2023-02-21
今日老公放假,我知道佢鍾意食四川嘢,特登帶佢去元朗新開嘅川菜餐廳,因為平時有留意,見到食物嘅質素好好,我知道佢一定會好鍾意食,今晚嚟食番餐飯順便食完可以行街☺️十十四川料理,餐廳喺形點一期G005號舖, 去到餐廳可以見到裝修非常整潔,而且空間感好夠,喺度食飯有一種好放鬆嘅感覺😁老壇酸菜魚例牌 198元,酸菜魚嚟到味道已經好香,望落去魚肉分量好多,加上其他配料,酸菜,芽菜,萵筍感覺已經好吸引,入口魚肉非常嫩滑,每一件魚肉都食到新鮮嘅味道,加上辣味唔會太勁,完全食到魚肉嘅新鮮味道。每一片魚肉都唔會有骨,食得更加放心。呢個酸菜魚用來配飯真係一流,酸酸辣辣特別開胃,連大豆芽都特別香甜爽口。孜然羊肋扒 168元,羊肉肉質好嫩滑,加上烤到啱啱好,保留到原有嘅肉汁鮮味,孜然粉同羊肉真係好配搭,令到羊肉味道更加有層次更加香口。乾煸四季豆 78元,四季豆炒到好乾身,完全吸收咗其他嘅調味,入口又香又爽口,非常惹味。兩個人食咗幾個餸已經有啲飽,為咗氹女朋友梗係嗌返啲甜品畀佢食。士多啤梨冰粉 45元,冰粉賣相真係好吸引,我知道佢最鍾意食士多啤梨,呢個甜品佢一定好滿足,入口士多啤梨味好香濃,又香又甜,食完個甜品成
士多啤梨冰粉 45元,冰粉賣相真係好吸引,我知道佢最鍾意食士多啤梨,呢個甜品佢一定好滿足,入口士多啤梨味好香濃,又香又甜,食完個甜品成個人都精神哂😙