2021-05-03 31 瀏覽
🇭🇰香港有一個時代叫友情歲月,雖然我沒有看過漫畫,但古惑仔電影還是印象深刻的!今天要介紹的是香港漫畫其中之一的經典,古惑仔的主題餐廳,進入店內每一處地方都充滿漫畫和電影元素。📢冰室除了以漫畫風為主外,更特別開設一間VIP房,其中一間以「洪興」為主題,VIP房的大門通過輕觸開啓後,還會有燈光和噴煙效果,相當浮誇。如果想來打卡影相絕對能夠滿足你!👅除了裝修外,大家都一定很想知道餐廳的食物如何吧?所以當晚就試了以下江湖小菜,整體味道不錯,感覺都不像冰室出品,驚喜度滿分!🥢世界之最小炒王($98)🥦回鍋肉炒花仔榮 ($89)🥥椒鹽鮮椰子肉 ($88)👍🏻🦅黑金烏鴉 ($98)👍🏻😋最喜歡的是椒鹽鮮椰子肉,以椰子肉模仿魷魚的口感, 並加入椒鹽炮製,配搭上炸過的海苔絲,帶有微微的辣香。推薦的還有黑金烏鴉,其實就是黑松露乳鴿,肉嫩、骨香,特別的是黑松露味慢慢滲進口中!(提前預訂價$48)🍹除了有多款特色飲品外,冰室竟然還有Cocktail,而且優惠價買一送一!味道媲美酒吧出品,賣相打卡一流!🌱水靈 ($98)🌼十三妹 ($98)👍🏻⛳️餐廳整體的食物質素都不錯,
🇭🇰

📢

👅

🥢世界之最小炒王($98)
🥦回鍋肉炒花仔榮 ($89)
🥥椒鹽鮮椰子肉 ($88)👍🏻
🦅黑金烏鴉 ($98)👍🏻

😋

🍹

🌱水靈 ($98)
🌼十三妹 ($98)👍🏻

⛳️
餐廳整體的食物質素都不錯,特色小菜飲品都令人驚喜!裝修座位舒適,除了有多個打卡位之外,還有古惑仔口罩多款精品出售,絕對是香港人不能錯過的本土文化冰室,值得支持!
2021-05-02 29 瀏覽
估唔到睇完古惑仔漫畫 仲可以去古惑仔冰室食嘢🤣冰室坐落尖沙咀 先要踏上一條長長嘅樓梯 牆上面貼滿古惑仔漫畫同燈畫 隔離又有大大張電影版壁畫 未食先大飽眼福冰室內部同樣充滿古惑仔色彩 收銀處附近就擺滿珍藏  仲有兩間超豪華嘅vip房 令你彷如置身江湖大會嘅情景😎講下食物先 Menu設計同埋食物名稱都相當有巧思 餐牌將故事人物融入當中 令人印象深刻 今次只係食咗個下午茶 但都好滿意 下次想嚟食下江湖小菜!!👉陳浩南乳雞翼配包皮炸鮮奶個名已經夠殺食 賣相仲好吸引 用麵包皮整炸鮮奶都幾特別 炸得好酥脆 仲加咗奶黃去提升味道 值得一試❣南乳雞翼都好正 皮炸得脆又夠味嘢飲方面 幾鍾意杯👉我大佬係耶穌(黑芝麻鮮奶) 自問好鍾意芝麻 所以呢杯飲品都好符合我嘅期望 芝麻香好濃郁另外仲叫咗杯cocktail——九妹(蜜桃香檳) 個樣靚就幾靚 好有熱帶風情夠晒清涼 味道就正常未算好突出
估唔到睇完古惑仔漫畫 仲可以去古惑仔冰室食嘢🤣

