-今日經過v walk嘅時候 俾一間全店粉紅色裝修嘅店吸引左 行左過去睇 原來糸食川菜🤤心血來潮就入咗去食👅👅-天花頂酸菜魚($138)首先酸菜魚方面,魚肉非常嫩滑 🐟最特別嘅係當中滿滿嘅炸蒜🧄可以將整個味道提升✨令整個酸菜魚更加惹味😋-噴火水煮牛肉($128)水煮牛方面 牛肉亦10分嫩滑🐃味道香而不膩👍🏻裏面仲加有寬粉😍份量10分足夠🈵-辣度上 我哋所有套餐都點左中辣🌶️辣度可以接受 即使係平時食BB辣嘅人都可以同小編一樣挑戰一下中辣🤩食得辣的你哋更可以點大辣👅所有一人套餐包左一個主食,是日小食,涼菜,白飯(碗)🍚整體份量十分多 男士都一定夠飽👦🏻小食方面 所有菜式嘅辣度都有唔同選擇 適合對辣度有不同接受程度嘅人🧏🏻‍♀️-粉紅冰粉($$38)最後甜品方面🍧仲叫左個彩虹冰粉🧊裏面有六種配料 分別係黑芝麻粒、花生碎粒🥜、青葡萄乾🍇、糯米小丸子🍡、紅豆等🫘,絕對可以為呢個夏天帶來清涼❄️-Name🏠:口麻天辣Location📌:深水埗深旺道28號V Walk 2樓 L2-127-128號鋪(港鐵南昌站D1出口,步行約3分鐘)價錢💰天花頂酸菜魚套餐($138),噴火水煮牛肉套餐($128),彩虹

心血來潮就入咗去食👅👅

天花頂酸菜魚($138)

噴火水煮牛肉($128)

粉紅冰粉($$38)
Name🏠:口麻天辣
價錢💰天花頂酸菜魚套餐($138),噴火水煮牛肉套餐($128),彩虹冰粉($38),手打檸檬茶($33),紫米豆漿($16),香辣土豆絲($22),麻辣藕丁($22)
2024-07-21 169 瀏覽
一向鐘意食川菜,最近發掘到一間打卡川菜餐廳,裝修好特別,外牆係粉紅色,少女心爆發😆店員服務態度好好👍🏻而且上菜速度好快,我叫到成枱餸,10分鐘內就食得😆海鮮麻辣燙 $88我選擇咗👇🏻湯底:清新藤椒湯粉麵:手打麵葷菜(任選3款):大蝦、牛百葉、豚肉片素菜(任選3款):萵筍片、蓮藕片、花菜大大碟,非常有誠意😆✨湯底好濃郁,香口而不油膩!飲落好順口,唔會嗆喉,入口充滿椒香,辣味較溫和✨手工麵有驚喜,口感Q彈紮實,嚼勁十足,非常掛湯汁!大蝦肉質結實,而且味道鮮甜;牛百葉口感爽脆,吸晒湯汁嘅鮮味,好入味😆👍🏻 蔬菜好新鮮,而且份量多,一定食得飽🤩噴火水煮牛肉(包括:涼菜+小食+白飯) $128超級抵食😆份量好多,又可以打卡📸✨ 辣度可供選擇,我揀咗少辣,微微麻香,非常開胃!牛肉好爽口,肉質鮮嫩,一d都唔韌!配料有芽菜、寬粉等,吸晒d辣汁,食到停唔到口,好正🤩秘醬口水雞(包括:涼菜+小食+白飯) $118調味恰到好處,秘醬微辣惹味,而且鹹度適中!雞件好厚肉,肉質嫩滑,食落口感實在,配上濃郁醬汁,送飯一流😆👍🏻值得一試✨涼菜:香麻土豆絲 非常香口,好醒胃🤤辣度啱啱好,微微辣,唔會蓋過食物原味道!土豆

海鮮麻辣燙 $88
我選擇咗👇🏻
湯底:清新藤椒湯
粉麵:手打麵
葷菜(任選3款):大蝦、牛百葉、豚肉片
素菜(任選3款):萵筍片、蓮藕片、花菜

噴火水煮牛肉(包括:涼菜+小食+白飯) $128
噴火水煮牛肉(包括:涼菜+小食+白飯)

