估唔到沙田第一城入面臥虎藏龍新開咗間真韓國過江龍燒肉店仲係韓國人主理㗎. 小店裝修平實簡約光猛十足韓式地道家庭小店咁,但係估唔到原來咁猛料,喺韓國有超過20年歷史而且有超過130間分店,平靚正仲有專人幫你燒埋剪埋咁好服務而且仲有詳盡講解介紹食材同最佳食用方法,不得了. 水係自助,坐低店員奉上前菜,份量同款式已經超驚人,款款正宗好味好開胃. 醃蘿蔔、醬黑豆、蓮藕、涼拌沙參等等,另外仲有韓式沙律酸酸辣辣好開胃. 醬汁方面除咗必有嘅蒜、青辣椒、大醬等仲有韓式魚露同芝士全程用火熱住,仲有新鮮生菜可以包住燒肉食大減油膩感. 飲品有酒精同非酒精類選擇,叫咗西瓜梳打同甜米露,前者清新解渴後者解辣又充滿韓國風味. 肉類係斷gram計,以100 gram為單位,晚餐最少叫500 gram起,價錢相當貼地經濟實惠. 望落去肉質色澤粉嫩新鮮. 亦有幾款家庭套餐由大概四百多元至六百多元不等. ⭐️伊比利豬肩肉鎭店名物,豬肉味重,肉質柔軟細膩,肥瘦分布均勻. 唔油膩. ⭐️豬梅肉呢個豬肩肉肉質柔軟,有層脂肪燒完之後口感零舍爽口店員叮囑一定要食. 果然高質. ⭐️牛肋肉肉質結實、肉味濃郁.⭐️肥牛麵豉湯麵豉湯濃郁,個湯

⭐️伊比利豬肩肉
鎭店名物,豬肉味重,肉質柔軟細膩,肥瘦分布均勻. 唔油膩.

⭐️豬梅肉

⭐️牛肋肉
肉質結實、肉味濃郁.

⭐️肥牛麵豉湯
麵豉湯濃郁,個湯好足料,肥牛夠嫩,豆腐幼滑,仲有洋蔥大蔥等好入味,下飯一流. 如果冬天食暖笠笠好正.

兩個人食咁多嘢人均都係300有找仲要味道高質冇得頂👏🏻. 店員服務有禮友善,環境清潔企理,亦冇乜油煙味,真係唔錯. 平平哋去試吓午餐仲抵. 食完唔夠喉,佢哋仲有零售可以買走佢哋嘅傳統美食、泡菜、醃肉同醬汁.

• 伊比利豬肩肉
  • 豬梅肉
  • 牛肋肉
  • 肥牛麵豉湯
味真 @mijinmeat_offficial 📍:沙田銀城街1-2號置富第一城地下G83-G85號舖🚗:第一城地鐵C出口 步行6分鐘📞:+852 2635-3008💲:~HKD220/head for dinnerFood quality✔️:泡菜豬肉湯、豬三層肉、豬頸肉👌🏼:牛肋肉、韓式雞蛋羹、甜米露、西瓜梳打總結:😋私心推薦嘅一間CP值極高嘅韓燒 隱藏於住宅之中 裝修都係平平無奇 鬼諗到竟然係間韓國🇰🇷過江龍….😋整體肉質冇話好正 試過好多次韓燒 都係嗰啲嘢 但呢度嘅價錢就令人驚喜 喺鬧市嘅一半 肉質差唔多但前菜好出色 性價比非常高👍🏼😋選擇韓燒嘅朋友一上枱就有一大盤前菜畀你打卡 點估到賣緊$42/100g 豬三層肉呢個價都有咁高質素🥹前菜包咗涼拌蘿蔔乾、沙蔘 醃製茖葱 泡菜 辣生菜沙律 醃蓮藕同豆乾 佢嗰蓮藕好好食 另外仲有四款醬😋見到有生蒜 茖葱 青辣椒🫑就覺得好地道 果然有個韓國老闆在場 😋佢碗泡菜豬肉湯 大碗得嚟仲要足料 重點係$60only 其他同類嘅賣緊百幾蚊一碗都未必咁足料 同埋越飲越辣 啲泡菜勁嘢😎😋人均$200仲有員工幫你燒 當然你可以自己燒 令我哋最驚喜係到最尾
味真 @mijinmeat_offficial
📍:沙田銀城街1-2號置富第一城地下G83-G85號舖
🚗:第一城地鐵C出口 步行6分鐘
📞:+852 2635-3008
💲:~HKD220/head for dinner

