3天前
Weekend去咗Pacific Place行街,行到有啲口渴同口痕,經過見到吃茶三千即刻想飲番杯嘢。由於係繁忙時間,當時一去到已經見到條隊好長,不過見到店員都算幾高效率,等左唔係好耐就已經有得order,之後等左唔洗一陣,啲嘢飲嘢食就已經準備好我今次叫咗一個聖誕crossover set,有Annie Cakelab嘅小食同一杯野飲。見到餐牌話原來呢次係佢地聖誕首次推出聯乘,而且呢個set係每日限量發售~青青芒果露(玉露青檸、芒果果露、奶蓋慕思)呢杯芒果露好清甜,雖然佢有青檸但完全唔會覺得太酸,味道好豐富。有埋最上面層奶蓋慕思,撈埋一齊飲味道啱啱好,唔會令人覺得膩,成俾野飲好香濃好有口感,真係一試難忘焦香鬆脆杏仁瓦片(原味少甜)四件呢款瓦片又香又脆,杏仁同焦糖味都好濃郁,但佢甜得黎又唔會太膩,真係啱晒下午茶食。呢個set 入面有四塊,由於太好味,我好快就已經食曬
青青芒果露(玉露青檸、芒果果露、奶蓋慕思)
焦香鬆脆杏仁瓦片(原味少甜)四件