秘醬口水雞(包括:涼菜+小食+白飯) $118
秘醬口水雞(包括:涼菜+小食+白飯)

涼菜:香麻土豆絲
非常香口,好醒胃🤤辣度啱啱好,微微辣,唔會蓋過食物原味道!土豆絲軟硬適中,口感爽脆,而且掛滿醬汁,可以用「香、麻、酸、爽」嚟形容,好好食!✨
香麻土豆絲

小食:香炸脆奶
廚師油溫、時間控制得好好,外層炸至金黃🔥熱辣辣,脆而不油,鮮奶內餡滑溜溜,而且奶香醇厚,層次感十足,一個人食晒兩件😆正!

彩虹冰粉 $38
色彩繽紛好靚✨🫶🏻睇相已經覺得好吸引🥰有七樣配料,例如:黑芝麻、花生、紅豆、酒釀丸子、提子乾等,當中我最鐘意酒釀丸子,微微酒香,甜度剛好,good!下層係烏龍茶冰粉,滑溜溜又Q彈,味道清新,食完好涼爽,十分消暑😆推薦!✨

手打檸檬茶 $33
茶底香濃,有少少回甘,見到店員即場手打檸檬,非常有誠意,檸檬夠新鮮,兩者味道剛剛好❤️‍🔥完美融合🤩
手打檸檬茶

總括而言,CP值好高,味道、份量、裝修、服務都好滿意,會再嚟食😆✨
2024-07-17
海鮮麻辣燙
噴火水煮牛肉(包括:涼菜+小食+白飯)
秘醬口水雞(包括:涼菜+小食+白飯)
香麻土豆絲
  • 噴火水煮牛肉
  • 秘醬口水雞
2024-07-14 116 瀏覽
位於南昌站vwalk MOTO MALA 川菜餐廳裝潢以粉紅色為主調,主打一人前酸菜魚、川辣水煮魚、麻辣燙套餐等川菜!味道一流!拎外賣返屋企仍然保持水準 會再回頭! 🔹🔶🔹🔶🔹🔶🔹🔶🔹🔶🔹🔶🔹🔹酸甜清新番茄魚$128非常誘人😻番茄片與鮮嫩魚肉的色彩鮮明!第一口嘗到的是酸甜適中的番茄汁,搭配上細膩柔滑的魚肉質感,口感清爽怡人!🔶秘醬口水雞$118.0雞肉油亮誘人,入口即化的軟嫩質地,搭配濃郁的秘製醬汁,回味無窮。辣度剛剛好,不會讓人望而卻步!👏🔹麻辣燙清新藤椒湯$88這道藤椒湯色澤紅亮,湯頭帶有微微的麻辣!🙌🏽湯中配料種類豐富,包括鱸魚片、嫩牛肉、豚肉片、萵筍片、蓮藕片、炸豆腐及寬薯粉條等,口感豐富!👏🔶香炸脆奶$28經典甜品!😍外酥內軟,奶香濃郁,甜度適中,不會讓人感到膩。值得一試!🔹紫米豆漿$16 五穀米漿$16兩種養生飲品口味清新,夠好喝又健康!紫米豆漿香醇濃郁,五穀米漿清爽順口!