Food quality
✔️:泡菜豬肉湯、豬三層肉、豬頸肉
👌🏼:牛肋肉、韓式雞蛋羹、甜米露、西瓜梳打

總結:

😋人均$200仲有員工幫你燒 當然你可以自己燒 令我哋最驚喜係到最尾嗰爐係冇痴底 仲要好乾淨….好想知係咩牌子😣

😋試咗三款肉:豬三層肉 豬頸肉同牛肋肉 整體豬好過牛 肉質就正常 但價錢太抵玩所以滿意有突🫡

🤔韓式雞蛋羹 $35 係畀一大個石鍋你食 以呢個價嚟講簡直係超值之選

🤔飲品選擇都係韓式飲料多 個人覺得可以多啲酒類選擇 價錢又係好合理😉

🤔我幾肯定呢間嘢開喺旺區價錢應該翻一倍 晚市我已經覺得好抵食 睇餐牌見佢午市仲抵食 臨走前見佢嘅紫菜卷賣緊$20/盒 簡直良心價🤣

• 泡菜豬肉湯
  • 豬頸肉
2024-09-08 877 瀏覽
沙田第一城原來有間咁正宗嘅韓燒🤩仲要係韓國人主理而且食材非常新鮮!!淨係前菜同醬料都擺到滿滿一桌😍醬料除咗有平時常見嘅鹽同包肉醬仲有好特別嘅蕃茄辣醬🍅辣椒沙律醬🌶️韓式魚露🐟另外包肉嘅配料除咗有生菜同白蘿蔔仲有一款響韓國空運到港嘅醃製茖蔥員工姐姐話香港其他韓燒餐廳好少會食到🤩酸酸地有少少咬口用嚟包住豬肉食好解膩一路食前菜沙律同好好味嘅醃蓮藕員工姐姐就一路上今晚嘅主菜同幫我哋燒肉😋先嚟800g嘅豬肉set🐷 包括豬三層肉、豬頸肉、伊比利豬肩肉、豬皮同香腸😋啲肉未燒好但都有預先燒好嘅原味豬皮加埋黃豆粉、咖哩粉同豬皮醬真係世一‼️‼️豬皮燒得好油香好煙韌好好好好食!!基本上食咗第一嚿之後就停唔到口🤤🤤而佢哋嘅豬肉真係超高質👍🏻👍🏻有肉味但完全無豬騷味!有響韓國食嘅感覺🤤特別鍾意伊比利豬肩肉😋軟嫩多汁又夠油花!蘸埋旁邊嗰碟溶咗嘅芝士真係大滿足!燒肉當然要食埋牛肉🐮我哋就叫咗原味同醃製兩款牛肋條每塊都好厚切~煎香咗真係啖啖都係滿足感!原味嘅加少少鹽食夠晒原汁原味醃製嘅就更軟嫩~包埋生菜同蒜片食真係十個正!我哋另外仲食咗一口魷魚、泡菜炒飯&牛肉麵豉湯員工姐姐幫我哋燒得個魷魚剛剛好到處理個炒飯時仲係韓國a
沙田第一城原來有間咁正宗嘅韓燒🤩
仲要係韓國人主理而且食材非常新鮮!!
淨係前菜同醬料都擺到滿滿一桌😍
酸酸地有少少咬口用嚟包住豬肉食好解膩

一路食前菜沙律同好好味嘅醃蓮藕
員工姐姐就一路上今晚嘅主菜同幫我哋燒肉😋

先嚟800g嘅豬肉set🐷 包括豬三層肉、豬頸肉、
伊比利豬肩肉、豬皮同香腸😋
啲肉未燒好但都有預先燒好嘅原味豬皮

加埋黃豆粉、咖哩粉同豬皮醬真係世一‼️‼️
豬皮燒得好油香好煙韌好好好好食!!
基本上食咗第一嚿之後就停唔到口🤤🤤

而佢哋嘅豬肉真係超高質👍🏻👍🏻
有肉味但完全無豬騷味!有響韓國食嘅感覺🤤
特別鍾意伊比利豬肩肉😋軟嫩多汁又夠油花!
蘸埋旁邊嗰碟溶咗嘅芝士真係大滿足!

