今日去開土瓜灣,心思思想食川菜,十二味提供午餐選擇,性價比高。餐廳風格非常中式化,座位寬敞。好多客人於午餐時段光顧,店內熱鬧。酸菜魚米線(可選辣/不辣)金湯酸菜魚,果然好好味。一上菜嗰陣獨特嘅香味已經不得了。魚片沒有骨,魚質嫩滑配埋滑滑嘅米線🍜,一絕!大花盆菜(可選辣/不辣)辣🥵或不辣,任君選擇。我選左少辣,味道惹味很濃味。炒得幾乾身,個底唔會剩下好多油。配菜有很多豬肉片,肉菜均衡。白飯配依味菜好正😊!飲品午餐已經包含了包裝道地檸紅茶,非常建議大家升級飲品為餐廳手沖飲品--自家製作既酸梅湯夠凍同甜甜地好解辣。櫃檯發現十二味出左周邊產品--熊貓🐼公仔$60,軟軟的好得意😎。仲有自家品牌嘅辣椒油,如果喜歡辣又鍾意煮飯仔嘅朋友仔,不妨買支返去自製正宗川菜。

酸菜魚米線(可選辣/不辣)

大花盆菜(可選辣/不辣)

飲品

• 酸梅湯