2024-01-25 35 瀏覽
唔洗飛台灣都食到一人台式火鍋,自己一鍋唔洗爭湯底,鍾意食咩就食咩😃而且仲好衛生添!佢地個鍋好得意無論咩湯底,都有額外一格養生菌菇湯,飲完仲有得無限refill🤓✨首先選湯底再揀套餐,分別食左昆布柴魚鍋同脫俗番茄鍋。然後揀左美國特選級牛肩胛肉眼同美國特選級牛上蓋肉。自己比較推介牛上蓋肉,有少少脂肪,所以食嘅時候比較香口!自助刨冰甜品吧好吸引✨自己DIY刨冰好過癮,有好多好少見嘅配料,例如小黃瓜凍、西瓜凍、非常特別!平時好鍾意食芋泥,呢到有得任食🫶🏻值得一提佢地個檸檬汁超好味,記得加少少落刨冰🍧魯肉同白飯任裝,唔洗驚唔夠飽!📍 呷哺呷哺 (荃灣廣場) (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓315號舖

📍 呷哺呷哺 (荃灣廣場) (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓315號舖
2024-01-24 57 瀏覽
❤️美國特選級牛肩胛肉眼 一片片切得好靚,睇落已經知道有質素,食落細嫩又肉味濃郁!!🧡無肉不歡豬牛雙拼 限期限定優惠,一定要加配既超抵拼盤,有大大碟美國特選肥牛+巴西豬肩肉,又高質又抵食!!💛無骨雞腿肉 啖肉肉又非常嫩滑!!💚湯底 1人1鍋自己湯底自己揀🤟🏻除左自選湯底之外,仲一定會有個超超超濃郁既養生菌菇鍋,jengrrr!! 蕃茄湯新解又甜,昆布柴魚鍋香味濃郁💙樂活蔬菜盤 每個set 都會跟一個蔬菜盤,除左有新鮮蔬菜,仲有貢丸+福袋+蛋餃等等唔同台式配料!!💜自助刨冰啊 好多款配料可以揀,有最中意既芋圓+芋泥,再加花生碎+黑糖汁,超豐富!! 有得玩又好味,jengrrrr

💛無骨雞腿肉 啖肉肉又非常嫩滑!!

2024-01-24 1937 瀏覽
今日天氣又係凍冰冰,打邊爐都多咗好多人。位於荃灣廣場3樓嘅呢間台式火鍋主打一人鍋。百幾蚊就有一個一人鍋套餐。點左個元氣豬肉套餐 $188- 伊比利亞梅花肉- 湯底:養生菌菇鍋、昆布柴魚鍋- 蔬菜🥬拼盤- 自助調料- 自助刨冰- 冷阿華田珍珠奶茶 🧋(+$9)- 額外加配料:仙草凍(+$5)首先講肉,都幾新鮮幾大盤,湯底就好夠味,唔使點醬都得。要點醬嘅話出面都有自助醬料區,佢呢度嘅豉油我好鍾意,唔會太鹹上唔會太甜。另外,個蔬菜拼盤都好足料,入面有齊好多款唔同嘅蔬菜🥬同菇類。套餐就有包特定嘅茶飲,我就加咗$9轉阿華田珍珠奶茶 🧋,珍珠細細粒煙韌又新鮮。而且都好大杯幾抵飲。望去門口位就見到飲品係即點即沖的手搖飲品。食飽仲可以自己玩下刨冰機,有勁多冰粉配料,我最鍾意嘅係芋圓,食得出係好新鮮即日整的。仲有仲有!如果食完都嫌吾夠飽,自助區仲有正宗台式滷肉飯🍚同人氣王子麵🍜等等的麵食可任拎。我就比較大食,拎左包烏冬🤭。最後,想推介下我額外點的 - 小葉蝦滑 $42蝦滑好爽口彈牙,係一塊葉的形狀幾得意,睇得又食得!