燒肉當然要食埋牛肉🐮
我哋就叫咗原味同醃製兩款牛肋條

每塊都好厚切~煎香咗真係啖啖都係滿足感!
原味嘅加少少鹽食夠晒原汁原味
醃製嘅就更軟嫩~包埋生菜同蒜片食真係十個正!

我哋另外仲食咗一口魷魚、泡菜炒飯&牛肉麵豉湯
員工姐姐幫我哋燒得個魷魚剛剛好
到處理個炒飯時仲係韓國ajeossi大叔幫我哋
成件事都好有儀式感🤩🤩
雖然已經勁飽但都無後悔要埋個牛肉麵豉湯!
真係勁好飲!但個胃已經無位撈個白飯😂

餐廳提供嘅飲品種類亦都唔少~
我哋飲咗西瓜汽水、白桃汽水仲有超韓嘅米露!
不得不說短短兩小時我真係覺得自己走咗轉韓國咁!
仲要價錢唔貴!非常抵食!
下次要再帶多啲朋友嚟試多啲菜式先🤩

• 豬肉套餐
  • 牛肋條
  • 牛肉麵豉湯
2024-08-17 868 瀏覽
話說第一城有家超值的韓燒!今日終於約了朋友去試,果然沒有令人失望!最喜歡韓國餐廳的小碟,還有三種泡菜和韓式的沙拉,醬汁超豐富,除了標準的大醬,蒜頭和辣椒,還有拉絲芝士,韓式魚露,沙拉醬和韓式甜辣醬⭐❤ 豬三層肉 $82四大舊厚厚的豬三層肉,職員細心的幫忙燒,再剪成一口size 👄入口太香了,久違了的삼겹살 🥹試完每種醬料,最愛還是大醬的配搭!❤ 豬梅頭肉 $118職員推薦要把看似肥肉的也吃吃看,原來如她所說真的很爽口,本打算試一點肥肉好了,結果全部吃下,一點不剩!註:配魚露真的很好吃 💖❤ 豬皮 $41終於明白豬皮為什麽這麼受歡迎!這是廚房煎好不用自己燒,原來口質如此煙韌有汁🥹甜醬,豆粉加咖哩粉一定要全點,好。好。吃 🤤 自此愛上!❤ 肥牛麵豉湯 $60不是職員推薦沒想過要試,原來韓國的麵豉湯真的很香濃!超好配飯啊!第一次試!❤ 辣拌蕎麥麵 $60煙韌的蕎麥麵,配上凍涼和酸辣,超清爽,夏天配燒肉吃,讚!
話說第一城有家超值的韓燒!
今日終於約了朋友去試,
果然沒有令人失望!

最喜歡韓國餐廳的小碟,
還有三種泡菜和韓式的沙拉,
醬汁超豐富,
除了標準的大醬,蒜頭和辣椒,
還有拉絲芝士,韓式魚露,
沙拉醬和韓式甜辣醬⭐

❤ 豬三層肉 $82
四大舊厚厚的豬三層肉,
職員細心的幫忙燒,
再剪成一口size 👄
入口太香了,久違了的삼겹살 🥹
試完每種醬料,最愛還是大醬的配搭!

❤ 豬梅頭肉 $118
職員推薦要把看似肥肉的也吃吃看,
原來如她所說真的很爽口,
本打算試一點肥肉好了,
結果全部吃下,一點不剩!
註:配魚露真的很好吃 💖

❤ 豬皮 $41
終於明白豬皮為什麽這麼受歡迎!
這是廚房煎好不用自己燒,
原來口質如此煙韌有汁🥹
甜醬,豆粉加咖哩粉一定要全點,
好。好。吃 🤤 自此愛上!

