,而且雞肉搞到肉碎似的?花生🥜又一顆都沒有!希望店家快快改善!
我不是第一次食了~食過很多次🙃🙃

但味道近年來都相對差了很多!

花生🥜又一顆都沒有!

希望店家快快改善!
2024-10-15 50 瀏覽
這次抱住試試心態,來到碧麗花園十二味,想不到會有驚喜。晚市時間來到,人不算多,一來到門口店員已經 招待,安排座位,就座後發現網絡同收不到信號,由於要QRcode 下單,馬上請待應幫忙,服務員也熱情的幫忙連接店內WiFi,服務態度比個讚今次一個人,點了兩道小菜大盆花菜,炒得金黃焦香,不會太淋 失去口感,爽脆,辣度夠,夠干身辣子肥腸 ,肥腸炸得 干身 脆口 ,干辣椒 🌶️炒得香口 出味 唔會過火整體而言 比想像中 還好, 服務態度良好,小菜 出品高質。 心目中 土瓜灣 川菜首選
這次抱住試試心態,來到碧麗花園十二味,想不到會有驚喜
。晚市時間來到,人不算多,一來到門口

今次一個人,點了兩道小菜
大盆花菜
,炒得金黃焦香,不會太淋 失去口感,爽脆,辣度夠,夠干身

辣子肥腸
2024-10-14
辣子肥腸
2024-09-22 75 瀏覽
全场放二维码点餐,點好餐坐半个钟,冇上菜去追侍應,先同你講电脑坏咗你要食乜,而家同你點,問佢点解唔一早講,我哋好忙架,咁嘅服务态度,仲要幫襯要贴钱买难受,可以去试试
2024-05-27 193 瀏覽
土瓜灣分店 服務態度超差!坐底左完全無人服務 又唔係多人 淨係掛住整外賣單,咁點解仲要開門接門市? 我叫左佢地足足3,4次 個個聽到扮聽唔到 之後仲要啤反我地轉頭 完全唔會介紹朋友黎呢間分店

2024-05-25 228 瀏覽
很少寫評價的我真的忍不住了,真的是太差勁了!!週六一進來就沒人,非得要我們坐獨立的二人桌,把其他桌和卡座空著,都12:30了,難道後面還會更多人?點了兩個午市套餐,先上一盤菜結果就只上一個飯,但又給兩個飲料是什麼邏輯??然後又等了20分鐘才上下一盤,期間各種外賣不斷,就是不炒堂食,是不是外賣超時要扣錢,堂食就活該被欺負??菜就更別提了,回鍋肉都不煸一下肉的,超級肥,還好意思說是川菜,這個香鍋也是,牛肉就切這麼薄,而且才上面幾片,下面的菜也特別少,比別家真的少太多!這種輕視消費者的店以後不會再來!
這種輕視消費者的店以後不會再來!
2024-05-25
  • 🈚️
2024-05-22 140 瀏覽
食過兩次,一次中午,一次夜晚, 中午 客人比較多, 夜晚客人比較少, 侍應服務水準都係唔係咁好, 已經點咗飲品, 所以一杯溫水都 等咗好耐好耐好耐好耐好耐都冇, 問咗三次先攞過來, 問佢可唔可以小辣佢話 電話 點餐系統 有就有冇手冇, 有啲菜送得比較慢叫佢追一追, 佢聽到但冇反應, 以為佢真係聽唔到再問多次, 即刻扯高音畀我聽🥹🥹。 點咗酸菜魚, 一如以往的水準, 環境乾淨整潔帶有陣宿味, 價錢我覺得可以, 但係服務同環境真係要執一執佢
2024-01-05 208 瀏覽
清新鮮椒烤魚 $258冬天最啱食熱辣辣嘅嘢,幾鍾意個湯底,有鮮香青椒味,再配上辣椒花椒同蓮藕片,魚肉入味,而且沾滿青椒麻辣湯,叫咗小辣,整體味道清香略帶麻辣,幾惹味~紅糖糍粑 $48糍粑長條形、四四方方,外皮超級脆口,趁熱食入口軟糯,再配上紅糖漿同黃豆粉,口感飽滿香甜~十二味桂花冰釀米酒 $228入口第一啖係偏甜,再慢慢喺口腔入面徘徊,慢慢品嚐會飲到米酒甘香,整體冰凍順滑易入口,適合食烤魚或者酸菜魚飲用、伴辣食一流~涼拌土豆絲 $43土豆絲清新爽口,再配上青椒同紅椒芝麻等配料,味道酸辣豐富~美滋滋芒果梳打 $28食辣都要配梳打,芒果梳打香甜解渴,而且仲好重芒果香味~熱情果梳打 $28熱情果梳打酸甜美味,味道又香又甜
清新鮮椒烤魚 $258