點左個元氣豬肉套餐 $188

- 伊比利亞梅花肉
- 湯底:養生菌菇鍋、昆布柴魚鍋
- 蔬菜🥬拼盤
- 自助調料
- 自助刨冰
- 冷阿華田珍珠奶茶 🧋(+$9)
- 額外加配料:仙草凍(+$5)

最後,想推介下我額外點的 - 小葉蝦滑 $42
蝦滑好爽口彈牙,係一塊葉的形狀幾得意,睇得又食得!
2024-01-23
  • 小葉蝦滑
2024-01-20 93 瀏覽
想食好耐的一人一鍋邊爐,我地order了雞肉同伊比利亞豬肉的套餐,豬肉好得,肉質新鮮. 特別是每位waitress同waiter的服務態度都很熱情&helpful,食得好舒服開心,會再encore😙😙😙
想食好耐的一人一鍋邊爐,我地order了雞肉同伊比利亞豬肉的套餐,豬肉好得,肉質新鮮. 特別是每位waitresswaiter的服務態度都很熱情&helpful,食得好舒服開心,會再encore😙😙😙
2024-01-19 1444 瀏覽
荃灣廣場三樓的轉角位發現了這間人氣台式一人火鍋專門店😍在荃灣上班的我終於可以在lunch time的一小時去打邊爐了😋 午市一人鍋價錢大概150至200,豬牛羊海鮮應有盡有😗跟友人分別點了豬及牛 自助取餐區也非常的乾淨整齊調料區除了有一般的醬料外,還有推薦的呷哺麻醬和清新的水蜜桃醋等,配肉是適合不過 小菜有酸蘿蔔及涼拌雲耳🫶🏻還有不同的麵食及酥脆響鈴可自取🍧甜品區可自製刨冰🤩還有不同的配料可選,味道也很讚 🥩 珍選牛肉套餐($208)牛肉片肥瘦均勻✨選了脫俗番茄鍋🍅蕃菇肥牛味道很夾🫶🏻而店員也有介紹湯底旁的一小隔是養生菇菌湯,先喝一口果然非常鮮甜 🐽 元氣豬肉套餐($188)有比利時五花肉或伊比利亞梅花肉可選,選了五花肉,配了昆布柴魚鍋😽味道爽甜,同樣會有一小隔菇菌湯 🥬 每份一人餐都會配上一個蔬菜盤,非常豐富,蔬菜新鮮,且還有丸、冬菇、腐皮包等,吃完非常滿足 🧋飲品選擇非常多,我點了不用加錢的茉香奶綠,不用小甜味道剛好💕朋友點茉香珍珠奶綠(+$5) *一月生日的朋友可了免費外,還可得到小葉蝦滑一碟💓記得訂位是注明啦🤣唔知下個月仲有冇,大家可以打去問下

自助取餐區也非常的乾淨整齊

小菜有酸蘿蔔及涼拌雲耳🫶🏻還有不同的麵食及酥脆響鈴可自取

🍧甜品區可自製刨冰🤩還有不同的配料可選,味道也很讚

🥩 珍選牛肉套餐($208)

🐽 元氣豬肉套餐($188)

2024-01-19
生日
  • 午市一人套餐
2024-01-18 101 瀏覽
返大陸就食過,第一次係香港食呷哺呷哺!荃灣廣場呢間分店,裝修好大好舒服,中間仲有單人邊爐位,自己毒毒食都得~套餐價錢大約都係$150-250,豐儉由人~外面有自助醬汁吧、麵食(大推手工刀削面,麵質好彈牙)同埋自助糖水吧~套餐包埋一杯台式飲品,冷熱選擇都好多,甜度都可以自己揀~大推茶類飲品,茶味超香~脫俗蕃茄鍋+養生菌菇鍋 尚青海陸套餐 $208必需大讚養生菌菇鍋!好正!勁香濃菇味,仲有好多粒粒菇,口感一流!一開始建議飲左個湯先,然係到最後可以放麵入去,勁掛汁!蕃茄湯底係香甜而唔會太濃縮,健康之選~呢個套餐係包100克美國特選牛肩胛肉眼同一客海鮮拼盤!牛肉好香,海鮮拼盤好新鮮~另外一個套餐係 招牌雞肉套餐 $158金湯酸菜鍋呢個湯底好似酸菜魚湯底,我自己再係配菜區加左辣椒仔,成件事好夾,酸酸辣辣!雞腿肉好嫩,恰完仍然好juicy~