🔹🔶🔹🔶🔹🔶🔹🔶🔹🔶🔹🔶🔹

🔹酸甜清新番茄魚$128

🔶秘醬口水雞$118.0

🔹麻辣燙清新藤椒湯$88

🔶香炸脆奶$28

🔹紫米豆漿$16 五穀米漿$16
2024-07-08 87 瀏覽
早排經過vwalk呢一間專食酸菜魚嘅motomala, 見佢有新品推出,於是決定去試一試美極鮮辣汁藤椒麻辣燙個湯底就係美極汁同埋藤椒熬製而成,食落有啲麻辣,但係都幾惹味,另外亦有好多配料可以加,今次加咗牛肉片、鱸魚片同埋青口,本身亦都有配豆乾同埋薯份,超級豐富。天花頂酸菜魚套餐配白飯呢道招牌菜有幾款魚可以揀,今次就揀咗鱸魚。鱸魚片同酸菜既份量都好多,鱸魚片食極都仲有,魚質好滑,食落都幾鮮。底部有用蠟燭溫住,所以酸菜魚嘅溫度一直保持到。湯底落咗好多蔥粒、花椒粒、芝麻同埋辣椒粒去調味,辣度本身有得選擇,適合對辣度有唔同接受程度嘅人。黃金小酥肉上面個套餐包咗呢度黃金小酥肉,小酥肉炸得幾香口,食落亦都唔會太油,有少少麻辣粉喺表面,調味啱啱好,啱晒一邊食酸菜魚,一邊配小酥肉嚟食。麻辣牛腱展呢一道小食亦都係套餐包埋。牛展應該預先有用滷水醃過,所以除咗表面食到有麻辣汁之外,咬落去亦都有一浸咸香嘅滷水味,肉質亦都唔會過硬,咬落算幾軟稔。彩虹冰粉另外亦都叫咗一道中式嘅甜品,叫做彩虹冰粉。配料非常多,有芝麻、花生粒、紅豆、小丸子、酒釀同埋仙草,每樣嘅口感都唔一樣,所以令到個甜品好有層次,同埋亦都唔會過甜,

美極鮮辣汁藤椒麻辣燙

天花頂酸菜魚套餐配白飯

黃金小酥肉

麻辣牛腱展

彩虹冰粉

另外亦都叫咗一道中式嘅甜品,叫做彩虹冰粉。配料非常多,有芝麻、花生粒、紅豆、小丸子、酒釀同埋仙草,每樣嘅口感都唔一樣,所以令到個甜品好有層次,同埋亦都唔會過甜,啱晒鍾意健康,但又想食甜品嘅人。
2024-07-01 73 瀏覽
第二次嚟到呢個超粉紅嘅酸菜魚店,周圍都好少女心!今次冇食到晚餐,反而食咗中午嘅一人餐,每一份嘅份量都好十足!外賣同糖食當然會有唔同,今次就叫咗兩個餐,同埋一啲甜品!我個人覺得今次嘅蕃茄魚好重口味,酸菜魚都係偏鹹!魚肉依然係咁嫩滑,酸菜份量好多,以蕃茄魚喺個底係有一大堆粉絲!小食我編號鍾意萵苣,覺得調味啱啱好!鳳爪都值得一試!另外今次試咗彩虹冰粉,我自己覺得同出邊嘅冰粉,佢偏硬嘅,亦都唔甜,配提子食就啱啱好!

2024-06-24 117 瀏覽
新野黎,酸菜魚癮起食真係perfect,唔洗過關就食到,買定返屋企同老婆撐枱腳。個酸菜魚幾正,咸酸菜超多,夠酸夠香,辣辣地。魚肉結實又夠厚,個餐包個飯、小食同涼菜。小食似炸雞肉,好惹味。另外叫左個藤椒湯,唔辣,但香,可自選餸。鮮豆皮豆味重,好有豆漿味;牛柏葉、魚片頭、蓮藕片、寬粉,都勁夾個湯。配埋彩虹冰粉、同埋手打檸檬茶、紫米豆漿、麻辣牛腱,勁有家鄉風味。牛腱好腍有牛味,麻辣到剛剛好。唔算貴,外賣攞返屋企,一啲都冇倒瀉到,包裝仲好企理,下次可以再幫襯。
天花頂酸菜魚