❤ 肥牛麵豉湯 $60
不是職員推薦沒想過要試,
原來韓國的麵豉湯真的很香濃!
超好配飯啊!第一次試!

❤ 辣拌蕎麥麵 $60
煙韌的蕎麥麵,
配上凍涼和酸辣,
超清爽,夏天配燒肉吃,讚!

2024-08-12
2024-07-10 1085 瀏覽
📍 味真 MIJIN MEAT🌍沙田銀城街1-2號置富第一城地下G83-G85號舖 Shop G83-G85, G/F, Fortune City One, 1-2 Ngan Shing Street, Sha Tin📝整體評分:9 /10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝香港TOP1韓燒,竟然無開係熱門旺區。點解會比咁高評價?1)用料新鮮呢到供應新鮮豬肉,有豬香卻唔會一陣豬騷味,加少少鹽/韓式魚露提鮮提味,唔洗醃就超級好食。你地都知豬臭有幾難頂架啦,所以呢到真係比到surprise我,好食嘅豬真係好少有!!!▸伊比利豬肩肉 ◂ $65/100g ✿ 伊比利豬油脂豐厚,有大理石紋般的油花同厚厚的背脂肪,食落軟嫩多汁的口感,▸ 豬三層肉◂$41/100g ✿ 肥瘦肉 層層相間,比例適當食起黎不油不膩,口感恰到好處,甘香脂味~2)獨特美味▸ 豬皮 ◂ $41/100g ✿ 呈上已經是烤好的熟豬皮,店哄會煎開一塊塊,先蘸豬皮醬,甜甜黏稠,方便上薑黃粉同黃豆粉,食落唔痴牙又唔油膩,好似食緊薯片咁過癮,食完一口又一口。3)食材特別,多重花巧食法除左平時生菜,仲有醃蘿蔔
📍 味真 MIJIN MEAT

🌍沙田銀城街1-2號置富第一城地下G83-G85號舖

📝整體評分:9 /10

香港TOP1韓燒,竟然無開係熱門旺區。點解會比咁高評價?

1)用料新鮮

▸伊比利豬肩肉 ◂ $65/100g

▸ 豬三層肉◂$41/100g

2)獨特美味

▸ 豬皮 ◂ $41/100g

3)食材特別,多重花巧食法

除左平時生菜,仲有醃蘿蔔同埋醃製茖蔥包肉食,
茖蔥韓國直送,酸酸甜甜,去豬油膩感,完美配合~

仲有卷住芝士食,咁多新意唔怕悶~

佢地仲出左料理湯包,可以帶埋返屋企食
▸ 牛肋骨湯◂$101
✿ 呢個湯感比較薄身,清清幽幽牛骨味,味道柔和,好多軼嫩牛肋肉!

4)服務周到
有韓國大叔服侍,詳細講解點樣食,又幫我地烤呀剪呀~

扣左少少分係覺得有地方有少少油笠。

4天前 0 瀏覽
第一城既餐廳比較多。但最近幾個月發現到一間燒肉餐廳。我朋友介紹要去食。因為他老婆係極之喜歡食燒烤。他同老婆上星期食完就不斷介紹身邊朋友。今晚收夜老婆叫我食自已。好自然地聽朋友推薦。入到餐廳內環境好舒服。每一個位置都有足夠空間。唔係太逼的感覺。**豬頸肉**和**豬三層肉**豬頸肉的肉質相當鮮嫩,經過炭火的烘烤,外層微焦,散發出誘人的香氣。每一口都能感受到肉的纖維細膩,搭配上簡單的海鹽。讓肉的鮮甜味道得以充分展現。**豬三層肉**這道菜的魅力在於其獨特的油花分布,經過燒烤後,脂肪部分融化,讓肉質變得更加滑嫩。每一口都能感受到肉的豐富層次,外脆內嫩,搭配上特製的醬汁,這種口感的對比。入口彈牙。肉汁豐富令口腔更添滿腹感。**伊比利豬肩肉**伊比利豬以其獨特的飼養方式和豐富的油脂而聞名,肉質極為鮮美。經過燒烤後,外層的焦香與內裡的多汁形成鮮明對比,讓人每一口都充滿口腹感。這道菜的風味濃郁,令人陶醉