脫俗蕃茄鍋+養生菌菇鍋
尚青海陸套餐 $208

另外一個套餐係 招牌雞肉套餐 $158
金湯酸菜鍋
2024-01-17
火鍋+甜品,兩全其美!💥💕 獨享小鍋不將就,雙拼湯底好講究,讓你舌尖上的享受更上一層樓!🌟🔥以高性價比的餐飲服務,讓你用更少的錢體驗更多的美味!😋🍜鴛鴦鍋底特製,小鴛鴦鍋底香濃養生,大鴛鴦鍋底選擇多樣,包括暖心胡椒豬肚鍋、昆布柴魚鍋、金湯酸菜魚鍋、南洋咖哩鍋、脫俗番茄鍋和麻辣靈魂鍋,每一款都讓你口感滿足!🔥🍲更棒的是,「呷哺呷哺」還有手工製作的高人氣Q冰粉,搭配各種配料,讓你自己動手打造DIY芋圓刨冰!🍧🍡無限量供應的刨冰和多款配料,包括自家製手工Q冰粉,芋圓、芋泥、和不同口味的冰粉,讓你在享用正餐之前就先來一碗清涼又美味的甜品!💫💖火鍋方面,你可以根據個人喜好客製火鍋內容,包括牛肉、豬肉、雞肉、羊肉和海鮮拼盤,素食主義者也有蔬菜綜合拼盤可選。還有數十款的秘製醬料,其中必點的是精心挑選的呷哺麻醬和特製水蜜桃醋,讓你的火鍋更加美味!🌶️🍖台式一人火鍋+DIY芋圓刨冰,讓你一次滿足火鍋和甜品的需求,品味台灣特色美食的同時,享受獨特的火鍋體驗!快來一起品嚐吧!🔥🍧🍢 #呷哺呷哺 #台式火鍋 #DIY芋圓刨冰 #美食體驗 #荃灣美食 #荃灣廣場 #一人火鍋 #自製刨冰 #荃灣必食
火鍋+甜品,兩全其美!💥💕

🌟🔥以高性價比的餐飲服務,讓你用更少的錢體驗更多的美味!

台式一人火鍋+DIY芋圓刨冰,讓你一次滿足火鍋甜品的需求,品味台灣特色美食的同時,享受獨特的火鍋體驗!快來一起品嚐吧!🔥🍧🍢

行#荃灣廣場 見佢新開左間一人邊爐,價錢又唔貴就入去試下。有差唔多十款套餐揀,我哋兩個人就叫左個雞肉套餐同有牛肩小排&海鮮拼盆嘅老饕套餐。每個餐都跟一杯野飲,蔬菜配料拼盆同任食岀面嘅熟食,麵同芋圓冰粉。湯底方面,我哋今次各要左個豬肚雞湯同麻辣鴨血湯。佢每個湯都會拼埋個菌菇湯。先講個肚豬雞,入面有好多豬肚同少許胡椒味,落埋個刀削麵食好夾。個麻辣湯夠哂麻,但就偏油。重點好好食嘅係個菌菇湯。勁濃菇味,@bili_blu 就咁飲左幾碗😂配料方面,個海鮮拼盆最有驚喜。沙白肥美冇沙。鯛魚厚切又新鮮。隻帶子又大大粒同鮮甜!個配料拼盆入面啲蔬菜洗得好乾淨(岀面好多都冇洗或者仲有泥痴住),入面個福袋都好特別,係魚肉加章魚!飲品就揀左佢話係皇牌嘅大紅袍珍珠奶茶!係好飲嘅!甜品我哋每人都食左幾碗手工芋圓冰粉🤣🤣 啲芋頭真係好好食,加上黑糖漿,花生碎,葡萄乾,冰粉 ,芋泥,紅豆同碎冰,一碗岀面食五十幾蚊嘅冰粉就完成了!#荃灣美食 #呷哺呷哺 #呷哺 #一人火鍋 #一人飯堂 #荃灣 #荃灣火鍋 #荃灣好去處 #hotpot #荃灣探店 #香港探店 #香港美食 #香港火鍋 #hongkong #hkfood #h