小食
麻辣牛腱
紫米豆漿
2024-06-24 27 瀏覽
餐牌九成是辣味菜式🌶️🌶️🌶️店裡裝修、枱椅和餐具卻是人畜無害的粉紅色💞💕💖到底裡頭是魔鬼👹,還是天使👼?飲品有這陣子大流行的手打檸檬茶🍋甜酸有致清新好飲👍🏻麻辣燙是個百搭項目每客可選3️⃣款肉、3️⃣款菜而湯底和粉麵都有多個選擇👦🏻的是小辣的清新藤椒湯底配牛肉、肥牛、牛柏葉、萵筍片、芋絲、豆卜⋯⋯麵底是寛薯粉條碗大、餸多🤩湯底帶少許麻香肉類鮮嫩可口😋萵筍和芋絲盡收湯底精華讚👍🏻一人豐盛晚餐選了唯一不帶辣的酸甜清新蕃茄魚晚餐包括前菜香麻土豆絲、超大碟的主菜、白飯一碗和甜品炸脆奶魚肉🐟嫩滑入味蕃茄汁🍅香濃開胃份量其實夠1.5人🥰炸脆奶好好味好味到要追加一客😜黃金小酥肉也是香脆好味而且不覺油膩🫶🏻全店免加一性價比很不錯的一餐🤑能吃辣的能大快朵頤小孩吃不了太辣也有足夠選擇天使跟魔鬼👹兩種面貌根本就是同時擁有的😈😈
餐牌九成是辣味菜式🌶️🌶️🌶️
店裡裝修、枱椅和餐具卻是人畜無害的粉紅色💞💕💖
到底裡頭是魔鬼👹,還是天使👼?

飲品有這陣子大流行的手打檸檬茶🍋
甜酸有致
清新好飲👍🏻

麻辣燙是個百搭項目
每客可選3️⃣款肉、3️⃣款菜
而湯底和粉麵都有多個選擇
👦🏻的是小辣的清新藤椒湯底
配牛肉、肥牛、牛柏葉、萵筍片、芋絲、豆卜⋯⋯
麵底是寛薯粉條
碗大、餸多🤩
湯底帶少許麻香
肉類鮮嫩可口😋
萵筍和芋絲盡收湯底精華
讚👍🏻

一人豐盛晚餐選了唯一不帶辣的酸甜清新蕃茄魚
晚餐包括前菜香麻土豆絲、超大碟的主菜、白飯一碗和甜品炸脆奶
魚肉🐟嫩滑入味

小孩吃不了太辣也有足夠選擇

天使跟魔鬼👹兩種面貌
根本就是同時擁有的😈😈

2024-06-23 33 瀏覽
VWalk見到Moto Mala 呢間店,門面好fancy呀,係靚靚嘅粉紅色😍😍😍見佢餐牌價錢都幾OK,就入去試吓啦!可以揀坐吧枱或者普通枱,今日我想有啲chill嘅感覺,就揀咗bar枱啦😁🌟試一試呢個清新藤椒湯麻辣燙👍🏻喺我嘅概念裏面,麻辣燙通常係紅卜卜,但呢個個樣清清地嘅湯,加了美極鮮辣汁,麻麻地好香又幾好食😋可以配三款葷菜和三款素菜,超多料👍🏻👍🏻當然有叫必備嘅寬薯粉條😁啲料索晒啲湯,好好味😋🌟想食香口嘢,就叫咗個香辣豬扒串串,難得豬扒燒完唔嚡又唔太乾,味道好🌟時興手打檸檬茶,服務員係bar 枱前即打,少見😃仲問我想唔想要濃味啲,想就打爛啲😂😂👍🏻🌟最後食甜品彩虹涼粉。好有驚喜呀,因為好靚😍 由酒糟、芝麻、提子乾等等配料組成彩虹,配透明嘅涼粉👍🏻涼粉唔太甜,我最鍾意配搭提子乾一齊食😋😋

2024-06-19
2024-06-20 19 瀏覽
第一次去南昌地鐵站上面嘅V Walk🤪見到有間咁少女心嘅店舖即刻忍唔住要試吓🥰食物擺盤好有心思💖啱晒打卡📸前菜 - 麻辣牛𦟌同絲瓜開胃之選😎涼拌小食噴火水煮牛肉 牛肉質量優秀🫶🏻口感極為鮮嫩👀小辣啱啱好🤘🏻個底仲有配上寬麵🍜掛上水煮牛肉汁👅非常惹味🫶🏻秘醬口水雞午餐一人份量嘅口水雞🐔兩個人分都夠食🤭辣度適中👀唔食辣嘅朋友都頂得順☺️清新藤椒湯 - 嫩牛肉、豚肉片、魚片頭、䈑笱片、金針菇、花菜、寬薯粉勁多配料🫨飽到上心口😂完全唔駛驚食到悶🧏🏻‍♀️有菜有肉真舒服😌手打檸檬茶見到店員好落力咁用手打🤣證明真係好正宗啦🤘🏻

