2021-04-20 850 瀏覽
係D2睇完一秒拳王,跟手買埋個外賣返屋企😂💛台站💛。一間台式食品既外賣店,啲野食真係抵到爆,大大盒飯都係$29🤩,平,但唔係無質素㗎,味道都唔錯。仲有好多唔同既小食。肉燥飯配雞扒好ok,肉燥好味,個雞扒都好正。😋醉雞卷超級好味,我自己一個都食咗3舊,其實我可以食哂,因為真係好好食🤤🤤🤤仲有黑白花枝丸,黑色花枝丸第一次食,唔錯。櫻花蝦烏醋燒茄子、生煎包、魯肉飯,呢啲都唔錯,幾好食#超抵食 #台站 #荔枝角#台灣菜 #外賣
係D2睇完一秒拳王,跟手買埋個外賣返屋企😂
💛台站💛。
仲有好多唔同既小食。

肉燥飯配雞扒好ok,肉燥好味,個雞扒都好正。😋
仲有黑白花枝丸,黑色花枝丸第一次食,唔錯。

櫻花蝦烏醋燒茄子、生煎包、魯肉飯,呢啲都唔錯,幾好食

#超抵食 #台站 #荔枝角
#台灣菜 #外賣
  • 花雕雞卷
2021-03-23 745 瀏覽
一日一黃店-荔枝角超平台式小食店 爆餡芋泥肉鬆三文治都係$13姐 好多時出名既三文治可能都要過$30 比佢吸引左去試試.⭐️芋泥肉鬆三文治$13👌🏻真係幾多餡 打開麵包 會見到滿滿既肉鬆👌🏻芋泥甜甜地 食到3舊 魚蛋咁大既真芋頭😊呢個價錢相信可以吸引到好多人試試.其實唔差既 但真係好多改善位😅大大舊芋頭 真係可圈可點 我就唔太鐘意我食芋泥野食果時 會偏向想食滑身既芋泥仲有佢好重本咁用左幾靚既外賣膠盒🤔但其實食果時好唔方便🤔用手食又唔係 就咁咬就易散寧願佢用紙包住 去麵包皮 再斬半咁樣體驗會好好多所以就唔會力推啦 但$13值得留意.仲有⭐️醉雞卷$18👌🏻都算好平 有4舊👎🏻但肉質好x硬👎🏻醉雞汁唔突出甜記好食好多🙈.整體評價唔高但如果有心輕輕改進 評分相信可以直線上升加油啦.#台站 (荔枝角)地址:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下6A1號舖.⭐️評分:味道:2/5環境:2/5 堂食位唔多服務:3.5/5 外賣盒 重本抵食:3/5
⭐️芋泥肉鬆三文治$13
甜記好食好多🙈
整體評價唔高
但如果有心輕輕改進 評分相信可以直線上升
加油啦
#台站 (荔枝角)
地址:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下6A1號舖
⭐️評分:
味道:2/5
環境:2/5 堂食位唔多
服務:3.5/5 外賣盒 重本
抵食:3/5
2021-03-19 457 瀏覽
呢間店係台灣野,係我公司附近,行過幾日都無咩人,今日想食早餐,於是入去試一試。於是入到去,叫左個台式肉鬆蛋餅。有肉鬆係入面,有啲漿,有啲蛋。食食下,見到有啲黑色野係上面,心諗頭髮就當自己唔好彩。點知,原來係,閃電毛。閃電毛痴左係舊蛋餅上面,好核突。於是,成個早餐唔洗食啦。仲叫左杯咖啡,難飲到唔識講。啲色都怪怪地,係唔知咩粉溝水,真係好難飲。好想支持小店,好想幫下啲黃店,但奈何唔掙氣,無辦法。依家諗起都想嘔!
食食下,見到有啲黑色野係上面,心諗頭髮就當自己唔好彩。
2021-03-19
5 分鐘 (外賣自取)
$25 (早餐)
  • 台式肉鬆蛋捲餅
2021-02-16 796 瀏覽
不知所謂古早味滷肉飯 凍、 豬肉、飯分開!豬肉乾同硬到食唔倒。飯又係硬到不得了!隔夜飯都不如!同相完全唔同。從未見過滷肉飯係咁様甜唔辣一塊過(自己剪)、淋。 似隔夜。
不知所謂
古早味滷肉飯
同相完全唔同。從未見過滷肉飯係咁様

甜唔辣

一塊過(自己剪)、淋。 似隔夜。
古早味滷肉飯
甜不辣
2021-02-16
10 分鐘 (外賣自取)
2021-02-14 596 瀏覽
特意幫襯😊,支持一下良心食店!雖然價錢不是好貴,但掛得《台站》呢個招牌,都希望有返咁上下質素☹️!古早魯肉飯$29唔知係咪比錯咗,變咗滷肉加飯,味道一般般,超失望!台式肉鬆蛋捲餅外層晤脆口,輕輕煎過就了事,😑😑!

