2023-03-03 400 瀏覽
吃茶三千一定要加纖玉果子,好爽口好清新嘅感覺,配茶底加奶蓋簡係絕配,可惜今次奶蓋未返貨無得叫,所以轉咗其他,試咗佢呢個青檸芬朵西,好似係溝奶,本身預咗中伏嘅心態,但係估唔到都OK,唔會難飲飲過兩次荃新天地呢間,覺得都無海港城嗰間味道咁香濃,呢間比較淡少少,始終係爭啲

青檸芬朵西
青檸芬朵西
2023-01-01 373 瀏覽
🧋🧋🧋那天是除夕夜,想買一杯珍珠奶茶來慶祝一下。剛巧,吃晚餐的地點是在荃新天地,便來試試。買了國王珍珠奶茶,覺得味道不錯,茶味很香很濃,珍珠也很彈牙。還有,這家店子的飲品杯用了一個卡紙做的環包裹住,還有一條繩,帶回家10分方便。衷心希望這家店長做長有。👍🏻👍🏻
🧋🧋🧋

衷心希望這家店長做長有。👍🏻👍🏻
2022-12-31
慶祝紀念
除夕
  • 國王珍珠奶茶
2022-12-26 313 瀏覽
食完晚飯,想飲返杯嘢,所以叫咗杯國王珍珠奶茶,健康之選,所以叫左杯少甜少冰因為喺晚上9點幾落單,所以都喺等咗十分鐘左右。好彩!唔洗好似平時繁忙時間要等30-45分鐘(等候時間長都好扣分囉)少甜之下都覺有啲甜,唔鍾意甜可以70%off ?(唔知有冇依個option)奶味重茶味都有,珍珠都好食只可惜,飲晒啲茶都未食晒啲珍珠有啲唔夠喉🥲🥲同某飲料店m***sha一樣,飲料個杯份量偏小,但價錢中上,CP值上差啲如果大返杯啲就對得住個價錢,咁樣會吸引我(更多客人)回購去買總結:偶爾會回購,味道上唔錯,但CP值上會考慮吓。可能會試吓其他飲料店。

奶味重茶味都有,珍珠都好食

只可惜,飲晒啲茶都未食晒啲珍珠

有啲唔夠喉🥲🥲

2022-12-26
15 分鐘 (堂食)
2022-12-11 227 瀏覽
烏龍鮮奶茶加珍珠😋水仙桂花蜜加纖肉果子😋兩杯都係輕盈少冰 飲落去唔會好甜 好refreshing 包裝十分貼心 方便拎喺手上面 一路行一路飲都唔怕😋 下次去想試埋奶蓋同埋加特濃牛乳😋
烏龍鮮奶茶加珍珠😋
水仙桂花蜜加纖肉果子😋
兩杯都係輕盈少冰 飲落去唔會好甜 好refreshing
包裝十分貼心 方便拎喺手上面 一路行一路飲都唔怕😋
下次去想試埋奶蓋同埋加特濃牛乳😋
烏龍鮮奶茶加珍珠+水仙桂花蜜
2022-12-11
10 分鐘 (外賣自取)
烏龍鮮奶茶加珍珠+水仙桂花蜜
2022-11-17 327 瀏覽
荃灣終於開分店啦,超級開心🥳!第一次飲係南昌分店到買,味道令我非常深刻,終於比我等到係荃灣開分店啦,唔洗去到咁遠買。🫅國王珍珠奶茶🧋走甜個人覺得作一個專業既珍奶迷,呢款真係必試,珍珠口感咬落煙煙韌韌,好Q彈有嚼口,黑糖味好夠,甜度亦適中,呢間奶茶好有誠意,每一杯既茶底都好用心去量過度過調製而成,所以佢既茶味係好出好香。個人推薦奶茶走甜,因為本身珍珠已有佢既甜味,將奶茶及珍珠攪勻,茶味更出,甜道更是剛剛好!

🫅國王珍珠奶茶🧋走甜

國王珍珠奶茶
2022-11-13
10 分鐘 (堂食)
下午茶
國王珍珠奶茶
2022-10-03 510 瀏覽
見citywalk 果邊新開茶店,於是試下😋😋呢間之前旺角見過,但未試過~.松針芒果茶加纖玉菓子松針 = 綠茶類纖玉菓子 = 寒天蒟蒻好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️茶味清新得來又唔會好淡。。都幾鍾意咁~而且甜度剛好😀👍🏻 整體出來味道好自然。。.決明子烏龍奶蓋慕絲珍珠
見citywalk 果邊新開茶店,於是試下😋😋
呢間之前旺角見過,但未試過~
松針 = 綠茶類
纖玉菓子 = 寒天蒟蒻
好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️