#荃灣美食 #呷哺呷哺 #呷哺 #一人火鍋 #一人飯堂 #荃灣 #荃灣火鍋 #荃灣好去處 #hotpot #荃灣探店 #香港探店 #香港美食 #香港火鍋 #hongkong #hkfood #hkfoodie #foodie #hk #tsuenwan
[✨荃灣呷哺呷哺·高質台式一人火鍋❤️‍🔥]#荃灣廣場 #呷哺呷哺 🥘人氣牛肉套餐 $203養生菌菇湯X番茄湯,菌菇湯菇味好濃,番茄湯新鮮濃郁。特選級牛肩胛肉眼份量比出面一般定量嘅火鍋套餐多,而且質素一睇就知唔馬虎,肥瘦適中,油花都好靚,食落好嫩滑牛味非常濃郁,好高質😋🥘珍選牛肉套餐 $208養生菌菇湯X昆布柴魚湯,昆布柴魚湯好清新鮮甜,配埋佢個美國特選級牛肩小排,好帶得出牛肉嘅肉味,牛肩小排本身嘅油花都好靚,肉質緊嫩牛味濃郁,好正🤩🥬蔬菜拼盤呢度嘅套餐都會包一份蔬菜拼盤,拼盤份量足夠,新鮮得黎款式多,豆腐,冬茹豆卜等等打邊爐必食材料應有盡有,唔錯💯🧊自制刨冰打邊爐有得自制刨冰應該都係比較少見特別,可以用芋圓,芋泥,紅豆同各種水果凍去配搭出自己嘅口味,玩得又食得🥰💗🥘自選配料區餐廳提供左好多唔同種類嘅醬料係自助區,仲有各種例如木耳,醃蘿蔔,王子麵,出前一丁等等食物比客人自由選用,真係好貼心😊💞————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結餐廳環境寬敞舒服,肉類質素高,份量都多,仲有少見嘅自制刨冰玩,店員服務態度好,真係一個打邊爐嘅好去處❤️‍🔥📍呷哺呷哺 (荃灣廣場) (荃灣)🏠荃灣大
[✨荃灣呷哺呷哺·高質台式一人火鍋❤️‍🔥]

🧊自制刨冰

🥘自選配料區

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍呷哺呷哺 (荃灣廣場) (荃灣)
🏠荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓315號舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #荃灣 #荃灣美食 #荃灣好去處 #荃灣西 #荃灣餐廳 #荃灣廣場 #呷哺呷哺
2024-01-09 84 瀏覽
荃灣廣場新開嘅一人火鍋,有時行過都見幾多人幫襯,早排有一晚好凍嘅時候試咗~共11個套餐可以揀,叫咗人氣牛肉同元氣豬肉套餐,伊比利亞梅花豬肉望落幾靚仔,唔太肥肉質爽彈有肉味,美國特選牛肩胛肉,脂肪比例少啲健康啲,但肉質幾嫩唔會鞋,兩款肉都冇加大而份量都好夠食~湯底揀咗金湯酸菜鍋同昆布柴魚鍋,好夠味唔點醬料都OK,細格嘅係養生菌菇鍋,呢個好飲,好似飲緊蘑菇湯咁,仲可以refill~樂活蔬菜盤勝在多蔬菜每樣都有啲,比較特別嘅係蛋餃同腐皮福袋,菜都好似有幾款~自助區最有印象嘅調味料係水蜜桃醋,同肉係絕配可以提升肉嘅味道,另外自助區仲有肉燥飯、出前一丁同王子麵等等可以攞,最正係可以自製一碗芋蓉芋圓仙草冰,芋圓好Q彈,同糖水舖食到嘅都好相似~飲品分別加錢叫咗大紅袍珍珠奶茶同大紅袍燕麥奶茶,呢款奶茶茶味係特別濃郁,燕麥比想像中大粒好有咬口~一人鍋嚟講,質素真係幾好,特別係肉類!! 👍👍