2024-11-13
5 分鐘 (堂食)
2024-11-19 0 瀏覽
味真MIJIN🇰🇷驚人發現韓國過江龍肉店味真,以小店模式係沙田第一城經營,價錢親民到🥹韓式燒肉都⼀樣吸引,前菜加醬料佔左大半張枱😆沙律同泡菜都好韓,心情興奮😌難得黎晚餐梗係試下佢既肉🥩豬三層肉,好厚身,燒焦焦地就剪開,好有油香,又腍又好味既豬,配生菜食最夾🤤必食,份量都好多,配埋韓啤仲正,買⼀送⼀,爽🍻豬肉泡菜湯,相當好味,酸辣適中,加啲飯食好味👍🏻伊比利豬肩肉,非常大舊,好有伊比利豬既嫩,好好味🥰豬頸肉,夠肥美,肉質唔錯,幾款豬都好唔同味,正👍🏻牛肋肉,厚身,啲油花幾靚,牛味相當濃,韓牛係正既🥳相當高質既韓燒肉店😘豬肉真係必食,新鮮既感覺!唔好睇小小店✨其他韓食又抵又好味,推!🤗

豬三層

豬肉
豬肉泡菜湯
豬頸肉
2024-11-18 0 瀏覽
沙田第一城有間正宗嘅韓燒由韓國人主理 食材新鮮🩷而且員工會主動幫手燒肉服務一流 環境企理整潔泡菜、白蘿蔔、酸瓜,有生菜、茖蔥、醃製蔥、韓式魚露、芝士👏🏻前菜加醬料都擺到滿成張枱茖蔥係韓國空運到港 第一次食 好特別肉類真係超高質 我同友人就叫左以下幾款1️⃣豬三層肉 $41 * 100G2️⃣伊比利豬肩肉 $ 65 * 100G3️⃣牛肋肉 $70*100G 4️⃣肥牛麵豉湯*1 肉類都係軟嫩多汁 煎香咗真好好食而且麵豉湯都好正宗兩個人食都係四百幾蚊 性價比好高一定會再番梨支持📍味真沙田銀城街1-2號置富第一城地下G83-G85號舖▪️位置: 8/10▫️環境: 8/10▪️衛生: 10/10▫️服務: 10/10▪️食物: 9/10
沙田第一城有間正宗嘅韓燒

▪️衛生: 10/10
▫️服務: 10/10
▪️食物: 9/10
2024-11-15 0 瀏覽
餐廳開業半年, 由韓國人主理, 提供非常便宜的韓牛燒肉外, 午餐幾十元就可以吃到, 性價比甚高! 🤟🏻 餐廳提供了大量醬料, 包括魚露, 包飯醬, 燒汁, 鹽等等伊比利豬肩肉 $150 (200g)一大塊豬肉, 豬味蠻濃郁, 但一定要剪開再繼續燒, 否則比較難熟透, 建議配包飯醬 😁 此豬肉並不算非常水潤多汁, 跟生菜一起吃就剛剛好! 😊豬三層肉 $130 (200g)跟豬腩肉一樣帶少許肥膏, 餐廳將它切到一粒粒, 口感十分軟腍, 咬一口會感受到少許油份從肉中流出來 ☺️ 但不會吃到滿口油份, 同時變得更水潤 😚牛肋肉 $90 (100g)其實牛肉都不錯, 只是相比之下豬肉竟然比較出色, 母親覺得牛肉口感偏煙韌, 我覺得還好, 不過比起牛肉豬肉更軟腍 😅 加上最近嚐了日式燒肉, 有比較有傷害 😬 牛肉如果單配鹽會更好, 可以吃到牛肉原汁原味, 配魚露都可以。牛肉麵鼓湯 $64最該讚是因為它熱騰騰, 可以保持熱力一段長時間, 牛肉切到細細片, 另外配料有洋蔥, 豆腐, 豆腐很滑 😌 湯品並不辣, 不過味濃偏咸, 最後我們加了熱水後味道便可接受了, 或者可以提前跟職員說少咸, 看看效果如何。