前菜 - 麻辣牛𦟌同絲瓜
開胃之選😎涼拌小食

噴火水煮牛肉

秘醬口水雞

見到店員好落力咁用手打🤣證明真係好正宗啦🤘🏻

2024-06-19 22 瀏覽
🥘香濃麻辣湯麻辣燙呢個係好濃好辣既湯底!味道好鹹香,但係食得太多都會好鹹好辣!佢個味道好濃,我哋叫嘅手工麵都掛滿咗湯汁!呢個絕對係重口味人士之選! 🥩麻辣牛展牛展煮得好軟,好入味! 佢個醬汁唔算太油,食落去真係好香好好味! 🍮彩虹冰粉呢一個係一個必叫嘅甜品!就咁睇視覺上嘅效果已經好吸引,好適合打卡啊個彩虹樣!佢個冰粉好清甜好凍,上面鋪咗紅豆,黑芝麻,酒糟,提子乾,同埋小丸子加上香脆嘅花生碎,無論味道同口感都好豐富!暫時係我食過咁多個冰粉入邊最好食嘅一間!有驚喜! 必點!🥓黃金脆炸小酥肉份量好足夠,亦都好香脆,但係上菜嘅時候放涼咗。我攞咗呢一個炸小酥肉去浸一浸 D熱既麻辣湯食,即刻好食左! 🫔紅糖糍粑呢一度嘅紅糖糍粑真係炸得好好味!平時去大陸食過嘅紅糖糍粑都比較幼細,好似薯條咁粗,但係呢一度嘅紅糖糍粑真係好大嚿,好粗,口感一流!佢炸得好好,外脆內軟,糍粑軟糯度非常適中!再裹滿咗好香嘅熱紅糖醬,真係好好食!

🥘香濃麻辣湯麻辣燙

🥩麻辣牛展

🍮彩虹冰粉

🥓黃金脆炸小酥肉

🫔紅糖糍粑
2024-06-15 38 瀏覽
呢間咁pinkpink少女粉紅色裝修嘅餐廳估唔到 竟然係食川菜 仲係大過塊面嘅碗夜晚同朋友嚟食 覺得呢間性價比好高呀清新藤椒湯麻辣燙 $88先選配料 我揀咗鱸魚片、嫩牛肉、豚肉片、萵筍片、金針菇、脆魔芋絲 點少得寬薯粉條呢個湯底有美極鮮辣汁嘅調味而成加埋藤椒味 真係有鮮麻清香嘅感覺湯底濃郁 仲要咁大碗 咁多料揀tim而且配料各樣都係好食 好好嘅配搭 川味水煮魚套餐 $138配涼菜、小食同白飯 呢set勁豐富呢個價錢原來包哂咁多嘢 性價比好高食川菜唔少得食水煮魚 一嚟到超級香水煮魚都有薯粉底 吸哂D湯底 勁正!湯底紅卜卜 麻麻辣辣 做到油而不膩 魚肉鮮美無刺 仲有香蔥蒜香昇華味道香炸脆奶 配餐/單叫$28呢個本身係跟餐小食 點知好驚喜覺得好好味 癲到再單叫食多兩條 炸到外脆內軟 竟然小食都咁出色黃金脆炸小酥肉 $28好鍾意食呢個小食 炸得酥脆有埋少少辣粉係面 惹味香口 酥肉好食 好易一食就食唔停手打檸檬茶 $33檸檬茶有得叫少甜走甜 幾好茶底好有茶味 食住辣飲好爽紫米豆漿 $16食辣辣要飲返杯豆漿解解辣紫米味好出 唔算太甜 幾好飲
呢間咁pinkpink少女粉紅色裝修嘅餐廳
估唔到 竟然係食川菜 仲係大過塊面嘅碗
夜晚同朋友嚟食 覺得呢間性價比好高呀