古早魯肉飯$29
唔知係咪比錯咗,變咗滷肉加飯,味道一般般,超失望!

台式肉鬆蛋捲餅
外層晤脆口,輕輕煎過就了事,😑😑!

2021-01-29 569 瀏覽
🤤 CP值超高台站 @tai_zhan_0822 🤤古早魯肉飯 $29花雕雞卷 $18經過長沙灣買外賣就試吓台站,單叫魯肉飯$29已經覺得超值,所以就叫多個花雕雞卷!魯肉飯一啲都唔會因為價錢低而hea俾嘢你,魯肉仲要幾多又有咬口,仲要幾入味配白飯食,簡直一流,$29真係超抵👍🏻花雕雞卷同樣超平,$18都幾大舊,雞幾滑仲要入味,一啖咬落去真係食到花雕味,唔會雞還雞,花雕還花雕👍🏻🤤真心值得推介,又平又正😊
🤤 CP值超高台站 @tai_zhan_0822 🤤

古早魯肉飯 $29
花雕雞卷 $18

2021-01-29 449 瀏覽
經過荔枝角成日都見到呢間台站,主打台灣野食,但不設堂食,可能因為咁比較平,但係即使咁平人流都冇話特別多,今日lunch hour去附近既外賣餐廳都幾多人,唯獨呢間冇乜人,趕時間既我就決定入去買嘢食了。外賣買咗一個肉燥飯配雞扒,本身29蚊對佢期望已經不是十分大,但出到黎。。。出到黎個「雞扒」唔見咗,變咗三舊雞肉。。。雖然係29蚊,但都可以加少少誠意,唔使由雞扒變左雞粒。再講個”雞扒”唔知點解炸左,變左炸雞粒,甚至有啲懷疑係用左鹽酥雞代替左雞扒,我自己本身對炸嘢興趣不大,再加埋肉既份量太少,令人有啲失望。至於飯同肉燥都平平無奇,29蚊亦不要期望太大
肉燥飯配雞扒

出到黎個「雞扒」唔見咗,變咗三舊雞肉。。。
雖然係29蚊,但都可以加少少誠意,唔使由雞扒變左雞粒。
至於飯同肉燥都平平無奇,29蚊亦不要期望太大
2020-12-18 615 瀏覽
送錯單 冇悔意 冇道歉 冇講對唔住我叫牛肉飯 佢俾滷肉飯我。#重點係我唔食滷肉飯然後而家夜晚9點 冇咩選擇。一定又搵唔到訂單號碼明明我喺Apps打係要牛肉飯 佢哋又打錯滷肉飯送到來又凍哂
送錯單 冇悔意 冇道歉 冇講對唔住
我叫牛肉飯 佢俾滷肉飯我。
#重點係我唔食滷肉飯
然後而家夜晚9點 冇咩選擇。

一定又搵唔到訂單號碼
明明我喺Apps打係要牛肉飯 佢哋又打錯滷肉飯
送到來又凍哂
外賣送餐
2020-12-10 531 瀏覽
Good Morning☺️☀️今日去左台站買早餐 食我一直都好愛既芋泥肉鬆吐司 係我encore 之選🥰吾單止平好足料又好味!芋泥肉鬆吐司💰13吐司食餡料就係得芋泥同肉鬆 但係一啲都吾單調 首先面包軟熟 一啲都唔乾 芋泥好綿 吾會太甜 淡淡芋香撘配鹹香既肉鬆 一凹一凸 互相配合 佢哋好慷慨 足料 每一啖你都食到芋泥同埋肉鬆 好飽滿既感覺 好似好誇張 但係我暫時真係未食到比佢好既芋泥吐司🤩一星期既第二個工作日 係要比啲動力自己 你地都買一樣自己好鐘意既早餐幫自己加油打氣啦💨CP : 🍞🍞🍞🍞🍞😋:🍞🍞🍞🍞🍞回購:🍞🍞🍞🍞🍞快啲試吓啦,早餐時段由8:30開始到10:30