餐廳提供了大量醬料, 包括魚露, 包飯醬, 燒汁, 鹽等等

伊比利豬肩肉 $150 (200g)

豬三層肉 $130 (200g)

牛肋肉 $90 (100g)

牛肉麵鼓湯 $64

牛肉麵鼓湯

牛肉麵鼓湯

整體食物不錯, 價廉物美 🫶🏻 員工服務正常, 多得韓國老闆熱心招待, 親自過來教我們如何燒烤, 加了不少分 👍🏻 環境不會有很美的裝修但非常整潔。

2024-11-06
係附近做完野閒逛發現咗呢一間韓國烤肉店,一聽老闆嘅口音,發現係韓國人黎,望落個餐牌啲價錢亦都非常合理,所以決定一試,結果CP值超高,無令人失望😍而一如以往,韓國餐廳呢都會有一系列嘅前菜供應,包括醃蘿蔔、蓮藕、泡菜、青辣椒等等。另外佢有一個韓式魚露同埋芝士擺咗喺火爐上面,係for之後用嚟點肉用既。當然都唔少得有一盤沙律、生菜、大蒜、大醬等等食材俾我哋包肉食,非常正宗嘅韓國烤肉,非常期待😍🐷豬三層肉100g $82 +豬梅肉 180g $118佢嘅豬肉肥瘦相間,質感好有彈性,烤完之後嘅比例適中,本身以為會好油,但係口感係恰到好處嘅,我自己就鍾意夾埋生菜大蒜同埋大醬一齊食,好食😋🥩牛肋肉100g $70口感一流、牛味亦非常之重,呢款可以點落個芝士度食,有另一番風味😌🍲肥牛麵豉湯 $60呢一個麵豉湯非常之足料,肥牛夠嫩,口感唔會太老,入邊嘅豆腐亦都非常之滑,再加翠玉瓜爽脆嘅口感,正😇🍳 韓式雞蛋羹 $35一上枱佢用一個蓋冚住,一打開熱辣辣,食落去口感非常之滑,超級好食,而且佢非常之平,所以必叫😋😋😋飲品方面叫咗甜米露同埋蜜瓜🍈梳打、兩樣都係係韓國經常飲既飲品、更加似身處韓國食燒肉🥰

🐷豬三層肉100g $82 +豬梅肉 180g $118

🥩牛肋肉100g $70

🍲肥牛麵豉湯 $60

🍳 韓式雞蛋羹 $35
2024-11-12 0 瀏覽
今日遲咗收工, 老公過嚟接我喺附近食埋嘢~見到有間韓國燒肉係韓國過江龍,好似好吸引就試吓啦! 牛肉麵豉湯鹹鹹香香, 幾好喝~入邊都幾多豆腐同牛肉,幾足料!前菜有好多款, 最特別係醬油蓮藕, 醬油味甜甜地,蓮藕食落幾有咬口! 仲有個大葱沙律, 甜甜酸酸, 幾好食~仲有好多醬汁可以揀! 伊比利豬肩肉肉質好彈牙, 肥瘦適中~燒完唔會好鞋好乾, 幾好食~ 😋豬三層肉充滿油脂食落去好香口! 最岩就係夾生菜食, 口感好有層次感~牛肋肉爽口彈牙, 最啱就係配甜醬汁食, 送飯啱晒, 忍唔住食咗成碗飯添🙈呢間舖頭啲配菜真係好多啊, 款式都幾特別, 價錢唔貴, 都幾抵食~ 見到佢除咗燒肉之外仲有醬油蟹嗰啲, 下次要再試吓其他嘢~

牛肉麵豉湯
鹹鹹香香, 幾好喝~入邊都幾多豆腐同牛肉,幾足料!