👉陳浩南乳雞翼配包皮炸鮮奶

我大佬係耶穌(黑芝麻鮮奶)
陳浩南乳雞翼配包皮炸鮮奶
2021-04-24
我大佬係耶穌(黑芝麻鮮奶)
陳浩南乳雞翼配包皮炸鮮奶
2021-05-02 27 瀏覽
喺尖沙咀發覺咗一間好有特色嘅冰室!唔單止有港式風味 仲以上年連載完結嘅古惑仔漫畫為主題一入門口 就已經被有古惑仔漫畫風格嘅壁畫同燈畫包圍 令人仿如置身漫畫世界收銀處旁邊一角 就好似博物館咁展出咗好多古惑仔嘅物品 fans絕對不可錯過!餐牌同食物名都相當特別 充滿漫畫故事色彩 冰室仲有兩間佈置得好靚嘅vip房 坐喺入面食嘢就好似成為故事中嘅其中一個角色咁 好正!今次去食咗個下午茶 令我印象最深刻嘅就係陳浩南乳雞翼配包皮炸鮮奶🤣個名同食物賣相已經贏晒 外層用麵包皮炸得好酥脆 牛奶香相當濃郁 好好食❣除此之後 芝士焗迷你白菌雞肉意粉 同埋魚香茄子炆米都相當唔錯!意粉雞肉超多 好足料又夠味 茄子同米粉都炒得幾好 唔林幾乾身飲品方面 我哋叫咗我大佬係耶穌(黑芝麻鮮奶) 拉花好靚 飲落亦有芝麻香

2021-05-02 27 瀏覽
食過一次早餐,落單落到錯哂,要沙嗲牛肉公仔麵,比左出前一丁,加錢要咗塊黑松露午餐肉又冇比到。雖然服務態度幾好後尾都有換到,但係一間餐廳已早餐未計咁樣嘅錯漏真係麻麻。今次食午餐,要咗個靚媽梅菜扣肉飯,扣肉夠冧香,入口即化個隻,但梅菜入口食到好多沙,明顯冇洗乾淨。特飲係幾有特色嘅,選擇都幾多。
特飲係幾有特色嘅,選擇都幾多。
2021-05-02 20 瀏覽
來到厚福街呢間餐廳,門口已經好霸氣真係嘩一聲, 忍唔住走左入去,成間餐廳都以古惑仔做主題,所有童年回憶返晒黎,真係一入到去就好想唱番首鄭伊健:來忘掉錯對 來懷念過去曾共渡患難日子總有樂趣🎤.入門口行上樓梯已經全部係打卡位,會一直影到坐低🤣jo完全無諗過會影咁多相早知著得型格d🙈😂同場見到好多古惑仔fans同我一樣係咁影😂店入面仲有好多明星簽名和店主珍藏,如果係fans一定勁興奮.呢到仲有兩間型到爆炸的vip房,可以同三五知己開party食野飲酒,兩間仲可以打通!入面仲有WiFi 連接可以播歌,而且私密度好高,玻璃可以調到出面望唔到入去.菜式係港式茶餐廳style,菜名非常有特色好型格👍🏻黑金烏鴉 $98即黑松露乳鴿,如果晚市預訂$48一隻,呢個真心推薦真係幾好食勁重黑松露味,乳鴿又脆口juicy,第一次食呢個配搭好新鮮有match太子雞丁 $88即辣子雞丁,好多辣椒啊好明顯老公好鐘意食jo辣到叫救命😂味道如何jo只覺得辣到救命😂😂好辣人士可以點來試下包皮炸鮮奶 $68幾得意外面麵包入面係鮮奶,又唔會好熱氣同太甜好好食!蔣天生炒骨 $88好食!唔會好多粉味道夠哂地道椒鹽鮮椰子肉 $88j
曾共渡患難日子總有樂趣🎤
菜式係港式茶餐廳style,菜名非常有特色好型格👍🏻

黑金烏鴉 $98

太子雞丁 $88

包皮炸鮮奶 $68
幾得意外面麵包入面係鮮奶,又唔會好熱氣同太甜好好食!

蔣天生炒骨 $88
好食!唔會好多粉味道夠哂地道

椒鹽鮮椰子肉 $88
jo見幾得意未食過就叫來試下,扮椒鹽鮮魷,
口感好得意完全唔似椰肉,面頭舖滿木耳絲,食落脆卜卜鹹鹹地幾有趣

我大佬係耶蘇 $68
其實即黑芝麻鮮奶,黑芝麻味同牛奶味都好出,又唔太甜好好飲!仲有靚靚嘅拉花
洪興陳耀 $68
即港式style抹茶拿鐵,抹茶味都幾出

整體來講很不錯,服務態度真係好好,侍應係會同每一枱客人傾計又笑容滿臉,好多人周圍影相都好welcome,價錢一d都唔貴,性價比好高平靚正又有得打卡,菜式有gimmick 味道又不錯,值得一來,推介👍🏻