清新藤椒湯麻辣燙 $88
先選配料 我揀咗
鱸魚片、嫩牛肉、豚肉片、萵筍片、
金針菇、脆魔芋絲 點少得寬薯粉條
呢個湯底有美極鮮辣汁嘅調味而成
加埋藤椒味 真係有鮮麻清香嘅感覺
湯底濃郁 仲要咁大碗 咁多料揀tim
而且配料各樣都係好食 好好嘅配搭

川味水煮魚套餐 $138
配涼菜、小食同白飯 呢set勁豐富
呢個價錢原來包哂咁多嘢 性價比好高
食川菜唔少得食水煮魚 一嚟到超級香
水煮魚都有薯粉底 吸哂D湯底 勁正!
湯底紅卜卜 麻麻辣辣 做到油而不膩

紫米豆漿 $16
食辣辣要飲返杯豆漿解解辣
紫米味好出 唔算太甜 幾好飲
2024-06-15 20 瀏覽
🍊 餐廳名稱:口麻天辣 (深水埗)🐝 味道:8/10環境:7.5/10整體分數:8/10💰人均:$250+———————————————————經過幾次以為係打卡餐廳,誰不知原來係食辣野的!餐廳麻雀雖小但五臟俱全!主打酸菜魚,價錢性價比仲要好高!天花頂酸菜魚 💰138呢個價錢仲要包埋一份小食+涼菜+白飯!食量適中的話,兩個人share都唔係問題!酸菜魚嘅部份,個名絕對唔誇張,首先係佢哋嘅酸菜非常出色,小編食酸菜魚比較着重嘅係酸菜,而佢哋嘅酸菜味道偏重,夠酸夠惹味!魚嘅部份則用左鱸魚,無骨每一啖食落好過癮!酸甜清新蕃茄魚 💰128蕃茄魚啱晒啲食唔到辣嘅朋友仔!蕃茄底好濃,食落酸酸甜甜好開胃!而且自帶咗粉絲底,朔晒啲汁真係食得好盡興。紅糖米茲粑 💰28每次食川菜必點!煙煙韌韌唔黐牙!黃金脆炸小酥肉 💰28椒麻鳳爪💰28手打檸檬茶💰33
🍊 餐廳名稱:口麻天辣 (深水埗)🐝

———————————————————

天花頂酸菜魚 💰138

酸甜清新蕃茄魚 💰128

紅糖米茲粑 💰28
每次食川菜必點!煙煙韌韌唔黐牙!

黃金脆炸小酥肉 💰28

椒麻鳳爪💰28

手打檸檬茶💰33
餐廳主打多款川菜 海鮮麻辣燙, 酸菜魚, 涼菜同小食等✨菜式CP值超高 擺盤仲好打卡able📸整體辣度溫和 老少咸宜 好推介呢間餐廳🥳.➿精選午餐(由$88-$108)➿每款主菜+是日涼菜+白飯.📌是日涼菜1️⃣麻辣藕丁藕丁超爽脆 以花椒八角涼拌 微微麻辣 切成粒狀好入味🌶️2️⃣香麻土豆絲土豆絲帶點麻辣 調味冇藕丁咁重 酸酸辣辣好開胃🥔.📌主菜1️⃣天花頂酸菜魚(少辣) $108呢間酸菜魚係食過數一數二好食 大推‼️少辣係好微嘅麻辣 唔食得辣都接受到🌶️湯頭酸酸辣辣 濃味得嚟唔重口味/油膩 好正🍲鱸魚新鮮肥美 肉質超嫩滑 冇骨啖啖肉🐟鱸魚份量多到兩個人share都夠 足料抵食🤑酸菜調味適中 唔會過酸/鹹 好好送白飯🍚2️⃣秘醬口水雞(少辣) $88雞肉索晒秘醬 甜中帶微麻辣 辣度溫和 香麻辣俱全 相當惹味🌶️雞件有雞翼有雞脾 雞皮爽口 肉質柔嫩有韌勁 口感一流🐔.📌海鮮麻辣燙 $88湯底: 清新藤椒湯(小辣)湯頭選用特色青花椒熬煮 椒麻味較重 辣度唔高🫑鮮麻滋味 比平時麻辣燙溫和 入口唔重口味/油膩🍲粉麵: 寬薯粉條短短地 方便食用 口感好滑 煙煙韌韌🍜3款葷菜: 鱸魚片, 豚肉片同大蝦 鱸魚片嫩滑肥美 比
➿精選午餐(由$88-$108)➿

