2024-07-07 401 瀏覽
個呀叔啲態度差到呢,問佢嗌到幾多號佢話:我唔講架喎,你等陣自己聽啦,我心諗應該冇咁快到我,去完個廁所出黎個雪糕溶曬,如果佢嗰下同我講嗌到幾多號,我見就嚟到我,我就會等埋先唔去廁所,我唔明講一講嗌到幾多號有難為佢,呢世都唔會再食,真係好嬲

2024-05-15 450 瀏覽
這間小店位於旺角中心一直人氣高企 食物選擇配搭好多 有個餐牌配搭好熱班戟或凍的甜品班戟 岩曬選擇困難症朋友😆👍🏻我都唔想諗就要了Top4 即叫即整等咗10分鐘就有啦✨咸牛肉+蘑菇+芝士+生菜+沙律醬班戟 $43新鮮整起熱辣辣好大個 餅皮煙煙韌韌帶少少甜味 面頭邊的位置會比較脆 好鍾意鹹牛肉嘅味道令整體味道好鹹鮮😍餡料夠晒多好爆餡 配沙律醬味道好夾都唔會太膩 食晒成個一定夠飽可以當一餐✨楊枝甘露(大) 跟餐價$15味道似芒果西米露 味道唔會過甜 這個價錢已經收貨

✨咸牛肉+蘑菇+芝士+生菜+沙律醬班戟 $43
咸牛肉+蘑菇+芝士+生菜+沙律醬班戟

✨楊枝甘露(大) 跟餐價$15
味道似芒果西米露 味道唔會過甜 這個價錢已經收貨
咸牛肉+蘑菇+芝士+生菜+沙律醬班戟
2024-03-15 389 瀏覽
蜜桃綠茶雪糕班戟~由葵芳食到去旺角,食左咁多年都會叫蜜桃綠茶雪糕班戟,配搭真係好好食~個班戟唔會好粉,又唔會好厚,剛剛好配埋蜜粉綠茶雪糕好好味,不過係我個人喜愛食法
平時生活咁辛苦,不如加返小小甜!係旺角附近行街,咁岩係tea time, 一於過去又一戟食下甜品😋😋😋榴槤果肉雪糕班戟 一攞係手個陣榴槤味好香阿!🤭今次就揀左配芒果味雪糕,上面加左好多榴槤蓉,身為榴槤控表示respect! 食落好香,有榴槤嘅甜味,好鐘意😌不過個蓉偏水,如果實d就好啦下面嘅芒果雪糕正正常常,甜甜地,所以上下層一齊食會好滿足,因為我係螞蟻人🤣😋焦糖布丁雪糕班戟 個焦糖布丁一拎到手就知揀錯😚🥰同counter show嘅個張相一樣,真係成個布丁擺係個班戟上面,同埋成陣焦糖嘅香味,令人食指大動而個布丁食落去都幾滑下,同埋甜度適中,唔會太膩😍美中不足嘅係,個焦糖布丁有小小凍,應該係整好左然後直接倒係個班戟到,如果係熱嘅焦糖布丁應該更加好食~至於雪糕,今次揀左薄荷朱古力味雪糕,清涼得來唔會好甜,仲可以中和返焦糖布丁同埋底層cream嘅甜味,簡直係best match🥰食完都幾飽肚,大家下午茶時間路過都可以黎食下,揾翻童年嘅感覺❤️

😋榴槤果肉雪糕班戟

焦糖布丁雪糕班戟

榴槤果肉雪糕班戟
焦糖布丁雪糕班戟
2024-01-11 253 瀏覽
🫔又一㦸這家是我以前小時候很喜歡吃的店。第一家在葵芳廣場,第二家在旺角,每天都很受本地人,學生的歡迎。除了比較便宜外,還有很多不同的配搭,有咸有甜,一次性滿足你。這麼久沒去了,還是那麼好吃!點了火腿雞蛋芝士的,裡面有沙拉醬,生菜等配料,吃一個就飽了哈哈哈。餅皮很軟糯,邊脆脆的,芝士拉絲,真的很滿足!
🫔又一㦸