紅糖糍粑 $48

十二味桂花冰釀米酒 $228

涼拌土豆絲 $43

土豆絲清新爽口,再配上青椒同紅椒芝麻等配料,味道酸辣豐富~

美滋滋芒果梳打 $28

食辣都要配梳打,芒果梳打香甜解渴,而且仲好重芒果香味~

熱情果梳打 $28

熱情果梳打酸甜美味,味道又香又甜
跟我嚟啦,講真,今次係土瓜灣搵食搵到一寶,間川菜鋪頭細細間,但係味道嘅份量絕對係大大粒!係度嘅酸菜魚真係有得一讚,魚肉滑得嚟又新鮮,熱騰騰上桌嘅時候,我只係想話:哥哥,嗌停呀!辣度選擇得嚟唔係玩蛋,食得我哋夠嗆夠哂威,但又唔會辣到飛起,好掂!到嘅麻婆豆腐都溜得滑,個麻麻辣辣配飯正到爆,食到一粒不剩!炒飯啲鑊氣夠,嘈啲!每啖咬落去都係驚喜,而家想起嗰啲蝦仁同瘦肉又鬼香又過癮,食完簡直有種黯然銷魂嘅感覺!飲品方面,我揀咗慾望酸梅,嗰個酸甜開胃,飲完整個人都醒神啲!下次再黎,我肯定要撲啲新嚐試,因為每一樣嘢都咁吸引,咁夠晒意思,頂唔順囉!各位真係要試吓,保證唔後悔!

2023-11-20 197 瀏覽
有去十二味一定不要選這家分店,難吃到爆,客人很少,服務生還看著你吃。。。。。中伏!服務很差,讓倒水也很慢,全程被盯著吃飯,估計是因為客人太少導致服務生太閒,整體體驗感太差。酸菜魚味道可以,但是份量太少,沒幾片魚肉!回鍋肉很甜,不是川菜的味道。川式口水雞完全吃不出川菜的香味,雞肉乾柴。夫妻肺片沒有不知道是不是沒加鹽,沒有一點鹹味???難吃...只有酸菜魚味道可以,其他不建議,最重要的是千萬不要去這家分店,味道太差!建議避雷!!!!!
中伏!

酸菜魚味道可以,但是份量太少,沒幾片魚肉!
回鍋肉很甜,不是川菜的味道。
川式口水雞完全吃不出川菜的香味,雞肉乾柴。

建議避雷!!!!!

2023-10-03 150 瀏覽
十二味老顾客了,至少吃过四五家分店,这家开在家附近照理说是超级期待的😑但是最近点了一次外卖明显觉得那口水鸡做的不好吃了,很难过😫主要就是辣椒油不香了,我我我哭的很大声!!不知道是不是换了厨师还是怎么样,真心希望保持水准,把我爱吃的口水鸡还给我