1️⃣天花頂酸菜魚(少辣) $108
酸菜調味適中 唔會過酸/鹹 好好送白飯🍚
白飯
2️⃣秘醬口水雞(少辣) $88
秘醬口水雞(少辣)
📌海鮮麻辣燙 $88
海鮮麻辣燙
湯底: 清新藤椒湯(小辣)
粉麵: 寬薯粉條短短地 方便食用 口感好滑 煙煙韌韌🍜
3款葷菜: 鱸魚片, 豚肉片同大蝦
鱸魚片嫩滑肥美 比酸菜魚厚實🐟五花腩豚肉片肥瘦均勻 肉質爽口 但豬味唔太濃🐷大蝦好鮮甜 仲有蝦膏🦐
3款素菜:
金針菇, 大豆芽同花菜全部索晒湯 好入味🍄🌱🥦
📌彩虹冰粉 $38
彩虹冰粉賣相色彩繽紛 配料好豐富 有: 黑芝麻, 花生碎, 小丸子, 紅豆蓉, 酒釀糯米同提子乾🌈紅豆蓉好清甜🫘酒釀糯米酒味突出 糯米煙韌🍶小丸子口感膠膠地 唔係Q軟type🍡烏龍茶冰粉好爽滑 但茶味唔突出🍵冰粉甜度好低 配搭配料食啱啱好🤍食完辣野食番個冰涼甜品 解辣又解渴🧊

📌紅糖糍粑 $28
糍粑炸到外脆內軟糯煙韌 簡單糯香加紅糖焦香微甜 已經好好味🤎
紅糖糍粑
是日涼菜
白飯
秘醬口水雞(少辣)
紅糖糍粑
朋友-向好鍾意食辣同好食得辣🔥,所以我哋行完街之後就係附近間裏裏外外都係粉紅色,佈置得好有少女心嘅餐廳度食咗個川菜,順便打番個靚卡😆我地食左:👉🏻今期美極®聯乘🌶️既特色✨美極®鮮辣汁藤椒湯聯乘麻辣燙✨ $88麻辣燙有小麻、中麻、多麻可以選擇,小妹揀左中麻!餸菜可以自選葷菜三款、素菜三款。我地揀左嫩牛肉、豚肉片、魚片頭、萵筍片、金針菇、蓮藕同手打麵,種類豐富份量大!上枱麻香四溢,香到-個點😍食落唔會好辣,辣中帶麻兼帶鮮,藤椒味頗出。比平時食開既麻辣燙多左陣好濃郁既鮮甜味,名乎其實既麻辣鮮香,正😍✨秘醬口水雞套餐✨ $118套餐含有主菜、小食、涼菜同白飯,有菜有肉,夠哂齊全!是日涼菜系涼拌萵筍絲,小食系香炸脆奶。✨涼拌萵筍絲✨口感爽脆又夠凍,味道唔會好淡口,蒜蓉同麻油味分別都好突出!主角✨秘醬口水雞✨個醬集酸、辣、香、麻、鹹等多種味道於-身,醬香味美,口味複雜但又超級協調,四川風味輕鬆get,真係令人食欲大增!✨黃金脆炸小酥肉✨ $28金金黃黃既小酥肉炸皮唔厚夠薄脆,肉香唔臊又唔油;上面灑埋少量辣椒粉,香口得梨又惹味🤩✨炸雞翼✨ $28雞翼炸到外脆內嫩啱啱好,唔乾唔柴肉汁多!必須要比個心心

我地食左:👉🏻

麻辣燙有小麻、中麻、多麻可以選擇,小妹揀左中麻!