芋泥肉鬆吐司💰13

CP : 🍞🍞🍞🍞🍞
😋:🍞🍞🍞🍞🍞
回購:🍞🍞🍞🍞🍞
快啲試吓啦,早餐時段由8:30開始到10:30
芋泥肉鬆吐司
$13 (早餐)
芋泥肉鬆吐司
今日小編諗住去工作室之前,上網搵下長沙灣一帶有啲乜嘢台式外賣店🧐,因為太耐冇食魯肉飯,突然之間好想食。而荔枝角比較多台式餐廳,尤其係小編之前曾經介紹過既「程班長」✏。 而今次小編去呢間價錢平既古早魯肉飯,而餐廳舖位細細,立食而且多數朋友們都會嗌外賣🥡,呢間餐廳名叫做「台站」。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈古早魯肉飯 $29如果就著性價比來講,一碗魯肉飯$29其實算係平💵,而且份量作為晚餐係可以接受。但係味道方面有待改進,小編覺得味道稍為偏鹹、肉質亦不算太嫩,仲有啲過硬🤔,而如果要速食一碗飯,價錢平既話,係可以選擇😲。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈花雕雞卷 $18呢款小食有四至五件雞,但有肉嘅地方不太多,花雕雞既味道係有但只留於表面,滲唔入雞肉內,味道稍為普通😐,小編試咗一兩舊就已經無再食,希望可以再改善📝。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦今次小編係特登落車走到去荔枝角站既D2出口,因為比較近餐廳位置。而味道同想像中有啲出入🤯,所以今次就唔多推薦喇。不過喺附近返工既朋友,想食到一餐平少少既午、晚飯既話,一碗29蚊既魯肉飯亦尚算可以🤲,但質素方面,希望都可以好好咁改善下啦📝。✦✦✦✦✦✦✦✦✦
🎈古早魯肉飯 $29
🎈花雕雞卷 $18
花雕雞卷

2020-11-05
2020-11-16 368 瀏覽
荔枝角平價台式立食小店地方不太以外賣為主.懷舊肉燥飯拼雞扒 $29肉燥滿滿, 飯量好多雞扒炸得硬咗dd整體來講真係糧尾飽肚之選.醬汁肥牛捲餅 $25見到餐牌有個咁特別嘅捲餅就叫嚟試吓平時我都只係試過一般肉鬆口味佢尼個醬汁味道甜甜哋又幾好味 講唔出實際係咩醬個甜味配肥牛都幾得意捲餅皮又好食大大件 夠哂飽又係好推薦!.元祖台灣腸 $16/2條食咗1條落肚先記得影相2條都有dd乾不過始終個肉味唔會輸嘅係少咗帶肉汁嘅口感
荔枝角平價台式立食小店
地方不太
以外賣為主
懷舊肉燥飯拼雞扒 $29
肉燥滿滿, 飯量好多
雞扒炸得硬咗dd

2條都有dd乾
不過始終個肉味唔會輸嘅
係少咗帶肉汁嘅口感

2020-11-07 374 瀏覽
«1017»糧尾恩物﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣▶懷舊肉燥飯配豬軟骨 $29荔枝角都幾多黃店選擇呢間都推遲咗好耐唔知出唔出好雖然台式野係吸引但因為呢間得外賣飯盒次次都影到好頹。。。不過咁嘅良心價實在太抵了💛豬軟骨彈牙 軟骨唔會太硬咬唔開半肥瘦嘅肉燥加勁大兜飯如果可以多啲汁就好啦住荔枝角或者返工嘅人應該好多食過🤪呢個價位嘅飯盒應該都平絕九龍🧐bookmark定畀啲就黎糧尾想慳錢、想平食、想獨食嘅窮L啦🤑﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣台站荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下6A1號舖
«1017»
糧尾恩物
﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣

▶懷舊肉燥飯配豬軟骨 $29
荔枝角都幾多黃店選擇
呢間都推遲咗好耐唔知出唔出好
雖然台式野係吸引
但因為呢間得外賣飯盒次次都影到好頹。。。
不過咁嘅良心價實在太抵了💛

