2023-09-09 412 瀏覽
我份人好簡單,食旦治舊旦夠厚,包唔會硬,我就心滿意足。合益係港式小食店,佢既車仔麵,常餐我都食過,但我都係最鐘意佢既旦治。一分鐘以內即叫即炒蛋,岩岩到手仲係熱辣辣,十分滿意。I do recommend this typical Hong Kong style egg sandwich to tourists/ travellers as this sandwich is freshly made upon your request. You don’t have to pay so much for a simple sandwich at all.
蛋治
蛋治
2018-11-12 2151 瀏覽
合益小食店嘅咖喱雞扒飯真係幾好味,D咖喱汁雖然係唔辣,不過咖喱味真係好香,但D咖喱汁比較杰,雞扒有煎過,煎得雞皮香脆,雞肉嫰滑,唯一要挑剔嘅係,D飯實在太少,杯凍奶茶夠凍,可惜奶嘅份量落得太多,飲唔到茶味,但嚴格嚟講,以$39元食到一個飯餐算係咁,其他地區可能仲貴,而且仲要係唔知會唔會中伏,呢度就好唔同,伙記同老闆都好有禮貌,價錢合理,第日放假有時間嘅話,我都會再嚟番呢度幫襯,因為D出品真係幾好,希望呢間舖嘅煎雞扒可以一直keep住水準啦
合益小食店嘅咖喱雞扒飯真係幾好味
5 分鐘 (堂食)
  • 咖喱雞扒飯
2017-11-25 1352 瀏覽
Must try street foodNice place for snack at Sham Shui Po area, may need to line up for their steam rice roll, but won’t need to wait for too long.Can either eat in or take out. The steam rice rolls can be served with soy sauce, sesame, peanut, and sweet, and chili sauce.I personally like to mix with all sauce.Rating: 5/5!!!
Must try street food

Rating: 5/5!!!
Steam  rice  roll
2017-11-25
5 分鐘 (堂食)
Steam  rice  roll
2016-05-15 1666 瀏覽
來到有太子的合益小食店,費時煩要左碗大什麵($35), 有雞翼尖,豬紅,豬皮,炸蝦丸,豬油渣,豬腸,羅白同溏心旦共八樣餸加河粉,味道非常一般, 餸只系種類多但份量卻不多,驚喜位系有較少見的溏心蛋,而且做得唔錯,車仔麵檔有溏心蛋真係少見, 連凍飲賣$44貴左d,論味道份量價錢,附近的肥公應該會略勝一籌!
題外話/補充資料: 笑面係俾溏心蛋
2016-05-13
  • 溏心蛋
車仔麵一向係本人快食首選~合益小食店嘅用心製作,相信係對車仔麵愛好者一定感受到。今晚我第一次走入店舖,仍無心水底下老闆娘就為我作主泡製出個人化車仔麵,老闆娘好細心問,你食到幾辣?有咩唔食?鍾意麻辣,咖喱,定沙嗲?可想而知佢對食材嘅要求,可見一班。不久端來一碗人性化嘅車仔麵就在眼前,車仔麵嘅舖排,香料嘅添加,已經未食就贏了一半,第一啖即試油麵,爽口、滑不糊口,買貨的要讚;籮白這時節還是淋甜,餚得很入味,豬手,入味之餘還可淋滑,質地控制得相當好,最重要係無毛,釀豆卜亦不能忽視,釀得結實有咬口,豬腸洗得乾淨無異味,糖心旦係小店出色之作,無得輸。最最滿意係有芫茜,葱增加香味,實在少有嘅細心。還是有一點點遺憾的就係試唔到脆油渣,老闆娘說一早賣晒,唯有下次再試總括嚟講我食野一响比人話淹尖,車仔麵合益係我首選推介

總括嚟講我食野一响比人話淹尖,車仔麵合益係我首選推介
2016-04-19
2005-01-21 724 瀏覽
今日又來吃下午茶,見次次也叫魚旦河,今次就改叫墨魚丸河,可惜墨魚丸唔多好味,死實實又無墨魚香,下次還是吃回魚旦河好d.茶走還是這麼好飲.
茶走還是這麼好飲.
2004-12-31 259 瀏覽
昨天經過這裡,看到很多人也食魚旦河,便入去試試.我先叫了魚旦河- 魚旦很香魚味, 河粉就是交來的(普通d),價錢竟是$9.5 ,以這樣的價錢和味道,實在很超值.茶走- 很香茶味,都值得一試.價錢才是$8 .一共才是$17.5元.實在又平又正!值得一試.可惜環境就差d.
昨天經過這裡,看到很多人也食魚旦河,便入去試試.
我先叫了
茶走- 很香茶味,都值得一試.價錢才是$8 .

一共才是$17.5元.實在又平又正!值得一試.
可惜環境就差d.