餸菜可以自選葷菜三款、素菜三款。

✨秘醬口水雞套餐✨ $118

套餐含有主菜、小食、涼菜同白飯,有菜有肉,夠哂齊全!

是日涼菜系涼拌萵筍絲,小食系香炸脆奶。

✨黃金脆炸小酥肉✨ $28

炸雞翼✨ $28

雞翼炸到外脆內嫩啱啱好,唔乾唔柴肉汁多!必須要比個心心🫶

✨香炸脆奶✨ $28

呢件脆奶夠唒甜香之餘,仲超酥脆,小妹食左幾嚿都唔夠喉😆

✨彩虹冰粉✨ $38

呢碗彩虹冰粉冰冰涼涼,色彩繽紛,入面配料(酒糟、提子乾、小丸子同紅豆蓉)超級多;入口清甜唔死甜,口感仲要夠多重,用嚟消暑確系得❣️

✨手打檸檬茶✨ $33

清香既手打檸檬茶味道清新唔太甜,消暑解辣都好得!

🛑口麻天辣MOTO MALA

📍深水埗深旺道28號V Walk 2樓12-127-128號舖

港鐵南昌站D1出口,步行約3分鐘

#MotoMala #口麻天辣#美極#美極鮮辣汁#豪吉藤椒油 #豪吉#UCreator #打卡美食 #好去處 #chill #打卡
2024-06-04 30 瀏覽
又係辣妹食辣嘅時間~~星期五出街食多人 外賣返屋企食最啱✔️天花頂酸菜魚套餐 魚片份量超多 我唔識分咩魚 但食落個口感比較結實 個湯飲落唔會死咸 重酸菜味 撈飯一流 ✔️獨門秘製麻辣豬手套餐 有成8大件豬手 炆到好淋 厚厚嘅豬皮吸返啲汁 好味得嚟 感覺仲要係吸收緊骨膠原 個汁夠濃味,但唔會話超級辣呢兩個套餐仲包埋小食一個係麻辣牛腱、另一個係涼拌土豆絲麻辣牛腱用咗少少黑醋作為醬汁 而且好厚切土豆絲夠晒爽口 做開胃菜一流另外仲有甜品就係炸鮮奶外層酥酥脆脆 裏面就係流心嘅鮮奶 唔會話好甜 口感一流✔️藤椒湯米線配豚肉片、牛百葉、大蝦、萵筍、豆皮、金菇 呢個係自選海鮮麻辣燙 不過驚麻辣太勁,我就揀咗藤椒湯 份量都超級多 冇估到大蝦都有三隻 主食其實仲可以揀出前一丁/手打麵/寬薯粉 葷菜同素菜各選三款 鍾意多款式或者多菜嘅朋友 呢個係一個好好嘅選擇✔️黃金脆炸小酥肉 呢個肉真係好惹味 配埋個辣粉送啤酒一流店員好nice 見我買咁多 拎外賣嘅時候都提醒我好重要小心拎
又係辣妹食辣嘅時間~~
星期五出街食多人 外賣返屋企食最啱

✔️天花頂酸菜魚套餐
魚片份量超多 我唔識分咩魚 但食落個口感比較結實
個湯飲落唔會死咸 重酸菜味 撈飯一流

✔️獨門秘製麻辣豬手套餐
有成8大件豬手 炆到好淋 厚厚嘅豬皮吸返啲汁
好味得嚟 感覺仲要係吸收緊骨膠原
個汁夠濃味,但唔會話超級辣

呢兩個套餐仲包埋小食
一個係麻辣牛腱、另一個係涼拌土豆絲
麻辣牛腱用咗少少黑醋作為醬汁 而且好厚切
土豆絲夠晒爽口 做開胃菜一流

另外仲有甜品就係炸鮮奶
外層酥酥脆脆 裏面就係流心嘅鮮奶
唔會話好甜 口感一流

✔️藤椒湯米線配豚肉片、牛百葉、大蝦、萵筍、豆皮、金菇
呢個係自選海鮮麻辣燙
不過驚麻辣太勁,我就揀咗藤椒湯
份量都超級多 冇估到大蝦都有三隻
主食其實仲可以揀出前一丁/手打麵/寬薯粉