火腿蛋芝士
火腿蛋芝士
2023-11-25 245 瀏覽
每次經過都見到好多人之前一直都係食開葵廣個間又一戟🙈🙈講真,呢間係葵廣必食今次見冇乜人排就去買黎試下同葵廣既有冇分別我見好多人都係食咸既不過我個人就鐘意食佢甜既多D佢甜既班戟皮係冧D, 咸味係脆D,但都夠薄係好食既👍🏻👍🏻今次買左紐約芝士蛋糕+朱古力味雪糕 $36本身麻麻地鐘意食cream, 所以我叫左走cream 不過鐘意食cream既朋友,可以大膽D咁同職員講要多cream都係得既😋😋佢D芝士蛋糕會雪喺冰箱食落口係有少少似雪芭口感,但個芝士蛋糕係好好味而且絕對唔孤寒,最底有一件,中間一球雪糕,最頂有5件蛋糕係有好香既芝士味加埋朱古力雪糕,超岩味,好好食但葵廣會用埋紙巾幫你包住個底,同主動比匙羹你呢到要自己問店員,之後再去收銀到拎🥄感覺冇葵廣個到服務咁好不過個班戟就同葵廣水準差唔多👍🏻
每次經過都見到好多人
之前一直都係食開葵廣個間又一戟🙈🙈
講真,呢間係葵廣必食
今次見冇乜人排就去買黎試下同葵廣既有冇分別
我見好多人都係食咸既
不過我個人就鐘意食佢甜既多D
佢甜既班戟皮係冧D, 咸味係脆D,但都夠薄
係好食既👍🏻👍🏻
今次買左紐約芝士蛋糕+朱古力味雪糕 $36

本身麻麻地鐘意食cream, 所以我叫左走cream

佢D芝士蛋糕會雪喺冰箱
食落口係有少少似雪芭口感,但個芝士蛋糕係好好味
而且絕對唔孤寒,最底有一件,中間一球雪糕,最頂有5件蛋糕
係有好香既芝士味
加埋朱古力雪糕,超岩味,好好食
但葵廣會用埋紙巾幫你包住個底,同主動比匙羹你
呢到要自己問店員,之後再去收銀到拎🥄
感覺冇葵廣個到服務咁好
不過個班戟就同葵廣水準差唔多👍🏻
2023-11-25
  • 紐約芝士蛋糕班戟
2023-11-20 247 瀏覽
✨ With a wide variety of options to choose from, my go-to has always been their delectable Banana Nutella pancake. But guess what? They've recently introduced a new flavor that caught my eye and tempted my taste buds. Introducing the Pistachio and Ice Cream Pancake! 🍦💰 Priced at just $42, this heavenly creation comes with a pancake, a generous scoop of your choice of ice cream (I went for chocolate, of course), whipped cream, and a luscious pistachio paste. Yes, it's a calorie-packed treat, but

💰 Priced at just $42, this heavenly creation comes with a pancake, a generous scoop of your choice of ice cream (I went for chocolate, of course), whipped cream, and a luscious pistachio paste. Yes, it's a calorie-packed treat, but trust me, it's worth every single bite!

🥞 From the moment I took my first forkful, I was transported to a world of pancake paradise. The combination of the nutty pistachio, the velvety ice cream, and the pancake was a symphony of flavors that danced on my palate. It was pure satisfaction in every mouthful!
2023-11-19
$42 (其他)
2023-10-20 185 瀏覽
2023/10/19, 20:45叫咗杯抹茶奶昔,諗住好快有,咁就企喺舖頭前面嘅樓梯等叫號碼。不時同收銀姐姐眼神對望,但過咗15分鐘都未有。咁就問下有未,點知佢以望一望張單,再望一望我,再以態度奇差語氣回答:「咁耐都唔嚟攞,都溶晒啦!」本來都冇所謂,但畀佢咁答,我唯有講:「講得咁細聲,真喺聽唔到,我一直企喺前面。」佢反應差得再下一城:「咁你而家攞定唔攞呀?」我飲都唔飲就走,無謂糾纏。祝生意興隆,夜繽紛愈做愈有。
2023/10/19, 20:45