伊比利豬肩肉
肉質好彈牙, 肥瘦適中~燒完唔會好鞋好乾, 幾好食~ 😋

豬三層肉

牛肋肉

韓國過江龍最抵食烤肉店味真!伊比利豬肩肉、豬三層肉超級新鮮!仲要都幾抵食,,老板介紹要搭配鮮咸嘅魚露汁,另外仲比左兜芝士,融左之後點黎食!好拉絲~調味牛肋條都幾推介,肉多汁,烤完之後外脆內嫩,甜甜嘅醬汁好開胃!泡菜豬肉鍋湯底濃郁,酸辣味同豬肉好搭,幾適合喜歡辛辣嘅朋友。蒸蛋有一陣魚嘅鮮味,味道比較濃,好送飯!最後,甜米露同西瓜梳打都好清新,甜米露香甜,西瓜梳打解膩。📍 味真🏠 沙田銀城街1-2號置富第一城地下G83-G85號舖
韓國過江龍最抵食烤肉店味真!

📍 味真
🏠 沙田銀城街1-2號置富第一城地下G83-G85號舖
2024-11-11 27 瀏覽
再黎食韓燒,呢間韓國過江龍,我地都幾鐘意,因為啲肉新鮮,而且次次去都見到韓國老細係度,價錢相宜又真係俾到韓國味今次燒肉叫左三款牛肋肉,豬三層肉,豬頸肉呢度既肉質係靚既,食落有肉甜味個牛好香,但唔會太肥,剛剛好豬三層肉都唔會太肥,肚瘦好適中,所以食完都唔會好滯。我地鐘意呢度燒肉,除咗品質,都覺得係呢度燒完,唔會太大油煙,個身有好大陣味,而且個爐好好,唔會好易煎燶,所以成個燒肉體驗好舒服。牛肉麵䜴湯非常濃郁,重口味人會好鐘意!前菜有好多選擇,唔係一般果啲,特別喜歡醃蘿蔔和蓮藕,泡菜也很新鮮

今次燒肉叫左三款
牛肋肉,豬三層肉,豬頸肉
呢度既肉質係靚既,食落有肉甜味
個牛好香,但唔會太肥,剛剛好
豬三層肉都唔會太肥,肚瘦好適中,所以食完都唔會好滯。

牛肉麵䜴湯
非常濃郁,重口味人會好鐘意!

2024-11-07 51 瀏覽
朋友喬遷之喜~house warming party之後佢大力推介呢間餐廳一齊食晚飯!好耐之前嚟過第一城都係同一個位都係食韓國餐廳原來而家已經轉咗手 仲要係過江龍添!😂睇其他食評見到話韓國有超過20年歷史而且有超過130間分店點知性價比極高~平靚正之選!入咗之前最好揀定需唔需要韓燒~因為要安排返相應嘅位置~我哋幾個就喺門口猶豫咗一陣~所以老闆決定俾埋韓燒位俾我哋😆一行四人一坐低咩都未叫已經上左大大盤嘅前菜加醬料set 前菜:醃蘿蔔、醬黑豆、蓮藕等等醬料set:蒜片、青辣椒、大醬等仲有韓式魚露同芝士我哋冇叫到韓燒set~全部都係散叫可以就返大家嘅口味肉類當然少不了豬同牛~兩者都好新鮮只係加少少鹽或者韓式魚露提已經即刻提鮮~唔需要用太多調味料醃👍用料果然新鮮就唔需要加太多花巧嘢🐷豬皮係已經烤好的熟豬皮~加上煎到一小塊同蘸上豬皮醬~方便再因應個人口味點薑黃粉/黃豆粉食到好上癮啊🥰🐮牛肋骨湯既湯底比較薄身~配埋絲絲既牛骨味,味道好柔和~牛肋肉好嫩同埋粉絲都好多😋🍚泡菜炒飯 & 蒸蛋:兩者都係大大份上菜嘅時候俾佢嘅份量嚇親😆 韓國老闆見到我哋已經成枱嘢(追唔切佢上菜嘅速度)即刻幫我哋極速分咗個泡
朋友喬遷之喜~

好耐之前嚟過第一城
都係同一個位
都係食韓國餐廳
原來而家已經轉咗手 仲要係過江龍添!😂
睇其他食評見到話韓國有超過20年歷史而且有超過130間分店
點知性價比極高~平靚正之選!