一人鍋嚟講,質素真係幾好,特別係肉類!! 👍👍

2024-01-03 50 瀏覽
今日喺荃灣廣場搵嘢食,見到一間叫「呷哺呷哺」嘅火鍋店,突然記得很久前在北京食過,當時覺得平靚正,所以決定入去試吓。餐廳在內地是龍頭火鍋店,主打台式一人一鍋和多款嘅火鍋套餐,僅有一款啱你食。餐廳提供自助形式嘅調味料,還有出前一丁、王子麵和烏冬等等,可以無限添加。客人可以先選擇湯底,再選擇火鍋套餐和茶飲,今次我和朋友點咗「嚴選海鮮套餐」和「珍選牛肉套餐」。當店員奉上火鍋湯底時,原來係一大一小嘅鴛鴦鍋,大鍋係自選嘅湯底,小嘅係養生菌菇鍋底,以不同嘅菌菇熬製而成,而且有着黑松露嘅味道,十分濃郁。暖心豬肚雞鍋(+$18)胡椒味濃郁,還有份量不少豬肚,還加入了大量薏仁,味道媲美出面酒樓叫嘅胡椒豬肚湯。金湯酸菜鍋加入了大量芥菜和酸菜,酸辣味適中。嚴選海鮮盤包括有鯛魚、白蝦、帆立貝、鮮魷、花甲,份量不少,而且還用刨冰承載,確保新鮮,真係抵讚。美國特選級牛肩小排每碟份量有140 gram,十分均真。脂肪分布適中,食落絕對沒有渣,而且牛肉味濃郁。還有自家製麵條,非常爽口樂活蔬菜盤呢個蔬菜盤真係唔簡單,除了有幾款蔬菜之外,還有金菇,冬菇,紅蘿蔔,粟米,牛丸,蛋餃子和花甲等等,真係夠晒雜錦。自助甜品自助吧放滿

暖心豬肚雞鍋(+$18)

金湯酸菜鍋
加入了大量芥菜和酸菜,酸辣味適中。

嚴選海鮮盤

美國特選級牛肩小排

還有自家製麵條,非常爽口

樂活蔬菜盤

自助甜品
自助吧放滿了多種台式甜品,如涼粉凍、西瓜凍、小黃瓜凍、紅豆、芋泥等等,最後記得加上黑糖汁和檸檬汁一齊品嚐,超好味。

茉莉綠茶,大紅袍茶
跟餐奉上茶飲,味道絕對有驚喜,茶味香濃,清涼解渴。

2024-01-03 79 瀏覽
第一次去湊湊既副品牌,裝修比較文青,路線清新。自助吧有醬料區域、涼拌小菜、肉燥飯、麵類同自助冰粉,醬料有個蜜桃醋幾特別,沾豬肉清新爽口每個套餐都已經有一個蔬菜盤同養生箘菇鍋,再可以簡多一個鍋底,變鴛鴦湯底👍🏻🔸豪華老鑒套餐➰養生菌菇鐹菇菌味道好濃郁,而且有好多唔同種類既菇菌➰美國特選級牛肩小排(套餐)油脂紋路好靚,食落牛味濃郁➰尚青海鮮盤有鯛魚魚肉、蝦、帆立貝、蜆、魷魚,份量都唔少,海鮮都新鮮彈牙➰樂活蔬菜盤蔬菜盤入面包括幾款丸,最驚喜有芋頭➰暖心豬肚雞鍋(+18)豬肚份量都唔少,湯底以楜椒為主,冬日飲用暖身一流➰冰大紅袍珍珠奶茶(+9.0)大紅袍奶茶茶味濃郁,珍珠係細粒珍珠,煙煙un un🔸元氣豬肉套餐(商業午餐)➰養生菌菇鍋➰比利時五花肉(套餐)五花肉肥瘦勻稱,淥熟左都唔會「鞋」口➰樂活蔬菜盤(商業午餐)比起恆常套餐既蔬菜盤少左蜆同福袋➰金湯酸菜鍋酸菜多,但都偏辣,所以我地都唔敢擺d太索味既野落去➰冰翡翠檸檬茶(+4.0)酸酸甜甜,清新順口自助冰粉由8款配料,最驚喜係青瓜粿粉,好清新🍃
第一次去湊湊既副品牌,裝修比較文青,路線清新。

