2022-08-23
🔸️十二味 🌍 川菜📍將軍澳唐德街9號將軍澳中心B樓B15號舖去完西貢玩獨木舟,近近哋出將軍澳食飯。其實我屋企附近都有一間十二味,不過一直都冇去試,今次終於可以試啦!我哋六點幾嚟到唔使等位,限時晚餐九十分鐘,食完八點左右,出面已經大排長龍。記得要訂位穩陣啲!🗨️ 燒椒皮蛋 $58個碟大到以為食法國菜,唔太濃皮蛋苦澀味,佈滿一陣紅油是特色,唔辣🗨️ 人見人愛酸菜魚(小辣) $258應該要加寬粉底更開心。佢仲有個土豪版,size會大啲話3-4人食,不過其實唔洗叫甘大,叫多幾樣開心啲🗨️ 自選香鍋 (小辣少油)我地加左田雞,萵筍,墨丸,牛舌,寬粉,花菜份量其實都幾多,真係覺得算少油,只係食到底先見到。個人覺得牛舌太蘇,田雞出色。不過田雞同午餐肉相同價錢($48)🙈但田雞量都唔少架5個人各自叫左飲品,大約$160 位其實叫得算少野食,不過值得我下次再試。
📍將軍澳唐德街9號將軍澳中心B樓B15號舖
🗨️ 燒椒皮蛋 $58
🗨️ 人見人愛酸菜魚(小辣) $258
🗨️ 自選香鍋 (小辣少油)
我地加左田雞,萵筍,墨丸,牛舌,寬粉,花菜
5個人各自叫左飲品,大約$160 位
其實叫得算少野食,不過值得我下次再試。