一行四人一坐低咩都未叫已經上左大大盤嘅前菜加醬料set
前菜:醃蘿蔔、醬黑豆、蓮藕等等
醬料set:蒜片、青辣椒、大醬等仲有韓式魚露同芝士

我哋冇叫到韓燒set~全部都係散叫
可以就返大家嘅口味

肉類當然少不了豬同牛~兩者都好新鮮
用料果然新鮮就唔需要加太多花巧嘢

🐷豬皮係已經烤好的熟豬皮~加上煎到一小塊同蘸上豬皮醬~
方便再因應個人口味點薑黃粉/黃豆粉
食到好上癮啊🥰

🍚泡菜炒飯 & 蒸蛋:兩者都係大大份上菜嘅時候俾佢嘅份量嚇親😆 韓國老闆見到我哋已經成枱嘢(追唔切佢上菜嘅速度)即刻幫我哋極速分咗個泡菜炒飯!好入味㗎😋

餐廳由韓國人老闆主理,用餐當日老闆仲同一班韓國朋友一齊gathering緊!佢哋一見到我哋想搵人幫手就即刻過嚟幫我哋!好attentive!
不過當日有個本地嘅侍應就對食材唔係好熟~有嘢都要問返老闆~
~》環境&價格都盡顯親民! 四個人食到攬住個肚走都係五百幾蚊落樓👍👍

2024-11-05 51 瀏覽
第一城尼間正宗韓燒店在韓國已經有20年歷史, 全國擁130間分店尼度就係首間海外分店由韓國人老闆主理, 服務都跟韓國一樣餐廳環境與價格都盡顯親民餐牌上有提供各款烤肉套餐都相當抵食午餐都係$100 左右晚餐套餐份量更多, 價錢就由$416至$645 起奉送白飯及味道正宗嘅韓式小菜鍾意佢哋嘅黑豆同蓮藕片甜甜哋幾好味亦可自選烤肉最低消費500g 起計, 最多選3款肉類今次點咗店員推介嘅豬梅肉, 豬三層肉及牛肋肉共500g豬梅肉 100g /$59比較厚身, 肉質柔軟而且肉味濃沾煮滾嘅魚露醬食幾好味豬三層肉 100g /$41豬肉油脂Juicy, 同辣蔥絲生菜沙律一齊食好夾牛肋肉 100g /$70牛味重, 脂肪好平均, 沾少少鹽已經好好食熟食餐單都好多選擇, 而且好便宜-泡菜豬肉湯 $60非常足料, 豆腐同豬肉都放好多韓式雞蛋羹 $35熱辣辣充滿蛋香, 鬆軟好味西瓜梳打 $18甜米露 $18
第一城尼間正宗韓燒店
在韓國已經有20年歷史, 全國擁130間分店
尼度就係首間海外分店
由韓國人老闆主理, 服務都跟韓國一樣
餐廳環境與價格都盡顯親民

亦可自選烤肉
最低消費500g 起計, 最多選3款肉類
今次點咗店員推介嘅豬梅肉, 豬三層肉及牛肋肉共500g

豬梅肉 100g /$59
比較厚身, 肉質柔軟而且肉味濃
沾煮滾嘅魚露醬食幾好味

豬三層肉 100g /$41
豬肉油脂Juicy, 同辣蔥絲生菜沙律一齊食好夾

牛肋肉 100g /$70
牛味重, 脂肪好平均, 沾少少鹽已經好好食

熟食餐單都好多選擇, 而且好便宜
泡菜豬肉湯 $60
非常足料, 豆腐同豬肉都放好多

韓式雞蛋羹 $35
熱辣辣充滿蛋香, 鬆軟好味

西瓜梳打 $18
甜米露 $18