豬軟骨彈牙 軟骨唔會太硬咬唔開
半肥瘦嘅肉燥加勁大兜飯
如果可以多啲汁就好啦
住荔枝角或者返工嘅人應該好多食過🤪
呢個價位嘅飯盒應該都平絕九龍🧐
bookmark定畀啲就黎糧尾
想慳錢、想平食、想獨食嘅窮L啦🤑
﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
台站
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下6A1號舖
2020-10-05 431 瀏覽
台式小店,店內只有一個收銀櫃,頭頂有2個顯示菜單的屏幕,旁邊的一側位置提供立食,但位置不大,目測只可站立2-3位客人,大多人應該已外賣為主。今次外套點了一個古早魯肉飯和一個台式肉鬆蛋捲餅,先講蛋餅,本人喜歡吃台灣的蛋餅,旅行時幾乎是每天必吃的餐點。這次的蛋餅:蛋餅皮不算很薄,口感較煙韌有咬口,肉鬆很多多到有點乾,但這也是肉鬆的特點,內裡有芝士,但被肉鬆蓋過,只吃到很淡芝士味,蛋不厚,是正常蛋餅中的煎蛋。魯肉飯:由於外賣,魯肉會與飯分開包裝,飯的分量很多,一定多於平常一碗。配上半顆滷蛋,滷蛋有點似加了日式味淋醃製。而魯肉有咬口,不是軟的那種,有數粒軟骨,魯肉汁過稀,但味道可以,魯肉分量剛好夠拌飯。整體以價錢與質素來說,不錯可以說抵食

台式肉鬆蛋捲餅
這次的蛋餅:蛋餅皮不算很薄,口感較煙韌有咬口,肉鬆很多

古早魯肉飯
整體以價錢與質素來說,不錯
可以說抵食
2020-10-03
8 分鐘 (堂食)
2020-09-13 327 瀏覽
返工食黎食去個幾樣有時都想試多啲餐廳特別係小店!當係支持下小商戶💛上星期近近地就去D2place附近街邊望下仲有咩可以試見到呢間台灣小店淨做外賣無堂食重點係人唔太多唔洗排價錢又勁平!咁就試一試喇!曾經上網睇到有啲人食完之後既評價好差但我覺得都還可以wo~OK wo!我買咗👉古早魯肉飯$29首先個外賣盒係就咁用橡筋cool住一個紙盒上感覺好似有少少hea🤣🤣但都唔緊要既~只係如果買個陣係落雨就...我諗過會唔會濕哂🤣🤣打開飯盒見到數量都ok多既魯肉~魯肉肥瘦適中 咬感幾冧幾入味 不錯💛飯中間因為吸咗好多上面魯肉既汁所以都變得幾好味💛隻滷水蛋就正正常常咁 無乜太大特別食到大半覺得底下既飯吸哂精華比較油膩所以都無食哂但 大食既我都飽既總結就係29蚊其實都ok既 雖然唔可以話好驚豔同整體份量真係唔算多(男士真心唔包你食完成盒會飽哂🤣🤣! )但咁平既午餐真係去邊度搵🤣🤣💛👅!性價比ok喇!偶爾如果想食下台灣野我應該都會再幫襯~畢竟lunchtime既程班長實在太多人近近地平平地食下台站都好過無👍💛👅!
返工食黎食去個幾樣
重點係人唔太多唔洗排
價錢又勁平!
咁就試一試喇!
曾經上網睇到有啲人食完之後既評價好差
但我覺得都還可以wo~OK wo!
我買咗👉古早魯肉飯$29
首先個外賣盒係就咁用橡筋cool住一個紙盒上
感覺好似有少少hea🤣🤣
打開飯盒見到數量都ok多既魯肉~
魯肉肥瘦適中 咬感幾冧幾入味 不錯💛
飯中間因為吸咗好多上面魯肉既汁
所以都變得幾好味💛
隻滷水蛋就正正常常咁 無乜太大特別
食到大半覺得底下既飯吸哂精華比較油膩所以都無食哂
但 大食既我都飽既
總結就係
偶爾如果想食下台灣野我應該都會再幫襯~
畢竟lunchtime既程班長實在太多人
近近地平平地食下台站都好過無👍💛👅!
古早魯肉飯
5 分鐘 (外賣自取)
2020-09-13 246 瀏覽
衣間黃店價錢平係平,$29一個滷肉飯,但真係我食過最難食嘅滷肉飯。我未食過一碗滷肉飯係無味、酸酸哋、d 肉係鞋嘅,我食左兩啖,就無食。因為真係好難食。而綠茶方面,同樣係令人失望。