2021-11-22
旺角新開咗幢T.O.P.,都無點認真行過🙈最近先知原來地庫有food court,就落去睇下有咩好食😋,行咗一個圈比呢間台灣菜既珍珠奶茶半價吸引到😂因為行街行到攰,好想飲杯野同醫醫肚😅🌟酥炸豬扒肉燥飯 $50🌟啲豬扒就嚟舖滿曬啲飯咁滯😳估唔到又幾好味,一啲都唔覺得好油膩,炸得好靚,旁邊仲有大量肉燥,有埋肉燥味道更佳,唔會乾爭爭😂仲有半隻滷水蛋添😋🌟冬瓜珍珠茶 $19🌟🌟珍珠奶茶 $26🌟味道偏甜,唔記得要求少甜🙈同埋啲珍珠比較硬,淋身啲會更好👍🏻🌟鹽酥魷魚鬚台灣麵 $51🌟鹽酥魷魚鬚係另上的,幾好唔會浸到淋曬👍🏻台灣麵係我冇鐘意既闊邊麵,口感好煙韌,湯底係濃濃既牛肉湯底,味道剛好,唔會過咸,同埋湯底夠熱,岩曬依家涼涼地既天氣😍🌟珍珠奶茶 $26🌟整體來講,主食味道勝過飲品,飲品係珍珠扣分了,係大大杯視覺上好加分,如果珍珠煮得淋身煙韌啲,成件事就完美了💯
🌟酥炸豬扒肉燥飯 $50🌟
🌟冬瓜珍珠茶 $19🌟