🔸豪華老鑒套餐
➰養生菌菇鐹
菇菌味道好濃郁,而且有好多唔同種類既菇菌
➰美國特選級牛肩小排(套餐)
油脂紋路好靚,食落牛味濃郁

➰尚青海鮮盤

➰樂活蔬菜盤
蔬菜盤入面包括幾款丸,最驚喜有芋頭

➰暖心豬肚雞鍋(+18)
豬肚份量都唔少,湯底以楜椒為主,冬日飲用暖身一流

➰冰大紅袍珍珠奶茶(+9.0)
大紅袍奶茶茶味濃郁,珍珠係細粒珍珠,煙煙un un

🔸元氣豬肉套餐(商業午餐)
➰養生菌菇鍋
➰比利時五花肉(套餐)
五花肉肥瘦勻稱,淥熟左都唔會「鞋」口

➰樂活蔬菜盤(商業午餐)
比起恆常套餐既蔬菜盤少左蜆同福袋
➰金湯酸菜鍋
酸菜多,但都偏辣,所以我地都唔敢擺d太索味既野落去
➰冰翡翠檸檬茶(+4.0)
酸酸甜甜,清新順口

自助冰粉由8款配料,最驚喜係青瓜粿粉,好清新🍃

2024-01-02 65 瀏覽
今日去咗荃灣發現荃灣廣場真係好多嘢食,天氣咁凍,梗係最好選擇打邊爐,今日第一次試呢間呷哺呷哺,地方寬敞環境舒服留底,又夠樓底高,入邊通風程度仲非常好!今日揀咗個精選牛肉套餐,入面有養生菌菇湯, 菇味非常濃烈,香噴噴~另一個湯底,係蕃茄湯,非常健康,超濃郁嘅蕃茄味,又唔太酸.仲有一大盤蔬菜,夠哂健康蔬菜新鮮,洗得非常乾淨,夠曬嫩綠配合埋蕃茄湯底,鮮味十足~美國特選牛肩小排, 牛肩小排是一種肉品,它位於牛的肩膀部位,通常比較有筋,因此口感會稍微有些咬勁,口感好好,肉的味道香濃,肉質的軟嫩度又足夠,脂肪同肉既比例又平均午餐仲可以跟一杯飲品,揀左杯熱大紅胞,熱辣辣,天氣咁凍,飲杯熱嘢好舒服,香濃茶味,甜甜的~

仲有一大盤蔬菜,夠哂健康
蔬菜新鮮,洗得非常乾淨,夠曬嫩綠
配合埋蕃茄湯底,鮮味十足~

天氣涼涼地最適合食火鍋,好開心,荃灣終於都開咗呢間人氣台式小火鍋,唔需要約齊人就可以出發,雖然荃灣都有湊湊,同一個集團,但係都想隨時隨地去食,我覺得同湊湊都有唔少相似之處,落單都係用QR code ,服務方面都見到店員幾熱情,服務態度唔錯最大優點係套餐已包含自助吧、醬油小料、飲品、甜品仲有自助刨冰,人均一百多左右,一個人定係兩個人食都得,好吃不貴!麻辣靈魂鍋所有鍋底的已經包含招牌的「養生菇菌鍋」,菇菌味帶黑松露香氣,電源推薦我們吃火鍋前可以先品嚐一口湯底的味道,真係幾好飲-鍋底方面如果喜歡吃辣,麻辣鍋真的大推薦,香而不嗆非常足料,而且仲包含少量鴨血,就不愛麻辣,蕃茄湯也很好吃人氣牛肉套餐肉質絕對比任吃的好太多,而且量給得很足,美國特選牛上肩和肩胛肉眼也是很好吃,肥瘦適中,質素真係不錯,每一片肉都好大塊蔬果籃的蔬菜也是非常新鮮份量都唔少,當中的配料包括粟米、芋頭、海鮮福袋、蛋餃、蜆,款式很豐富阿華田珍珠奶茶 我喜歡正常冰5分甜阿華田味道好濃郁呢個配搭懷舊得來又幾好飲記得留肚去自助區包含前菜、台式滷肉飯、王子麵、烏冬、麵線等等,如果喜歡吃王子麵 一個就一定唔夠-甜品方面,次次都會食自助刨冰