• 我大佬係耶蘇
  • 包皮炸鮮奶
  • 黑金烏鴉
🇭🇰對80後同90後(前半)嚟講,古惑仔絕對係一個香港文化嘅回憶!全球最長篇漫畫古惑仔無幾耐之前終於大結局,而古惑仔老細就決定開設呢間古惑仔漫畫主題冰室,比大家可以有個落腳點回憶下😄~唔計個裝修好重本有好多古惑仔原素,呢間冰室都好值得讚。食物有創意,價格親民同一般茶記差唔多,但又比普通冰室茶記好食👍🏻。🥥椒鹽鮮椰子肉 $88 - 素食之選,惹味椒鹽風味配上椰子肉,食落仲有三分似鮮魷,好正好啱餸飯😋。🐽巢皮椒爆豬頸肉 $88 - 又一餸飯首選😍豬頸肉爆到好香但又唔會太油,啲啲辣香味啱啱好,份量又多,性價比高!。🐟洪興沸騰魚 $98 - 沸騰魚其實係酸菜魚,水煮魚啲Friend😎今次食到呢款無得頂,魚肉十分嫰滑,魚片無碎骨,而調味無一般水煮魚咁辣,但又會辣過酸菜魚小小,我覺得啱啱好🤤。🖤黑金烏鴉 $48 - 食烏鴉哥?無可能啦!佢係黑松露乳鴿嚟~又無諗過黑松露味幾夾乳鴿,勁香好好食,仲好華麗😍。🍹飲品佢地特別在有Cocktail揀,今次都試咗兩款 Cocktail,分別係九尾狐同友情歲月。前者係Gin嚟,比較甜同少酒精,啱女仔;後者主要係日本威士忌,啱男仔~