外賣送餐
2023-08-09 178 瀏覽
我一向愛食川辣,而十二味有低食午餐,就岩曬我了。早前已經食過一次,覺得味道好,所以今次再encore!上次點左酸菜魚同口水雞,今次決定試另外兩款,分別點左乾煸四季豆、雞翼麻辣香鍋。以上兩個套餐都剔左小辣,但實際上都比我想像中辣,特別係個香鍋。但愈係辣就愈想食,真係好正,係辣得來香,令人食指大動。午飯時候唔算多人,空間夠大,坐得舒服。套餐包白飯、紙包檸檬茶(其他要加錢)。員工態度算友善,上菜亦都好快。
我一向愛食川辣,而十二味有低食午餐,就岩曬我了。
早前已經食過一次,覺得味道好,所以今次再encore!
2023-07-09 388 瀏覽
十二味,麻辣名店,土瓜灣店係碧麗花園,都幾方便,舖面超大超有空間感,好舒服,可以慢慢食慢慢坐😗酸菜魚、水煮、香鍋、涼菜、小炒都相當吸引🤩先試涼菜,#酸辣木耳,天氣太熱無得唔叫涼菜,涼下同埋要醒一醒胃🙌🏻份量好多既酸辣木耳,酸辣汁就係正,配埋枝啤酒即刻ready進入川菜既世界🌎經典香辣鍋🌶️小辣,加麻,超大鍋,香料同配料多到爆🤯太耐無食即刻食下嫩牛肉先🐮嫩牛肉果然係唔會令人失望,超夾麻辣既配料,又嫩又惹味💟食麻辣不論火鍋、香鍋、水煮、小炒,都係必食😋腐皮,腍身,加埋麻辣汁,好正好入味✨ 花菜,即係椰菜花,腍身好吸味,依家已經進身我既香鍋必點配菜之一🤞🏻娃娃菜,好掛汁,保留少少甜咁,正🥬今日既MVP黎喇,就係牛!栢!葉!🤩平時我成日話識食香鍋一定揀蔬菜,以後要收斂啲,個牛栢葉細細塊,吸晒啲麻辣精華係入面,係超好味🤤仲要保持爽身,有口感又好味💗愈食錢愈辣飲返個熱情果蘇打,好大杯,果香好濃唔太甜,非常解辣🥹好滿足既一餐!😆同埋,下次食香鍋要再試新配料!🙌🏻🙌🏻

啤酒

經典香辣鍋

嫩牛肉

腐皮

娃娃菜

花菜

牛栢葉

熱情果梳打

好滿足既一餐!😆同埋,下次食香鍋要再試新配料!🙌🏻🙌🏻
經典香辣鍋
嫩牛肉
腐皮
娃娃菜
花菜
牛栢葉
熱情果梳打
2023-07-08 169 瀏覽
夏天天氣炎熱,冇乜胃口,老公話想食啲酸酸辣辣嘅嘢開下胃,咁啱經過土瓜灣十二味分店,之前食過味道都唔錯,今晚就食酸辣味為主嘅四川菜,店內燈光明亮,設計雅緻。人見人愛酸菜魚:上檯大大盤,夠份量又足料。酸菜魚湯頭酸辣香濃,魚片滑溜,相當開胃,我地揀小辣,辣度剛剛好,酸辣味都幾平衡,酸菜味道鹹酸,有助增進食慾。川式口水雞:這道口水雞的醬汁,融合了鹹、香、麻、辣等滋味,配嫩滑雞肉及爽彈雞皮,味道層次豐富,那味道光是用聞的,就能讓人胃口大開。

2023-06-28
2023-07-08 129 瀏覽
同事搬咗去土瓜灣,今日有時間就去探訪一下,見到佢樓下有間十二味分店,忽然好想食酸菜魚,於是乎就入座去也。餐廳裝潢以中式設計,座位寬敞舒適。主打四川菜。人見人愛酸菜魚,酸菜魚份量十足,有辣度選擇,揀咗中辣,湯頭酸辣香濃,魚片滑溜,相當開胃。特製酸菜口感酸爽可口,提升酸辣層次。杏仁青檸蝦球,蝦球外層香脆,蝦肉爽口又大隻,配用青檸做嘅醬汁,酸酸甜甜好開胃,加埋杏仁片更香更美味!蔥油拌麵,伴麵撈得夠味,麵質彈牙。

蔥油拌麵,伴麵撈得夠味,麵質彈牙。
2023-05-02 217 瀏覽
中午在紅磡見完客,返公司途中見到十二味,諗住食飽先返公司再博殺🤣🤣🤣用 App 落單諗左好耐😂😂😂心大心細🤔又想食酸菜魚,又想食水煮牛,最後決定 share 食,一人叫一個午餐😛欣賞師傅吾會因午餐,就隨便出菜,魚新鮮無腥味🐟😋😋最重要是無骨又嫩滑,湯底酸辣適中😍牛肉吾韌好滑有牛肉味🐮😱麻辣好香,又辣,仲有好多芽菜青瓜😍❤️川式口水雞🐔雞件肉汁嫩滑,醬汁辣油味正常🤤午餐已包飲品,但另加$8更有大大杯熱情果蘇打,食麻辣如果無這杯飲品都幾煩惱🤣🤣🤣🤣甜品係必點紅糖糍芭❤️❤️❤️外脆內煙韌,配上香濃黑糖醬真係一個完美嘅closing 🤤😍Lunch set送白飯和飲品比晚餐優惠好多👍🏻
用 App 落單諗左好耐😂😂😂心大心細🤔