2004-07-02 28 瀏覽
service is not 2 gd~i want Student Meal ($22 small 牛肉飯, 1 jelly and 16oz soft drink)...the counter girl ask me to show Student ID card...hao chi i don't look like a student ^_^ si dan la.... still it is quite gd the 牛肉飯and 抵食next time need to try 三文魚飯($28 add $3 change to set, add another $1 change to other cold drink)
service is not 2 gd~
2004-07-02 15 瀏覽
我們是去中環店的。熱到無倫去遊行,真係講唔出咁辛苦。原本起行時有八人,行到最後得番三個,因為起程果陣搵唔到地方食野,行緊果陣當然無想食的衝動,行完不期然又倦又熱又肚餓。諗住係咁易食下就算,與其去把鬼快餐店或老麥KFC,倒不如來吃牛肉飯。菲藉女士加上遊行人士,六點幾都好多人,我地三個一眼關七咁搵位,好彩都唔算企得太耐,如果唔係未吃已虛脫倒地!香港的吉野家,除了牛肉,還有雞及三文魚等。來得吉野家,是全無興趣吃其他的,於是齊齊叫了25蚊的牛肉飯套餐,有大牛肉飯一碗,味噌湯及百事可樂一杯。牛肉飯份量仍不少,又平又食得飽,是牛井店如呢度及松屋等的特色,牛肉加洋蔥一片片的不算少,飯是珍珠米又有肉汁伴吃,仍然是好有水準啊!如果香港的吉野家能效法日本那邊賣埋納豆同生雞蛋就更正。信我!熱辣辣牛肉飯+生雞蛋+納豆是最佳拍檔,下次去日本一定要試。可能以前曾長時間以呢味維生,所以快餐很少吃,牛肉飯算是吃得最多的快餐食品,是百吃不厭的。
我們是去中環店的。
2004-06-25 4 瀏覽
牛肉飯~ Ichiban nei~ ^-^
牛肉飯~ Ichiban nei~ ^-^
2004-06-24 3 瀏覽
都係牛肉飯好d而且唔喜歡wasabi不過佢肯出新款都值得鼓勵既.我懷疑佢係咪開左咁耐第一次出新款.
都係牛肉飯好d
而且唔喜歡wasabi
不過佢肯出新款都值得鼓勵既.
我懷疑佢係咪開左咁耐第一次出新款.
2004-06-03 3 瀏覽
試左新出既三文魚飯, 先頭以為只得面頭果層料食落會冇乜料, 原來底部有d 茶漬, 撈埋d 野一齊食口感幾得意, 蟹子都幾多, 不過有時食到d 芥辣味有d 怪, 同埋都幾貴~始終牛肉飯係好味d~
2004-05-18 3 瀏覽
昨晚同長頸鹿去左銅鑼灣那間吉野家食飯,要左東坡肉飯餐同一碗大牛肉飯.雖然見到有新出的蟹子三文魚飯,但我唔好熟的三文魚,所以無叫.飯的味道普通,不過我幾鍾意食呢度的東坡肉飯,覺得唔錯啦!之前好多人話無左薑片,好似爭緊d,昨晚見到原來可以免費問counter,幾好呀,起碼唔使下下食到咁肥膩先!
2004-05-18 31 瀏覽
今晚在此吃快餐飯,原來8點後煎雞蔬菜飯(細)只買$12,嘩,好平呀,但好好味,無將貨就價,太抵啦,同埋我覺得細份量已好足夠,加個面豉湯($8),唔太好飲.但D飯真太抵同好味啦.PS.我光顧的是中環分店.
PS.我光顧的是中環分店.
2004-02-10 2 瀏覽
食親吉野家, 永遠都係得呢一味- 牛肉飯~~~
食親吉野家, 永遠都係得呢一味- 牛肉飯~~~
2004-02-07 7 瀏覽
唔知點解,吉野家俾我0既感覺係....好似麥當勞本人對麥當勞係冇咩好感,對吉野家就....差不多.食過佢0既tea,10几蚊一個細牛飯加一杯野飲.個飯可以轉麵或雞肉料,但我覺得一般啦,d牛好多肚油,又冇咩汁,係平囉,真係几平0既.但佢好似起左價...同m記一樣m
唔知點解,吉野家俾我0既感覺係....好似麥當勞
2004-01-28 10 瀏覽
一杯椰纖果加七喜就叫什果賓治?有冇搞錯?!仲要十幾蚊?!shit!老實講呢間野除左牛肉飯叫ok之外其他野都唔踮.佢可以開咁多分店仲日日咁多人幫襯可以算係奇蹟.
一杯椰纖果加七喜就叫什果賓治?有冇搞錯?!
仲要十幾蚊?!shit!
老實講呢間野除左牛肉飯叫ok之外其他野都唔踮.
佢可以開咁多分店仲日日咁多人幫襯可以算係奇蹟.
(非會員)
2003-08-14 4 瀏覽
做暑期工o個陣,成日黎坐吓..一到三點,一大排人黎,coz tea time D野平好多$12就攪掂..不過太少人手,要等頗耐
做暑期工o個陣,
成日黎坐吓..
一到三點,
一大排人黎,
coz tea time D野平好多
$12就攪掂..
不過太少人手,要等頗耐
2003-05-08 8 瀏覽
洋蔥唔夠入味,荃灣果間好d,整體不錯。
洋蔥唔夠入味,荃灣果間好d,整體不錯。
2003-05-01 8 瀏覽
記得幾年前初初中去日本做野,係做freelance 無固定收入,為左慳錢成日去吉野家,800 yen 唔使就有飯有牛肉又綠茶任飲,實在抵食。想食得豪D 就買個納豆或生雞蛋拍落去真係滋味無窮,連稅都係俾多120yen。<br />返來香港都僧耐不時幫襯,三十三蚊個餐有大牛肉飯加泡菜加o者哩又味噌湯和有汽水唔可以話貴。當然飯只是珍珠米非日本米﹝咁香港又有幾間日本料理能供應正宗日本米呢?﹞,牛肉薄薄的但都舖滿個碗,加入酸薑七味粉等咁又一?了。當然來吉野家牛肉飯是首選,其他如雞扒或東坡肉好食極都有個譜,亦大可去其他地方食,建議不要試。早餐同下午茶仲抵,12 蚊有個細牛肉飯加杯綠茶,真正平霸。<br />側聞其在日本的勁敵~松屋Matsuya 都曾有興趣來港,但睇而家個市都係流料居多。
2003-04-04 7 瀏覽
Lunch hours 食個牛肉飯要等8 分鐘.....去茶餐廳好過啦!!!
(非會員)
2003-01-22 5 瀏覽
下午茶餐: 細牛肉飯+綠茶=$12Size ok, good taste and really cheap!(available from 2:30pm-6:00pm)
下午茶餐: 細牛肉飯+綠茶=$12