<戰無不勝😎x 甘心替代你❤️> _尖沙咀古惑仔漫畫主題冰室 : 蔣天生生炒骨$88 、啫啫山雞煲$88、姐姐生菜煲$78、金毛虎$88、水靈$98_消失的光陰散在風裏彷彿想不起再面對_一入到嚟一幕幕古惑仔系列嘅電影即刻好似喺個腦度逐一逐一浮現出嚟~ 馬上出現洪興銅鑼灣話事人-陳浩南、莊天生、山雞、耀揚、水靈十傑、細細粒、東英五虎🥰_作為小小影迷,當然要支持一下古惑仔漫畫主題冰室,感受一下江湖味🙈今晚叫咗蔣天生生炒骨、啫啫山雞煲同姐姐生菜煲_先上喺啫啫山雞煲,一上枱個煲勁熱,完全感受到即叫即做,有鑊氣👍🏻,雞肉夠入味,份量十足,帶有少少紹興酒味,伴白飯食一流😋_至於個蔣天生炒骨,喺用鮮菠蘿🍍炒,夠甜無乍,而且排骨炸得非常脆口,肉質冇雪味,值得一提係個甜酸整得十分出色,甜酸味剛剛好,每一舊排骨都掛到酸甜汁👍🏻蔣生果然霸氣十足🥰_姐姐生菜🥬煲,喺帶有淡淡嘅蝦乾味,同樣鑊氣十足,完全feel 到每一啖都有江湖味😂因為生菜size 比較大條,要大大啖食🤣下次再去可以叫廚房大哥切多幾下🙈會容易咬D _ 一埸嚟到當然要要試吓古惑仔特飲同Cocktail ,一路飲住一路唱「不管天邊風已
<戰無不勝😎x 甘心替代你❤️>
消失的光陰散在風裏
彷彿想不起再面對
_
一埸嚟到當然要要試吓古惑仔特飲同Cocktail ,一路飲住一路唱「不管天邊風已起,只想依依看著你」😍今晚叫咗金毛虎同水靈☺️,完全上枱有驚喜,因為估唔到外表甘靚仔有南哥feel 😝金毛虎好岩女仔飲,喺一杯有冰沙感覺嘅蜜桃菠蘿特飲。至於杯水靈呢? 只可唱出嚟「喜歡妳 我最清楚這感覺」,充滿住Rum 、Lime 嘅味道❤️正
_
總結一下,食得十分高興,最尾就播返首「哪個叫做正義 哪個戰無不勝」,返屋企要煲一煲搵一搵洪興八壯士先😎
2021-04-30 17 瀏覽
有主題嘅冰室已經好少見,有主題又好食嘅冰室更加少之有少🤣個名就話係冰室,但完全冇諗過啲菜式係咁多樣化,全部都非常之吸引,大家睇下面介紹啲菜式就知同一般冰室完全兩回事😚鍾意古惑仔嘅更加冇可能錯過😎.📺黑金烏鴉 (黑松露乳鴿) $98黑松露味好重,而且用咗雜菌墊底,索曬黑松露陣味,勁有驚喜😽同埋隻乳鴿係超級超級嫩,一路食一路流啲肉汁出嚟🤩.📺欖炒肉碎四季豆 $78味到鑊氣拍得住啲貴價上海菜餐廳😻唯一一樣美中不足嘅地方係冇處理到豆兩側嘅邊邊,如果搞掂埋就perfect😹.📺水煮凌波魚 $98完全冇諗過冰室有水煮魚食,肉質勁嫩滑,一啲腥味都冇🙀魚嘅份量幾多,仲有好多配菜例如芽菜、萵筍同埋雲耳等等😻.📺包皮炸鮮奶 $68再為一個飯後甜品,呢個真係一百分💯完全唔會覺得厚粉,好油膩嗰種感覺😍食完三舊仲想再食,零heavy感覺👍🏻.📺九尾狐 (紫花琴酒) $98超適合想飲酒又怕濃烈酒味嘅人😆呢杯cocktail偏重水果味(菠蘿),非常容易入口,而且賣相都好靚,好啱打卡🥰.📺我大佬係耶穌 (黑芝麻鮮奶) $68超超超好飲,本身係芝麻fans嘅小編真係超鍾意呢杯飲品😋芝麻味好香濃,同埋可能食完辣嘢再飲奶嘅
📺黑金烏鴉 (黑松露乳鴿) $98
📺欖炒肉碎四季豆 $78
📺水煮凌波魚 $98
📺包皮炸鮮奶 $68
📺九尾狐 (紫花琴酒) $98
📺我大佬係耶穌 (黑芝麻鮮奶) $68
超超超好飲,本身係芝麻fans嘅小編真係超鍾意呢杯飲品😋芝麻味好香濃,同埋可能食完辣嘢再飲奶嘅關係,更加加分😆
🍽味道: 3.7/5
🏙環境: 3.5/5
👨🏼‍🍳服務: 4/5
💧衛生: 4/5
💰價錢: 3/5
2021-04-29 16 瀏覽
#古惑仔+ #洪興 + #陳浩南 + #銅鑼灣揸fit人 + #殺入尖沙咀 = #完美黑夜古惑仔,影響了一代華人的漫畫作品及電影系列!「友情歲月古惑仔漫畫主題冰室」!今晚小弟吃的江湖小菜包括:蔣生炒骨,啫嘟山雞煲、黑金烏鴉、之後大天二特別推介了一款不在Menu新野... “豬(油)友撈飯”(大天使二?到時你留意侍應背脊你就知道我講乜);飲品:友情歲月,水靈!牛佬嘅陳浩南真係好型,鄭伊健都真係好似,當年文雋老師開創了香港漫畫改編電影潮流真係好掂!This post must be in Chinese in order to make the proper description!!! Long story short, this is one of the most popular comic books and movie series in Hong Kong and in the Chinese culture, now it is the Official Comic Cafe serving with very good quality local Chinese food