不時同收銀姐姐眼神對望,但過咗15分鐘都未有。

佢反應差得再下一城:「咁你而家攞定唔攞呀?」

我飲都唔飲就走,無謂糾纏。

祝生意興隆,夜繽紛愈做愈有。

2023-09-23 205 瀏覽
有一次放學又口痕嚟咗食個雪糕🤍-✨豆腐口味雪糕佢係唔會好甜,食落一啲都唔膩或者口渴,咁樣變相冇乜罪惡感🙈🙈🙈味道方面,我都唔確定佢係唔係豆腐味,總之就係唔太甜嘅硬雪糕😂
有一次放學又口痕嚟咗食個雪糕🤍
✨豆腐口味雪糕
2023-09-14 179 瀏覽
除咗外層唧咗啲忌廉同埋Oreo餅碎 入面仲有呢啲配料 加上2球自選曲奇雪糕 由頭食到尾口感勁豐富 成個組合超級夾 班戟皮夠薄 不過偏淋身 唔算煙韌 冇乜蛋味 而葵涌廣場做得比較好嘅係餅皮 佢唔會塌落嚟之餘口感煙韌 整體旺角分店都可以接受
朱古力世界雪糕班戟
Oreo曲奇脆脆雪糕班戟
粟米片脆脆雪糕班戟
朱古力世界雪糕班戟
Oreo曲奇脆脆雪糕班戟
  • 曲奇忌廉脆脆雪糕班戟
2023-08-24 197 瀏覽
每次經過又一戟,都會見到有人排隊,難得今日經過旺中,所以就決定試下法式焦糖燉蛋加雪糕班戟焦糖燉蛋面頭有一層薄薄焦糖脆🤩燉蛋有雲呢拿香,味道唔會太甜😋餅皮好軟熟,有少少煙煙韌韌,班戟底部有好多cream🤤雪糕揀咗椰子味同個班戟味道幾夾😍

法式焦糖燉蛋加雪糕班戟
2023-08-19 142 瀏覽
真係好鍾意食又一戟!每次黎到都要叫返份!叫咗一份楓糖芝士同埋芝士榴槤班戟 楓糖芝士真係超級好食 雖然楓糖好甜但溝埋芝士鹹鹹地所以唔會膩!芝士榴槤味榴槤味亦好重 超推介
2023-08-02 149 瀏覽
我幾年都冇嚟旺中喇!去到旺中想食啲甜品,突然腦海就諗起有間又一cake,以前淨係喺葵芳食過佢嘅班戟🥞覺得好好食🤤其實我已經唔係好記得葵芳嘅味道啦,因為真係好耐之前食過,淨係記得係好味。今次我哋帶咗個焦糖布丁配Oreo雪糕,另外仲有個係藍莓芝士蛋糕配豆腐雪糕班戟,我覺得30幾蚊真係好抵食👍🏼佢嘅芝士蛋糕真係有成舊蛋糕切落去咁多,另外佢個焦糖布丁上面層焦糖真係好脆。同埋食班戟最重要嘅就係佢啲cream,我真係好鍾意食cream 㗎😂整體來講我好滿意,因為可能真係太耐冇食過有回憶嘅味道👅
整體來講我好滿意,因為可能真係太耐冇食過有回憶嘅味道👅
2023-08-01
2023-07-14 180 瀏覽
平日放工放學時間及週末都要排隊,不過等候時間都好快今次食柯華田脆脆配豆腐味雪糕pancake之前仲食過1.香蕉榛子2.焦糖燉蛋3.朱古力世界除咗pancake,雪糕山同8號瘋球(一盒有8球雪糕)都好出色飲品就椰汁西米露必飲 😆但今次得我一個人食唔到咁多🐷 給生活一點甜❤️❤️每次黎都食甜panckae,但未試咸pancake
平日放工放學時間及週末都要排隊,不過等候時間都好快
今次食柯華田脆脆配豆腐味雪糕pancake
之前仲食過
1.香蕉榛子
2.焦糖燉蛋
3.朱古力世界
飲品就椰汁西米露必飲 😆但今次得我一個人食唔到咁多🐷

給生活一點甜❤️❤️
每次黎都食甜panckae,但未試咸pancake
2023-06-26 202 瀏覽
平時去葵廣本店,以為呢間分店水平差唔多,點知係中伏🤨 價錢竟然比葵廣店貴,以為水準應該ok啦,點知…等候時間好長、pancake 唔脆 (已經係即拎即食🙄)、餡料好少😲 (食落無味)以上問題無係葵廣店出現,所以呢次係失望~ 唔會再嚟呢間食😂(同埋旺中真係好迫😂)