2022-10-01 308 瀏覽
環境:CityWalk原來新開咗吃茶三千 🤭新界友表示開心🙆‍♀️環境簡約明亮,以白色係主調。.特點:呢間係網紅茶飲店。有條麻繩同啡色杯套包住杯茶,打卡感滿滿✨睇佢地介紹過話除咗有顏值,店舖嘅六款鮮萃茶,每款都拎過獎▶️Superior Taste Award。另外茶飲係以萃茶機萃取,雖然要等耐少少,但飲落會比較新鮮,都係呢間店鋪受歡迎啲原因之一.我今次飲嘅係水蜜桃期間限定系列嘅蜜桃烏龍冰茶,加入咗水蜜桃嘅茶飲真係不能抗拒🤤 入口桃味清新帶甜香,撞落濃香嘅茶底到,後勁會有少少回甘。.另外,我朋友就飲咗寶島經典水果茶,佢表示裡面水果料豐富,令個樣望落色彩豐富,而水果酸酸甜甜,加入即時萃取嘅清新茶湯到,口感非常balance
2022-09-25 251 瀏覽
之前飲過佢地嘅國王奶茶真係正正,見到佢地喺荃灣開分店,咁近我實在太過份,成日忍唔住買嚟飲點算😆 佢地近排仲出咗新品蜜桃系列!🍑🍭蜜桃綠茶奶蓋($42)水蜜桃系列中我揀咗呢款~ 佢地啲茶係係用萃茶機來現製現萃,茶葉完全舒展及釋放,宛如新鮮現泡~ 呢款用上松針綠茶,清香甘醇,蜜桃同綠茶唔會互相搶味,奶蓋香滑!🍭熔岩黑糖波霸鮮奶($36)我都係例牌叫熱飲🙈 叫左少糖,味道唔錯!奶味勁出,珍珠份量好多😍😍 有微微黑糖味,煙韌有咬口😋

🍭蜜桃綠茶奶蓋($42)

🍭熔岩黑糖波霸鮮奶($36)
2022-09-25 205 瀏覽
呢間吃茶三千係台灣已經有留意到佢,今日就嚟到荃灣新開張嘅Citywalk分店🧋。佢係有別於市面上使用既espresso機萃茶既飲品店,因為佢係用左佢地自家打造既吃茶三千的專業萃茶機-LION🙆🏻‍♀️亦係我第一次見到茶師既1克1克既斤斤計較同小心秤量⚖️。另一樣令我impressed既就係佢既設計都好花心思,係未飲前首先見到調茶師既用心,之後拎到既時嘅又好sweet咁有得手抽🥤未飲都已經好興奮😆。🐒寶島經典水果茶💰$36呢杯係鳳眉紅茶同水果百匯(百香果,蘋果等等),我覺得水果味比茶味更突出,因為真係好豐富勁多水果,而水果全部係切粒,所以一定吸到上黎🍎而甜度就固定左,店員話甜味都係黎自水果蜜🥝無再額外添加糖🍍。🐒蜜桃冰茶💰$40呢一杯係新推出嘅期間限定水蜜桃系列🍑松針綠茶配埋滿滿既蜜桃果粒,飲落真係啖啖都有果肉,夏天飲返一杯真係好Refreshing🧃而呢杯就揀左輕盈,都係糖份源自於果肉本身,冇額外添加糖🫖。第一次見到調茶師當面現萃茶🍵成個購買既體驗都好好,希望下次有機會試埋國王奶茶系列🧋

🐒寶島經典水果茶💰$36

🐒蜜桃冰茶💰$40

2022-09-16 183 瀏覽
今日試飲吃茶三千嘅水蜜桃烏龍奶蓋,聽講每日限量150杯🫢烏龍茶本身桃味夠,加埋水蜜桃幾清新,奶蓋係忌廉奶蓋唔係芝士奶蓋,奶味都重,整體同水蜜桃茶都夾,個人覺得好飲!
今日試飲吃茶三千嘅水蜜桃烏龍奶蓋,聽講每日限量150杯🫢

烏龍茶本身桃味夠,加埋水蜜桃幾清新,

2022-09-13 128 瀏覽
𓌉◯𓇋【私心大愛既茶飲店終於黎到荃灣啦🤩】呢間之前已經係旺角分店飲過 記得國王珍珠奶茶好好飲!知道佢新開張既消息 超級興奮同期待!😌😌飲完茶就去買翻杯▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃❀蜜桃綠茶奶蓋🌟($42)本身係叫左烏龍茶底 但可能忙中有錯打錯單🤔😂我就由佢啦 奶蓋就吾算好厚 但係屬於吾膩既果種 比較輕盈 味道幾好 將底層既台灣直送當造果肉製成既果粒同果醬攪拌 就會飲到茶既清香同蜜桃🍑既香甜不過🍑果粒既存在感比較低 如果多啲就好三十幾度飲翻杯真係好正🥵🥵

𓌉◯𓇋
【私心大愛既茶飲店終於黎到荃灣啦🤩】

▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃

❀蜜桃綠茶奶蓋🌟($42)
本身係叫左烏龍茶底 但可能忙中有錯打錯單🤔😂我就由佢啦

奶蓋就吾算好厚 但係屬於吾膩既果種 比較輕盈 味道幾好
同蜜桃🍑既香甜
不過🍑果粒既存在感比較低 如果多啲就好
三十幾度飲翻杯真係好正🥵🥵
6 分鐘 (外賣自取)
2022-09-09 156 瀏覽
上網睇人介紹話呢一間台灣茶飲店攞咗獎,好出名,咁啱荃灣開左間分店,急不及待黎飲☺️🫧蜜桃烏龍奶蓋🍑$42見到我最鍾意嘅桃仲要期間限定,諗都冇諗就揀咗😍蜜桃用咗台灣產地直送,茶底清澈,烏龍茶味濃,帶淡淡桃香,入面加左蜜桃果醬,仲有粒粒果肉,上面加埋一層濃厚嘅奶蓋mousse,味道香甜🫧寶島經典水果茶🍍🍊🍎$36水果茶入邊有勁多款水果,最特別係有台灣金鑽鳳梨🤩除咗鳳梨,仲有百香果,蘋果水果味豐富,味道唔似糖漿,似天然果汁味,清爽解渴,好啱夏天飲最細心係每杯茶都會有一個手搖飲品嘅手中抽杯,設計簡約美觀,方便攞走

🫧蜜桃烏龍奶蓋🍑$42

🫧寶島經典水果茶🍍🍊🍎$36