This post must be in Chinese in order to make the proper description!!! Long story short, this is one of the most popular comic books and movie series in Hong Kong and in the Chinese culture, now it is the Official Comic Cafe serving with very good quality local Chinese food in the night market!!!
尖沙咀 古惑仔漫畫主題冰室❤️玩味特色飲品😍招牌黑金烏鴉今日玩懷舊風,去咗近排網上好Hit嘅一間餐廳📸 位於尖沙咀The One對面🤣試吓佢哋嘅晚餐同埋飲品質素黑金烏鴉(黑松露乳鴿)呢間餐廳嘅菜式名稱都好特別😅好似呢隻黑金烏鴉咁其實係黑松露味嘅乳鴿。個皮係黑色嘅,其實係淡淡的黑松露味。而且搽咗少少金箔點綴✨,令到成個菜式升華咗唔少。乳鴿嘅味道正常,而且有少少嘅肉汁,重點個賣相係幾靚,而且調味方式亦好特別👍🏻蔣天生炒骨(菠蘿🍍生炒骨)$88呢碟菠蘿生炒骨,外皮好香脆,而且唔會過口。排骨尚算有肉汁,不過每舊都有骨頭🦴,鍾意啖啖肉嘅你哋就可以試吓其他菜式啦🤣調味方面發揮正常,特別欣賞佢哋用新鮮嘅菠蘿🍍分量亦好足👍🏻京蔥爆牛佬$88 (小編推介)估唔到個名平平無奇嘅,反而最有驚喜😍呢碟菜非常惹味,而且食得出係新鮮牛肉,炒得啱啱熟,軟腍入味,帶少少微辣🌶而且份量好多😋😋回鍋肉炒花仔榮🥬(福花) $88呢碟味道偏辣,有幾隻辣椒🌶️喺度,餸飯一流。特別一陣係佢嘅福花處理得幾好,識落爽脆,而唔會過硬。醬汁惹味🥰細細粒泡泡🍸(雜果草莓🍓馬天尼) $108視覺效果滿滿嘅飲品一定係呢一杯細細粒泡泡啦😍成件事好有
尖沙咀 古惑仔漫畫主題冰室❤️玩味特色飲品😍招牌黑金烏鴉

蔣天生炒骨(菠蘿🍍生炒骨)$88
蔣天生炒骨

京蔥爆牛佬$88 (小編推介)
京蔥爆牛佬

回鍋肉炒花仔榮🥬(福花) $88
回鍋肉炒花仔榮(福花)

細細粒泡泡🍸(雜果草莓🍓馬天尼) $108
視覺效果滿滿嘅飲品一定係呢一杯細細粒泡泡啦😍成件事好有少女心,不過個泡泡持續左不多於1分鐘,所以要打卡嘅你哋記得相機食飲啦🤣📸草莓中和左馬天尼嘅苦澀味💕成杯飲品味道酸甜酸甜,酒味幾重架
細細粒泡泡(士多啤梨雜莓馬天尼)

十三妹(煙燻威士忌🥃) $108
另一杯打卡飲品就係呢一杯十三妹啦🥃入面有檸檬🍋蜜糖🍯同埋有煙熏味道,雖然係威士忌,但反而冇上一杯咁苦🤣比較易入口啲,酒味唔會太濃,仲有少少甜味,如果又想打卡,又想飲淡味啲嘅,呢杯就啱你喇!😍
十三妹(煙燻威士忌)

環境方面,毋庸置疑呢一間餐廳嘅裝修非常有特色,如果係古惑仔漫畫嘅fans一定好鍾意❤️
就算唔係佢哋嘅fans,佢哋嘅裝修擺設都非常用心,成間餐廳都有好多打卡嘅位置📸
例如門口,走廊,座位,仲有一間VIP房係更加有特色嘅裝修😂

員工方面,員工嘅態度都幾友善,鍾意同唔同嘅客人傾偈🤣佢哋嘅制服都係有古惑仔嘅特色㗎,如果你哋想知嘅話就去餐廳睇吓啦💕

總括而言,呢間主題餐廳🍴嘅環境同埋食物質素都幾滿意,而且佢哋嘅裝修好有特色👍🏻,位置亦都容易搵,雖然小菜價錢中上,但係份量都幾足。如果想平平哋試吓呢一間餐廳🍴想打下卡📸,其實食下午茶都可以㗎🥰有興趣就試吓啦💕

2021-04-27
蔣天生炒骨
京蔥爆牛佬
回鍋肉炒花仔榮(福花)
細細粒泡泡(士多啤梨雜莓馬天尼)
十三妹(煙燻威士忌)
2021-04-28 19 瀏覽
今日去食左個早餐,味道尚可,但有進步空間 第一次食火腿通,火腿原二塊上,個人覺得切條口感會好的,湯比較淡如轉太陽蛋多士,應該要有二隻,或火腿太蛋會吸引啲,但佢哋整嘅蛋同多士都好好食,值得加分。 三十蚊個早餐連凍飲,仲要係尖沙咀區係平既,但個人覺得收貴多幾蚊,早餐個到做返雙蛋火腿多士,會更加給引
今日去食左個早餐,味道尚可,但有進步空間