麻辣靈魂鍋

人氣牛肉套餐

蔬果籃的蔬菜也是非常新鮮

阿華田珍珠奶茶
我喜歡正常冰5分甜
阿華田味道好濃郁
呢個配搭懷舊得來又幾好飲

記得留肚去自助區
甜品方面,次次都會食自助刨冰,配料仲有芋泥、粉圓、紅豆、珍珠、芋圓都有,隨時可以自己整返碗勁量版台式甜品

—————————————————

呷哺呷哺 (荃灣廣場) (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓315號舖

—————————————————

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #hkinfluencer #食好西 #香港美食 #hkiger
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
  • 麻辣鍋
  • 菇菌湯
  • 刨冰
2023-12-31 1296 瀏覽
荃灣廣場有新鋪開張 點可能唔去試咪😋😋終於有多間打邊爐選擇---台式一人火鍋餐廳燈火十分光猛 環境乾淨企理👍🏻餐牌好清晰咁教人 如何揀餐落單👍🏻💡每個鍋底都一定會 配養生菌菇鍋 另外再自選一款湯底再會跟一份固定蔬菜盤 🐷元氣豬肉套餐 配 金湯酸菜鍋配 伊比利亞梅花肉🐮人氣牛肉套餐配 昆布柴魚鍋配 美國特選級牛肩胛肉眼🥘先講湯底...🍄養生菌菇鍋🍄呢個湯底真係了不起!!超級足料 啖啖都有啲菇碎 湯底超濃郁😋😋可以當湯咁飲😍菇菇怪獸們 保證一定超愛😊🟡金湯酸菜鍋🟡 呢個湯底會有少少辣 唔食辣既朋友要留意唷咸酸菜味都幾足 唔錯唔錯🟤昆布柴魚鍋🟤湯底清徹透明 但味道十足 將食物全部提鮮🥩肉類分面...不論🐷定🐮 兩款賣相都相當吸引 而且份量足食肉獸想食多肉既 亦都可以+$30 升級200g🍚主食方面餐廳中間位置 有烏冬 出前一丁 王子麵 肉燥飯 任食一定可以包你食到飽 🧋熱阿華田珍珠奶茶+燕麥粒華田味幾濃 又帶有點茶香珍珠偏軟身 但唔痴牙加埋軟糯嘅燕麥粒 增添左口感 更加好飲☺️🧋熱大紅袍珍珠奶茶茶底唔錯 幾香 唔錯唔錯個菇湯真係好出色 仲要每次加湯 都係加返菇湯 唔會愈食愈淡👍🏻餐牌仲有素食嘅
荃灣廣場有新鋪開張 點可能唔去試咪😋😋

配 伊比利亞梅花肉

🐮人氣牛肉套餐
配 昆布柴魚鍋
配 美國特選級牛肩胛肉眼

🥘先講湯底...
菇菇怪獸們 保證一定超愛😊
🟡金湯酸菜鍋🟡 呢個湯底會有少少辣 唔食辣既朋友要留意唷
咸酸菜味都幾足 唔錯唔錯
🟤昆布柴魚鍋🟤湯底清徹透明 但味道十足 將食物全部提鮮

🥩肉類分面...
不論🐷定🐮 兩款賣相都相當吸引 而且份量足

珍珠偏軟身 但唔痴牙
加埋軟糯嘅燕麥粒 增添左口感 更加好飲☺️

🧋熱大紅袍珍珠奶茶
茶底唔錯 幾香 唔錯唔錯

餐牌仲有素食嘅選擇 不論食肉獸 抑或素食者 都總有選擇可揀👍🏻👍🏻
$457 /2 兩個人都飽到行唔郁
2023-12-28
$228.5 (晚餐)