2021-04-28 215 瀏覽
一入厚福街便看到一間好有主題的餐廳,馬上吸引了我嘅眼球。整個餐廳的設計裝潢就是90年代學生時期的回憶,地下門面至上層嘅每處都是不同的古惑仔電影、漫畫、Figures等等。除了漫畫主題冰室外,原來入面更是一所酒吧,有大大小小的VIP房添。冰室可點Cocktail Menu,最用心的當然是Menu中的餸名酒名,全部都同古惑仔有關,食曬字,真係入型入格。店員的服飾上也有漫畫人物的名稱,店員主動有禮,服務不錯。店員介紹他們的Cocktail呢,我揀左一杯,另外點了一杯特飲。九妹 (蜜桃香檳) $98東英耀揚 (鮮薑蘋果特飲) $88黑金烏鴉 (黑松露乳鴿) $98餐廳的招牌,比較特別就是賣相啦,用上黑松露配上金色,幾吸引眼球,乳鴿汁多肉嫩,十分不錯。世界之最小炒皇 $98火喉十足,材料豐富,佐酒一流,當中有白飯魚、魷魚、蝦乾、鮮蝦仁、腰果、韭菜花等等。咸濕雞粒豆腐煲 $88雞粒有一半雞件那麼大,好實在,份量十足,煲仔上熱辣辣,豆腐很入味。京蔥爆牛佬 $88牛肉份量好足,又大片,嫩滑腍軟,京蔥好香好惹味,愛蔥人必點。下次會再來光顧試其他菜色

店員的服飾上也有漫畫人物的名稱,店員主動有禮,服務不錯。

九妹 (蜜桃香檳) $98

京蔥爆牛佬 $88

下次會再來光顧試其他菜色

2021-04-23
2021-04-25 30 瀏覽
從聽電台節目得知道呢間古惑仔主題冰室進入餐廳已經有行博物館嘅感覺樓梯燈飾、牆上嘅漫畫真跡、劇照、餐桌、餐牌、員工嘅制服 都一絲不苟地表達出古惑仔嘅主題 主打港式食品 每個名字都獨特黑金烏鴉 $98個朵好霸氣 係貼金萡嘅黑色燒乳鴿皮脆 流晒肉汁 好有黑松露香味 底下嘅菇菌更加係吸收晒精華第一次食到咁特別嘅乳鴿大孖乾炒牛河 $88炒得夠鑊氣 分量足夠我哋四個人每人都食咗兩碗河粉炒得夠乾身 唔會油淋淋 牛肉片都好好味乾炒牛河真係非常之夠哂香港地道啊靚媽梅菜扣肉煲 $88一樣分量十足 扣肉夠香夠淋 入口即化底下有白菜仔 吸收哂梅菜甜味更加好食包皮炸鮮奶 $68包皮其實就係白方包 奶味比較淡夠熱幾好味 唔錯嘅小食雖然係冰室 但尼度除咗奶茶、紅豆冰之外仲有好特別嘅Cocktail及特飲🍹九尾狐 $98顏色層次好靚 係紫琴花酒嚟㗎🍸金毛虎 $88菠蘿同白桃味好清新開胃
從聽電台節目得知道呢間古惑仔主題冰室

底下有白菜仔 吸收哂梅菜甜味更加好食

包皮炸鮮奶 $68
包皮其實就係白方包 奶味比較淡
夠熱幾好味 唔錯嘅小食

雖然係冰室 但尼度除咗奶茶、紅豆冰之外
仲有好特別嘅Cocktail及特飲

🍹九尾狐 $98
顏色層次好靚 係紫琴花酒嚟㗎

🍸金毛虎 $88
菠蘿同白桃味好清新開胃

2021-04-24 31 瀏覽
所有故事像已發生飄泊歲月裏~~~風吹過已靜下~~將心意再還誰~~~古惑仔系統係無數香港人既集體回憶, 身邊總有一個FANS, 估唔到時至今日竟然會開左間古惑仔主題餐廳係尖沙咀鬧市。由入店個下已經係打卡位, 牆身有大量漫畫 , poster, 又有大量figure同漫畫書, 仲有張龍頭大佬寶座, 連檯面都係古惑仔呀, 堅係好多野睇! 而我同朋友都最中意依度既vip房, 同係戲入面睇講數既場面一樣, 置身其中感覺好正。MENU都設計得勁靚,  真係會令FANS愛不釋手, 晚市嘅江湖小菜, 菜式名都成陣江湖味~~黑金烏鴉 $48 (預訂價)預訂可以有優惠價就試下, 驚訝佢真係可以將乳鴿造型襯托成黑金烏鴉! 原本以為黑色係燶左, 原來係用黑松露上色, 再加上金箔。乳鴿皮薄脆, 香口中帶黑松露味估唔到又幾夾!椒鹽鮮椰子肉 $88炸漿做得薄又炸得脆, 香口惹味之餘仲食到椰子肉既香甜, 另外仲有D炸脆左既欖菜, 幾特別而且令到整體更加惹味, 食下一舊食下一舊好快食哂! 靚媽梅菜扣肉煲 $88份量多, 扣肉炆得軟熟又入哂味, 入口滿咀油香, 邪惡但好正! 撈飯一流! 姐姐生菜煲 $78最中意依上左枱都

黑金烏鴉 $48 (預訂價)

椒鹽鮮椰子肉 $88

靚媽梅菜扣肉煲 $88

姐姐生菜煲 $78

最中意依上左枱都仲係熱到渣渣聱既煲仔菜, 勁有鑊氣!! 除左生菜外仲加左肉碎, 香多二錢重!
江湖人梗係要飲番兩杯, 依度特別在有COCKTAIL供應, 仲有HAPPY HOUR時段, 除左COCKTAIL仲有特飲, 唔好酒既我地揀左洪興陳耀即係MATCHA LATTE同埋細細紅豆冰, 味道唔會死甜, 不錯!
其實好少見到一間主題餐廳可以設計得咁徹底, 真係幾欣賞依度每一個細節位, 唔會搵到求其既地方, 價錢就係正常既小菜價錢範圍內, 而水準亦唔差, 個人認為FANS固然唔可以錯過, 但唔係FANS都絕對值得欣賞一下。
2021-04-23 20 瀏覽
友情歲月😈樓梯牆紙複製主角肖像畫,襯埋懸吊半空嘅四方形燈盒。收銀機側邊有個迷你展覽廳,藏有大量歷年精品同公仔書外,仲有一張龍頭寶座,夠哂霸氣。旁邊仲有大飛加陳浩南加細細粒半浮雕全身像餐廳以漫畫風為主,更特別開設一間VIP房,其中一間以洪興為主題,大牆寫有訓示。抵食下午茶,仲可以飲杯cocktail/ mocktail chill下。 🍗蔣天生炸大雞脾餐+ 炸大良鮮奶$48少有咁大隻,同我隻手掌差唔多大。🤣🤣香脆, 唔會太多炸粉同肥脂,雞肉嫩滑。 鮮奶表層輕輕炸過,唔會遮蓋香濃嘅鮮奶味。🍝芝士焗迷你白汁雞肉意粉$38啖啖芝士鋪滿左意粉上面。雖然餐牌叫佢做迷你,但其實雞肉同意粉份量都唔少。性價比幾高,特別係尖沙咀呢個旺區。 🍸細細粒泡泡$108 雜果草苺馬天尼,甜甜酸酸。店員喺我面前即時用器具充氣, 幾特別。記住捕捉打卡嘅一刻,因為泡泡一觸即逝。 🍹原青男$88香蕉蘋果賓治開胃嘅沙冰,非常消暑。友情歲月古惑仔漫畫主題冰室🇭🇰尖沙嘴加拿芬道49號A舖
友情歲月😈

🍗蔣天生炸大雞脾餐+ 炸大良鮮奶$48

🍝芝士焗迷你白汁雞肉意粉$38

🍸細細粒泡泡$108

🍹原青男$88
香蕉蘋果賓治
開胃嘅沙冰,非常消暑。

友情歲月古惑仔漫畫主題冰室
🇭🇰尖沙嘴加拿芬道49號A舖